«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Νίκο Αναστασιάδη, είσαι ο μεγαλύτερος ψεύτης! ΧΑΡΙΖΑΝ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ – Η ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ περήφανοι Κύπριοι, Αυτός και ο προηγούμενος είναι οι εκπρόσωποί σας, η τιμή σας, οι πρόεδροι σας!!!

Και να μην ξεχάσω και τους Ελληνες Σαμαρά, Κουβέλη και τον ανώτατο άρχοντα Παπούλια!!!

Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

<<Γ.NΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΠΡΟΣ Ν.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΣΤΟ EUROGROUP: “Δεκάρα δεν δίνω για σένα. Τσα-κίσου φύγε”!

Όπως αξίζει σε έναν πρόεδρο που ξεπουλά εν ψυχρώ μια ολόκληρη χώρα, συμπεριφέρθηκαν οι νεοαποι-κιοκράτες της ΕΕ στον πρόεδρο της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη κατά το γεύμα όπου δήθεν “απείλησε” με παραίτηση:

 “Δεν δίνω δεκάρα για το πολιτικό σου μέλλον. Τσακίσου και φύγε αν θέλεις. Μόνο το ευρώ με ενδιαφέρει” του απάντησε ο χοιροτρόφος, υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και πρόεδρος του Eurogroup Γ. Ντάϊσελμπλουμ, μη σεβόμενος καν την ηλικία του Κύπριου προέδρου.

Αυτό αποκαλύπτει η WSJ η οποία συμπλήρωσε ότι ανάλογη συμπεριφορά είχε και ο Β. Σόιμπλε.

Εν συνεχεία του επέβαλαν ότι δεν θα περάσει καν την συμφωνία από την Βουλή (και η νέα συμφωνία ήταν βέβαιο ότι θα απορριπτόταν και η Κύπρος θα έσπαγε τα δεσμά της ευρωζώνης).

Τους συνεργάτες του εχθρού δεν τους σέβεται ούτε ο εχθρός…

Τράπεζες που έσυραν στον γκρεμό την κυπριακή οικονομία διέγραφαν συστηματικά δάνεια, τα οποία είχαν χορηγήσει σε κομματικά στελέχη και σε παράγοντες της δημόσιας διοίκησης. Η λίστα που δημοσιεύει σήμερα αποκλειστικά η εφημερίδα το “Εθνος”  έχει παραδοθεί ήδη στην Επιτροπή Θεσμών της κυπριακής Βουλής. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, πλέον αποτελεί μείζον πολιτικό ζήτημα, ηθικό αλλά και με προφανείς σοβαρότατες ποινικές διαστάσεις το εν λόγω θέμα, αλλά και η λίστα – φωτιά.

Ήδη έχουν παραδοθεί στην Επιτροπή Θεσμών της Κυπριακής Βουλή οι λίστες με τα ονόματα πολιτικών προσώπων από όλα τα κόμματα (εκτός ΕΔΕΚ και Οικολόγων) που πέτυχαν τη διαγραφή σημαντικών οφειλών τους από τις τράπεζες και θα πρέπει τώρα να αποδείξουν το πώς και το γιατί της ειδικής αυτής μεταχείρισης που είχαν από τα διορισμένα από την ίδια την πολιτική ηγεσία Διοικητικά Συμβούλια των Τραπεζών, ώστε να μην πλανάται η “οσμή” χρηματισμού των πολιτικών με την ταυτόχρονη κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος.

