Ενημέρωση των αναγνωστών. Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky
Ανακοίνωση Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.
Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας; «Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.
Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020 Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.
|
Η Ελλάδα το πιόνι του σιωνισμού!
Πιέσεις Ομπάμα να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ ως τις εκλογές
Φόβος ότι μια έξοδος της θα έπληττε τις πιθανότητες νίκης στην αναμέτρησή του με τον Ρόμνεϊ

Η κυβέρνηση Ομπάμα φέρεται να πιέζει τις χώρες της Ευρωζώνης να αναβάλλουν τυχόν αρνητικές αποφάσεις για την Ελλάδα, δηλαδή ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ, μετά τις προεδρικές εκλογές στις 4 Νοεμβρίου, σύμφωνα με με βρετανικές κυβερνητικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Independent.
Σύμφωνα με τις πηγές της βρετανικής εφημερίδας, Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούν για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να κριθεί ότι δεν έχει κάνει αρκετά για να εκπληρώσει τους στόχους της και η δόση να μην εκταμιευτεί, γεγονός το οποίο θα προκαλούσε αυτόματα την έξοδό της από την ευρωζώνη, εβδομάδες πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.
Η αμερικανική κυβέρνηση καλεί –αναφέρει η εφημερίδα– τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να μην λάβουν κάποια δραστική απόφαση πριν από τις εκλογές, καθώς φοβάται ότι αυτό θα αποσταθεροποιούσε τις αγορές και θα αποδυνάμωνε τις πιθανότητες επανεκλογής του Ομπάμα. Ευρωπαίοι ηγέτες φέρονται να αντιμετωπίζουν ευνοϊκά τις αμερικανικές εκκλήσεις αφού φοβούνται πως ο Μιτ Ρόμνεϊ θα ακολουθήσει μια πιο «απομονωτική» πολιτική από ό,τι ο σημερινός Αμερικανός πρόεδρος.
Αρθρο στελέχους του American Enterprise Institute
«Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται ο πρόεδρος Ομπάμα πριν από τις εκλογές Νοεμβρίου, είναι μια ελληνική έξοδος από το ευρώ», υποστηρίζει, με άρθρο του, ο καθηγητής οικονομίας και στέλεχος του American Enterprise Institute, Ντέσμοντ Λάχμαν.
Ένα τέτοιο γεγονός, όπως σημειώνει, θα οδηγούσε σε ντόμινο εξελίξεων και άλλες χώρες της Ευρωζώνης, επιταχύνοντας μια ευρωπαϊκή τραπεζική κρίση, που, με τη σειρά της, θα ταρακουνούσε τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές.
Μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι τα στοιχεία που έρχονται από την Αθήνα δείχνουν ότι μια τέτοια εξέλιξη για την Ελλάδα θα μπορούσε κάλλιστα να συμβεί κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, με όλες τις αρνητικές συνέπειες για τις ΗΠΑ και την παγκόσμια οικονομία.
Τους τελευταίους μήνες, εν όψει των επικείμενων εκλογών της 6ης Νοεμβρίου, προβάλλεται όλο και περισσότερο στις ΗΠΑ, η άποψη ότι ο Μπαράκ Ομπάμα παροτρύνει τους Ευρωπαίους ηγέτες να επιλύσουν με περισσότερη αποφασιστικότητα την κρίση χρέους, γιατί μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ – για παράδειγμα- θα αποτελούσε δυσάρεστη εξέλιξη για την υποψηφιότητα επανεκλογής του στην προεδρία της χώρας.
Στο μεταξύ, η «Ουάσιγκτον Ποστ» προβάλλει στην ιστοσελίδα της τη συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ, σημειώνοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε ότι η χώρα χρειάζεται «χρόνο να αναπνεύσει» και ότι η κα Μέρκελ δήλωσε πως η Γερμανία θέλει την Ελλάδα στο ευρώ.
Στην ανταπόκριση από το Βερολίνο επισημαίνεται ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ζήτησε χρόνο για να προχωρήσει σε επώδυνες μεταρρυθμίσεις και σε περικοπές δαπανών.
Για την κα Μέρκελ, υπογραμμίζεται ότι δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για περισσότερο χρόνο ώστε να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, προσθέτοντας, όμως, ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος τόνισε ότι η χώρα της θέλει την Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη και πως αναμένει την έκθεση της τρόικας τον επόμενο μήνα.
