«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΝΟΧΕΣ

Στα Λεξικά, η λέξη Ένοχος είναι συνώνυμη του υπεύθυνος. Η λέξη όμως υπεύθυνος είναι σαφώς θετικά φορτισμένη. Λέμε π.χ. υπεύθυνος τεχνίτης, γιατρός, δικαστικός κ.τ.λ. χωρίς να υπάρχει καθόλου η έννοια της ενοχής. Αυτό σημαίνει ότι ο Ένοχος, είναι μεν υπεύθυνος , αλλά ο υπεύθυνος μιας αρνητικής  πράξης εξ αιτίας της οποίας υποφέρει εσωτερικά (Εν-έχει), πάσχει , τελεί υπό το κράτος έντασης , άμυνας, αγωνίας, φόβου.

Καταστάσεις που δεν του επιτρέπουν να σκέφτεται ελεύθερα και να δρα φυσιολογικά με χαρά και ευχαρίστηση, με αποτέλεσμα να διαπράττει συχνά λάθη, τα οποία του προσθέτουν νέες Ενοχές κ.ο.κ. Ένας φαύλος κύκλος δηλαδή που κάνει τη ζωή του Ενόχου μαρτυρική.

Εύκολα λοιπόν συμπεραίνεται πόσο αποτελεσματικό όπλο είναι η τεχνητή Ενοχοποίηση, στη διάθεση Αυτού που ασκεί ένα οποιοδήποτε είδος εξουσίας. Κρατική, θρησκευτική, εκκλησιαστική, στρατιωτική, οικογενειακή, φιλική, ερωτική, εργασιακή, οικονομική, καλλιτεχνική κ.λ.π.  με το να προσάπτει, να εμφυσά, να εμπνέει, να καταχωρεί, ή να επιρρίπτει Ενοχές σ’ ένα άτομο, μια ομάδα, ή ένα σύνολο μεγάλου πλήθους.

Διότι όποιος αισθάνεται Ένοχος, πολύ εύκολα υπακούει, υποτάσσεται και χειραγωγείται.

Φοβάται μήπως αποκαλυφθεί η Ενοχή του και δείχνει υπερβολικά πειθήνιος και υπάκουος, ή υποκρίνεται τον ευγενικό, τον εργατικό, τον πράο, τον υπεράνω πάσης υποψίας.

Έτσι η αντίφαση που βιώνει ο Ένοχος, δηλαδή του ποιος είναι πραγματικά και του ποιος θέλει να φαίνεται ότι είναι, του δημιουργεί εσωτερικές συγκρούσεις που βαθμηδόν υποσκάπτουν το νευρικό του σύστημα, με συνέπεια να μειώνεται συνεχώς η αμυντική ικανότητα του οργανισμού ενάντια στις ψυχικές και σωματικές παθήσεις που καραδοκούν.

Μ’ άλλα λόγια, τα νοσηλευτικά ιδρύματα είναι στη πλειοψηφία τους γεμάτα από άτομα τα οποία η σύγχρονη κοινωνία τεχνηέντως έχει καταστήσει Ένοχα και έχουν πεισθεί υποσυνείδητα ότι η ασθένειά τους είναι κατά κάποιον τρόπο μια δίκαιη τιμωρία  που τους επιβάλει ο ίδιος τους ο εαυτός, σαν πληρωμή των Ενοχών τους. Όλα αυτά βεβαίως σε συνδυασμό με τον αφύσικο τρόπο διαβίωσης και διατροφής μέσα σε ένα βεβιασμένο φυσικό περιβάλλον.

Αίφνης δηλαδή ο σύγχρονος άνθρωπος αισθάνεται πως είναι:

ΕΝΟΧΟΣ για το προπατορικό αμάρτημα.

ΕΝΟΧΟΣ για την αδυναμία αρίστευσης στο σχολείο.

ΕΝΟΧΟΣ απέναντι σε κάποιο θρησκευτικό Κανόνα.

ΕΝΟΧΟΣ διότι δεν μπορεί να ανταποδώσει τις θυσίες που έκαναν οι γονείς του για το καλό του.

ΕΝΟΧΟΣ διότι η μάρκα του τσιγάρου είναι κατώτερης ποιότητας από αυτήν που διαφημίζεται.

ΕΝΟΧΟΣ επειδή δεν κατάφερε να αγοράσει ένα πολυτελές αυτοκίνητο.

ΕΝΟΧΟΣ επειδή οι ερωτικές του σχέσεις υστερούν θεαματικά εκείνες ενός ποδοσφαιριστή ή ενός Στάρ.

ΕΝΟΧΟΣ διότι άργησε 4 λεπτά στη δουλειά του, την οποία δεν αγαπά και ιδιέταιρα και χίλιες άλλες δυο Ενοχές, που έντεχνα και μεθοδικά εμβολιάζονται στη συνείδηση του ανθρώπου από τις όποιες εξουσίες.

Αλλά εν κατακλείδι αληθινά Ένοχος προς τον Εαυτό του και μόνο, είναι εκείνος που δεν κάνει καμία προσπάθεια να απαλλαγεί από τις Ένοχές του.

Υ.Γ. Συντάκτης του παρόντος είναι ένας παλιός φίλος που με το όνομα Γιάννης Τσατσάγιας.

evangelos@varelidis.gr;
ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>