«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Οι … Ευρωπασάδες !!!

Λάζαρος Ελευθεριάδης

Διαβάστε πως δηλώνουν ευθαρσώς ότι είναι «ιδιοκτήτες» του οικοπέδου… γωνία στην περιοχή, μέσα σε έναν αδυσώπητο γεωπολιτικό ανταγωνισμό !!!

Την 15 Νοεμβρίου 2012 δημοσιοποιήθηκε η έκθεση της Τρόικα, η οποία εκπονήθηκε από εμπειρογνώμονες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και είχε καθυστερήσει λόγω διαφωνίας μεταξύ του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων, για το πώς θα “βοηθηθεί” η Ελλάδα με μία γέφυρα χρηματοδότησης στο κενό το οποίο δημιουργείται εξ αιτίας της “επιμήκυνσης” του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της χώρας.
Το ΔΝΤ θέλει, οι Ευρωπαίοι δανειστές να συμφωνήσουν για την ελάφρυνση του χρέους και να δημιουργήσουν ένα “στερεό σχέδιο” για να αποκτήσει βιωσιμότητα το Ελληνικό χρέος μετά το 2020, αλλά η Ευρώπη, ιδίως η Γερμανία, είναι απρόθυμη να συζητήσει την περίοδο πέραν του 2014.
Το βασικό τμήμα της έκθεσης της Τρόικας, η οποία αναλύει την ικανότητα της Ελλάδας να εξυπηρετήσει το χρέος της, με δικά της μέσα, εξαντλείται στην εξιστόριση των γεγονότων.
Η Γαλλία θα περιμένει την έκθεση των αξιωματούχων της Τρόικα, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για να εξακριβωθεί η κατάσταση των οικονομικών στην Ελλάδα, πριν από την λήψη απόφασης στο Eurogroup, για τον καλύτερο τρόπο προσέγγίσης του προβλήματος, δήλωσε τη περασμένη Δευτέρα ο Πρόεδρος Francois Hollande.
Ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών, κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την περασμένη Κυριακή αναφερόταν επίσης στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους ώς “ρεαλιστικό” σενάριο, σε συνέντευξή του στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.
Αλλά, απάντησε πιο θετικά στο ενδεχόμενο ενός προγράμματος επαναγοράς χρέους το οποίο έχει προταθεί από υπαλλήλους της ΕΚΤ και θα αποσκοπεί στη μείωση του ελληνικού χρέους χωρίς κόστος για το γερμανικό κοινό.(σ.σ. Ανέξοδη και χωρίς πολιτικό κόστος η “ρητορική” των Γερμανών πολιτικών μέχρι σήμερα).
Ο κ. Hollande συναντήθηκε τη περασμένη Δευτέρα με την επικεφαλής του ΔΝΤ, κ. Christine Lagarde, μαζί με τους επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, την Παγκόσμια Τράπεζα, τον Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου με αντικείμενο συζήτησης το Ελληνικό χρέος.
Οι διεθνείς αξιωματούχοι μετέβησαν στο Βερολίνο την περασμένη Τρίτη για να συναντηθούν με τη Γερμανίδα Καγκελάριο κ. Άνγκελα Μέρκελ.
Η γερμανική κυβέρνηση αρνήθηκε τη Δευτέρα (September 2012) να σχολιάσει αναφορές στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη διεύρυνση του χάσματος, στην ανάγκη χρηματοδότησης για την Ελλάδα το οποίο θα μπορούσε να απαιτήσει πρόσθετη χρηματοδότηση.
Η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει «αξιόπιστα στοιχεία» για να κάνει οποιαδήποτε εκτίμηση σχετικά με τις ανάγκες χρηματοδότησης στην Ελλάδα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Martin Kotthaus σε συνέντευξη Τύπου της κυβέρνησης.
«Πρέπει να περιμένουμε την έκθεση της τρόικας», είπε, αναφερόμενος στη σύναψη μιάς διερευνητικής διαδικασίας από μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Τα Γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι η Ελλάδα χρειάζεται επιπλέον χρηματοδότηση, περίπου 40 δισ. ευρώ (36.000.000.000 δολαρίων), εκτός από τις ενισχύσεις οι οποίες έχουν ήδη εγκριθεί.
