«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

MAKEDONIA IS GREECE

Προς ανθέλληνες και προδότες, Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι πάντα Ελληνική!

Η Στήλη σκοπό είχε την ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών , σε θέματα φιλοσοφικά , Ελληνικά , με η χωρίς δυσκολόπεπτες έννοιες. Τα γεγονότα που είτε απειλούν την Ελ-Λάδα , είτε της προκαθορίζουν την καθημερινότητα , και την υποδούλωση των πολιτών της , πολιτών του Κόσμου , Αξιών , Επιστημών , Ιστορίας , Τεχνών , ,,,,, εξύψωσης ανθρώπου σε Θεότητα   , είναι τόσο γρήγορα ,δυναμικά , ψυχοβλαπτικά , που αναγκάζουν την στήλη να ασχολείται , ίσως μέ την προστασία ,όχι του φωτός , αλλά των Ανθρώπων όντων , και τη διαδικασίας φραγής της γνώσης του καλού και του ποιό καλού.

Όλοι οι συνεργάτες και παραλήπτες της Ενημέρωσης  που επικοινωνούν γραπτώς μαζί μας , παρακαλούνται να το πράττουν Μόνον στην Ελληνικήν , εάν  δε είναι αναφορά στην αλλοδαπή , τότε και μόνον τότε επιτρέπονται οι Ξένοι Χαρακτήρες.

Θα αποκλείονται όμως όσα είναι  Ύβρις προς  την Ελληνική ομιλία και γραφή ήτοι τα γραφόμενα μέν, με ελληνικές λέξεις αλλά με διάφορα σύμβολα και χαρακτήρες που δεν εκφράζουν Έλληνες , ήτοι Γκρίκλις.

Αναπαραγωγή , μεταδώστε το μας κάνει καλό !!!!

Μήνυμα μόνον για Έλληνες και όχι κάθε λογής εΛΛΑΔΙΤΗ η Άλλους

Oι Έλληνες, δεν «έκυπτον», ούτε και όταν προσευχόταν. Είναι γνωστό ότι επικαλούντε τους επουράνιους θεούς δι’ απλής ανατάσεως των χεριών, «άρσεως», εξ ου αρα = προσευχή, αράομαι = προσεύχομαι. «Η προσκύνησις ανθρώπου από άνθρωπο αντιμετωπίζετο και ώς μεγάλη βλακεία και αφέλεια».

Γράφει ο Φιλόστρατος, στον βίο Απολλωνίου του Τυανέως Κέφ. XXVII

Και φυσικά οι Έλληνες ήταν φίλοι και όχι δούλοι των Θεών τους. «Ω φίλε ΠΑΝ, και σεις άλλοι θεοί…» έλεγε ο Σωκράτης…

Δούλοι, τού η τών Θεών είναι αυτοί που έρπονται και σύρονται με την κοιλιά τους, καί θέλουν δούλους τους τούς Ανθρώπους , επιλέξτε Δούλοι στό Θεό τους η Άνθρωποι απέναντι στούς Έλληνες Θεούς.
Γράφουμε Ελληνικά
Προστασία μας, η  Ενημέρωση μας ,,,   Δύναμη μας η  Γνώση μας ,,,,
Γράφουμε Ελληνικά

Το θέμα έχει εκτεθεί πάλι στο παρελθόν αλλά η επανάληψη δεν βλάπτει , έτσι ώστε κάποιοι να γυμνωθούν και να παραδεχτούν , ξανά και ξανά ,και ξανά και αεί , ότι με  όποιο θέμα και να ασχοληθούν θα βρούν Ελλάδα. Και βέβαια κάποιοι το ήξεραν ότι η Ελλάς το γνώριζε και το κατέθεσε , το έκλεψαν και το προώθησαν ως εβραϊκή πατέντα , την πατέντα τους την κλούβια. Επίσης μήνυμα σε νέους που συχνά πυκνά αποδέχονται ως αλήθειες ξένων και δεν αναγνωρίζουν ότι πίσω από τά πάντα είναι η Ελλάς , και όταν λέμε όλα εννοούμε ΟΛΑ , αγαπητοί νέοι που εισέρχεστε στον κόσμο τη επιστήμης , προσέξτε και ανατρέξτε ως επι-στήμονες τις πηγές , και μην ψαρώνετε με ηλίθιους δήθεν επιστήμονες που αρνούνται για μερικά χάρτινα ανταλλακτήρια ήτοι νομίσματα, την Ελληνική προέλευση επιστημών , αξιωμάτων , θεωριών ,,,,, και άλλων άπειρων τινών πνευματικών εκθεμάτων Ελλήνων φίλων-σοφίας.