Οι λίστες αυτές αποτελούν την άκρη του νήματος για τη διερεύνηση του οργίου της ρεμούλας και της διαφθοράς, που συνέβαλε με δραματικό τρόπο στη σημερινή καταστροφή. Δείτε την λίστα…

Η λίστα που δημοσιεύει σήμερα το «Έθνος» έχει ήδη παραδοθεί στην Επιτροπή Θεσμών της Κυπριακής Βουλής.
<<Διαγραφές δανείων από την Τράπεζα Κύπρου:

– στην ξενοδοχειακή εταιρεία Τ.Η.Ε. (συνδέεται με το ΑΚΕΛ): δάνειο 2,8 εκατ. ευρώ
– στην Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία χαρίστηκε δάνειο 193.000 ευρώ
– στην εταιρεία Ν.Μ.G. (συνδέεται με κορυφαίο στέλεχος ΑΚΕΛ) χαρίστηκε δάνειο 11.000 ευρώ

– στον Π.Π., γνωστό πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ, διεγράφη δάνειο 101.000 ευρώ

– στην εταιρεία At.ltd. (συνδέεται με βουλευτή του ΔΗΣΥ) διεγράφη δάνειο 11.000 ευρώ

– στην εταιρεία Cy.Ind.Ltd, η οποία ανήκει σε αδελφό πρώην υπουργού του ΔΗΚΟ, διεγράφη δάνειο 1,28 εκατ. ευρώ

– στον Π.Γ., γιο πρώην υπουργού του ΑΚΕΛ, διεγράφη δάνειο 2.000 ευρώ

– στη Σοφ. Χ., πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ, διεγράφη δάνειο 26.000 ευρώ

– στον Ευ.Σ., πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ, διεγράφη δάνειο 16.000 ευρώ

– σε δήμαρχο του ΑΚΕΛ διεγράφη δάνειο 17.000 ευρώ

– στη Λ.Π., νύφη βουλευτή ΔΗΚΟ, διεγράφη δάνειο 330.000 ευρώ

– σε πρώην υπουργό, πρόεδρο κόμματος, στέλεχος του ΔΗΣΥ με εταιρεία, διεγράφη δάνειο 399.000 ευρώ.
Στην Ελληνική Τράπεζα:

– η εταιρεία T.Trading Co Ltd του Ν.Κ., βουλευτή μικρού κόμματος, από δάνειο 1.654.000€, τον Δεκέμβριο του 2008 διαγράφηκαν 543.000€.
Στη Λαϊκή Τράπεζα:

– διαγραφή χρέους 39.000 € 2012 για τον Αρ.Γ. πρώην βουλευτή του ΑΚΕΛ

– διαγραφή οφειλής του ύψους 71.000 € τον Ιούνιο του 2011 για τον Αν.Γ. πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ

– 54.000 € διαγράφηκαν από οφειλή του Σ.Χ., πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ (του είχε διαγραφεί χρέος και από την Κύπρου)
– εταιρεία όπου κορυφαίος Κύπριος πολιτικός διαθέτει το 51% των μετοχών της, εμφανίζεται να έχει κάνει συμφωνία για διαγραφή χρέους ύψους 5,8 εκατομμυρίων δολαρίων με την υποσημείωση πως η διαγραφή έχει υπολογιστεί για το 2014
– στην Π.Α., πρώην σύζυγο κορυφαίου υπηρεσιακού στελέχους του ΥΠΕΞ, Ν.Α., διαγράφηκε το 2010 οφειλή 18.500 €

– σε εταιρεία που ανήκει στον εν ενεργεία πρέσβη Π.Ν. διαγράφηκε το 2012 το ποσό των 14.000 €. >>

Με αφορμή την απάτη του Χρηματιστηρίου το 1999, υπό την τότε ιδιότητα μου ως Προέδρου του Συνδέσμου Επενδυτών, και αφού εξάντλησα κάθε ένδικο μέσο και διπλωματική γλώσσα και απέτυχα να πείσω την Δικαιοσύνη, τον Γενικό Εισαγγελέα και την πολιτική εξουσία να αποδοθεί δικαιοσύνη, άρχισα έναν ατέλειωτο πόλεμο μέσω διαδικτύου (Τα βρώμικα ΜΜΕ ποτέ δεν δίνουν πρόσβαση σε πολίτες που τολμούν) για να απαξιώσω και να εκθέσω την διεφθαρμένη δικαιοσύνη και το κομματικό κατεστημένο στα μάτια των πολιτών.