Οι χρηματοπιστωτικές αγορές αναμένουν να “κυλήσει το νερό στ`αυλάκι”, καθώς οι συνομιλίες είναι σε εξέλιξη.
Οι ελπίδες είναι υψηλές ότι ένα “ψήφισμα” για την ελληνική κατάσταση θα βρεθεί, αλλά, μέχρι τότε, οι επενδυτές αναμένεται να είναι δύσπιστοι όσον αφορά την τοποθέτηση πάρα πολλών χρημάτων στο τραπέζι.
“Η κατώτατη γραμμή είναι, να περιμένουμε μια συμφωνία για την Ελλάδα, η οποία πρέπει να συμφωνηθεί και η εκταμίευση πρέπει να έρθει με το πιθανό σενάριο μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου”, δήλωσε η Deutsche Bank, σε ενημερωτικό σημείωμα προς τους πελάτες της.
“Θα υπάρξει ένας πολιτικά αποδεκτός συνδυασμός των παραμέτρων χρηματοδότησης» για να επιτρέψει στην Ελλάδα να μετατρέψει το κοινό χρέος της Τρόικας στο 120% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) το 2020, συνόψισε η ανακοίνωση της Deutsche Bank.
Το χρηματιστηριακό κεφάλαιο αγωνιά, και οι Αγορές ανησυχούν !!!
Αυτά τα “παιχνίδια” παίζονται την ίδια ώρα κατά την οποίαν ένας λαός εξαθλιώνεται και φτωχοποιείται βιαίως στο όνομα της αισχρής κερδοφορίας-τοκογλυφίας κάποιων Τραπεζιτών και κάποιων funds.
Η δήλωση Μπαρόζο μετά την συνεδρίαση του Eurogroup στίς 27 Νοεμβρίου 2012,
Statement by President Barroso on Greece, Brussels, 27 November 2012.
«I welcome the agreement reached by the Eurogroup earlier this morning on Greece, which underscores the Commission`s continuous efforts to help guide the quick implementation of the programme and ensure adequate support to Greece until it has regained market access.
The Greek authorities have demonstrated a strong commitment to the programme and the Commission salutes the efforts made by Greek citizens in this difficult time.
The Commission continues to consider that these efforts will contribute to a better future for the Greek people».
Η μετάφρασή της :
«Χαιρετίζω τη συμφωνία που επιτεύχθηκε από το Eurogroup νωρίτερα σήμερα το πρωί για την Ελλάδα, η οποία υπογραμμίζει τις συνεχείς προσπάθειες της Επιτροπής να βοηθήσει και να καθοδηγήσει την ταχεία εφαρμογή του προγράμματος και την εξασφάλιση επαρκούς στήριξης προς την Ελλάδα, έως ότου ανακτήσει την πρόσβαση στην αγορά.
Οι ελληνικές αρχές έχουν επιδείξει ισχυρή δέσμευση για το πρόγραμμα (σ.σ Μνημόνια) και η Επιτροπή χαιρετίζει τις προσπάθειες οι οποίες καταβάλλονται από τους Έλληνες πολίτες σε αυτή την δύσκολη στιγμή.
Η Επιτροπή εξακολουθεί να θεωρεί ότι οι προσπάθειες αυτές θα συμβάλουν σε ένα καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό λαό».
Η δήλωση του Jean-Claude Juncker για τίς διαδικασίες ένταξης της Κύπρου σε Μνημόνιο :
Statement by the Eurogroup President, Jean-Claude Juncker, 23 November 2012.
«I welcome the productive exchanges held in recent weeks between the troika and the authorities in Nicosia, as well as the good progress towards agreement on the building blocks of a macroeconomic adjustment programme.
The Eurogroup will discuss the mission results at its meeting on 3 December. I look forward to the finalisation of negotiations, with agreement on a draft Memorandum of Understanding.
I am convinced that this will facilitate the return of the Cypriot economy, which needs a comprehensive adjustment, to a path of sustainable growth and to fiscal and financial stability.
I very much welcome these developments, which are in the interest of Cyprus and the euro area as a whole».
Η μετάφρασή της :
Δήλωση του Προέδρου της Ευρωομάδας, Jean-Claude Juncker, στίς 23 November 2012.
«Χαιρετίζω τις παραγωγικές ανταλλαγές που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες μεταξύ της τρόικας και τις αρχές της Λευκωσίας, καθώς και την πρόοδο για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με τα δομικά ενός προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής.
