«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τα προδοτικά και πουλημένα ΜΜΕ μούγκα για αυτά που ενδιαφέρουν σοβαρά την πατρίδα μας;;;

Δικαστική απόφαση-σταθμός: Δεν θα πληρώσουν οι λαοί τις τράπεζες. Του Ερίκ Τουσέν

Με ικανοποίηση χαιρετίζουμε την απόφαση του δικαστηρίου της ΕΖΕΣ (Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών), η οποία απορρίπτει όλες τις καταγγελίες που κατατέθηκαν από τις Κάτω Χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο κατά της Ισλανδίας στην υπόθεση «Icesave» | 1 |, σημειώνει σε άρθρο του ο Ερίκ Τουσέν, της οργάνωσης CADTM, (Επιτροπή για την κατάργηση του χρέους του Τρίτου Κόσμου)
Η απόφαση καθιστά σαφές ότι δεν είναι ευθύνη της χώρας στην οποία μια τραπεζική εταιρεία έχει την έδρα της να καλύπτει τα έξοδα των εγγυήσεων του τραπεζικού της συστήματος, καθώς και ότι ο μηχανισμός του δίχτυ ασφαλείας πρέπει να χρηματοδοτείται από τις ίδιες τις τράπεζες.
Αυτό επιβεβαιώνει εμμέσως ότι η διαδικασία της κανονικής εκκαθάρισης, όπως αυτή εφαρμόστηκε στη περίπτωση της «Landsbanki» (μητρική της Icesave) είναι τελείως ορθή, όταν μια τράπεζα, ακόμα και χαρακτηρισμένη ως «TBTF» (too big to fail, πολύ μεγάλη για να πέσει ), έχει περισσότερα χρέη από τα περιουσιακά στοιχεία της.
Όμοια πρέπει να είναι η περίπτωση των περισσότερων μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών, αν τα τοξικά στοιχεία ενεργητικού στους ισολογισμούς τους καταγράφονταν στην πραγματική τους αξία.
Είναι το αντίθετο από αυτό που έχει καθιερωθεί, από το 2007 και την αρχή των επαναλαμβανόμενων χρηματοπιστωτικών κρίσεων, για να σωθούν οι μεγαλομέτοχοι των τραπεζών με τις πλάτες της κοινότητας.
Οι κυβερνήσεις των βιομηχανικών χωρών έδωσαν την εγγύηση τους προς τις τράπεζες στο χείλος της χρεοκοπίας των χωρών τους, χωρίς αιτιολόγηση, χρησιμοποιώντας δημόσια κονδύλια για τη διευκόλυνση των ταμειακών ροών των τραπεζών.
Την ίδια στιγμή, οι κυβερνώντες άρχισαν να σφυρηλατήσουν την ιδέα ότι το φταίξιμο άνηκε στο πληθυσμό. Αυτή η εκστρατεία είχε και έχει ως στόχο να πείσει τους πολίτες ότι πρέπει να αποδέχονται τις μειώσεις στους μισθούς τους, την υποβάθμιση της κοινωνικής κάλυψης, την αύξηση της ανασφάλειας και την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας.
Οι λαοί δεν ευθύνονται και δεν συμφωνούν με τα μέτρα λιτότητας που τους επιβάλλονται.
Η απόφαση αυτή αποδεικνύει τη νομιμότητα της γνώμης των λαών και ως εκ τούτου αποδείχνει τον μη νομιμοποιημένο χαρακτήρα αυτών των μέτρων λιτότητας.
Το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα εξακολουθεί να κρατά την αναπνοή του, περιμένοντας την ημέρα που τα τοξικά στοιχεία του ενεργητικού του θα ωριμάσουν και δεν θα μπορεί πλέον να κρυφτούν.
Τότε, θα ζητηθεί (ή μάλλον διαταχθεί) από τον πληθυσμό να το διασώσει και πάλι.
Οι κυβερνήσεις, μέσω των δομών που έχουν εφαρμοστεί έκτοτε, θα αναζητήσουν από τις χρηματοπιστωτικές αγορές να δανειστούν τα ίδια τα δικά τους χρήματά και να τα δώσουν πίσω στις τράπεζες που κατέχουν τα τοξικά στοιχεία ενεργητικού.