Η εφημερίδα επικαλείται κορυφαίους Γερμανούς πολιτικούς οι οποίοι, όπως σημειώνεται, εξέφρασαν βαθιά δυσπιστία στο ενδεχόμενο να υπάρξουν σημαντικές παραχωρήσεις προς την Ελλάδα.
Η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς» αναφέρει ότι οι διακοπές τελείωσαν νωρίς αυτό τον χρόνο στην Ευρωζώνη, σημειώνοντας την κατάσταση σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία. Επίσης, προσθέτει ότι στη Γερμανία άρχισαν και πάλι οι πολιτικές συζητήσεις για το ευρώ και ότι η νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση της Γαλλίας έχει να αντιμετωπίσει το δικό της έλλειμμα.
«Ο Σεπτέμβριος αναμένεται να είναι αρκετά δραματικός στην Ευρωζώνη», δήλωσε η Μέγκαν Γκριν, εκτελεστική διευθύντρια για την Ευρώπη του ομίλου Παγκόσμιας Οικονομίας του Ν. Ρουμπίνι.
Τέλος, προβάλλεται η άποψη ότι το «πρώτο πρόβλημα» για τους ηγέτες της Ευρωζώνης είναι η Ελλάδα, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς ζητά περισσότερο χρόνο και ότι η κα Μέρκελ φαίνεται πρόθυμη να εξετάσει αυτό το ενδεχόμενο, γιατί είναι αποφασισμένη να διατηρήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη.
http://www.tovima.gr/
|
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ενημερώνω τους φίλους αναγνώστες ότι κείμενα που είναι σε άλλη γλώσσα γραμμένα και δεν συνοδεύονται από την Ελληνική μετάφραση δεν θα ανακοινώνονται, Ευχαριστώ!
“greeklish”
Ο διαχειριστής τού παρόντος ιστολογίου παρακαλεί τούς σεβαστούς αναγνώστες όπως σε τυχόν σχόλιά τους να χρησιμοποιούν την Ελληνική γραφή.
Σχόλια που είναι γραμμένα σε "greeklish" θα διαγράφονται, όποιο και να είναι το περιεχόμενό τους.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του επώνυμα, όποια και να είναι αυτή. Δεν θα δημοσιεύονται ανώνυμα, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται στο εξής.
Να μην τα ξαναλέμε, μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΑ!
Τα χρήματά σας, ο ιδρώτας σας, και το μέλλον των παιδιών σας πρέπει να μένουν στην ΕΛΛΑΔΑ. Πάντα και παντού, όσο μπορούμε, να αναζητούμε τα Ελληνικά προϊόντα και τις πραγματικές Ελληνικές επιχειρήσεις για να δίνουμε τον οβολό μας. Κάθε Ευρώ που φεύγει εκτός, δεν επιστρέφει ποτέ. Δεν θα ενισχύσουμε εμείς την κερδοφορία εταιρειών που προτιμούν χώρες με τριτοκοσμικές εργασιακές σχέσεις για να παράγουν φθηνά. Ακριβώς αυτό που θέλουν να κάνουν στην Ελλάδα δηλαδή αποικία τους.
Οφείλω χάριτας στη Θεία Πρόνοια, διότι ευδόκησε να διδαχθώ τα αρχαία Ελληνικά
«Έλληνες, να είστε υπερήφανοι που μιλάτε την Ελληνική γλώσσα ζωντανή και μητέρα όλων των άλλων γλωσσών. Μη την παραμελείτε, αφού αυτή είναι ένα από τα λίγα αγαθά που μας έχουν απομείνει και ταυτόχρονα το διαβατήριό σας για τον παγκόσμιο πολιτισμό. Ζωντανέψτε τους αρχαίους σας συγγραφείς, κάνετε γνωστόν το συλλογισμό τους.».
Μην επιτρέπεται τον διαδικτυακό εκβιασμό Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο:ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): FEELSAFE E-COMMERCE.
Μέσω twitter: @CyberAlertGR.
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΙΣ Εάν σκέφτεστε την αυτοκτονία ή εάν ανησυχείτε για κάποιον δικό σας καλέστε στο 1018, τη γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία.