Το Eurogroup θα συζητήσει τα αποτελέσματα της αποστολής κατά τη συνεδρίασή της στις 3 Δεκεμβρίου.
Ανυπομονώ για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, με την συμφωνία για ένα σχέδιο του μνημονίου συμφωνίας.
Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό θα διευκολύνει την επάνοδο της κυπριακής οικονομίας – η οποία χρειάζεται μία ολοκληρωμένη ρύθμιση – σε μια πορεία βιώσιμης ανάπτυξης και στη δημοσιονομική και οικονομική σταθερότητα.
Χαιρετίζω θερμά αυτές τις εξελίξεις, οι οποίες είναι προς το συμφέρον της Κύπρου και της περιοχής του ευρώ ως σύνολο».(σ.σ. σημειώστε αυτήν την αποστροφή του λόγου του κ. Jean-Claude Juncker)
Επισημαίνω ότι η Κύπρος μέχρι πρίν απο αρκετά χρόνια αποτελούσε την υποδειγματική και ίσως την ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης.
Σε αυτήν απευθύνονται σήμερα οι αξιωματούχοι της Ευρώπης, όπως ο προαναφερθής κ. Jean-Claude Juncker.
Η δήλωση του Olli REHN
Vice-President of the European Commission and member of the Commission responsible for Economic and Monetary Affairs and the Euro
Vice-President Rehn`s remarks at the Eurogroup Press Conference
Eurogroup Press Conference/Brussels
27 November 2012
«When I entered this building 14 hours ago, I referred to the delivery time for the Eurogroup. Now the Eurogroup has, indeed, delivered. I want to express my sincere thanks and highest appreciation to the euro area Member States for being able to take very difficult decisions tonight – and also to our partners, the IMF and ECB.
Today`s political agreement removes the uncertainty that has been hanging over Greece for too long, holding back confidence, investment and growth. For the eurozone this was a real test of our credibility, of our ability to take decisions on the most challenging of issues. And it was a test that we could simply not afford to fail. When you read the statement, you can see that there is a very clear commitment to reduce the debt burden of Greece by 20 percentage points by 2020 and I would like to especially draw your attention to two or three elements that Jean-Claude Juncker mentioned.
First, there is the reduction of interest rates under the Greek Loan Facility by 100 basis points. Second, there is the commitment by euro area Member States to pass on an amount equivalent to the income of the SMP portfolio of their national central banks as from budget year 2013 and third, to which is very important, the euro area Member States have agreed that they will consider further measures and assistance including, for instance, lower co-financing in structural funds and/or a further interest rate reduction in the Greek Loan Facility, if necessary in order to achieve a further and more sustainable reduction of Greek debt-to-GDP ratio, so that Greece can achieve a debt-to-GDP ratio of 124% in 2020 and a substantially lower than 110% debt-to-GDP ratio in 2022. It`s a very clear commitment and it`s a very important part of this statement and of today`s agreement. And finally, it should be made clear that today`s agreement was made possible because Greece has shown that it is serious about reform. Greece has kept its commitments, it has made tough choices and I am fully aware of how difficult the present situation is for the Greek people.
But the measures that are being taken are transforming the competitiveness of the Greek economy. Greece has already come a very, very long way, and tonight the Eurogroup has rightly recognised that.
It is clear that the Greek government is now fully determined to ensure that the programme remains on track. The Commission will continue to support Greece in its efforts to reform, which must continue with the same determination as Greece has shown in recent months.
Thank you».
Η μετάφρασή της :
Olli REHN
Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μέλος της Επιτροπής, αρμόδιος για την οικονομική και Νομισματική Πολιτική για το Ευρώ.
Παρατηρήσεις του Αντιπροέδρου Ρεν σε διάσκεψη Τύπου του Eurogroup.
Eurogroup Συνέντευξη Τύπου / Βρυξέλλες, 27 Νοεμβρίου, 2012
«Όταν μπήκα στο κτίριο αυτό 14 ώρες πριν, αναφέρθηκα στο χρόνο περαίωσης για αυτό το Eurogroup. Τώρα, η Ευρωομάδα έχει, πράγματι, περαιώσει τίς εργασίες της. Θέλω να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου και την υψηλότερη εκτίμησή μου, στα κράτη μέλη της ευρωζώνης, ούτως ώστε να είναι σε θέση να πάρουν πολύ δύσκολες αποφάσεις απόψε, και επίσης στους εταίρους μας, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.(σ.σ. Η ΕΚΤ αποκαλείται και είναι πράγματι “εταίρος” της Ευρωζώνης ;;;).