Με την απόφαση της ΕΖΕΣ, γνωρίζουμε τώρα ότι δεν είναι οι λαοί (Ελληνικός, Ιρλανδικός, Πορτογαλικός ή άλλοι) που πρέπει να πληρώσουν και ότι η προθυμία των κυβερνήσεων να πράξουν με τον τρόπο που πράττουν αποδείχνει τη συνενοχή τους με τις τράπεζες.
Οι οικονομικές κρίσεις θα συνεχιστούν, εκτός εάν οι τράπεζες απαλλοτριωθούν χωρίς αποζημίωση, κοινωνικοποιηθούν με λαϊκό και δημοκρατικό έλεγχο και τίθενται στην υπηρεσία των αναγκών του πληθυσμού παρά των χρηματοπιστωτικών αγορών.
Είναι επίσης απαραίτητο να εντοπιστούν μέσω του λογιστικού ελέγχου του δημόσιου χρέους όλα τα παράνομα η μη-νομημοποιμένα χρέη, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προέρχονται από την διάσωση των τραπεζών, για να ακυρωθούν.
…………………………..
Reuters – UK Focus – Mon, Jan 28, 2013 10:49 GMT
REYKJAVIK, Jan 28 (Reuters) – A European court found on Monday that Iceland did not break depositor protection laws when it failed to repay British and Dutch savers in a bank which collapsed in 2008, vindicating the Nordic state’s stance in a case which has soured relations.
The case arose after Britain and the Netherlands refunded people who had money in an online account run by one of the three Icelandic banks which collapsed in 2008. Iceland refused to pay back the Dutch and British governments directly, instead allowing the estate of the bank, Landsbanki, gradually to repay.
The court of the European Free Trade Association, a trade and cooperation group of which Iceland is a member and which has close links to the European Union, said in a ruling on its website that it dismissed a case brought against Iceland for alleged failure to follow deposit protection laws. (Reporting by Omar Valdimarsson, writing by Patrick Lannin, editing by Simon Johnson)
Μετάφραση
Reuters – Ηνωμένο Βασίλειο Focus – Δευτ 28 Ιανουαρίου 2013 10:49 GMT
REYKJAVIK, Jan 28 (Reuters) – Ένα ευρωπαϊκό δικαστήριο έκρινε την Δευτέρα ότι η Ισλανδία δεν παραβαίνουν τους νόμους προστασίας των καταθετών, όταν απέτυχε να επιστρέψει Βρετανών και Ολλανδών αποταμιευτών σε μια τράπεζα που κατέρρευσε το 2008, δικαιώνοντας τη στάση της σκανδιναβικής κράτους σε μια υπόθεση που έχει ξινίσει σχέσεις.
Η υπόθεση προέκυψε μετά από τη Βρετανία και την Ολλανδία επιστρέφεται ανθρώπους που είχαν τα χρήματα σε ένα online λογαριασμό διοικείται από μία από τις τρεις ισλανδικές τράπεζες που κατέρρευσαν το 2008. Ισλανδία αρνήθηκε να εξοφλήσει τις ολλανδικές και βρετανικές κυβερνήσεις απευθείας, αντί να επιτρέπει την περιουσία της τράπεζας, Landsbanki, σταδιακά να επιστρέψει.
Το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών, μια ομάδα εμπόριο και τη συνεργασία των οποίων η Ισλανδία είναι μέλος και η οποία έχει στενούς δεσμούς με την Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε σε μια απόφαση στην ιστοσελίδα της ότι απέρριψε μια υπόθεση που ασκήθηκε κατά της Ισλανδίας για δήθεν μη τήρηση των νομοθεσία για την προστασία των καταθέσεων. (Υποβολή εκθέσεων από Omar Valdimarsson, εγγράφως από τον Patrick Lannin, μοντάζ από τον Simon Johnson)
……………………….
CNBC and REUTERS
Iceland Wins Controversial Icesave Case at European Court
  Text Size
  Published: Monday, 28 Jan 2013 | 7:16 AM ET
Iceland unexpectedly won its legal battle to avoid being forced to pay back the British and Dutch governments for not honouring deposit guarantees for savers in Icesave.
