«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Γιατί οι Γερμανοί θέλουν να διώξουν το ΔΝΤ από την Ελλάδα

Γερμανοί-ΔΝΤ διαφωνούν σε όλα -για το κούρεμα, τα μέτρα, την πολιτική λιτότητας

Αγεφύρωτο μοιάζει το χάσμα μεταξύ του ΔΝΤ και της καγκελαρίου της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ με αφορμή το σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας. Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel σύμφωνα με το οποίο ουσιαστικά προβλέπεται η διάλυση της Τρόικα, λόγω διαφορετικών απόψεων και κυρίως αντικρουόμενων συμφερόντων για τη σωτηρία της χώρας μας.

Χαρακτηριστικά, το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι ελεγκτές της Τρόικα έχουν καταστεί «πιόνια πολιτικών συμφερόντων» επισημαίνοντας ότι κάθε ένα από τα μέλη της ακολουθεί τα δικά του συμφέροντα, ενώ οι αποφάσεις για την τύχη της Ελλάδας, λαμβάνονται τελικά από τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης και κυρίως από το Βερολίνο, όπως λέει.

«Ακριβώς επειδή πρέπει να ληφθούν αντιδημοφιλείς αποφάσεις, είναι βολικό να φορτώνονται όλα σε ανεξάρτητες επιτροπές, χωρίς την κρίση των οποίων, δεν αποφασίζεται, υποτίθεται, τίποτα», αναφέρει ο αρθρογράφος και τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ενώ το ΔΝΤ πιέζει για μια κατά το δυνατόν πιο αντικειμενική έκθεση.

«Αν η Τρόικα παρουσιάσει μια αρνητική για την Ελλάδα έκθεση, το ΔΝΤ θα μπορούσε να σταματήσει τη συμμετοχή του στην διάσωση της Ελλάδας. Ακόμη όμως και χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ, τα κράτη της Ευρωζώνης δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει», υποστηρίζει το περιοδικό.

Θετική η έκθεση, με πολιτική απόφαση

Αυτό που λέει ουσιαστικά το γερμανικό περιοδικό είναι ότι η Γερμανία είναι αποφασισμένη να επιβάλει στην Τρόικα να συντάξει θετική έκθεση για την Ελλάδα, να δώσει την δόση των 31,5 δισ., να κρατήσει τη χώρα μας στην ευρωζώνη και να μη θέσει σε κίνδυνο το ευρωπαικό οικοδόμημα. Αντίθετα, το ΔΝΤ, το οποίο δεν μπορεί εκ του καταστατικού του να δανείζει σε χώρες των οποίων το χρέος δεν είναι βιώσιμο, προσανατολίζεται να ζητήσει κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Tο Spiegel παρατηρεί ότι «οι αυτοσχεδιασμοί στην Αθήνα δεν τελειώνουν κι η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να σώσει τη χώρα, στην ανάγκη ακόμη και χωρίς σχέδιο». Όπως επισημαίνει, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς τα κίνητρα της διάσωσης:

«Η κατάσταση γύρω από την ευρωζώνη και τους εν δυνάμει πρωταγωνιστές μιας μεγάλης καταστροφής, την Ισπανία και την Ιταλία, είναι τόσο άσχημη ώστε να μη θέλει κανείς να πάρει το ρίσκο ενός ‘Grexit’. Η υπόλοιπη Ευρώπη έχει φοβηθεί. Η θεωρία του ντόμινο δεν συζητείται μόνο, αλλά είναι ένα επικρατές σενάριο. (…) Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχιστεί ό,τι γινόταν ως τώρα. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της έκθεσης της τρόικας. Ή μάλλον, η έκθεση θα είναι αυτή που πρέπει να είναι ανεξαρτήτως του τι συμβαίνει ή δεν συμβαίνει στα ελληνικά υπουργεία».

Παράλληλα, ο αρθρογράφος σημειώνει ότι το ΔΝΤ θέλει μια αντικειμενική έκθεση από την Τρόικα η οποία ουσιαστικά θα επισημαίνει το αδιέξοδο του όλου εγχειρήματος προκειμένου στη συνέχεια να μπορεί να αποδεσμευτεί από την υποχρέωση χρηματοδότησης της Ελλάδας.

