«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Χαρείτε τη γλώσσας μας.


(και) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΩΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΔΙΔΑΧΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ……

«Από την εποχή που μίλησε ο Όμηρος ως τα σήμερα, μιλούμε, ανασαίνουμε και τραγουδούμε με την ίδια γλώσσα». Γιώργος Σεφέρης

Ποια Ελληνική λέξη είναι αρχαία και ποια νέα; Γιατί μια Ομηρική λέξη μας φαίνεται δύσκολη και ακαταλαβίστικη; Οι Έλληνες σήμερα ασχέτως μορφώσεως μιλάμε ομηρικά, αλλά δεν το ξέρομε επειδή αγνοούμε την έννοια των λέξεων που χρησιμοποιούμε.
Για του λόγου το αληθές θα αναφέρομε μερικά παραδείγματα για να δούμε ότι η Ομηρική γλώσσα όχι μόνο δεν είναι νεκρή, αλλά είναι ολοζώντανη.

Αυδή είναι η φωνή. Σήμερα χρησιμοποιούμε το επίθετο άναυδος.
Αλέξω στην εποχή του Ομήρου σημαίνει εμποδίζω, αποτρέπω. Τώρα χρησιμοποιούμε τις λέξεις αλεξίπτωτο, αλεξίσφαιρο, αλεξικέραυνο αλεξήλιο Αλέξανδρος (αυτός που αποκρούει τους άνδρες) κ.τ.λ.
Με το επίρρημα τήλε στον Όμηρο εννοούσαν μακριά, εμείς χρησιμοποιούμε τις λέξεις τηλέφωνο, τηλεόραση, τηλεπικοινωνία, τηλεβόλο, τηλεπάθεια κ.τ.λ.
Λάας ή λας έλεγαν την πέτρα. Εμείς λέμε λατομείο, λαξεύω.
Πέδον στον Όμηρο σημαίνει έδαφος, τώρα λέμε στρατόπεδο, πεδινός.
Το κρεβάτι λέγεται λέχος, εμείς αποκαλούμε λεχώνα τη γυναίκα που μόλις γέννησε και μένει στο κρεβάτι.
Πόρο έλεγαν τη διάβαση, το πέρασμα, σήμερα χρησιμοποιούμε τη λέξη πορεία.
Επίσης αποκαλούμε εύπορο κάποιον που έχει χρήματα, γιατί έχει εύκολες διαβάσεις, μπορεί δηλαδή να περάσει όπου θέλει, και άπορο αυτόν που δεν έχει πόρους, το φτωχό.
Φρην είναι η λογική. Από αυτή τη λέξη προέρχονται το φρενοκομείο, ο φρενοβλαβής, ο εξωφρενικός, ο άφρων κ.τ.λ.
Δόρπος, λεγόταν το δείπνο, σήμερα η λέξη είναι επιδόρπιο.
Λώπος είναι στον Όμηρο το ένδυμα. Τώρα αυτόν που μας έκλεψε (μας έγδυσε το
σπίτι) το λέμε λωποδύτη.
Ύλη ονόμαζαν ένα τόπο με δένδρα, εμείς λέμε υλοτόμος.
Άρουρα ήταν το χωράφι, όλοι ξέρουμε τον αρουραίο.
Τον θυμό τον αποκαλούσαν χόλο. Από τη λέξη αυτή πήρε το όνομα της η χολή, με την έννοια της πίκρας. Λέμε επίσης αυτός είναι χολωμένος.
Νόστος σημαίνει επιστροφή στην πατρίδα. Η λέξη παρέμεινε ως παλινόστηση, ή νοσταλγία.
Άλγος στον Όμηρο είναι ο σωματικός πόνος, από αυτό προέρχεται το αναλγητικό.
Το βάρος το αποκαλούσαν άχθος, σήμερα λέμε αχθοφόρος.
Ο ρύπος, δηλαδή η ακαθαρσία, εξακολουθεί και λέγεται έτσι – ρύπανση.