The EFTA (European Free Trade Association) court on Monday dismissed all claims against Iceland, ruling that it not breached the deposit guarantee directive due to the magnitude of the systemic crisis that Iceland experienced. It also held that Iceland had not discriminated between depositors in its own country and those in the UK or Netherlands.
Iceland reacted with relief after government officials had long been prepared for a defeat. “It is a considerable satisfaction that Iceland’s defence has won the day in the Icesave case; the EFTA Court ruling brings to a close an important stage in a long saga,” the government said in a statement.
The case arose after Landsbanki, the now collapsed Icelandic bank, attracted thousands of savers in the UK and Netherlands by offering high-interest accounts in Icesave. After Landsbanki’s demise the British and Dutch governments paid the deposits of the savers themselves, and then demanded the money back from Iceland.
The Icelandic public twice rejected those demands in referendums, in part due to popular anger at how the UK in particular had behaved by using antiterrorist legislation in the dispute.
But Iceland has still been paying the governments back. Officials in Reykjavik said Iceland has paid IKr585bn ($4.55bn) of the IKr1,166bn claims from Icesave, equivalent to more than 90 per cent of the minimum deposit guarantee the two governments were obliged to pay.
“It is expected that the Icesave claims will be paid out in full by the actual debtor, the estate of the failed Landsbanki,” the Icelandic government confirmed on Monday.
The case has been closely watched across the European Union because of concerns that a ruling for Iceland could undermine cross-border banking and leave many retail depositors unprotected in case of a major internal banking failure.
Indeed, the judges wrote that the deposit protection directive “aims expressly to preclude an excessive shifting to the State of the costs arising from a major banking failure”. If that finding were to be applied across the EU, it would leave cross-border depositors vulnerable if their bank happens to be based in a smaller or less sturdy state.
However, the impact may be limited because the court found for Iceland based in part on differences between the wording of the deposit protection directive that was in place at the time of the crisis and the new one that was adopted in 2009. Nowadays, the court found, EU member states are required to insure that coverage is to protect deposits of up to €100,000 for each and every depositor. The old directive did not set a minimum requirement.
“It appears that under the new version of the provision EEA States are obliged to ensure a certain level of coverage. Whether this obligation is limited to a banking crisis of a certain size would require further assessment. However . . .[the new] directive is not applicable in the present case,” the court wrote.
Μετάφραση
CNBC και REUTERS
Ισλανδία Κερδίζει αμφιλεγόμενη υπόθεση Icesave στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Μέγεθος κειμένου
Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα, 28, Ιανουαρίου, 2013 | 7:16 πμ ET
Κελάδημα
11
LinkedIn
2
Μετοχή
Ilan Arad | Getty Images
Ισλανδία
Ισλανδία κέρδισε απροσδόκητα νομική μάχη του για να μην αναγκαστούν να ξεπληρώσουν τις βρετανικές και ολλανδικές κυβερνήσεις δεν τιμά για την εγγύηση των καταθέσεων των αποταμιευτών σε Icesave.
Οι χώρες της ΕΖΕΣ (Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών) δικαστήριο τη Δευτέρα απέρριψε όλες τις αξιώσεις κατά της Ισλανδίας, κρίνοντας ότι δεν παραβίασε την οδηγία για την εγγύηση των καταθέσεων, λόγω του μεγέθους της συστημικής κρίσης που γνώρισε η Ισλανδία. Το Δικαστήριο έκρινε επίσης ότι η Ισλανδία δεν είχε διακρίσεις μεταξύ καταθετών στη χώρα του και τους στο Ηνωμένο Βασίλειο ή την Ολλανδία.
Ισλανδία αντέδρασε με ανακούφιση μετά από κυβερνητικά στελέχη είχαν από καιρό προετοιμασμένοι για μια ήττα. «Πρόκειται για μια σημαντική ικανοποίηση ότι η άμυνα της Ισλανδίας έχει κερδίσει την ημέρα στην υπόθεση Icesave? Η απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΖΕΣ φέρνει στο τέλος ένα σημαντικό στάδιο σε μια μακρά ιστορία,” ανέφερε η κυβέρνηση σε δήλωσή του.