Και άλλα παρόμοια δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο

Αυτή ακριβώς την άποψη δημοσίευσε προ ημερών και η βρετανική εφημερίδα Guardian. Πηγή «σε καίρια θέση στην Αθήνα» δήλωνε στην εφημερίδα ότι το ΔΝΤ επιθυμεί την αποτυχία των μέτρων στην Ελλάδα ώστε να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να ζητήσει περαιτέρω «κούρεμα» του χρέους της, ενδεχόμενο που βρίσκει αντίθετες την Κομισιόν και τη Γερμανία !

Η σοκαριστική αυτή διαπίστωση για τα ελληνικά συμφέροντα δημοσιεύτηκε επί λέξη στην εφημερίδα Guardian η οποία ανέφερε ότι εντείνονται οι υποψίες μελών της κυβέρνησης Σαμαρά πως το ΔΝΤ μπλοκάρει εσκεμμένα τη συμφωνία επί των νέων περικοπών που απαιτούνται για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Επίθεση κατά ΔΝΤ από Γερμανία

Εν τω μεταξύ, για καυστικότατη επίθεση της γερμανικής ομοσπονδιακής τράπεζας κατά του ΔΝΤ έκανε λόγο προ εβδομάδας ο βρετανικός Τύπος, με αφορμή τη μηνιαία έκθεση της γερμανικής ομοσπονδιακής τράπεζας Bundesbank.

Στην έκθεση σημειώνεται ενδεικτικά το σχόλιο ότι «το ΔΝΤ εξελίσσεται από μηχανισμό ρευστότητας σε τράπεζα, κάτι που αντιβαίνει τόσο το νομικό και θεσμικό ρόλο του Ταμείου όσο και την ικανότητά του να διαχειρίζεται κρίσεις».

Η επίπληξη από τη Bundesbank φέρεται να έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στην Ουάσινγκτον, όπου τα μέλη του ΔΝΤ από την Ασία και τη Λατινική Αμερική θεωρούν ότι κάνουν τη δουλειά που όφειλε να κάνει η Γερμανία, αναλαμβάνοντας μεγαλύτερο ρίσκο από όσο θα έπρεπε προκειμένου να διατηρηθεί η συνοχή της ευρωζώνης.

Από την άλλη πλευρά, η Daily Telegraph υπενθυμίζει ότι σημείωμα του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών χαρακτήριζε το ΔΝΤ «Ταμείο Διόγκωσης Πληθωρισμού» (παραφράζοντας το αγγλικό ακρώνυμο του οργανισμού), αποκαλύπτοντας το μεγάλο χάσμα στις σχέσεις και τις αντιλήψεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Κριτική και από το περιβάλλον της Μέρκελ

Την ίδια ώρα, ο Γερμανός οικονομολόγος, Πέτερ Μπόφινγκερ, συνεργάτης και σύμβουλος της Ανγκελα Μέρκελ κάνει λόγο για εσφαλμένη θεραπεία που έχει επιλέξει η Τρόικα για την Ελλάδα.

Μιλώντας στην εφημερίδα Weser-Kurier, το μέλος του συμβουλίου των οικονομικών εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης, ασκεί δριμεία κριτική στην πολιτική λιτότητας που ακολουθούν οι χώρες της Ευρωζώνης, συγκρίνοντάς την μάλιστα με την ολέθρια πολιτική που ακολουθήθηκε στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης.

«Η πολιτική που ασκείται στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, είναι η πολιτική του καγκελαρίου Μπρούνινγκ», τονίζει ο επιφανής γερμανός οικονομολόγος, παραπέμποντας στην στρατηγική των περικοπών στο κοινωνικό κράτος, η οποία στις αρχές της δεκαετίας του ’30 οδήγησε σε εκτίναξη της ανεργίας και του πληθωρισμού και, τελικά, οδήγησε στον Χίτλερ.

Τέτοιου είδους περικοπές δεν έχουν κανένα νόημα σε χώρες που βρίσκονται σε ύφεση, επισήμανε ο κ. Μπόφινγκερ, διευκρινίζοντας: «Η κατάσταση στην Ελλάδα οφείλεται μεταξύ άλλων στην οικονομική θεραπεία σοκ που ακολουθείται». Σύμφωνα με το μέλος του «συμβουλίου των σοφών» της γερμανικής οικονομίας, «υπάρχει ο σοβαρός κίνδυνος, η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Ισπανία να έχουν την τύχη της Ελλάδας».

iefimerida.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>