«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Φόρος για όσους δεν πληρώνουν… φόρο

Ακούυυσατε  ακούυυσατε…  Όλα τα ζώα που περπατούν στα δυο πόδια

Κατά διαταγή του πολυχρονεμένου μας βεζίρη Σαμάρογλου θα πληρώνετε φόρο γιατί είσαστε ζωντανοί. Θα πληρώνουν φόρο και αυτοί που πέθαναν αν δεν το έχουν δηλώσει εγκαίρως με υπεύθυνη δήλωση ότι θα πεθάνουν!

Το νερό που πίνετε, ο αέρας που αναπνέετε και το χώμα που πατάτε θα φορολογείτε με κατά κεφαλήν υπολογισμό ανάλογα με την ηλικία!

Χάρη της ευρωπαϊκής εμπειρίας, οι Ευρωπαίοι σύμβουλοι θα μας προτείνουν εργοστάσιό τους που θα κατασκευάζει αερόμετρα, και περπατόμετρα για να φορολογούμαστε δίκαια!

Όσοι συνταξιούχοι πεθάνουν και δεν έχουν κληρονόμους να πάρουν την σύνταξη τους χρηματοδοτείτε η κηδεία τους! Όσοι έχουν κληρονόμους θα πάρουν τα αρχίδια μας!

Απαλλάσσονται από τον φόρο μόνο αυτοί που υπηρετούν το βεζίρη!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012 19:38

Του Χρήστου Κώνστα 

Επιβολή ειδικού προστίμου για καταβολή σημαντικά χαμηλότερου φόρου λόγω σημαντικής απόκρυψης εισοδημάτων θα ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο νέας φορολογικής μεταρρύθμισης που εισηγείται η τρόικα. Εάν το ποσό του φόρου που εμφανίζεται στη φορολογική δήλωση του υπόχρεου είναι χαμηλότερο από το ποσό του φόρου που θα έπρεπε να εμφανίζεται με βάση τα πραγματικά εισοδήματά του και μετά τη διασταύρωση των δαπανών του και αντικειμενικών κριτηρίων, θα επιβάλλεται στον φορολογούμενο πρόστιμο ίσο με 10% έως και 50% της διαφοράς μεταξύ πραγματικών και δηλωθέντων εισοδημάτων. Στην περίπτωση έκδοσης ανακριβούς τιμολογίου ή μη έκδοσης τιμολογίου, το πρόστιμο που θα επιβάλλεται θα ισούται με το 100% του ποσού του ΦΠΑ. 

Πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα θα επιβάλλεται σε όσους δεν πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος, ώστε το ποσό να γίνει ληξιπρόθεσμο χρέος και να τον πληρώσουν έτσι με περισσότερες από τις 7 δόσεις. Το σκληρό σχέδιο για την πάταξη της φοροδιαφυγής και κυρίως για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης προβλέπει να επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε μήνα που δεν θα καταβάλλεται η δόση του φόρου εισοδήματος.  Επίσης το ΔΝΤ εισηγείται να έχουν στο υπό κατάρτιση φορολογικό νομοσχέδιο και αλλά τσουχτερά πρόστιμα της τάξης των 1000 ευρώ για παραβάσεις όπως λανθασμένο ΑΦΜ, λάθη στις καταχωρήσεις βιβλίων και στοχιείων, άρνηση έλεγχου από την εφορία κ.α.

Σύμφωνα με τις προτάσεις του ΔΝΤ, το μοντέλο των προστίμων για τη φοροδιαφυγή θα πρέπει να γίνει αυστηρότερο ώστε τα κίνητρα συμμόρφωσης να γίνουν πιο ισχυρά. Στο πλαίσιο αυτό προτείνεται να επιβάλλονται τα ακόλουθα πρόστιμα για καθυστερήσεις στην καταβολή του φόρου εισοδήματος:

1.       Πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα για καθυστέρηση καταβολής του φόρου, αλλά και πρόστιμο υπερημερίας ίσο με το 5% του μη καταβληθέντος φόρου για κάθε μήνα σε περίπτωση που το ύψος του απλήρωτου φόρου υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ.

2.       Πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα για εκπρόθεσμη υποβολή φορολογικής δήλωσης.  Το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι το πρόστιμο για την εκπρόθεσμη υποβολή φορολογικής δήλωσης θα πρέπει να είναι ξεχωριστό από το πρόστιμο για την εκπρόθεσμη πληρωμή. Ο διαχωρισμός μεταξύ των δύο προστίμων παρέχει κίνητρο στον φορολογούμενο να πληρώσει εντός της προθεσμίας ώστε να μην χρειάζεται να δίνονται συνεχείς παρατάσεις στην καταληκτική προθεσμία. Το πρόστιμο, σύμφωνα πάντα με το ΔΝΤ, θα πρέπει να επιβάλλεται αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής και να προσαυξάνεται στο χρονικό διάστημα που η δήλωση εξακολουθεί να μην υποβάλλεται.

Για παράδειγμα, αν ένας φορολογούμενος δεν έχει υποβάλει εμπρόθεσμη δήλωση, θα του γνωστοποιείται άμεσα το πρόστιμο εκπρόθεσμης υποβολής με ειδοποίηση και απαίτηση πληρωμής των 100 ευρώ. Για κάθε μήνα θα υπάρχει προσαύξηση εκπρόθεσμης υποβολής, μέχρι ένα ανώτατο ποσό, για παράδειγμα 1.000 ευρώ.

Αντίστοιχα, για όσους δεν καταβάλουν κάποια από τις δόσεις του φόρου εισοδήματος, θα επιβαρύνεται με πρόστιμο 100 για κάθε μήνα που καθυστερούν, ενώ η δόση θα προσαυξάνεται, κάθε μήνα κατά 1%.

Σύμφωνα με το ίδιο σχέδιο, θα επιβάλλεται και πρόστιμο υπερημερίας, εφόσον πρόκειται για μεγάλα ποσά φόρου τα οποία δεν έχουν καταβληθεί.

Για παράδειγμα: Φορολογούμενος που δεν καταβάλλει φόρο εντός της τεθείσας προθεσμίας θα πρέπει να πληρώσει, κατ’ αρχάς, πρόστιμο ύψους 100 ευρώ τον μήνα για την περίοδο κατά την οποία ο φόρος παραμένει απλήρωτος. Το πρόστιμο αυτό θα είναι, δηλαδή, συγκεκριμένο και θα επιβάλλεται ανεξαρτήτως του ύψους του απλήρωτου φόρου. Αν το ποσό του μη καταβληθέντος φόρου υπερβαίνει τα 10.000 ευρώ, ο φορολογούμενος θα οφείλει επίσης να καταβάλλει επιπλέον πρόστιμο υπερημερίας, το οποίο θα ισούται με το 5% του μη καταβληθέντος φόρου για κάθε μήνα μη εμπρόθεσμης πληρωμής του.

http://www.attikipress.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>