Από τη λέξη αιδώς (ντροπή) προήλθε ο αναιδής.
Πέδη, σημαίνει δέσιμο και τώρα λέμε πέδιλο. Επίσης χρησιμοποιούμε τη λέξη χειροπέδες.
Από το φάος, το φως προέρχεται η φράση φαεινές ιδέες.
Άγχω, σημαίνει σφίγγω το λαιμό, σήμερα λέμε αγχόνη. Επίσης άγχος είναι η αγωνία από κάποιο σφίξιμο, ή από πίεση.
Βρύχια στον Όμηρο είναι τα βαθιά νερά, εξ ου και τo υποβρύχιο.
Φερνή έλεγαν την προίκα. Από εκεί επικράτησε την καλά προικισμένη να τη λέμε «πολύφερνη νύφη».
Το γεύμα στο οποίο ο κάθε παρευρισκόμενος έφερνε μαζί του το φαγητό του λεγόταν έρανος. Η λέξη παρέμεινε, με τη διαφορά ότι σήμερα δεν συνεισφέρουμε φαγητό, αλλά χρήματα.
Υπάρχουν λέξεις, από τα χρόνια του Ομήρου, που ενώ η πρώτη τους μορφή μεταβλήθηκε – η χειρ έγινε χέρι, το ύδωρ νερό, η ναυς έγινε πλοίο, στη σύνθεση διατηρήθηκε η πρώτη μορφή της λέξεως.
Από τη λέξη χειρ έχομε: χειρουργός, χειριστής, χειροτονία, χειραφέτηση, χειρονομία, χειροδικώ κ.τ.λ.
Από το ύδωρ έχομε τις λέξεις: ύδρευση υδραγωγείο, υδραυλικός, υδροφόρος, υδρογόνο, υδροκέφαλος, αφυδάτωση, ενυδρείο, κ.τ.λ.
Από τη λέξη ναυς έχομε: ναυπηγός, ναύαρχος, ναυμαχία, ναυτικός, ναυαγός, ναυτιλία, ναύσταθμος, ναυτοδικείο, ναυαγοσώστης, ναυτία, κ.τ.λ.
Σύμφωνα με τα προαναφερθέντα παραδείγματα προκύπτει ότι: Δεν υπάρχουν αρχαίες και νέες Ελληνικές λέξεις, αλλά μόνο Ελληνικές.
Η Ελληνική γλώσσα είναι ενιαία και ουσιαστικά αδιαίρετη χρονικά.
Από την εποχή του Ομήρου μέχρι σήμερα προστέθηκαν στην Ελληνική γλώσσα μόνο ελάχιστες λέξεις.
Η γνώση των εννοιών των λέξεων θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε ότι μιλάμε τη γλώσσα της ομηρικής ποίησης, μια γλώσσα που δεν ανακάλυψε ο Όμηρος αλλά προϋπήρχε πολλές χιλιετηρίδες πριν από αυτόν.
Φίλοι μου, προσθέστε και εσείς τις δικές σας γνώσεις που να σχετίζονται με το θέμα.
Σκοπός μας είναι να ανακαλύψουμε τις έννοιες των λέξεων για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε καλύτερα. Παλαιότερα όταν έλεγαν μια λέξη καταλάβαιναν όλοι το ίδιο. π.χ για τη λέξη αρετή ήξεραν ότι είναι η μεσότητα ανάμεσα σε δύο υπερβολές. Σήμερα ο καθένας για την ίδια λέξη εννοεί και κάτι διαφορετικό.

Πηγές: Απολλώνιου Σοφιστού Λεξικόν κατά στοιχείον Ιλιάδος και Οδύσσειας Εκδόσεις Ηλιοδρόμιο.

————————

Αρθρο α) Αιδώς Αχρείοι , αναγνώστε το επισυναπτόμενο αρχείο ,,

Που πήγαν τόσα , χρήματα !!!

Που πήγε τόση Ελληνική ψυχή !!!

Που πήγαν όσοι κατέστρεψαν την Χώρα μου Ελλάδα !!!

