«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Έλληνες πολίτες!!! Ουαχα χουχα μου άρεσε το Έλληνες ΠΟΛΙΤΕΣ!!!

 Άντε ξανά από την αρχή, ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΔΟΥΛΟΙ, ΖΟΜΠΙ, ΔΕΙΛΟΙ πόσο ακόμα θα ανέχεστε τους ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ  να σας πουλάνε ότι δήθεν σας κυβερνάνε και σας προστατεύουν! Πόσο ακόμα θα υπάρχουμε με τέτοια δικαιοσύνη; Ποιος ξέρει αν απειλούνται και αν θα δώσουν πάλι όλα τα στοιχεία;;;

ΚΑΛΟ μαγείρεμα ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Πατριώτες δεν κρίνω μόνο αλλά προτείνω, τρία ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Έλληνες έξω από την βουλή σε κλοιό όλη η βουλή ούτε μπαίνει ούτε βγαίνει,  χωρίς σημαίες, ρόπαλα, κουκούλες, κατσαρόλες και μπουζούκια, να απαιτήσουμε αυθημερόν εφαρμογή του αληθινού συντάγματος χωρίς ούτε μια λέξη περί  ασυλίας και απλή αναλογική με κήρυξη εκλογών. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους από ένα νέο σύνταγμα που θα φτιαχτεί από αρίστους με την πλήρη συμμετοχή του λαού. Αν δεν το κάνουμε οδηγούμαστε σύντομα σε εμφύλιο. Τα κορόιδα να αυτοκτονούν τελειώνουν και θα πάρουν οι πεινασμένοι και αδικημένοι τα όπλα ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΙΚΑΙΩΝ και αδίκων.

ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΥΡΙΕΥΣΕΙ Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΟΥΤΕ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Οι αλλοιώσεις στη λίστα Λαγκάρντ!!!
28/12/2012
Συγγενείς του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου και του πρώην υπουργού της ΝΔ, Μιχ. Παπακωνσταντίνου, τα ονόματα που εξαφανίστηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ
Σε «γαλαζοπράσινο»… οικογενειακό σκάνδαλο εξελίσσεται η λίστα Λαγκάρντ.  Ήδη από τα στοιχεία προκύπτει ότι «εξαφανίστηκαν» από την πρώτη λίστα συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού, που είχε αναλάβει να … αξιοποιήσει τη λίστα, του Γ. Παπακωνσταντίνου! Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο νέο αρχείο υπάρχουν τρεις επιπλέον φάκελοι και τέσσερα ονόματα που παραπέμπουν σε ένα πολιτικό πρόσωπο και πιο συγκεκριμένα, πρώην υπουργό . Ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου αποκάλυψε ήδη ότι αφορά ξαδέρφες του, κόρες του πρώην υπουργού Εξωτερικών της ΝΔ, Μιχάλη Παπακωνσταντίνου.
Αναλυτικότερα
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου
Ο έλεγχος στη λίστα Λαγκάρντ που είχε στα χέρια της η ελληνική δικαιοσύνη με την αρχική που απεστάλη εκ νέου από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών,  έδειξε μετά από σύγκριση, ότι υπήρξε αλλοίωση που αφορά σε τρία πρόσωπα κι ένα ακόμη που προκύπτει από τη διασταύρωση με στοιχεία από το Taxis, που συνδέονται με δύο λογαριασμούς.
Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν αμέσως λόγο για συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος με δηλώσεις του το επιβεβαίωσε. Παρ΄ότι δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως,  ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στον Real fm είπε ότι στη λίστα βρίσκονται τα ονόματα δύο εξαδέλφων του, οι οποίες είναι οι δύο κόρες του πρώην υπουργού Μιχάλη Παπακωνσταντίνου. Τόνισε πάντως πώς δεν έχει καμία σχέση με την αφαίρεση των ονομάτων από τη λίστα λέγοντας: «Δεν θα έκανα τέτοια λαθροχειρία, μα θα έπαιρνα τέτοιο ρίσκο;» Το ίδιο επανέλαβε ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή στον Real fm. .(Σε νεότερη γραπτή του δήλωση ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αρνείται κάθε εμπλοκή του στην παραποίηση της λίστας. Δείτε την εδώ)
Υπενθυμίζεται πως όταν εκλήθη στη Βουλή στις 24 Οκτωβρίου,  ο Γ. Παπακωνσταντίνου είχε δηλώσει: «Δεν ανέχομαι να υπάρχει η ιστορία περί αλλοίωσης της λίστας. Έγινε αντίγραφο του ηλεκτρονικού αρχείου που ήρθε από τη Γαλλία σε μορφή CD. Ζήτησα να γίνει αντίγραφο σε μορφή usb γιατί είναι πιο ασφαλές. Στον κ. Διώτη έδωσα αυτό το usb. Το αρχικό υλικό μαζί με τη συνοδευτική επιστολή το έδωσα για φύλαξη εμπιστευτική στο γραφείο μου και δεν ξέρω πού είναι. Λυπάμαι αλλά δεν ξέρω που είναι. Να ζητήσουμε να ξανασταλεί από την Γαλλία η λίστα για να σταματήσει η σπέκουλα».
Τελικώς στην αρχική λίστα Λαγκάρντ, υπήρχαν τρεις φάκελοι για τρία συν ένα πρόσωπα,   με δύο τραπεζικούς λογαριασμούς της HSBC που είχαν ανοιχτεί και κινούνταν από το 1997 έως το 2007. Ο ένας εκ των δύο λογαριασμών περιέχει το ποσό των 1.226.000 δολαρίων ενώ ο άλλος είναι ανενεργός και δεν αναφέρεται ποσό.
Σύμφωνα με το in.gr, όπως ελέχθη από εισαγγελικούς κύκλους «κάποιος “έβαλε χέρι” στην πρώτη λίστα, που στάλθηκε από τη Γαλλία». Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι δεν υπάρχει άλλη διαφοροποίηση στη δεύτερη λίστα, που παρελήφθη στις 20 Δεκεμβρίου από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.
Αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ
Λάβρος για τις παραλείψεις που βαρύνουν συγκεκριμένα άτομα γύρω από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM». Είπε χαρακτηριστικά: «Μιλάω για την παρέα Ραγκούση, Παπακωνσταντίνου και όλους αυτούς που είχαν τη λίστα στα χέρια τους και δεν έκαναν τίποτα» και «δεν μπορεί να έρχεται αυτή η παρέα και να ζητάει και τα ρέστα από το Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ». «Δεν είχε ενημερωθεί το Υπουργικό Συμβούλιο ή μια ολόκληρη κυβέρνηση, η οποία στηριζόταν σε συγκεκριμένα άτομα, της ηγετικής ομάδας του Γιώργου Παπανδρέου; Δεν ήξεραν για τη λίστα Λανγκάρντ; Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός της χώρας να μην το ήξερε. Αλίμονο κι αν δεν του το είχαν πει», τόνισε και πρόσθεσε ότι η Βουλή πρέπει να πάρει θέση για την υπόθεση και η Δικαιοσύνη να κάνει παράλληλα τη δουλειά της. «Θα πρέπει να ψάξουμε και εμείς στη Βουλή αν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα. Και αν έχουν γίνει αυτές οι παρανομίες, να τις καταδικάσουμε και να τις βρούμε και να αποδώσουμε το του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ».
Έντονη υπήρξε η αντίδραση του πρώην υπουργού Γ. Ραγκούση, ο οποίος προειδοποίησε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη αν ο αντιπρόεδρος της Βουλής επαναλάβει οποιαδήποτε αναφορά στο πρόσωπο του. «Θα το μετανιώσει πάρα πολύ πικρά ο κ. Γρηγοράκος, που τολμάει τέτοιες μέρες να διαπράττει αυτές τις συκοφαντικές εμετικές αθλιότητες με αυτά που είπε σήμερα», είπε. Επίσης ο κ. Ραγκούσης σημείωσε: «Το στοιχείο της γελοιότητας και της φαιδρότητας είναι όσα είπε εν γνώσει του ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, στενότατος συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου και του Βαγγέλη Βενιζέλου, ο κ. Γρηγοράκος, σχετικά με το ότι χρησιμοποίησε πληθυντικό ότι ξέραμε για τη λίστα Λαγκάρντ. Αυτό είναι ψευδέστατο». Επικριτικά σχολίασε ότι ο ίδιος, αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία των μελών των υπουργικών συμβουλίων της περιόδου εκείνης πληροφορήθηκαν για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ  όταν ο κ. Βενιζέλος παραδέχθηκε πως έκρινε τον Αύγουστο του 2011 «χωρίς να ενημερώσει κανέναν», ότι δεν μπορούσε να την αξιοποιήσει.
Στο δρόμο προς τη Βουλή η λίστα για αναζήτηση τυχόν ευθυνών
 Ολοκληρώθηκε στο μεταξύ η σύσκεψη στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, σύσκεψη κατά την οποία εξετάζεται ο φάκελος με τα στοιχεία από την έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη στη «νέα λίστα Λαγκάρντ». Τα στοιχεία εξετάστηκαν από τον κ. Τεντέ και τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή και απεστάλησαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης το οποίο θα διαβιβάσει το έγγραφο των δύο οικονομικών εισαγγελέων στον πρόεδρο της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες» της Βουλής, Αθανάσιο Νάκο και στη συνεχεία θα μοιραστεί στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για την ενημέρωσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι στη Βουλή έχει ήδη διαβιβαστεί το πρώτο μέρος της δικογραφίας που έχουν σχηματίσει οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών για τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων.
Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, κρατούν επίσης ανοιχτό τον φάκελο που αφορά τον φορολογικό έλεγχο όλων των προσώπων που περιλαμβάνονται στην λίστα Λαγκάρντ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν και ποιοι από όλους αυτούς τους καταθέτες έχουν ενδεχομένως διαπράξει φορολογικές παραβάσεις.