Βέβαια έχουμε ανοιχτά θέματα , όπως Ελληνική Ομιλία & Γραφή άλλως γλώσσα ,,,,, αλλά επειδή είναι πολύ όμορφο το θέμα που θα τρέξει και καλοκαιράκι ,γιατί καλοκαίρι δεν κατάλαβα, οι Παππούδες μας το έλεγαν Θέρος ,,,, σίγουρα κάτι ξέρουνε ,,,και επειδή θέρος διακοπές (ποιες διακοπές) , και επειδή κρίση τους , Έλληνες αποφασίστε η Έλληνες η Ραγιάδες , τούτο σημαίνει η Καναπεδομαλάκες γραικύλοι , η Να αντιδράσουμε ,,και κρύφτε τα βρακιά σας , που κρύβουνε άσπρους μεταξωτούς κώλους με 15 αντάρες τσαμπουκά ,,, εάν εσύ τώρα εξυπνάκια κάνεις λίγο αναγραμματισμό ξέρω τι θα πείς ,, άντε τώρα εξυπνάκια ,,, ναι λοιπόν ένεκα δήθεν διακοπών άς αφήσουμε λίγο τη λήθη να ανακάμψει ,,,,, από το πολύ το σκύψε κάμψαμε κυρία μου , κατά πώς το λέει ο Θεατράνθρωπος δικηγόρος μαχλέπουρας , σκατα στα μούτρα ντου ,,,,, Ναι λοιπόν άς μάθουμε και την μία μεριά ,,γιατί η άλλη μεριά ήτονε πολύ μετά και φτιάχτηκε από Βούρλα , όπως στο προηγούμενο ¨Αρθρο των Ελληνικών βιλβίων ναι βιλβίων  στα Αιλινεικα σχωλυια , ώρε γλέντια  ,,, από τα βούρλα λοιπόν , και από καμένα βούρλα το ίδιο μου κάνει….

Να σού πώ εσένα που μου κάνεις παρατηρήσεις ,, ότι το ξεχειλώνω λιγάκι , σε προειδοποιώ ότι δεν το ξεχειλώνω , έχει ήδη χυλώσει και εγώ το ξεκουρμουλιάζω ,,, άντε τώρα  να βρείς ιντα’νε τούτο

Τα λουλούδια στην Ελληνική Μυθολογία

Η πλούσια Ελληνική Μυθολογία δεν θα μπορούσε βέβαια να μην περιλαμβάνει μύθους με αναφορές στα λουλούδια. Μερικοί από αυτούς είναι διάσημοι διεθνώς και μεταδόθηκαν προφορικά ή γραπτά μέσα στα βάθη των αιώνων. Εμείς θα παραθέσουμε εδώ τους πιο διάσημους από αυτούς τους μύθους και άλλους λιγότερο διάσημους, αλλά ωστόσο εξίσου ενδιαφέροντες. Αν κάποιοι από σας γνωρίζετε και άλλους μύθους της Ελληνικής μυθολογίας σχετικούς με λουλούδια και θέλετε να τους δημοσιεύσουμε, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Ανεμώνη ,Άδωνις , Ϊρις ,Υάκινθος , Νάρκισος , Κρόκος , Δάφνη , Τριαντάφυλλο , Άστερ , Παιώνια , Ελλἐβορος , Αχιλέα , Αγαύγη , Αλθαία , Έλατο , Κυπαρίσσι , Κεντάυρια , Ορχιδέα , Αμυγδαλιά

Ανεμώνη-Ανεμολούλουδο

http://www.valentine.gr/images/4328anemone.jpgΤο όνομα του λουλουδιού συνδέεται με τον αρχαίο ερωτικό μύθο του Άδωνι και της Αφροδίτης. Ο μύθος είναι πολύ γνωστός. Ενέπνευσε μάλιστα και μεγάλους ποιητές όπως ο Οβίδιος και αρκετά αργότερα ο Σαίξπηρ να γράψουν ύμνους σ’ αυτόν τον έρωτα. Εμείς θα αναφερθούμε στο σημείο εκείνο του μύθου που έχει σχέση με το λουλούδι. Σύμφωνα με το μύθο λοιπόν ο Άδωνις βγήκε για κυνήγι στο δάσος. Εκεί όμως τον παραφύλαγε ο θεός Άρης ο προηγούμενος εραστής της Αφροδίτης που ζήλευε τον Άδωνι αφού η Αφροδίτη τον παράτησε για τα μάτια του ωραίου νέου. Ο Άρης μεταμορφώθηκε σε άγριο κάπρο, επιτέθηκε στον Άδωνι και τον πλήγωσε θανάσιμα. Η Αφροδίτη άκουσε τα βογκητά του Άδωνι και έσπευσε να τον βρει. Όμως ήταν πια αργά

Απαρηγόρητη η Αφροδίτη πήρε στην αγκαλιά της το άψυχο σώμα του αγαπημένου της και όπως λέγεται ράντισε με νέκταρ την πληγή. Και από το μείγμα που έκαναν το νέκταρ με το αίμα ξεπήδησε ένα όμορφο λουλούδι. Μόνο που η ζωή αυτού του λουλουδιού κρατάει λίγο. Όταν ο άνεμος φυσάει κάνει τα μπουμπούκια του φυτού να ανθίσουν και ύστερα ένα άλλο ανεμοφύσημα παρασέρνει τα πέταλα μακριά. Έτσι το λουλούδι αυτό ονομάστηκε ανεμώνη ή ανεμολούλουδο επειδή ο άνεμος βοηθάει την ανθοφορία του αλλά και την παρακμή του.

