«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο εσωτερικός εχθρός της χώρας

 10/09/2012

Πριν λίγες μέρες πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο ότι στη θέση του ο διοικητή του ΕΟΠΥΥ που απομακρύνθηκε προωθείται ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου! Όσο ικανός κι αν είναι ο επιλεγείς είναι δυνατό να υπερασπισθεί τα συμφέροντα του ΕΟΠΠΥ σε μια περίοδο αγωνιώδους προσπάθειας μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης στρεφόμενος κατά των συναδέλφων του που τον ανέδειξαν πρόεδρο του ανώτατου συνδικαλιστικού οργάνου τους; Όταν η φαρμακευτική δαπάνη εκτοξεύθηκε από 2,4 δις το 2004 στα 5,2 δις το 2009, είναι δυνατό να προτείνεις «τον λύκο να φυλάξει τα πρόβατα»; Μάλιστα το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου θήτευσε στο παρελθόν επί Ν.Δ. ως διοικητής του ΙΚΑ κατά την περίοδο εκτόξευσης της φαρμακευτικής δαπάνης σαφώς δεν δικαιολογεί την κυβερνητική επιλογή. Λίγες μέρες πριν μάθαμε την αντικατάσταση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ, ο οποίος εθεωρείτο επιτυχημένος στο έργο του, από τον προϊστάμενο της ΔΟΥ Καλαμάτας, δηλαδή της εκλογικής περιφέρειας του πρωθυπουργού.

Σε υψηλότερο επίπεδο, κ. Σαμαράς δεν δίστασε να υπουργοποιήσει πολιτικό ο οποίος, σύμφωνα με το πόρισμα του Γενικού Δ/ντή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή, όντας υπουργός Μεταφορών, την προεκλογική περίοδο του 2009 (Αύγουστος – Σεπτέμβριος) είχε προβεί σε αθρόες προσλήψεις στο Αττικό Μετρό με «αποτέλεσμα για πρώτη φορά η εταιρία να εμφανίσει το 2009 έλλειμμα πάνω από 22 εκ. ευρώ, αφού η αναλογία του κόστους μισθοδοσίας προς τα συνολικά έσοδα αυξήθηκε από 48% το 2007 σε 74% το 2009». Κι όμως σήμερα «κοσμεί» με την παρουσία του το υπουργικό Συμβούλιο με τη συναίνεση μάλιστα και των κ. κ. Κουβέλη και Βενιζέλου. Το επιστέγασμα όλων αυτών και πολλών άλλων ήταν η αδυναμία του κ. Σαμαρά να αποπέμψει άμεσα από τη Ν.Δ. τους κ. κ. Πολύδωρα και Τραγάκη οι οποίοι εν μέσω της κρίσης και πρωτόγνωρης ανεργίας  ομολόγησαν ότι προσέλαβαν πρόσφατα, ως θεσμικοί παράγοντες της Βουλής, συγγενικά τους πρόσωπα στα γραφεία τους στη Βουλή. Πώς όμως μπορούσε να τους διαγράψει όταν ο ίδιος προεκλογικά το 2009 ως υπουργός Πολιτισμού είχε κατηγορηθεί ότι στο νέο μουσείο της Ακρόπολης η συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων είχε προσληφθεί από την εκλογική του περιφέρεια, τη Μεσσηνία; Αυτή είναι η «νέα» αντίληψη που θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση;

Ενώ οι πελατειακές σχέσεις και ο κομματισμός υπήρξαν οι κυριότερες αιτίες των σημερινών λειτουργικών και οικονομικών αδιεξόδων της χώρας, είναι ολοφάνερο πλέον ότι οικοδομείται κομματικό κράτος στα όρια του εφικτού από ένα κόμμα του 19% αφού το 30% το προσέγγισε ύστερα από συντονισμένη επίθεση εκφοβισμού του ελληνικού λαού με απειλές περί χρεοκοπίας, περί εξόδου από της Ευρωζώνη και άλλα ψευτοδιλήμματα. Και όλα αυτά από τους ίδιους που συμμετείχαν στα σημερινά αδιέξοδα. Οι πελατειακές σχέσεις σε προσωπικό και σε συλλογικό επίπεδο υπήρξαν το κυριότερο μέσον διάσπασης του μαζικού κινήματος το οποίο σήμερα ογκούται. Εκεί αποβλέπει το ενδιαφέρον των κυβερνητικών εταίρων για τα «ειδικά» μισθολόγια, τη διατήρηση των προνομίων κοινωνικών ομάδων, την προστασία των μικρομεσαίων συντάξεων που υφίστανται απώλειες δυσανάλογα μικρές έναντι των εργατοϋπαλλήλων και των μικροεπαγγελματιών του ιδιωτικού τομέα που ήδη έχουν οδηγηθεί στην απόγνωση και στην εξαθλίωση.

Μόνον οι ευρωπαίοι, όπως η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, αξιολογούν θετικά τις μεταλλάξεις του κυρίου Σαμαρά σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η μεταμόρφωσή του από αναστολέα των μεταρρυθμίσεων σε μεταρρυθμιστή είναι πραγματικά εκπληκτική». Όμως αυτές οι μεταλλάξεις του έλληνα πρωθυπουργού αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα του ιδίου και της κυβέρνησής του, λαμβανομένης υπόψη και της πολιτικής του διαδρομής μεταξύ 1991 και 1993, διότι εγείρουν αμφισβητήσεις για την αξιοπιστία των προθέσεών και την επάρκεια των δυνατοτήτων του να ανταποκριθεί σε συγκεκριμένους στόχους που ο ίδιος θέτει και κατόπιν αναιρεί. Η Handelsblatt στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνει ότι «στην αλλαγή στάσης έναντι της Ελλάδας συνεκτιμήθηκε και η γεωπολιτική σημασία της χώρας». Πρόκειται για επισήμανση που συνδέει άμεσα τη χώρα μας με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή με επίκεντρο τη Συρία, η οποία μπορεί να αποδειχθεί οδυνηρή, ίσως και καταστροφική, σε συνθήκες μάλιστα οικονομικής κρίσης και ανυπαρξίας κοινωνικής συνοχής, αφού η χώρα μας έχει εμπλακεί στον ανταγωνισμό Τουρκίας – Ισραήλ στην Εγγύς και τη Μ. Ανατολή. Ίσως μάλιστα τα ευρωπαϊκά γεωπολιτικά συμφέροντα να είναι αυτά που ανέδειξαν στη συγκεκριμένη συγκυρία και την οικονομική κρίση της Κύπρου, η οποία γειτνιάζει άμεσα με τις εξελίξεις, προκειμένου να αυξήσουν την εξάρτησή της από τις Βρυξέλλες.

Μπορεί μια χώρα του κομματισμού, των πελατειακών σχέσεων και της αναξιοκρατίας με διχασμένο το λαό να βγει αλώβητη από μια περιφερειακή περιπέτεια; Ο κ. Σαμαράς έχει την εντύπωση ότι μπορεί χωρίς συνέπειες για τα εθνικά συμφέροντα να επικαλείται όποτε επιθυμεί την «πατρίδα» ενώ παράλληλα με την πολιτική του να διαχωρίζει τους έλληνες ανάλογα με την κομματική και την κοινωνική τους ένταξη. Με αυτή την αντίληψη περί πολιτικής, η οποία μας έφερε στα σημερινά αδιέξοδα, η χώρα οδηγείται σε νέες, μεγάλες, πολύ μεγάλες ήττες.

*Ο Δημήτρης Μακροδημόπουλος είναι Πολιτικός Μηχανικός, Αλεξανδρούπολη.

http://www.protagon.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>