Θλίβουμε φοβερά για την σημερινή κατάντια της πατρίδας μου και σίγουρα δεν επιχαίρω που επαληθεύθηκα. Ο διορισμός από την κυβέρνηση Τριμελούς Ερευνητικής  Επιτροπής από τρείς πρώην δικαστές του ανωτάτου, χωρίς εξειδικευμένη πείρα και γνώση σε χρηματοοικονομικά θέματα, για να διερευνήσει δήθεν την οικονομική καταστροφή της Κύπρου αποτελεί στάχτη στα μάτια μας και τροχοδρομεί ακόμη ένα κουκούλωμα εγκλήματος. Και στο παρελθόν διορίστηκαν τέτοιες επιτροπές για να διερευνήσουν τα εγκλήματα του πραξικοπήματος, του ΧΑΚ, του αεροπορικού δυστυχήματος και της έκρηξης στο Μαρί, πού κατέληξαν; στον κάλαθο των αχρήστων κατέληξαν και όλοι αυτοί οι εγκληματίες του κατεστημένου αποθρασύνθηκαν και σήμερα μας έδωσαν την χαριστική βολή

Ξυπνάτε επί τέλους. Η ώρα της αλήθειας έφθασε και πρέπει να βγάλουμε όλοι την μάσκα αν πραγματικά αγαπάμε αυτόν τον τόπο και θέλουμε να τον σώσουμε. Αυτό που έκανε το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο σε βάρος αυτού του τόπου ισοδυναμεί με χειρίστου είδους εσχάτη προδοσία, και η δικαιοσύνη πλέον δεν μπορεί να αποδοθεί από την διεφθαρμένη και χειραγωγημένη Κυπριακή Δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη μόνο από τους απελπισμένους και πτωχεύσαντες πολίτες μπορεί να προέλθει. Δεν χρειαζόμαστε πλέον την δικαιοσύνη να μας υποδείξει ποίοι μας πρόδωσανκαι μας κατάκλεψαν, είναι όλοι γνώριμοι στους πολίτες. Μόνο αν οι πολίτες καταστούν άμεση και πραγματική απειλή για αυτούς τους τρισάθλιους, θα αναγκάσει όσους γλυτώσουν από το μένος τους να φύγουν από την Κύπρο. Όσοι δε τολμήσουν να παραμείνουν σε αυτόν τον τόπο, να είστε σίγουροι ότι δεν θα αποτολμήσουν να επαναλάβουν ποτέ τα εγκλήματα του παρελθόντος και του παρόντος. Αν δεν υπάρξει κάθαρση και παραδειγματική τιμωρία δεν σώζεται αυτός ο τόπος, και ας μην μου πεi κάποιος ότι εξωθώ τους πολίτες στην παρανομία, στην διάσωση της πατρίδας μου τους εξωθώ και τίποτα άλλο.

Όμηρος Αλεξάνδρου

Αυτοί που έβγαλαν τα εκατομμύριά τους από την Κύπρο για να γλιτώσουν το «κούρεμα»

Τέσσερις σελίδες με τα ονόματα 132 εταιρειών και ορισμένων φυσικών προσώπων που απέσυραν το μεγαλύτερο μέρος των καταθέσεών τους σε ευρώ, δολάρια και ρούβλια που διατηρούσαν σε κυπριακές τράπεζες αποκαλύπτει το protothema.gr.