Άδωνις- Αγριοπαπαρούνα.

http://www.valentine.gr/images/adonis-new.jpgΘα ήταν παράληψη αν δεν αναφέραμε ότι υπάρχει και λουλούδι με το όνομα Άδωνις το οποίο μάλιστα έχει και φαρμακευτικές ιδιότητες.
Είναι πάντως προφανές ότι το λουλούδι που αναφέρει ο μύθος είναι η γνωστή σε όλους μας παπαρούνα των λιβαδιών με το υπέροχο κόκκινο χρώμα (Το αίμα του Άδωνι).

Ίρις-Ίριδα

http://www.valentine.gr/images/9060.jpgΑυτή η πληροφορία δεν είναι ακριβώς ένας μύθος αλλά την παραθέτουμε γιατί έχει συμβολικό περιεχόμενο. Το λουλούδι Ίρις πήρε το όνομα του από την αρχαία θεά Ίριδα, την θεά του ουράνιου  τόξου. Η Ίρις ήταν επίσης και αγγελιοφόρος των θεών κυρίως του Δία και της Ήρας. Μετέφερε μηνύματα από το “μάτι του ουρανού” στη γη  με την καμπύλη του ουράνιου τόξου. Η λέξη ίρις σημαίνει “μάτι του ουρανού”. Ήταν το όνομα πού δόθηκε στη θεά , στο λουλούδι και στην κόρη των ματιών μας. Αυτό σημαίνει ότι καθένας από μας κουβαλάει μαζί του ένα κομμάτι ουρανού.

Υάκινθος-Υάκινθος Ζουμπούλι

http://www.valentine.gr/images/2212.jpgΟ Υάκινθος ήταν ένας όμορφος νέος από τη Σπάρτη. Ο Υάκινθος ήταν σύντροφος του Απόλλωνα, θεού του ήλιου και του Ζέφυρου, θεού του ανέμου. Οι δύο θεοί συναγωνίζονταν ποιος θα κερδίσει την εύνοια του όμορφου νέου. Μια μέρα καθώς ο Απόλλωνας μάθαινε στο Υάκινθο δισκοβολία, του ξέφυγε ο δίσκος και χτύπησε τον άτυχο νέο σκοτώνοντάς τον. Από το αίμα του του νέου ο Απόλλωνας έπλασε ένα λουλούδι που στο άνθισμά του κάθε του πέταλο έμοιαζε να έχει γραφτεί μια θρηνητική κραυγή (“ΑΙ” δηλαδή γοή στην αρχαιοελληνική γλώσσα). Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, ο Ζέφυρος ζηλεύοντας επειδή ο νεαρός προτιμούσε την παρέα του Απόλλωνα φύσηξε πάνω στο δίσκο Η αλήθεια είναι πως ο υάκινθος του μύθου δεν ήταν πιθανά το γνωστό μας σήμερα λουλούδι, γατί το είδος δεν είναι ενδημικό της Ελλάδας. Στην πραγματικότητα, ο μύθος μπορεί να μην είναι καν η σωστή πηγή της λέξης “υάκινθος”. Ίχνη της λέξης συναντιόνται στην βαθιά αρχαιότητα σε μια μη Ελληνική  διάλεκτο που ομιλούνταν πριν από 4000 περίπου χρόνια, την “θρακοπελασγιακή”. κατευθύνοντας τον να χτυπήσει τον Υάκινθο.

Νάρκισσος-Νάρκισσος Μανουσάκι

http://www.valentine.gr/images/3504.jpgΊσως ο πιο κατάλληλος τρόπος να αποδώσει κανείς την ομορφιά του λουλουδιού νάρκισσος είναι αυτός ο αρχαιοελληνικός μύθος. Ο Νάρκισσος ήταν ένας εξαιρετικά όμορφος νέος. Η μητέρα του, του είχε πει ότι θα παραμείνει έτσι σ΄ όλη του τη ζωή αν δεν δίνει σημασία στην ομορφιά του. Ο Νάρκισσος αποφάσισε να δει την αντανάκλασή του στα νερά μιας πηγής. Γοητεύτηκε τόσο από την ομορφιά του πού έμεινε εκεί ακίνητος θαυμάζοντας τον εαυτό του μέχρι που μαράζωσε και πέθανε στις όχθες της πηγής. Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, νόμισε πως η αντανάκλαση του ήταν η νύμφη που έμενε εκεί. Πήδησε στο νερό για να την πιάσει και πνίγηκε. Το λουλούδι νάρκισσος υποτίθεται ότι φύτρωσε σε εκείνο το σημείο.