Η σημερινή πολιτική συμφωνία απομακρύνει την αβεβαιότητα η οποία κρέμεται πάνω από την Ελλάδα για πάρα πολύ καιρό, επιβραδύνοντας, την αξιοπιστία μας, τις επενδύσεις και την ανάπτυξη.
Για την ευρωζώνη αυτή ήταν μια πραγματική δοκιμασία της αξιοπιστίας μας, η της ικανότητά μας να λάβουμε αποφάσεις για τα πιο προκλητικά ζητήματα. Και αυτό ήταν ένα τεστ στο οποίο δεν θα μπορούσαμε να αποτύχουμε, πολύ απλά διότι δεν είχαμε την πολυτέλεια να αποτύχουμε.
Όταν διαβάζετε αυτήν την δήλωση, μπορείτε να δείτε ότι υπάρχει μια πολύ σαφής δέσμευση, να μειωθεί το βάρος του χρέους της Ελλάδα κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες από το 2020, και θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας ιδιαίτερα σε δύο ή τρία στοιχεία, στα οποία ο κ. Jean-Claude Juncker αναφέρθηκε.
Πρώτον, υπάρχει η μείωση των επιτοκίων κάτω από αυτό το οποίο προβλέπει η ελληνική Δανειακή Σύμβαση Διευκόλυνσης, κατά 100 μονάδες βάσης.
Δεύτερον, υπάρχει η δέσμευση από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης να περάσουν ένα ποσό, το οποίο ισοδυναμεί με το εισόδημα του χαρτοφυλακίου SMP των εθνικών κεντρικών τραπεζών τους από το οικονομικό έτος 2013 (ανταλλαγή Ελληνικών ομολόγων τα οποία διακρατούν κράτη-μέλη της Ευρωζώνης), και το
Τρίτο, για το οποίο είναι πολύ σημαντικό, τα κράτη μέλη της ευρωζώνης έχουν συμφωνήσει ότι θα εξετάσουν περαιτέρω μέτρα και βοήθεια, μεταξύ άλλων, για παράδειγμα, χαμηλή συγχρηματοδότηση από τα διαρθρωτικά ταμεία ή την περαιτέρω μείωση των επιτοκίων στην ελληνική Δανειακή Σύμβαση Διευκόλυνσης, εάν είναι απαραίτητο, προκειμένου να επιτευχθεί μια μεγαλύτερη και πιο βιώσιμη μείωση του ελληνικού χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ, ώστε η Ελλάδα να επιτύχει λόγο χρέους προς το ΑΕΠ στο 124% το 2020, και σημαντικά χαμηλότερο από το 110% του χρέους προς το ΑΕΠ το 2022.
Είναι μια πολύ σαφής δέσμευση και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος αυτής της δήλωσης και της σημερινής συμφωνίας.
Και τέλος, θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι η σημερινή συμφωνία κατέστη δυνατή επειδή η Ελλάδα έχει δείξει ότι είναι σοβαρή στις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες.
Η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της, έχει κάνει δύσκολες επιλογές και έχω πλήρη επίγνωση του πόσο δύσκολη είναι η σημερινή κατάσταση για τον ελληνικό λαό.
Όμως, τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται είναι η μετατροπή της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Η Ελλάδα έχει ήδη προχωρήσει πολύ, πολύ μακριά, και απόψε η Ευρωομάδα το έχει αναγνωρίσει δικαίως.
Είναι σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι τώρα πλήρως αποφασισμένη να διασφαλίσει ότι το πρόγραμμα παραμένει σε καλό δρόμο.
Η Επιτροπή θα συνεχίσει να στηρίζει Ελλάδα στις προσπάθειές της για τη μεταρρύθμιση, η οποία πρέπει να συνεχιστεί με την ίδια αποφασιστικότητα την οποίαν η Ελλάδα έχει δείξει τους τελευταίους μήνες.
Σας ευχαριστώ».
