«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΕΛΟΣ!

Ποτέ τα ράφια των φαρμακείων δεν ήταν τόσο άδεια. Χωρίς τα απαραίτητα για τη ζωή τους σκευάσματα καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς, παρκινσιονικοί κ.ά. Αλαλούμ με το νέο δελτίο τιμών

23 / 10 / 2012 – 12:17

Σοκαρισμένοι βγαίνουν, τις τελευταίες μέρες, οι Έλληνες ασθενείς που φτάνουν στα φαρμακεία για να πάρουν τα απαραίτητα για την υγεία τους φάρμακα. Άνθρωποι με καρδιολογικά προβλήματα, με ζάχαρο, με πάρκινσον, με καρκίνο, με θυρεοειδή, αντικρίζουν άδεια ράφια.
Αντί για τη φαρμακευτική αγωγή, που για πολλούς Έλληνες είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, παίρνουν από τον φαρμακοποιό μια αμήχανη απάντηση, ένα ανασήκωμα των ώμων: «Δεν υπάρχει το φάρμακό σας, κύριε. Το νέο δελτίο τιμών που ανακοίνωσε το υπουργείο τα έχει κάνει θάλασσα και δε μας έρχονται πια φάρμακα. Στο ράφι μου έχω ό,τι έχει μείνει από το στοκ μου. Σε λίγο θα τελειώσει κι αυτό και δεν θα έχω τίποτα»…
Σήμερα, οι ελλείψεις φαρμάκων έχουν «χτυπήσει κόκκινο». Ποτέ στη σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας τα ράφια των φαρμακείων δεν είχαν μείνει τόσο άδεια. Ποτέ τόσοι Έλληνες δεν έμειναν χωρίς τα φάρμακα που είναι απαραίτητα για τη ζωή τους, να μην ξέρουν τι θα γίνει αύριο, πώς θα βρουν τα σκευάσματα από τα οποία κρέμεται η ίδια τους η επιβίωση. Ηδη, «λείπουν από την αγορά φάρμακα όπως κορτιζονούχα, αντικαταθλιπτικά, αντιπαρκινσονικά, αντικαρκινικά, ινσουλίνες, καρδιολογικά, αντιθυρεοειδικά» κ.ά., όπως προειδοποιεί με μια δραματική ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ). Και, βέβαια, όσο περνούν οι μέρες θα τελειώνουν κι άλλα φάρμακα, θα αντιμετωπίζουν με πρόβλημα επιβίωσης όλο και περισσότεροι Έλληνες.
Τι έχει συμβεί; Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, το οποίο περιέχει τόσα λάθη που έφερε το χάος στην αγορά. «Αιτία το μεγάλο αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί με το νέο δελτίο τιμών-φάντασμα, το οποίο ανακοινώνεται και αναιρείται τόσο συχνά τις τελευταίες τρεις μέρες, που καταντά ανέκδοτο», εξηγεί ο ΦΣΑ.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας –ή, καλύτερα, το κομμάτι του που έχει την ευθύνη για το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων- αποφάσισε απολύτως αυθαίρετα να προχωρήσει σε τεράστιες μειώσεις τιμών 12.500 φαρμάκων. Ουσιαστικά, με μια λογική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», η κυβέρνηση αφήνει έναν αναπληρωτή να στερήσει από χιλιάδες Έλληνες τα απαραίτητα για την Υγεία τους φάρμακα. Όλα αυτά, με το απίστευτο σκεπτικό ότι, προκειμένου να μειωθούν τα έξοδα του Δημοσίου για φάρμακα, απλά θα επιβάλουμε μειώσεις στις τιμές τους!
Για να γίνει πιο κατανοητό, θα ήταν το ίδιο αν η κυβέρνηση αποφάσιζε μια νύχτα ότι, για να φτηνύνει το ψωμί στο φούρνο, θα υποχρεώσει όλους τους αρτοποιούς να πουλάνε το κάθε καρβέλι για ένα λεπτό του ευρώ! Προφανώς, ο αρμόδιος υπουργός θα κορδωνόταν ότι πέτυχε να μειώσει δραστικά την τιμή του ψωμιού, αλλά –επίσης προφανέστατα- ο κόσμος θα έμενε χωρίς ψωμί και θα πεινούσε. Γιατί, πια, οι αρτοποιοί θα έμπαιναν μέσα, αφού το κάθε καρβέλι θα τους κόστιζε περισσότερο από όσο θα ήταν υποχρεωμένοι να το πουλήσουν. Κι έτσι, οι φούρνοι θα έβαζαν λουκέτο.