Κρόκος-Ζαφορά

http://www.valentine.gr/images/4560.jpgΟ Κρόκος ήταν φίλος του θεού Ερμή. Μια μέρα και ενώ οι δύο φίλοι έπαιζαν, ο Ερμής χτύπησε κατά λάθος τον Κρόκο στο κεφάλι και τον σκότωσε. Στον τόπο του συμβάντος φύτρωσε ένα λουλούδι. Τρεις σταγόνες από το αίμα του άτυχου νέου που έπεσαν στο κέντρο του λουλουδιού έδωσαν τα στίγματα του φυτού που από τότε πήρε το όνομα κρόκος. Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή ο Κρόκος ήταν ένας νεαρός, που εξαιτίας ενός άτυχου έρωτα για τη Νύμφη Σμίλακα μεταμορφώθηκε στο ομώνυμο φυτό. Ταυτόχρονα η Σμίλαξ έγινε το ομώνυμο αναρριχητικό φυτό(Σμίλαξ Ασπίρα-Ουρβιά).

Δάφνη-Δάφνη του Απόλλωνα

http://www.valentine.gr/images/bayleaf.jpgΗ Δάφνη ήταν μια νεαρή όμορφη νύμφη, κόρη του ποτάμιου θεού Πηνειού. Ήταν κυνηγός και είχε αφιερώσει τη ζωή της στην Άρτεμη τη θεά του κυνηγιού. Όπως η θεά έτσι και αυτή αρνιόταν να παντρευτεί. Την περιτριγύριζαν πολλοί θαυμαστές αλλά αυτή τους απέρριπτε όλους, ακόμα και τον ισχυρό γιο του Δία τον Απόλλωνα. Ο Απόλλωνας ερωτεύθηκε την Δάφνη και όταν αυτή αρνήθηκε τις προτάσεις του την κυνήγησε ανάμεσα στα δέντρα. Η Δάφνη φοβήθηκε και προσευχήθηκε στον πατέρα της να την βοηθήσει. Τότε λοιπόν ο πατέρας της της είπε ότι θα την προστάτευε μεταμορφώνοντάς την σε δέντρο που θα ρίζωνε στην όχθη του ποταμού του, (την γνωστή μας δάφνη).

Όταν ο Απόλλωνας ήρθε ψάχνοντας τη Δάφνη, ο πατέρας της του είπε ότι μεταμορφώθηκε σε δέντρο. Ο Απόλλωνας τότε έκοψε μερικά κλαδιά και έπλεξε ένα στεφάνι σε ανάμνηση της ομορφιάς της και του έρωτά του για αυτήν. Ο Απόλλωνας έκανε τη δάφνη ιερό του φυτό. Καθιέρωσε την απονομή  δάφνινου  στεφανιού στους πρωταθλητές και σε σε όσους υπερείχαν σε διάφορα επίπεδα. Στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες όλοι οι νικητές στεφανώνονταν με δάφνινο στεφάνι

Τριαντάφυλλο-Ρόδο
rose red plant.JPG (29381 bytes)Υπάρχουν πολλές ιστορίες για το τριαντάφυλλο. Στην Ελληνική μυθολογία το τριαντάφυλλο δημιουργήθηκε από την θεά των λουλουδιών και της βλάστησης την Χλωρίδα. Αυτή μια μέρα βρήκε το άψυχο σώμα μιας νύμφης στο δάσος και το μεταμόρφωσε σε λουλούδι. Κάλεσε τότε την Αφροδίτη τη θεά της αγάπης και το Διόνυσο το θεό του κρασιού. Η Αφροδίτη χάρισε στο λουλούδι ομορφιά και ο Διόνυσος πρόσθεσε νέκταρ για να του δώσει γλυκιά ευωδιά. Ο Ζέφυρος ο θεός του ανέμου φύσηξε μακριά τα σύννεφα και έτσι ο Απόλλωνας ο θεός του Ήλιου μπόρεσε να λάμψει και να κάνει το λουλούδι να ανθίσει. Έτσι το τριαντάφυλλο δημιουργήθηκε και στέφθηκε “Βασιλιάς των λουλουδιών”.

Άστερ-Αστράκι   

http://www.valentine.gr/images/astexfri.jpgΛέγεται ότι αυτό το είδος λουλουδιού ξεκίνησε να φυτρώνει από τα δάκρυα της Αστερέας της θεάς του έναστρου ουρανού, όταν αυτή έκλαιγε επειδή δεν έβλεπε καθόλου άστρα όταν κοίταζε κάτω στη γη.