Οι μεταφορές των χρημάτων το συνολικό ύψος των οποίων προκαλεί ίλιγγο έγιναν μέσα σε 15 ημέρες, και συγκεκριμένα το διάστημα από την 1η μέχρι τις 15 Μαρτίου του 2013. Την Παρασκευή 15 Μαρτίου συνεδρίασε το Eurogroup στο οποίο αποφασίστηκε επισήμως η επιβολή τέλους, όπως αποκλήθηκε το «κούρεμα», στις καταθέσεις εταιρειών και φυσικών προσώπων σε όλες τις τράπεζες της Κύπρου. Οι συγκεκριμένες 132 εταιρείες και φυσικά πρόσωπα φαίνεται ότι είχαν «εσωτερική» ενημέρωση για την επικείμενη εφάπαξ φορολόγηση των καταθέσεών τους στις κυπριακές τράπεζες γι αυτό και όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία που περιέχονται στις λίστες, στις περισσότερες των περιπτώσεων, απέσυραν το σύνολο των καταθέσεών τους σε ευρώ, δολάρια και ρούβλια, τις οποίες μετέφεραν σε άλλα τραπεζικά ιδρύματα εκτός Κύπρου, τα οποία προφανώς θεώρησαν «ασφαλές λιμάνι».

Η αποκάλυψη της λίστας, που αποδεικνύει ότι η εκροή καταθέσεων από τις κυπριακές τράπεζες σε άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εκτός Κύπρου έγινε μαζικά, δημιουργεί βάσιμες υποψίες ότι ορισμένοι είχαν εμπιστευτική πληροφόρηση για τις αποφάσεις που θα λαβάνονταν από τις υπόλοιπες 16 χώρες της Ευρωζώνης ως αντάλλαγμα για τη χρηματοδότηση των ελλειμμάτων της κυπριακής οικονομίας.

Πέρα από το τεράστιο ηθικό ζήτημα που εγείρεται, η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη είναι βαριά εκτεθειμένη, αφού σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτοί που έβγαλαν τεράστια κεφάλαια εκτός Κύπρου είναι συγγενείς του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως η εταιρεία Loutsios & Sons ltd ιδιοκτησίας του πατέρα του γαμπρού του Νίκου Αναστασιάδη, που τρεις ημέρες πριν την απόφαση για «κούρεμα» καταθέσεων μετέφερε σε βρετανική τράπεζα 21 εκατ. ευρώ!

Ακόμη και στις 16/3/2013 ο απίστευτα υποκριτής και κοινός ψεύτης Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χ(ΑΚ)ρυσάνθου Αναστασιάδης δήλωνε ότι η Τρόικα τον ξάφνιασε όταν έθεσε θέμα κουρέματος καταθέσεων. Είπα και επαναλαμβάνω ότι ο ΝΧΑ παραπλάνησε και υπέκλεψε την εξουσία γιατί όλα τα προβλήματα του τραπεζικού τομέα τα γνώριζε μήνες πριν το επίμαχο Ευροκρουπ, όπως επίσης τα γνώριζε και ο άλλος προβληματικός και ψεύτης προκάτοχος του Δημήτρης Χριστόφιας.   

Συγκάλεσε ο αθεόφοβος την συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαικού Κόμματος στην Κύπρο, μέρες πριν τις τελευταίες Προεδρικές Εκλογές για να έλθουν οι άσπονδοι φίλοι του οι ευρωπαίοι μαζί και η Μέρκελ, για να παραπλανήσει όπως και παραπλάνησε τον κυπριακό λαό ότι οι ευρωπαίοι φίλοι του δήθεν θα τον στήριζαν μόλις έπαιρνε την εξουσία. Ο ίδιος δε δήλωνε με περηφάνια ότι χαίρει εκτίμησης στην Ευρώπη και ότι ‘’Η κρίση θέλει ηγέτη. Ακριβώς έτσι…..’’Ο πιο κάτω διάλογος είναι χαρακτηριστικός ‘’ της στήριξης’’ και της απόλυτης μας κατάντιας:

 <<Γ.NΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΠΡΟΣ Ν.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΣΤΟ EUROGROUP: “Δεκάρα δεν δίνω για σένα. Τσα-κίσου φύγε”!

Όπως αξίζει σε έναν πρόεδρο που ξεπουλά εν ψυχρώ μια ολόκληρη χώρα, συμπεριφέρθηκαν οι νεοαποι-κιοκράτες της ΕΕ στον πρόεδρο της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη κατά το γεύμα όπου δήθεν “απείλησε” με παραίτηση:

 “Δεν δίνω δεκάρα για το πολιτικό σου μέλλον. Τσακίσου και φύγε αν θέλεις. Μόνο το ευρώ με ενδιαφέρει” του απάντησε ο χοιροτρόφος, υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και πρόεδρος του Eurogroup Γ. Ντάϊσελμπλουμ, μη σεβόμενος καν την ηλικία του Κύπριου προέδρου.