ΤΟ ΚΡΙΜΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ

Το ίδιο συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην αγορά φαρμάκων. Κάποιος απίστευτος εγκέφαλος αποφάσισε να «αναπληρώσει» την κυβερνητική αδυναμία να περικοπούν οι δαπάνες του Δημοσίου, αφήνοντας τους Ελληνες χωρίς φάρμακα! Διότι, ασφαλώς, με τις νέες τιμές, που είναι χαμηλότερες από το ίδιο το κόστος των φαρμάκων, ούτε εισαγωγές φαρμάκων θα γίνονται πια (αφού θα πρέπει ο εισαγωγέας να πληρώσει την ξένη εταιρεία περισσότερα από όσα θα πουλήσει το φάρμακο στην Ελλάδα), ούτε θα παράγονται φάρμακα στην Ελλάδα (αφού το φάρμακο θα κοστίζει στον παραγωγό περισσότερα από όσα θα το πουλά στην αγορά). Έτσι, ο περήφανος εμπνευστής του νέου δελτίου τιμών θα μπορεί να κορδώνεται ότι η εγχείριση μείωσης των τιμών πέτυχε, αλλά ο (Έλληνας) ασθενής πέθανε. Και, δυστυχώς, στη συγκεκριμένη περίπτωση δε μιλάμε για σχήμα λόγου. Μιλάμε για πραγματικούς θανάτους συμπολιτών μας με καρκίνο, καρδιολογικά προβλήματα, ζάχαρο κ.λπ. Ανθρώπους που θα πάρει στο λαιμό του εκείνος που είχε την ιδέα να «αναπληρώσει» το έλλειμμα πολιτικής με τις ίδιες τις ζωές των Ελλήνων…
Το πιο εξοργιστικό είναι ότι αυτοί που έχουν σήμερα το μαχαίρι και το πεπόνι αρνούνται να ακούσουν οτιδήποτε. Έχουν στυλώσει τα πόδια και λένε «θα περάσει το δικό μου με κάθε τρόπο». Αγνοούν τους φαρμακοποιούς που προαναφέραμε (τόσο τον ΦΣΑ, όσο και την Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος, που έχει εκδώσει ανάλογη ανακοίνωση-κραυγή αγωνίας). Αγνοούν τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, ο οποίος –με δική του ανακοίνωση- μιλά για σωρεία λαθών που περιέχει το νέο δελτίο τιμών σε σχέση με την ισχύουσα νομοθεσία και ζητά να διορθωθούν άμεσα για να μη στερέψει η αγορά από φάρμακα. Αγνοούν, όμως, ακόμη και τον «δικό τους» Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκου (ΕΟΦ).
Ο ίδιος ο ΕΟΦ, στον οποίο για πρώτη φορά ανατέθηκε να καταρτίσει το δελτίο τιμών (μέχρι τώρα το αναλάμβαναν οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας), ο ίδιος ο οργανισμός που ευθύνεται για τα ατελείωτα λάθη του δελτίου τιμών, έχει ήδη αναγνωρίσει ότι σε 600 (!) περιπτώσεις έκανε λάθος. Μετά την έκδοση του δελτίου, οι φαρμακοβιομηχανίες –όπως προβλέπει η νομοθεσία- κατέθεσαν ενστάσεις για τα λάθη που αφορούν στα δικά τους σκευάσματα. Αν και έχουν περάσει μόλις λίγες ώρες από την έκδοση του δελτίου και ακόμη δεν έχει κατατεθεί παρά μέρος των ενστάσεων, ο ΕΟΦ έχει ήδη αναγνωρίσει τα λάθη του σε 600 (!) περιπτώσεις, κάνοντας αποδεκτές τις ενστάσεις. Παρά ταύτα, παρότι υπάρχει η πιο επίσημη αναγνώριση των εκατοντάδων λαθών από τον ΕΟΦ, το υπουργείο αρνείται να τα διορθώσει και επιμένει ότι το δελτίο τιμών θα ισχύσει έτσι, όπως έχει ανακοινωθεί. Με τα λάθη που παραδέχεται ο ίδιος ο ΕΟΦ!
Μόνο που αυτή η παράλογη και επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης καταδικάζει άμεσα εκατοντάδες Έλληνες σε θάνατο. Και καταδικάζει όλους μας σε μια ζωή πετσοκομμένη, χωρίς καν την αξιοπρέπεια της Υγείας, αφού όλοι κάποια στιγμή θα αρρωστήσουμε και δε θα βρούμε στο φαρμακείο το φάρμακο που μπορεί να μας θεραπεύσει, που μπορεί να σώσει την ίδια μας τη ζωή…
http://www.newsbomb.gr/
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>