Παιώνια-Φυτό της θεραπείας.

paeony.jpg (13387 bytes)Πιστεύεται ότι η παιώνια πήρε το όνομα της από τον Παίωνα ή Παιάνα που φαίνεται ότι ήταν μια θεότητα της θεραπείας αφού είχε θεραπεύσει τον Άδη και τον Άρη από τραύματα. Ο μύθος που έχει σχέση με το λουλούδι λέει πως ο Παίων ήταν μαθητής του Ασκληπιού, του θεού της υγείας και της ιατρικής. Κάποτε,  η Λητώ (μητέρα του Απόλλωνα και θεά της γονιμότητας), του δίδαξε πως να αποκτήσει μια μαγική ρίζα που φύτρωνε στον Όλυμπο η οποία απάλυνε τον πόνο των γυναικών κατά τον τοκετό. Ο Ασκληπιός ζήλεψε και αποπειράθηκε να σκοτώσει το μαθητή του. Ο Δίας έσωσε τον Παίωνα από την οργή του Ασκληπιού μεταμορφώνοντάς τον στο λουλούδι της παιώνιας. Πάντως οι σπόροι της παιώνιας  χρησιμοποιούνταν για τις έγκυες γυναίκες στην αρχαιότητα

Ελλέβορος-Το ρόδο των Χριστουγέννων

http://www.valentine.gr/images/helleborus-cyclophyllus2.jpgΣτην ελληνική μυθολογία ο Μελάμπους ο μεγάλος μάντης και θεραπευτής χρησιμοποίησε αυτό το φυτό σαν βότανο για να θεραπεύσει την τρέλα των θυγατέρων του βασιλιά του Άργους Πρόετου, όπως και άλλων γυναικών, που είχαν χάσει τα μυαλά τους και περιπλανιόνταν σκορπισμένες ανάμεσα στα βουνά και στην έρημο της Τύρινθας νομίζοντας ότι είναι αγελάδες. Ο Μελάμπους και ο αδερφός του ο Βίας κέρδισαν μια περιουσία (τα δύο τρίτα από το βασίλειο του βασιλιά Πρόετου) αφού παντρεύτηκαν  τις θεραπευμένες πριγκίπισσες.

Αχιλλέα-Χιλιολούλουδο

achillea.jpg (11609 bytes)Πήρε το όνομά της από τον ομηρικό ήρωα Αχιλλέα, ο οποίος όπως λέγεται έδινε αυτό το φυτό στους στρατιώτες του, τους θρυλικούς Μυρμιδόνες για να τους βοηθήσει να σταματήσουν το αίμα που έτρεχε από τις πληγές τους κατά τη διάρκεια του Τρωικού πολέμου. Νεότερες δοκιμές στο φυτό απέδειξαν ότι περιέχει χημικά συστατικά που το κάνουν χρήσιμο ως αιμοστατικό.

Αγαύη-Αμάραντος, Αθάνατος

http://www.valentine.gr/images/agave2.jpgΗ λέξη αγαύη σημαίνει θαυμαστή ή ευγενικής καταγωγής. Το φυτό της Αγαύης ήρθε στην Ελλάδα από το Μεξικό. Ωστόσο το όνομά του είναι ελληνικό και πιθανώς του αποδόθηκε επειδή η Ελληνίδα Αγαύη για την οποία θα μιλήσουμε παρακάτω ήταν και μια από τις δευτερεύουσες θεές του φεγγαριού, και αυτό σήμαινε πως ότι ήταν μια όψη της αρχαίας Μητέρας γης της Μεσογείου που θυμίζει  το έδαφος του Jalisco του Μεξικό. Η Αγαύη  ήταν κόρη του βασιλιά της Θήβας Κάδμου και αδερφή της Σεμέλης της μητέρας του Διόνυσου. Όταν η Σεμέλη κεραυνοβολήθηκε από τον Δία τον εραστή της, η Αγαύη διέδωσε πως ο Δίας τιμώρησε την αδερφή της γιατί τον συκοφάντησε.

Αργότερα ο Διόνυσος  εκδικήθηκε για την μητέρα του και επέβαλε βαριά τιμωρία στην Αγαύη. Όταν ο Διόνυσος επέστρεψε στη Θήβα, όπου βασίλευε τότε ο Πενθέας ο γιος της Αγαύης, διέταξε όλες τις γυναίκες της πόλης να να πάνε στο βουνό Κιθαιρώνα, για να τελέσουν τα μυστήριά του. Ο Πενθέας που δεν συμφωνούσε με την εισαγωγή της λατρείας, προσπάθησε να κατασκοπεύσει τις Βάκχες. Η μητέρα του τον αντιλήφθηκε, τον πήρε για άγριο ζώο και μέσα στην μανία της τον κατασπάραξε διαμελίζοντάς τον.