Η υπόθεση προέκυψε μετά Landsbanki, η επιχείρηση κατέρρευσε ισλανδικής τράπεζας, προσέλκυσε χιλιάδες αποταμιευτές στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Κάτω Χώρες, προσφέροντας υψηλής συμφέρον λογαριασμούς Icesave. Μετά την κατάρρευση της Landsbanki, οι βρετανικές και ολλανδικές κυβερνήσεις που καταβάλλονται τις καταθέσεις των αποταμιευτών, οι ίδιοι, και στη συνέχεια απαίτησαν την επιστροφή χρημάτων από την Ισλανδία.
Το κοινό της Ισλανδίας απέρριψε δύο φορές αυτές τις απαιτήσεις σε δημοψηφίσματα, εν μέρει λόγω της λαϊκής οργής στο τρόπο με τον οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο, ειδικότερα, είχε συμπεριφερθεί με τη χρήση αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας της διαφοράς.
Όμως, η Ισλανδία έχει ακόμα καταβάλλει τις κυβερνήσεις πίσω. Αξιωματούχοι στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας, δήλωσε κατέβαλε IKr585bn ($ 4.55bn) του IKr1, 166bn αξιώσεις από Icesave, που ισοδυναμεί με περισσότερο από το 90 τοις εκατό της ελάχιστης εγγύησης καταθέσεων οι δύο κυβερνήσεις αναγκάστηκαν να πληρώσουν.
“Αναμένεται ότι οι Icesave αξιώσεις θα πρέπει να καταβληθεί εξ ολοκλήρου από τον πραγματικό οφειλέτη, η περιουσία του απέτυχε Landsbanki,« η κυβέρνηση της Ισλανδίας επιβεβαίωσε τη Δευτέρα.
Η υπόθεση έχει παρακολουθείται στενά σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω των ανησυχιών ότι η απόφαση για την Ισλανδία θα μπορούσε να υπονομεύσει τις διασυνοριακές τραπεζικές συναλλαγές και να αφήσει πολλούς καταθέτες λιανικής απροστάτευτη σε περίπτωση σημαντικής αποτυχίας εσωτερικής τραπεζικής.
Πράγματι, οι δικαστές έγραψε ότι η οδηγία για την προστασία των καταθέσεων »έχει ως στόχο να αποκλείει ρητά την υπερβολική μετατόπιση προς το κράτος του κόστους που προκύπτει από μια μεγάλη αποτυχία τραπεζών”. Αν η διαπίστωση αυτή ήταν να εφαρμοστεί σε όλη την ΕΕ, θα αφήσει τις διασυνοριακές καταθέτες ευάλωτες εάν η τράπεζά τους συμβαίνει να στηρίζεται σε ένα μικρότερο ή λιγότερο ανθεκτικό κατάσταση.
Ωστόσο, ο αντίκτυπος μπορεί να είναι περιορισμένη, διότι το δικαστήριο έκρινε για την Ισλανδία που βασίζεται εν μέρει στις διαφορές μεταξύ του κειμένου της οδηγίας για την προστασία των καταθέσεων που ήταν στη θέση του τη στιγμή της κρίσης και της νέας που εκδόθηκε το 2009. Σήμερα, το δικαστήριο διαπίστωσε, κράτη μέλη της ΕΕ οφείλουν να ασφαλίσουν ότι η κάλυψη είναι η προστασία των καταθέσεων μέχρι € 100.000 για κάθε καταθέτη. Η παλαιά οδηγία δεν καθορίζεται μια ελάχιστη απαίτηση.
“Φαίνεται ότι, σύμφωνα με τη νέα έκδοση της διάταξης του ΕΟΧ κράτη μέλη υποχρεούνται να εξασφαλίζουν ένα ορισμένο επίπεδο κάλυψης. Είτε η υποχρέωση αυτή περιορίζεται σε μια τραπεζική κρίση ενός ορισμένου μεγέθους θα απαιτούσε περαιτέρω εκτίμηση. Ωστόσο … [ο νέος] οδηγία δεν έχει εφαρμογή στην προκειμένη περίπτωση, “έγραψε το δικαστήριο.
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>