Αντιδράσεις κομμάτων
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε:
«Οικονομικά, η λίστα Λαγκάρντ είναι ένα μικρό δέντρο στο δάσος της τεράστιας φοροδιαφυγής και της πολιτικής προστασίας πλούσιων ανθρώπων από τις κυβερνήσεις. Αλλά είναι μέγα θέμα η σκόπιμη συγκάλυψη της λίστας επί 20 μήνες, και την περίοδο Παπακωνσταντίνου και την περίοδο Βενιζέλου, και με Καπελέρη και με Διώτη. Η νέα γραμμή που είδαμε να εκπέμπεται χθες από την σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, «πασπαλισμένη» ασφαλώς με πολλές επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι «φταίει ο Παπακωνσταντίνου, αλλά όχι ο Βενιζέλος». Κι αυτή θα καταρρεύσει σύντομα. Σημειώνουμε πάντως με ικανοποίηση ότι η ΔΗΜ.ΑΡ, αυτή τη φορά, δεσμεύεται ότι δεν θα συνταχθεί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όπως έκανε καταψηφίζοντας την πρότασή μας για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο, και ελπίζουμε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα στηρίξουν ομόφωνα την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση της νέας αυτής επιτροπής».
Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του «ζητά να δοθούν στη δημοσιότητα αμέσως τα ονόματα και τα στοιχεία που περιλαμβάνουν και οι δυο λίστες Λαγκάρντ ώστε να διαπιστώσει ο λαός περί τίνος πρόκειται, ενώ τάσσεται υπέρ όλων των μέσων ελέγχου και διερεύνησης της υπόθεσης για τον καταλογισμό πολιτικών και προσωπικών ευθυνών και της ανάλογης τιμωρίας εφόσον αποδειχθούν οι ενδείξεις».
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, από τα Χανιά επισήμανε την ανάγκη να χτυπηθεί η ατιμωρησία, να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν όλοι όσοι παρανόμησαν σε βάρος του ελληνικού λαού. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «είναι η ώρα, όμως παράλληλα, να χτυπήσουμε και την ατιμωρησία. Έρχονται και φεύγουνε διάφορες λίστες, λίστες με παράνομους που πήραν τα χρήματα από τον ελληνικό λαό, τα έβγαλαν στο εξωτερικό για να εξαγοράσουν στη συνέχεια τα κατασχεμένα σπίτια, τις κατασχεμένες επιχειρήσεις, τα κατασχεμένα χωράφια του ελληνικού λαού.Είναι η ώρα που θα πρέπει να αποδείξει το ελληνικό κράτος ότι τιμωρεί. Η ελληνική δικαιοσύνη να συλλάβει εκείνους οι οποίοι παρανόμησαν, να δημευτούν οι περιουσίες τους. Είναι η ώρα που δεν θα πρέπει να μείνουν στο απυρόβλητο με τους δήθεν νόμους περί ευθύνης υπουργών και τις βουλευτικές ασυλίες πολιτικοί, που δεν έβαλαν απλώς το δάκτυλο στο μέλι, αλλά που εκτέλεσαν τις ελληνικές οικογένειες.  Δεν μπορεί να συνεχίσει αυτή η κατρακύλα της μεταπολίτευσης».
Η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή  της αναφέρει: «Άμεση πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της λίστας Λαγκάρντ από τη δικαιοσύνη και τη Βουλή, με πλήρη δημοσιοποίησή της. Το δημόσιο συμφέρον έχει προσβληθεί, όπως και η ελληνική κοινωνία η οποία δοκιμάζεται. Το ελληνικό δημόσιο πρέπει να λάβει αυτά που του ανήκουν. Πρέπει άμεσα να αποδοθούν τόσο οι ποινικές, όσο και οι πολιτικές ευθύνες στους υπαιτίους».
Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, πρ. Βουλευτής Κ. Αϊβαλιώτης δήλωσε: « Συνεχίζεται το σήριαλ με την “λίστα των λιστών”. Ελπίζουμε να εξακριβωθεί ,επιτέλους , αν πρόκειται και για την “λίστα των ληστών”
του δημοσίου χρήματος…»
Ο εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, δήλωσε σχετικά:  «Για να διαφυλαχθεί η -όποια- αξιοπιστία της χώρας, όπως κατά καιρούς δηλώνει ο πρωθυπουργός, χρειάζεται άμεσα να χυθεί άπλετο φως στη λίστα Λαγκάρντ, που εδώ και δυο χρόνια περιφέρεται από υπουργό σε υπουργό και τελευταία από εισαγγελέα σε εισαγγελέα και όλοι γνωρίζουν το περιεχόμενό της εκτός από τους πολίτες. Η αδιαφάνεια και η διαφθορά βλάπτουν σοβαρά την αξιοπιστία και την οικονομία της χώρας.
Η οποιαδήποτε εμπλοκή προσώπων που διαχειρίστηκαν  δημόσιο χρήμα ή και τις ίδιες τις τύχες της χώρας, πρέπει να ξεκαθαριστεί το γρηγορότερο. Ο χειρισμός της λίστας Λαγκάρντ, που δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, χρειάζεται αντιμετώπιση μακριά από σκοπιμότητες ή συμψηφισμούς».
http://www.eklogika.gr/

 

Μοιραστείτε το!

Ο σχολιασμός έχει κλείσει.