Αλθαία-Δεντρομολόχα   

http://www.valentine.gr/images/altaeablue2.jpgΟ μύθος που ακολουθεί δεν έχει καμιά σύνδεση με το φυτό Αλθαία εκτός του ονόματος. Η Αλθαία ήταν γυναίκα του Οινέα, του βασιλιά της Καλυδώνας και μητέρα της Δηιάνειρας και του Μελέαγρου. Όταν ο γιος της έγινε εφτά ημερών, οι Μοίρες οι θεές του πεπρωμένου, ήρθαν την βρήκαν και της είπαν πως το παιδί της θα πέθαινε, αν ο δαυλός που έκαιγε τότε επάνω στην εστία καιγόταν ολόκληρος. Αμέσως η Αλθαία πήρε το δαυλό, τον έσβησε και τον έκρυψε μέσα σε μια κασέλα. Ο Μελέαγρος μεγάλωσε και έγινε διάσημος ήρωας. Στη διάρκεια όμως του κυνηγιού του κάπρου της Καλυδώνας Ο Μελέαγρος σκότωσε κατά τύχη τους θείους του τα αδέρφια της Αλθαίας. Εκείνη γεμάτη οργή έριξε τότε στη φωτιά το δαυλό, από τον οποίο κρεμόταν η ζωή του γιου της. Ο Μελέαγρος πέθανε αμέσως. Η Αλθαία από απελπισία κρεμάστηκε.

Έλατο-Ελάτι.

http://www.valentine.gr/images/greek-fir.jpgΣτις μέρες μας το γνωρίζουμε σαν το ιδανικότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τι αναφέρουν όμως οι αρχαίοι ελληνικοί μύθοι για το έλατο; Το έλατο ονομαζόταν από τους αρχαίους Έλληνες Πίτυς όπως και το πεύκο, και ήταν το ιερό δέντρο του θεού Πάνα. Αυτός είχε κάποτε ερωτευθεί την νύμφη Πίτυ που άρεσε και στον Βοριά. Η Πίτυς προτίμησε τον Πάνα που έκανε λιγότερο θόρυβο, κι ο Βοριάς για να την εκδικηθεί την φύσηξε και την γκρέμισε κάτω από ένα βράχο. Εκεί την βρήκε ξεψυχισμένη ο Πάνας και την μεταμόρφωσε στο ιερό του δέντρο έλατο. Από τότε η νύμφη έκλαιγε κάθε φορά που φυσούσε ο βοριάς και τα δάκρυά της είναι οι σταγόνες ρετσινιού που στάζουν κάθε φθινόπωρο από τα κουκουνάρια του έλατου.

Κυπαρίσσι-Κυπάρισσος

http://www.valentine.gr/images/Cupressus-20sempervirens-porte.jpgΣύμφωνα με τη μυθική παράδοση ο Κυπάρισσος  ήταν ένας όμορφος νέος από την Κέα, γιος του Τήλεφου και εγγονός του Ηρακλή. Ήταν αγαπημένος του Απόλλωνα αλλά και του Ζέφυρου. Αγαπημένο του σύντροφο είχε ένα εξημερωμένο ιερό ελάφι. Αλλά κάποια καλοκαιρινή μέρα ενώ το ελάφι κοιμόταν ξαπλωμένο στον ίσκιο, ο Κυπάρισσος το σκότωσε από απροσεξία με ένα ακόντιο. Ο νέος γεμάτος απελπισία, θέλησε να πεθάνει. Ζήτησε από τον ουρανό τη χάρη να κυλούν τα δάκρυα του αιώνια. Οι θεοί τον μετέτρεψαν σε κυπαρίσσι, το δέντρο της θλίψης. Από τότε το κυπαρίσσι θεωρείται σαν πένθιμο δέντρο και φυτεύεται μέχρι σήμερα στα νεκροταφεία

Κενταύρια-Χειρωνιάς  

http://www.valentine.gr/images/centaurea.jpgΛέγεται ότι αυτό το είδος λουλουδιού πήρε το όνομα του από τον σοφό Κένταυρο Χείρωνα, δάσκαλο του Ασκληπιού του Αχιλλέα του Ιάσονα αλλά και του Απόλλωνα. Στην τιτανομαχία ο Χείρωνας ήταν με το μέρος του Ηρακλής στη μάχη του εναντίον των κενταύρων. Ο Ηρακλής όμως τον πλήγωσε κατά λάθος στο πόδι με ένα βέλος ποτισμένο στο δηλητήριο της Λερναίας Ύδρας. Ο Χείρωνας τότε χρησιμοποίησε το φυτό  της κενταύριας  σαν βότανο για να γιατρέψει την πληγή του.

Ορχιδέα- Όρχις, σαλέπι, σερνικοβότανο

http://www.valentine.gr/images/orchis-flower2.jpgΣτην ελληνική μυθολογία, ο Όρχις ήταν γιος μιας νύμφης και ενός σάτυρου. Κατά την διάρκεια των εορτών προς τιμή του Βάκχου, διέπραξε ιεροσυλία, επιχειρώντας να βιάσει μια ιέρεια. Η τιμωρία του ήταν να κατασπαραχθεί από άγρια θηρία και να μεταμορφωθεί σε ένα  αδύνατο και σεμνό φυτό.