Αυτό αποκαλύπτει η WSJ η οποία συμπλήρωσε ότι ανάλογη συμπεριφορά είχε και ο Β. Σόιμπλε.

Εν συνεχεία του επέβαλαν ότι δεν θα περάσει καν την συμφωνία από την Βουλή (και η νέα συμφωνία ήταν βέβαιο ότι θα απορριπτόταν και η Κύπρος θα έσπαγε τα δεσμά της ευρωζώνης).

Τους συνεργάτες του εχθρού δεν τους σέβεται ούτε ο εχθρός…

Διαβάστε τις λίστες με όλα τα ονόματα των εταιρειών και φυσικών προσώπων που απέσυραν τις καταθέσεις τους από την Κύπρο το διάστημα από την 1η μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Η πρώτη στήλη είναι ονομάτα εταιρειών και φυσικών προσώπων, στη δεύτερη καταγράφονται τα ποσά που αποσύρθηκαν, στην τρίτη στήλη αναφέρεται το υπόλοιπο στον λογαριασμό της Λαϊκής, στην τέταρτη το νόμισμα και στην πέμπτη και τελευταία στήλη αναφέρεται η ημερομηνία της μεταφοράς.

ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΠΑΛΙ ΜΕ ΠΛΗΓΩΣΕΣ

Ε! όχι κύριε Αντώνη Σαμαρά εσείς δεν έπρεπε να ‘’πουλήσετε’’ την Κύπρο όπως την ‘’πούλησε’’ η χούντα των Αθηνών το 1974.  Σας  πίστωνα με περισσότερη μόρφωση, μυαλό και διορατικότητα από αυτό που διέθεταν τα ανδρείκελα της χούντας. Με απογοητεύσατε γιατί περίμενα από εσάς περισσότερο πατριωτισμό και όραμα για τον ελληνισμό γενικότερα.

Το 1974 με αφορμή το πραξικόπημα της δικής σας Χούντας, συνεπικουρούμενης από κάποια φανατισμένα και ανόητα κυπριακά μυαλά ,αλλά και με την προδοτική στάση κάποιων επίορκων ηγετών κατόπιν, η Τουρκία κατέλαβε το 40% της Κύπρου.

Άλμα στο σήμερα. Στο Γιούρογκρουπ του Οκτώβρη του 2011 ο δικός μας ανόητος, ο Δημήτρης Χριστόφιας, συναίνεσε στο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων με αποτέλεσμα η Κύπρος να υποστεί ζημιά 4.8 δις, χωρίς προηγούμενη εξασφάλιση από τους ευρωπαίους ‘’εταίρους μας’’, ενέργεια που είχε σαν αποτέλεσμα η οικονομία της Κύπρου να κλονισθεί ανεπανόρθωτα.  Και αν εδώ στην Κύπρο έχουμε ανίκανους και ανόητους πολιτικούς που δεν αντιλήφθηκαν τις συνέπειες του κουρέματος, τι να πούμε για σας; είστε και εσείς τόσο ανόητος κύριε Πρωθυπουργέ ; Όχι κύριε Σαμαρά, δεν είστε τόσο ανόητος, απλά μας πουλήσατε, όπως μας πουλήσατε και στα τελευταία Γιουρογκρουπ στις 15/3/2013 και 25/3/2013, κατά τα οποία η Κύπρος δέχθηκε την χαριστική βολή από αυτό το τερατούργημα που ακούει στο όνομα Ε.Ε. 

