«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ακρίβυνε και το σχοινί να τους κρεμάσουμε, ο Βενιζέλος θέλει παλαμάρι!

Νέο φοροσόκ για μισθωτούς,συνταξιούχους, αγρότες και ελευθέρους επαγγελματίες

Αλλάζουν όλα στη φορολογία μισθωτών, συνταξιούχων, επαγγελματιών, αγροτών. Για πρώτη φορά στο προσχέδιο της έκθεσης της Τρόικας υπάρχει σαφής αναφορά για το πως θα φορολογηθούν όλες οι κατηγορίες πολιτών με ειδική αναφορά σε μισθωτούς και συνταξιούχους αλλά και σε επαγγελματίες και αγρότες.
1. Μισθωτοί – συνταξιούχοι. Καθιερώνεται νέα φορολογική κλίμακα με τρεις συντελεστές, αντί για οκτώ σήμερα, και καταργείται το έξτρα αφορολόγητο για τα παιδιά, καθώς και η πλειονότητα των φοροαπαλλαγών για τόκους στεγαστικών δανείων, ασφαλιστήρια συμβόλαια κ.τ.λ. Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα φορολογική κλίμακα για τους μισθωτούς και συνταξιούχους θα έχει τρία μόνο φορολογικά κλιμάκια στα οποία θα αντιστοιχούν συντελεστές φόρου από 21%, 36% και 45%. Το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ θα αντικατασταθεί με σταθερή μείωση φόρου 1.950 ευρώ. Ειδικότερα, το πρώτο κλιμάκιο προβλέπεται να εκτείνεται μέχρι τις 25.000 ευρώ και να έχει συντελεστή φόρου 21%, το δεύτερο κλιμάκιο προβλέπεται να ξεκινά από τις 25.001 ευρώ, να φθάνει μέχρι τις 47.000 ευρώ και να έχει συντελεστή φόρου 36% και το τρίτο κλιμάκιο προβλέπεται να είναι το υπερβάλλον των 47.000 ευρώ και να έχει συντελεστή 45%. Το νέο σύστημα θα προβλέπει σταθερή μείωση φόρου 1.950 ευρώ για εισοδήματα μέχρι 18.000 ευρώ. Για εισοδήματα πάνω από τις 18.000 ευρώ η έκπτωση φόρου θα μειώνεται κατά 50 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος μέχρι το επίπεδο των 29.000 ευρώ, ενώ για εισοδήματα πάνω από 29.000 ευρώ η έκπτωση φόρου θα μειώνεται περαιτέρω κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος μέχρι να μηδενιστεί στο επίπεδο εισοδήματος των 43.000 ευρώ. Όπως αναφέρεται στο προσχέδιο της έκθεσης, με το νέο σύστημα, περίπου 1 εκατ. μισθωτοί και συνταξιούχοι θα είναι αφορολόγητοι.
2. Επιχειρήσεις: Επιβάλλεται φορολογικός συντελεστής 26% στα κέρδη και 10% στα μερίσματα, περιορίζοντας τη συνολική επιβάρυνση στο 33,4% από 40% σήμερα. Σήμερα τα αδιανέμητα κέρδη των ανωνύμων εταιριών και εταιριών περιορισμένης ευθύνης φορολογούνται με συντελεστή 20% και τα διανεμόμενα κέρδη φορολογούνται αυτοτελώς με συντελεστή 25%.
3. Ελεύθεροι επαγγελματίες – ατομικές επιχειρήσεις: Καταργείται το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ και θεσπίζεται μίνι φορολογική κλίμακα με δυο συντελεστές 26% και 35% στα καθαρά εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και ατομικών επιχειρήσεων. Τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων τα οποία προέρχονται από ατομικές επιχειρήσεις ή από ελευθέρια επαγγέλματα θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ και μέχρι το επίπεδο των 50.000 ευρώ με συντελεστή 26% και πάνω από το επίπεδο των 50.000 ευρώ με 35%. Σύμφωνα με την έκθεση της τρόικα, η κατάργηση του αφορολογήτου ορίου για τους επιτηδευματίες θα αποφέρει σημαντικά έσοδα δεδομένου ότι πάνω από το 50% των φορολογούμενων δηλώσουν ετήσιο εισόδημα έως 5.000 ευρώ.
Το μνημόνιο προβλέπει παράλληλα ότι οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευτεί να απόσχουν από μελλοντικές ρυθμίσεις φορολογικής αμνήστευσης.
http://dailynews24.gr/
Με τρία φορολογικά κλιμάκια από οκτώ που είναι σήμερα θα φορολογηθούν μισθωτοί και συνταξιούχοι το 2013, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογηθούν από το πρώτο ευρώ με δύο συντελεστές. Μειώνονται οι επιβαρύνσεις για τις επιχειρήσεις, ενώ καταργούνται οι περισσότερες φοροαπαλλαγές που ισχύουν σήμερα, σύμφωνα με το προσχέδιο της τρόικας που παρουσιάσθηκε χθες στους υπουργούς Οικονομικών.