Απο την τελευταία ανακοίνωση του Eurogroup και τις δηλώσεις των παραπάνω αξιωματούχων πιστοποιούνται παλαιά και δημιουργούνται νέα πλείστα όσα ερωτήματα και προβληματισμοί.
Ειδικότερα όταν οι κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΕ, προσπαθούν και “αναλώνονται” σε δηλώσεις και ανακοινώσεις υποστηρίζοντας με πάθος, τα περί αναγκαιότητας σύναψης Δανειακών συμβάσεων Διευκόλυνσης, όπως ονομάζουν τα “μνημόνια”, με την Ελλάδα και την Κύπρο χωρίς να προσδιορίζουν επακριβώς το πέρας αυτής της σύμβασης, αυτής της Ελληνικής τραγωδίας.
Ποιό σωτήριο έτος θα γίνει “βιώσιμο” το χρέος και ποιο έτος η Ελληνική οικονομία θα γίνει ανταγωνιστική, το 2020, το 2022, το 2032, ή εις το άγνωστο μέλλον ;;;
Δηλαδή πότε επιτέλους θα τελειώσει αυτή η “Διευκόλυνση”, πότε θα σταματήσει αυτή η “βοήθεια” ;;;
Άς αποφασίσουν οι διαφωνούντες “ιδιοκτήτες” αυτής εδώ της χώρας, πότε το χρέος θα είναι “βιώσιμο” ώς ποσοστό του ΑΕΠ, πότε θα σταματήσει η προσπάθεια να καταστεί η Ελληνική οικονομία ανταγωνιστική ;;;
Άς μάς πούνε επιτέλους τί ακριβώς επιθυμούν οι “Ευρωπασάδες”, τούς υδρογονάνθρακες, τον ορυκτό μας πλούτο, την Ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, το σήμα κατατεθέν μας, τί τέλος πάντων επιθυμούν ;;;
Όταν προσπαθούν να “δέσουν” χειροπόδαρα τίς δύο χώρες εξαρτώντας τες πλήρως από το “άρμα” της Ευρω-Γερμανίας. Πολλή περισσότερο όταν την ίδια αντιμετώπιση (μνημόνια, ανακεφαλαιοποιήσεις Τραπεζών με χρήματα των Ελλήνων πολιτών, επιτόκια, χρόνους αποπληρωμής, προμήθειες κτλ) δεν την έχουν απέναντι σε άλλες χώρες οι οποίες παρουσιάζουν το ίδιο δομικό οικονομικό πρόβλημα, (χρέος-έλλειμμα, κτλ).
Βέβαια με διαφορετικές συνθήκες σε διαφορετικό περιβάλλον, όμως εκεί δεν χρειάζονται πολυετής Δανειακές Συμβάσης Διευκόλυνσης άνευ τέλους, για την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητος της οικονομίας τους ;;;
Μήπως όλη η “ιστορία” με το χρέος και το έλλειμμα είναι η προσεκτικά σχεδιασμένη αφορμή, ούτως ώστε να ικανοποιηθούν τα πραγματικά αίτια και να καταστούν οι συγκεκριμένες χώρες (Ελλάδα, Κύπρος) προτεκτοράτα της Ευρω-Γερμανίας, ένεκα των μελλούμενων “προσφάτων” γεωπολιτικών αλλαγών και της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων της ευρύτερης περιοχής της Ν.Α Μεσογείου και του Αιγαίου ;;;
Μήπως κάποιοι “φοβήθηκαν” την “κακή επιρροή” των Ρώσων στην Ελληνική πολιτική ζωή (αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολις, κτλ), και αντελήφθησαν ότι το “ανήκωμεν στην Ευρώπη” δεν αρκεί πλέον ως αντίδοτο στην φτώχεια, διότι και τα “ζώα” κάποια στιγμή ξυπνούν, και αποφάσισαν να δηλώσουν το ποιος είναι ο “ιδιοκτήτης” του γωνιακού οικοπέδου στην περιοχή, μέσα σε έναν αδυσώπητο γεωπολιτικό ανταγωνισμό στην περιοχή μας ;;;
Πάντως κύριοι σχεδιαστές της μιζέριας και της εξαθλίωσης στον τόπο μου, όλα μπορεί να τα πάρετε, την ψυχή μας όμως δεν θα την πάρετε.
Αυτό οφείλετε να το γνωρίζετε. !!!
http://www.aegeantimes.gr/
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>