Το  τελευταίο πετσόκομμα της Κύπρου με την εγκληματική ανοχή της ελληνικής κυβέρνησης, δεν είχε να κάνει τόσο με την λεγόμενη δημοσιονομική πειθαρχία όσο με την ευρύτερη Γεωστρατηγική και Γεωπολιτική σημασία της Κύπρου που κάθετε σε ένα τεράστιο απόθεμα φυσικού αερίου. Είστε όλοι ανιστόρητοι, αδιάβαστοι και άσχετοι στο πως διαμορφώνονται οι γεωπολιτικές ισορροπίες. Τόσος είναι ο ραγιαδισμός και η δειλία σας απέναντι στην Τουρκία από την οποία άγεστε και φέρεστε κύριε Σαμαρά που τόσο εσείς όσο και οι προκάτοχοι σας δεν τόλμησατε να ασκήσετε το αδιαμφισβήτητο και κυρίαρχο δικαίωμα σας για υπογραφή συμφωνίας με την Κυπριακή Δημοκρατία (Ισραήλ, Αίγυπτος και Λίβανος υπέγραψαν τέτοια συμφωνία μαζί μας) για καθορισμό της ΑΟΖ, προκειμένου Κύπρος και Ελλάδα να συνεκμεταλλευτούν το θεόσταλτο δώρο του φυσικού αερίου και να ξεφύγουν από την μιζέρια και την εξάρτηση τους από τους εξωτερικούς εχθρούς του Ελληνισμού. Λέγω εξωτερικούς εχθρούς, γιατί ο ελληνισμός έχει και εσωτερικούς εχθρούς, που δεν είναι άλλοι από τους πολιτικούς του.

Οι εκάστοτε ηγεσίες της Ελλάδας και της Κύπρου από το 1960 αποδείχθηκαν ανίκανες και πολύ κατώτερες των περιστάσεων, για αυτό ο  ευρύτερος ελληνισμός αισθάνεται για αυτές ντροπή και οργή. Το μόνο που ενδιαφέρει τις εκάστοτε κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδας είναι να προσπαθούν σε κάθε συνάντηση τους, με περισσή υποκρισία και μασημένα λόγια , να παρουσιάζονται στους δύο λαούς ως ομονοούσες και ενωμένες στα εθνικά θέματα, για να επιβιώνουν και να εξυπηρετούν στενά προσωπικά και κομματικά συμφέροντα. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα, ποτέ δεν υπήρχε ένας ευρύτερος πολιτικοοικονομικός σχεδιασμός με όραμα και σταθερότητα στις επιδιώξεις μας. Δεν διδαχθήκαμε από τα λάθη μας, για αυτό δεχόμαστε την μια ήττα μετά την άλλη και οδηγούμε τον ελληνισμό σε συρρίκνωση.

Κλείνοντας θα πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω τίποτα με τα αδέλφια μας στην Ελλάδα τα οποία υποφέρουν όπως και εμείς από τους ανόητους και διεφθαρμένους πολιτικούς τους. Η Ελλάδα για μένα ήταν, είναι και θα παραμείνει ιδέα ιερή, ένας φωτεινός  φάρος και έτσι θα αισθάνομαι μέχρι να πεθάνω. Στα δύο νεαρά παιδιά μου επαναλαμβάνω συχνά πυκνά τα τελευταία λόγια πού άκουσα από τον πατέρα μου πριν θυσιάσει την ζωή του στο αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α κατά των Άγγλων το 1959. ‘’ Σ’ αγαπώ πάρα πολύ, αλλά πιο πολύ από εσένα αγαπώ την Κύπρο και την Ελλάδα’’. Δεν θα μπορούσα εγώ να αισθάνομαι προσωπικά κάτι διαφορετικό σήμερα,  είναι η ελάχιστη οφειλόμενη τιμή σε όσους έδωσαν την ζωή τους στους αγώνες για την ελευθερία και την τιμή του ελληνισμού.

Όμηρος Αλεξάνδρου

 Κωνσταντίνος Βλάχος vl_aias@yahoo.gr


Μοιραστείτε το!

Ο σχολιασμός έχει κλείσει.