«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Να τας ρίψωσι

photo: Menelaos Myrillas@fosphotos.com
Η υπαγωγή της Εθνικής Τράπεζας στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ουσιαστικά δηλαδή στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δηλαδή στους Γερμανούς τραπεζίτες, αφαιρεί και το τελευταίο φύλλο συκής από την κυβέρνηση και τους Έλληνες επιχειρηματίες: είναι γυμνοί, δεν υπάρχουν. Διότι αυτός που ελέγχει τις τράπεζες ελέγχει οριστικά και την οικονομία συνολικά και φυσικά την πολιτική εξουσία.
Η κυβέρνηση βαδίζει σε ένα μονοπάτι που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. Η στρατηγική της στηρίζεται σε μια υπόθεση μάλλον αφελή, πως μετά τις γερμανικές εκλογές η νέα κυβέρνηση Μέρκελ, απαλλαγμένη από την εσωτερική πίεση, θα προχωρήσει σε λύση του ελληνικού προβλήματος, με νέο κούρεμα του χρέους, νέα πτώση των επιτοκίων, νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής, αναπτυξιακή βοήθεια και πολιτική στήριξη της τρικομματικής κυβέρνησης, η οποία στο μεταξύ θα κάνει ό,τι μπορεί στη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων, ώστε να ικανοποιηθούν τα γερμανικά επιχειρηματικά σχέδια στην Ελλάδα.
Αυτό είναι το σχέδιο. Πλην όμως πρόκειται μάλλον για ελπίδα, παρά για σχέδιο που βασίζεται σε λογική ανάλυση. Διότι οι Γερμανοί έχουν ήδη διαμορφωμένη ευρωπαϊκή στρατηγική και μέσα σ’ αυτήν δεν υπάρχει ούτε ως αστείο κούρεμα του χρέους και χαλάρωση δημοσιονομική. Κάτι τέτοιο θα τίναζε στον αέρα όλη τη γερμανική οικονομική πολιτική. Για να ελαφρυνθεί το δημόσιο χρέος της Ελλάδας ίσως επιλεγεί το κούρεμα των καταθέσεων. Αυτό όμως θα οδηγήσει την ελληνική οικονομία στο δρόμο της Βουλγαρίας και της Αλβανίας, η ελληνική οικονομία θα περάσει οριστικά στην πλευρά των φτωχών χωρών των Βαλκανίων, στις οποίες δεν υπάρχει καμία σοβαρή αναπτυξιακή οδός. Ποιος να επενδύσει σε χώρα που δεν έχει τραπεζικό σύστημα, δεν έχει διοίκηση και δεν διασφαλίζει καταθέσεις;
Επίσης, από πολιτική άποψη, η νικήτρια Μέρκελ είναι απίθανο να σκεφτεί δημοσιονομική ελάφρυνση της Ελλάδας, διότι κάτι τέτοιο δεν θα βρίσκεται στις προτεραιότητές της, εφόσον αυτό που απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι η Ισπανική και η Ιταλική κρίση. Με δεδομένο ότι βαδίζουμε ταχύτατα, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, προς κυβέρνηση Μπερλουσκόνι -τον κλόουν που έλεγε βλακωδώς ο Στάϊνμπρουκ- γίνεται σαφές πως το μόνο που δεν θα σκέφτεται η Μέρκελ το φθινόπωρο θα είναι ο απελπισμένος Σαμαράς. Η μόνη πιθανότητα να συμφωνηθεί δραστικό κούρεμα του ελληνικού χρέους είναι στο πλαίσιο μιας προγραμματισμένης εξόδου της από το ευρώ. Ως μπόνους δηλαδή. Στο μεταξύ βεβαίως θα έχουν πετύχει τον κυριότερο στόχο τους, τον έλεγχο του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Επομένως, η γερμανική στρατηγική είναι απλή: είτε παραμένετε στο ευρώ ως γερμανικό προτεκτοράτο, είτε, εάν δεν σας αρέσει, φεύγετε. Διαλέγετε και παίρνετε.
Τι θα διαλέξουμε; Έτσι όπως τα κάνανε ο Γιώργος και η αφελής παρέα του, που μας έβαλαν στη μέγγενη του Μνημονίου, χωρίς δεύτερη σκέψη, η επιλογή είναι δύσκολη. Εκ των πραγμάτων, αυτό που υπερισχύει πάντα είναι η ελπίδα. Μέσα στο γερμανικό ευρώ δεν φαίνεται να υπάρχει πλέον καμία ελπίδα. Οπότε το πιθανότερο είναι να οδεύσουμε σε μια νέα μεταπολίτευση υπό τον Σύριζα. Το έχει πει και ο Ελευθέριος Βενιζέλος: «Όταν οι λαοί αποτυγχάνουσι, δεν ερωτώσι, και καλώς κάμνουσι, αν έπταισαν αι κυβερνήσεις, αλλά το πρώτον των έργον είναι να τας ρίψωσι».
*Ο Απόστολος Διαμαντής είναι πανεπιστημιακός και συγγραφέας.
http://www.protagon.gr/
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>