Ο Θέοφραστος ήταν ο πρώτος από τους αρχαίους συγγραφείς που αναφέρθηκε στις ορχιδέες. Ήταν αυτός που τους έδωσε την ονομασία Όρχις επιστημονικά, ορμώμενος από τον μύθο του Όρχι και αντανακλώντας την ομοιότητά της διπλοκόνδυλης ρίζας τους με τα ανδρικά γεννητικά όργανα, αυτά που ήταν αιτία της περιπέτειας του γέρου Όρχι. Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι μπορούσαν να ελέγξουν το φύλο των αγέννητων παιδιών τους τρώγοντας κονδύλους ορχιδέας. Αν ο πατέρας έτρωγε μεγάλους νεαρούς κονδύλους το παιδί θα ήταν αρσενικό, αν η μητέρα έτρωγε μικρούς κονδύλους το παιδί θα γεννιόταν θηλυκό.

Αμυγδαλιά-Μυγδαλιά

http://www.valentine.gr/images/almond-tree220.jpgΗ ελληνική μυθολογία μας μιλά για μια όμορφη πριγκίπισσα που ονομαζόταν Φυλλίς, και που ήταν θυγατέρα ενός βασιλιά της Θράκης. Αυτή ερωτεύτηκε τον γιο του Θησέα τον Δημοφώντα. Ο νέος αυτός βρέθηκε στα μέρη της καθώς επέστρεφε με το καράβι του από την Τροία και ο βασιλιάς του έδωσε ένα μέρος του βασιλείου του και την θυγατέρα του για γυναίκα.

Μετά από κάποιο διάστημα ο Δημοφών νοστάλγησε την πατρίδα του την Αθήνα τόσο πολύ που ζήτησε να πάει εκεί για λίγο διάστημα. Η Φυλλίς συμφώνησε αφού της υποσχέθηκε ότι θα γύριζε πίσω σύντομα και έτσι εκείνος μπήκε στο καράβι του και απέπλευσε. Η Φυλλίς έμεινε εγκαταλειμμένη περιμένοντας τον εκλεκτό της καρδιάς της, στον τόπο της τελετής του γάμου της. Η Φυλλίς περίμενε για χρόνια την επιστροφή του, αλλά τελικά πέθανε από μαρασμό. Οι θεοί, από οίκτο, μεταμόρφωσαν την Φυλλίδα σε δέντρο, σε αμυγδαλιά, η οποία έγινε σύμβολο της ελπίδας. Όταν ο περιπλανώμενος, γεμάτος τύψεις, Δημοφών επέστρεψε, βρήκε τη Φυλλίδα σαν ένα γυμνό δέντρο χωρίς φύλλα και άνθη. Απελπισμένος αγκάλιασε το δέντρο, το οποίο ξαφνικά πλημμύρισε από λουλούδια, δείχνοντας ότι η αγάπη δεν μπορεί να νικηθεί από το θάνατο.

Ευχαριστούμε όσους ασχολήθηκαν με αυτό το όμορφο Άρθρο  , Να μαθαίνουμε επιτέλους αρκετά από τα Ελληνικά λουλούδια.

Γιατί σίγουρα όπως έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο  , με αυτούς τους βρωμύλους και σιχαμένους βέβηλους, δημόσιους υπαλλήλους κολοβαλτοί από μεσόνια , που προσπαθούν να ξεχάσουμε την Ελληνική Ομιλία και Γραφή , θα έχουμε θέμα ,,,,

Ρέ καραγκιόζηδες ,,,, εγώ προσωπικά χαρίζω την πατρότητα σε όποιον γουστάρει να είναι Καρα(Μαύρος)-Γκιόζης ,,, ρε καραπούστηδες ρέ νόθα , αποκυήματα μεθυσμένων γαμημένων τετράποδων εσείς οι μη έχοντες ουδεμία σχέση με Ελληνικό αίμα και Ελληνική ρίζα ήτοι για κάποιους DNA , ρε καραμούχαλοι πουτάνας γιοί να πάτε να γαμηθείτε με εκείνους που χωρίς εμάς θα ήσαν μύξες αρρωστημένων τετράποδων που σέρνονται με την κοιλιά  και γλύφουν τις αποβολές μούσχαρων. Θα έρθετε εσείς σιχαμένα ερπετά να μας αναδείξετε των Ελλήνων τη σοφία μέσω της μπουρδελογλώσσας σας, Ρέ ούστ γαμημένοι και όσοι γαμημένοι επιτρέπουν να ξευτιλίζουν τον Λόγο μας και την Ιερή γραφή μας , την οποία ζήλεψαν όλο το γυφταριό των Ιουδαίων , μισΕλλήνων  ψωμόλυσσων ιουδαιο-εβραίων που για να επιβιώσουν χρησιμοποίησαν οι Βέβηλοι την Ομιλία μας και τη Γραφή μας , που τώρα κάποιοι ξεπλυμένοι έρποντες θέλουν να μας μάθουν γράμματα.

http://www.valentine.gr/mythology_gr.php

Υπάρχουν και άλλες αναφορές στις ονομασίες των Λουλουδιών , δέντρων , φυτών που ευδοκιμούν έν Ελλάδι , όπου Έν Ελλάδι είναι όλος ο Πλανήτης , είναι αδύνατον να παραθέσουμε ολόκληρη την κατάσταση , μπορείτε με αυτά τα λύματα να βρείτε πολλές πληροφορίες –υπάρχει και παραπληροφόρηση— και να χαρείτε την Ελληνική φύση του Πλανήτη Γή και όχι Μόνον.