ΣΟΣ ζήτα βοήθεια άμεσα από το 112 Μάθε πως να το κάνεις παρακάτω.
Πως γίνεται αυτή η ενημέρωση;
Όσοι έχουν smartphone θα λαμβάνουν γραπτό προειδοποιητικό μήνυμα (Cell Broadcast - CB), που θα εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου και θα συνοδεύεται από χαρακτηριστικό ήχο συναγερμού (διαφορετικού από κάθε άλλο ήχο ειδοποίησης της συσκευής). Αυτό που απαιτείται είναι οι χρήστες των κινητών να έχουν ενημερωμένο λογισμικό (firmware) από τον κατασκευαστή και παράλληλα στα τερματικά τους. Όσοι δεν έχουν smartphone, μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, όπου υπάρχει ειδική υπηρεσία για το 112, να εγγραφούν και να δηλώσουν τον τρόπο που θέλουν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις.
Αυτό μπορεί να είναι, είτε μήνυμα σε κινητό, είτε φωνητικοί συναγερμοί σε σταθερό τηλέφωνο, είτε με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), που θα μπορεί κανείς να διαβάζει σε κινητό τηλέφωνο, tablet, σταθερό ή φορητό υπολογιστή.
Το 112 συνδέει τον καλούντα, ανάλογα με το περιστατικό έκτακτης ανάγκης που αυτός αναφέρει, με την Αστυνομία, τo Πυροσβεστικό Σώμα, το ΕΚΑΒ, το Λιμενικό Σώμα, την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 και την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000.
Στις τηλεφωνικές κλήσεις προς το 112 απαντούν αμέσως ειδικά εκπαιδευμένοι χειριστές στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά.
Επισημαίνεται ότι η κλήση προς το 112 είναι χωρίς χρέωση και μπορεί να γίνει από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο (ακόμη και χωρίς κάρτα SIM).
Οι πολίτες μπορούν επίσης να ειδοποιήσουν στο 112 με εναλλακτικούς τρόπους, όπως με γραπτό μήνυμα, φαξ, ή email στη διεύθυνση contact@112.gov.gr.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ Η Γενική Γραμματεία υπογραμμίζει τη σημασία της διενέργειας έρευνας αγοράς από τους καταναλωτές πριν τις αγορές τους, ενώ υπενθυμίζει ότι μπορούν να καταγγέλλουν παραβάσεις της νομοθεσίας στην ιστοσελίδα της ΓΓ: www.1520.gov.gr/ypovoli-kataggelias.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ενημερώνω άπαντες, ότι μηνύματα που είναι στα αγγλικά, ή σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα εκτός από τα Ελληνικά δεν ξέρω για να τα διαβάζω. Για αυτό αν δεν είναι στα Ελληνικά, δεν φέρω καμία ευθύνη για οτιδήποτε που θα είναι σε άλλη γλώσσα, όποιος θέλει να με ενημερώσει, να ρωτήσει, να καταγγείλει, ή οτιδήποτε άλλο, μόνο στα Ελληνικά. Ευχαριστώ.
Παρακαλώ ενημερωθείτε, προς αποφυγή παρεξηγήσεως! Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν είναι υπεύθυνη για την ακρίβεια των πληροφοριών στη σελίδα μου και δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για αξιώσεις ή απώλειες.
Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν είναι υπεύθυνος για τα σχόλια, τις απόψεις ή τις απόψεις των επισκεπτών του ιστότοπου και ότι ο ιστότοπος διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει προσβλητικά σχόλια ή εικόνες.
Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν υποστηρίζει ΚΑΙ δεν αναλαμβάνει ευθύνη για οποιεσδήποτε πληροφορίες προσφέρονται από ιστότοπους τρίτων που συνδέονται μέσω της ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΘΩΜΗΣ .
Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σεβόμενη τους αναγνώστες της, δηλώνει ότι αυτά που ανεβάζει τα δηπλοτσεκάρει για την γνησιότητά τους, όμως η τελική ευθύνη να διαπιστώσουν αν είναι αληθινά, μένει στους αναγνώστες και αυτό είναι μόνιμη παρότρυνση της ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΘΩΜΗΣ.
ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
|
Leave a Reply