«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Στον “foufouto” και τα τεχνικά προβλήματα σκόνταψε η e-συνταγογράφηση

 Αίσχος είσαστε αλήτες, απατεώνες, δολοφόνοι και θα τιμωρηθείτε κατάλληλα όλοι!

Οι αλήτες που τέτοια αλητεία δεν έχει ξανά συμβεί στην οικουμένη έχουν μήνες τώρα με αποκορύφωμα χθες κατά ταλαιπώρησαν χιλιάδες ασθενείς και πολλοί έχουν επιβαρύνει την υγεία τους. Είναι γεγονός τι όλα αυτά τα πρόστυχα που κάνουν σε βάρος των ασθενών είναι σκηνοθετημένα να ξεπαστρέψουν ένα μεγάλο αριθμό ασθενών, να τρομοκρατήσουν τους τίμιους γιατρούς και να δώσουν στις εταιρίες νταβατζήδες να οικονομήσουν. Ο ίδιος ο γράφων και η γυναίκα μου επί μήνες τραβάμε τα πάθει, εχθές αφού πήγαμε με ραντεβού θανάτου μετά από ένα μήνα, έτσι απλά μας λένε το σύστημα έπεσε δεν λειτουργεί! Σε ερώτηση στον διευθυντή τι θα κάνουμε αφού είναι επείγων για φάρμακα και εξετάσεις μας είπε έτσι με θράσος περισσό να πάτε στο νοσοκομείο! Δηλαδή σκόπιμα ταλαιπωρούν τον ασθενή και τους στέλνουν στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ να πληρώσουν και εκεί νταβατζιλίκια και ταλαιπωρία! Αυτό πάλι με τα ραντεβού τι πρόστυχο, τι βρόμικο να κλίνεις ένα ραντεβού με γιατρό και ενώ μιλάς να μην σου κλείνει με άλλο γιατρό για να ξανά πάρεις να κάνεις τζίρο στις εταιρίες!!!
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Συνεχείς διακοπές και μπλακ άουτ επιφύλασσε η πρώτη μέρα εφαρμογής της νέας ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Τι δουλειά είχε ο Φούφουτος στη σελίδα οδηγιών για τους ιατρούς
Σοφία Κατσαρέλη
news247 Ιανουάριος 15 2013 11:39

Με τεχνικά προβλήματα άρχισε τη Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου, η νέα εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, στην οποία περιλαμβάνεται, πέραν της φαρμακευτικής αγωγής, η καταχώρηση της ιατρικής επίσκεψης και των παραπεμπτικών για εξετάσεις.

Ως εκ τούτου, για αρκετή ώρα, οι γιατροί δεν μπορούσαν να συνταγογραφήσουν και κατ’ επέκταση οι φαρμακοποιοί να εκτελέσουν συνταγές.
Σε ανακοίνωσή της η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (ΗΔΙΚΑ), που κατασκεύασε το λογισμικό, έκανε λόγο για μεμονωμένα προβλήματα.
Ο επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ, Χρ. Χάλαρης, απέδωσε τα τεχνικά προβλήματα στις αναγκαίες βελτιώσεις που απαιτούνται στην αρχή ενός νέου προγράμματος, ενώ ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία των χρηστών.
Έλληνας ιατρός ή αλλιώς… Φούφουτος
Πάντως, μεγάλη αίσθηση και αντιδράσεις προκάλεσε σε γιατρούς και Ιατρικό  Σύλλογο Αθηνών η καταχώρηση στην Αρχική Σελίδα των οδηγιών χρήστη της ΗΔΙΚΑ, στην οποία ως στοιχεία ιατρού υπάρχει η λέξη “foufoutos”.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει και η Ελευθεροτυπία, τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου έκπληκτα διαπίστωσαν ότι, στις οδηγίες προς τους γιατρούς, υπήρχε η καταχώρηση στη θέση του ονόματος της λέξης “foufoutos”.
Ο ΙΣΑ σε επιστολή του προς την ΗΔΙΚΑ αναφέρει ότι “οι ιατροί έχουν ανεχτεί τα τεράστια τεχνικά προβλήματα, τα οποία έχουν δημιουργηθεί στα συστήματα τόσο του e-syntagografisis, όσο και του e-diagnosis , ενώ σήμερα όπως ορθώς είχαμε προβλέψει και σας είχαμε γνωστοποιήσει, έχει καταρρεύσει το σύστημα e-perscription, τα οποία τους έχουν προξενήσει ανεπανόρθωτη υλική και ηθική ζημία και παρά ταύτα στις οδηγίες σας παρουσιάζεται τον Έλληνα ιατρό ως ΦΟΥΦΟΥΤΟ.
Οφείλετε δε, άμεσα να αποκαταστήσετε τα τεχνικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, εξαιτίας των οποίων οι ιατροί δεν δύνανται να ασκήσουν το λειτούργημα τους”.
Πιλοτική εφαρμογή ζητά ο ΙΣΑ
Υπενθυμίζεται, ότι με την εφαρμογή του νέου συστήματος συνταγογράφησης, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, απλουστεύεται η όλη διαδικασία και μειώνεται ο χρόνος έκδοσης, εκτέλεσης συνταγής και παραπεμπτικού.
Επίσης, θα είναι δυνατή η απευθείας άντληση στατιστικών στοιχείων και ο αποτελεσματικότερος έλεγχος της συμπεριφοράς των γιατρών, ενώ με την εμφάνιση του ιστορικού του ασθενούς θα υπάρχει σύνδεση της πάθησης, διάγνωσης και θεραπείας.
Πάντως, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) εφιστά την προσοχή στην εφαρμογή του νέου συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης e-prescription, έχοντας ήδη ζητήσει την πιλοτική εφαρμογή του, έως ότου διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητά του.
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>