Διαβάστε ενημερωθείτε στείλτε τους στο Γεροδιάολο !!!!

ΦΥΣΙΚΑ και ο καθένας από μας κουβαλάει μαζί του ένα κομμάτι ουρανού, ένα κομμάτι των θεών μας! Πως αλλιώς; Αφού «Απόγονοι των θεών και παιδιά των θεών» ονομάζονται οι Έλληνες. (Πλάτωνας Τίμαιος 40β) και… «Γεννήματα και θρέμματα θεών γεμάτοι αρετές» χαρακτηρίζονται οι Έλληνες. (Πλάτωνας Τίμαιος 24 d). Και… «Είναι φυτά τ’ ουρανού οι Έλληνες, και όχι της γης, γιατί στον ουρανό Βρίσκονται οι ρίζες τους. Τους ανέθρεψε η Αθηνά.» (Πλάτωνας Τίμαιος 23 d – e). Και ακόμη… «Θεοί και άνθρωποι έχουν την ίδια καταγωγή». (Ησίοδος: Έργα και Ημέρες και Πίνδαρος Ωδή Νεμεονίκου). Επίσης ο Πίνδαρος μας λέει: «Υπάρχει μια φυλή ανθρώπων και μια φυλή θεών. Έχουν και οι δυο πνοή ζωής από την ίδια μητέρα. Χωριστές όμως δυνάμεις μας κρατάνε μοιρασμένους, και η μια είναι τίποτα, ενώ η άλλη έχει τον ορειχάλκινο ουρανό για σίγουρη Ακρόπολη. Κι όμως έχουμε κάποια ομοιότητα σε μεγάλη ευφυΐα και δύναμη με τους Αθανάτους κι ας μη ξέρουμε τι θα μας φέρει η μέρα.» ΠΙΝΔΑΡΟΣ (ΣΤ’ Ωδή Νεμεονίκου)

Καλά αυτά άρεσαν ;;; , τό επόμενο θα χουμε θέμα Πάλι με Ελληνικά !!!!!

Και μην καθόσαστε στο καναπέ να κάνετε επανάσταση , κάντε την σπορά σας.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΣΑΣ , ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΑΣ

ΤΟΥΣ ΓΡΑΜΜΙΚΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ   ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΠΟ

400, 401, 402, 403…..440.  Περιορίστε τά γερμανικά προϊόντα , και όσα άλλα μη Ελληνικά , πχ Ολλανδικά , Αυστριακά , Βέλγικα , Βρετανικά ,,,, και ότι άλλο εσείς θεωρείτε ότι έτσι θα μπορέσουν σύντομα να παραχθούν από Ελληνικά χέρια στην Ελληνική επικράτεια , έτσι και αλλιώς τα περισσότερα έχουν ρίζα Ελληνική , γιατί να μην παράγονται στη Χώρα μας , που έχει και πολύ πολύ Ήλιο και είναι ποιο υγιεινά ,,,,,,,

Mία ενδιαφέρουσα απάντηση, στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για το Δίστομο, προετοιμάζεται απο πολίτες της χώρας.Εφόσον η Γερμανία δεν θα πληρώσει τις αποζημιώσεις, που οφείλει, η ελληνική κίνηση έχει σκοπό να της στερήσει αυτά τα ποσά.
Πιο συγκεκριμένα, έχει προταθεί άμεσο μποϊκοτάζ σε όλα τα γερμανικά προϊόντα. Οπότε, όποιος θέλει να συμμετέχει αρκεί να αποφεύγει τα προϊόντα με τους εξής αρχικούς αριθμούς στο barcode, και όχι Μόνον.

http://olympia.gr/author/newdimensioncosmos/ ELL_PRODUCT.jpg

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΞΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΚΩΔΙΚΟ 520 ΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΟΜΩΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΔΕ ΧΩΡΑΣ πχ Γερμανίας ,Γαλλίας , Ολλανδίας ,,,,,κλπ

Πχ. Γάλλα 100% Γερμανικό , όμως έχει τον Κωδικό 520

ΕΡΩΣΘΕ !!!      Ἠμαρ  Ἐλλήνων   ἐλήλυθεν !

Με εκτίμηση Άϋλον – ‘Ενημέρωση

http://olympia.gr/author/newdimensioncosmos/ Σύντομα στον Ιστοχώρο μας

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>