«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Θέλεις φάρμακα;;;; Τι να τα κάνεις τέτοια φάρμακα, αφού έτσι και αλλιώς θα πεθάνεις με αυτά που εγκρίνει ο ΕΟΠΥΥ!

Από σήμερα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η «θετική» λίστα φαρμάκων και η ασφαλιστική τιμή. Ο νέος τρόπος αποζημίωσης των φαρμάκων, από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και από τους ασφαλισμένους είχε ανακοινωθεί ότι θα ξεκινούσε την Τρίτη, αλλά η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), ζήτησε παράταση προκειμένου να προσαρμοστεί το σύστημα της «θετικής» λίστας στα φαρμακεία.
Εφεξής τα φάρμακα που περιλαμβάνονται στη θετική λίστα (πρωτότυπα ή γενόσημα) και αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία θα έχουν διπλή τιμή, την ασφαλιστική και τη λιανική, και οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) θα καλούνται να πληρώνουν δύο συμμετοχές εφόσον το σκεύασμα που επιλέγουν έχει τιμή υψηλότερη από την ασφαλιστική τιμή. Εάν η τιμή του φαρμάκου συμπίπτει µε την ασφαλιστική τιμή, τότε ο ασθενής θα πληρώνει µόνο τη συμμετοχή του, που είναι 25%. Εάν ο ασθενής επιλέξει ακριβότερο φάρμακο, τότε θα πληρώνει τη συμμετοχή του και επιπλέον το 50% της διαφοράς. Τo υπόλοιπο 50% θα καταβάλλει ο ΕΟΠΥΥ.
Όπως διευκρινίζει το υπουργείο, στις περιπτώσεις που για μια δραστική ουσία τα σκευάσματα που κυκλοφορούν σε μια συγκεκριμένη περιεκτικότητα έχουν λιανική μεγαλύτερη από την ασφαλιστική θα επανεξεταστεί η λιανική τιμή του φαρμάκου, προκειμένου να συγκλίνουν στις ασφαλιστικές τιμές.
Με το νέο σύστημα αποζημίωσης ο ασθενής έχει πρόσβαση και στο πρωτότυπο και στο γενόσημο φάρμακο, αναφέρει το υπουργείο, ενώ μέχρι τώρα εάν επέλεγε το πρωτότυπο σε όποια δραστική ουσία επιβαρύνονταν με τη διαφορά, την οποία πλήρωνε εξ ολοκλήρου. «Με το νέο σύστημα μπορεί να παίρνει είτε πρωτότυπο είτε γενόσημο, αρκεί το κόστος ημερήσιας θεραπείας να είναι στα επίπεδα της ασφαλιστικής τιμής».
Το υπουργείο εξηγεί ότι για τη σωστή εφαρμογή του μέτρου ο ασθενής πρέπει να ζητά από τον γιατρό του και τον φαρμακοποιό, το φαρμακευτικό εκείνο σκεύασμα που η λιανική του τιμή ταυτίζεται με την ασφαλιστική τιμή, προσδοκώντας ότι με αυτό τον τρόπο οι εταιρείες θα οδηγηθούν να μειώσουν τις τιμές των φαρμάκων που έχουν λιανική τιμή μεγαλύτερη της ασφαλιστικής, για να πάρουν μερίδιο στην αγορά, και τότε ο ασθενής θα έχει πρόσβαση σχεδόν σε όλα τα φάρμακα χωρίς επιβάρυνση, μιας και οι λιανικές τιμές στην πορεία θα διαμορφωθούν κοντά στις ασφαλιστικές.
Ο γιατρός από την πλευρά του, σύμφωνα με το υπουργείο, οφείλει να προσαρμόσει τη συνταγογραφική συμπεριφορά του, συνταγογραφώντας δραστική ουσία και φάρμακα που δεν επιβαρύνουν τον ασθενή για τη θεραπευτική κατηγορία και την πάθησή του. Ο φαρμακοποιός οφείλει να χορηγήσει το φάρμακο εκείνο, με τη δραστική που έχει συνταγογραφηθεί, που η λιανική του τιμή ταυτίζεται με την ασφαλιστική.
Ακόμη και στην περίπτωση που ο γιατρός επιλέγει να συνταγογραφήσει τη δραστική ουσία που η λιανική του τιμή είναι μεγαλύτερη από την ασφαλιστική, οφείλει να ενημερώσει τον ασθενή για την εναλλακτική λύση που έχει να συνταγογραφήσει σκεύασμα που η λιανική του τιμή είναι ίδια με την ασφαλιστική, δηλαδή δεν επιβαρύνει τον ασθενή. Στην περίπτωση που συμφωνήσει και ο ασθενής να συνταγογραφηθεί η δραστική με τη μεγαλύτερη λιανική τιμή -σε σχέση με την ασφαλιστική- τη διαφορά την καλύπτει κατά 50% ο ΕΟΠΥΥ και κατά 50% ο ασθενής, ενώ σε όλες τις χώρες που εφαρμόζεται αυτό το μέτρο τη διαφορά την πληρώνει εξ ‘ολοκλήρου ο ασθενής.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η εφαρμογή της θετικής λίστας με ασφαλιστική τιμή είναι ένα μέτρο που εφαρμόζεται στις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν ασφαλιστικό σύστημα, πλην της Ελλάδος. «Είναι ένα μέτρο που αποζημιώνει τα φάρμακα στη βάση του θεραπευτικού οφέλους τού κάθε σκευάσματος σε σχέση με το κόστος -και όχι μόνο με βάση το κόστος, όπως ήταν η μέχρι τώρα αποζημίωση, με βάση το φθηνότερο γενόσημο.
Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και σύμφωνα με υπολογισμούς, όταν λειτουργήσει ολοκληρωμένα το σύστημα, θα μειώσει τη δαπάνη από την τσέπη των ασθενών κατά περίπου 50 εκατ. ευρώ ετησίως.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>