Οι επερχόμενες αλλαγές στη φορολογία θα οδηγήσουν στην αύξηση των εσόδων του προϋπολογισμού κατά ένα δισ. ευρώ το 2014.
Ειδικότερα, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στο οποίο θα αποτυπώνονται οι παραπάνω αλλαγές προβλέπει τα εξής:
– Μισθωτοί και συνταξιούχοι. Με τις αλλαγές που προωθούνται μειώνονται τα φορολογικά κλιμάκια από οκτώ που είναι σήμερα σε τρία, χωρίς αφορολόγητο όριο, αλλά με σημαντική έκπτωση φόρου. Με το νέο σύστημα περίπου ένα εκατ. μισθωτοί και συνταξιούχοι θα εξαιρεθούν από τη φορολογία.
Σύμφωμα με πληροφορίες, το πρώτο κλιμάκιο της νέας κλίμακας θα εκτείνεται μέχρι τις 25.000 ευρώ και συντελεστή φόρου 21%, το δεύτερο κλιμάκιο θα φορολογεί εισοδήματα από τις 25.001 ευρώ μέχρι τις 48.000 ευρώ με συντελεστή 36% και το τρίτο και τελευταίο κλιμάκιο θα εφαρμόζεται σε εισοδήματα άνω των 48.000 με συντελεστή 45%.
Στη θέση του αφορολογήτου ορίου που καταργείται θεσπίζεται έκπτωση φόρου 1.950 ευρώ για εισοδήματα μέχρι 18.000 ευρώ. Για εισοδήματα πάνω από τις 18.000 ευρώ η έκπτωση φόρου θα μειώνεται κατά 50 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος μέχρι το επίπεδο των 29.000 ευρώ, ενώ για εισοδήματα πάνω από 29.000 ευρώ η έκπτωση φόρου θα μειώνεται περαιτέρω κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος μέχρι να μηδενιστεί στο επίπεδο εισοδήματος των 40.000 – 43.000 ευρώ.
Παράδειγμα: Εισόδημα 15.000 ευρώ στο οποίο, με βάση τον πρώτο φορολογικό συντελεστή 21%, αντιστοιχεί φόρος 3.150 ευρώ (15.000 x 21%). Από το ποσό αυτό θα αφαιρεθούν 1.950 ευρώ, οπότε ο τελικός φόρος που αναλογεί περιορίζεται στα 1.200 ευρώ. Σήμερα ο φόρος που αναλογεί σε εισόδημα 15.000 ευρώ ανέρχεται στα 1.240 ευρώ.
Οπως προκύπτει από το προσχέδιο της έκθεσης της τρόικας, οι περισσότερες απαλλαγές καταργούνται. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι καταργούνται οι εκπτώσεις από τους τόκους για στεγαστικά δάνεια, τα ασφάλιστρα ζωής, καθώς και τα πρόσθετα αφορολόγητα για τα παιδιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα διατηρηθούν οι φοροαπαλλαγές για ιατρικές επισκέψεις και νοσήλια.
– Ελεύθεροι επαγγελματίες. Θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ των εισοδημάτων τους. Σύμφωνα με το το προσχέδιο, θεσπίζονται δύο συντελεστές. Ο πρώτος θα αφορά εισοδήματα μέχρι 50.000 ευρώ τα οποία θα φορολογούνται με συντελεστή 26%, ενώ εισοδήματα άνω των 50.001 ευρώ θα φορολογούνται με συντελεστή 35%. Οπως τονίζεται στο προσχέδιο της τρόικας, η αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των εισοδημάτων των ελευθέρων επαγγελματιών αναμένεται να τονώσει τα έσοδα του προϋπολογισμού, δεδομένου ότι οι περισσότεροι δηλώνουν εισόδημα κάτω των 5.000 ευρώ που είναι σήμερα το αφορολόγητο όριο.
– Επιχειρήσεις. Για τις ανώνυμες εταιρείες και τις ΕΠΕ έχει αποφασισθεί η μείωση των επιβαρύνσεων. Σήμερα φορολογούνται με συντελεστή 20% για τα κέρδη που δηλώνουν στην εφορία. Στην περίπτωση που προχωρήσουν στη διανομή μερίσματος επιβαρύνονται οι μέτοχοι με φόρο 25%, αυξάνοντας τη φορολογική επιβάρυνση στο 40%. Το προσχέδιο προβλέπει την αύξηση του συντελεστή 20% στο 26% και τη μείωση του φόρου κατα τη διανομή μερίσματος στο 10% από 25%. Η φορολογική επιβάρυνση μειώνεται με το σχέδιο αυτό 33,4%.
Τέλος, στο προσχέδιο αναφέρεται ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να μην προχωρήσει ξανά σε φορολογικές αμνηστίες. Ωστόσο, γίνεται κατανοητή η αδυναμία των οφειλετών με μικρά χρέη να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, εξέλιξη που, όπως φαίνεται, θα οδηγήσει σε νέα ρύθμιση με λίγες δόσεις.

ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>