Αρθρο β)ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΦΙΛΩΝ   ΤΗΣ  ΠΑΤΡΩΑΣ  ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ   ΠΡΟΣ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ

Σεβάσμιοι  Πατέρες  των  Χριστιανών
Σας   παρουσιάζουμε   την  άποψή  μας  για  το  πώς   επικράτησε  ο  Χριστιανισμός :
Τον  καιρό  εκείνο  (  του  Μ.  Κωνσταντίνου )  η  κατάσταση  της   ανθρωπότητας  θα  μπορούσε  να  αποδοθεί  με  το παρακάτω  διάγραμμα  :

keno1

Η  φιλόσοφοι   των  Ελλήνων  είχαν  απαλλάξει  τους  ανθρώπους  απο  τον  φόβο  των  θεών .
Οι  γιατροί  των  Ελλήνων  είχαν  νικήσει  πολλές   ασθένειες  και  είχε  αυξηθεί  ο  πληθυσμός (  σε  συνδυασμό  με  την  ρωμαϊκή  ειρήνη ) .

Οι   μηχανικοί  των  Ελλήνων  όμως   δεν  είχαν  κατασκευάσει  ένα  όπλο   που  να  επιτρέπει   στον  αυτοκράτορα   να  ελέγχει  αυτό  το   μεγάλο  και  ατρόμητο  πλήθος .  Είχε  δημιουργηθεί  ένα  ΚΕΝΟ  ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ  .
Ο  Μ.  Κωνσταντίνος    είχε  δύο επιλογές  :
α)  Να  εμπιστευθεί   την  ελληνική   επιστήμη   ελπίζοντας  οτι  αυτή  θα  κατασκευάσει  , στο  άμεσο  μέλλον ,  ένα  όπλο   που  θα  του  επιτρέψει   με  λίγους  στρατιώτες  να  κρατά  πειθαρχημένα  τα  μεγάλα  πλήθη .
β)  Να  επιστρέψει   στην  παλιά   δοκιμασμένη  μέθοδο :  Ένα   ιερατείο   που  θα   βοηθά   τον  αυτοκράτορα   ενσταλάζοντας  στα  πλήθη  τον  φόβο   της  θεϊκής   τιμωρίας  (  σε  συνδυασμό  με  μια  μείωση   του  πληθυσμού ) .

Ο  Μ.  Κωνσταντίνος   επέλεξε  το  δεύτερο .  Προτίμησε  τις  δοκιμασμένες   συνταγές . Προώθησε  τον  Χριστιανισμό   και  τις  μαζικές   εξοντώσεις   παγανιστών  στην  Σκυθόπολη .

Σήμερα   η  nea   taksi   δεν  έχει  ανάγκη   κανένα  θρησκευτικό    ιερατείο  .  Έχει  την  τηλεόραση  και   το  facebook  .  Έχει  και   όπλα  .  

Δεν  σας  χρειάζονται   πλέον  !   Είστε   είδος  προς  εξαφάνισιν .
Θα  σας   παρασύρουν  σε   “μπίζνες”   με  την  εκκλησιαστική  περιουσία   όπου  είναι  σίγουρο  οτι  θα   αποτύχετε  και  θα  σας  την  πάρουν  οι  τράπεζες . Δεν  έχετε   νεολαία   έτοιμη  να   κατέβει  στον  δρόμο  και  να  πολεμήσει  για  χάρη  σας  .  Εμείς  έχουμε  νεολαία  αλλά  δεν   έχουμε   εκκλησιαστική   περιουσία .

Η  nea  taksi   είναι  και  δικός   μας   εχθρός  .  
Εμείς    είμαστε  πρόθυμοι  για  συνεργασία   μαζί  σας  .

Προτείνουμε   λοιπόν   αυτό  το  δούναι   και  λαβείν :

ΜΑΣ  ΔΙΝΕΤΕ
1)  Τις  αίθουσες   διαλέξεων  που  διαθέτετε   για  να  κάνουμε   τις  ομιλίες  και  τις   εκδηλώσεις  μας .
2)  Χρόνο  στους  ραδιοτηλεοπτικούς  σας   σταθμούς  .   Θα  μιλάμε  μόνο  για  θέματα  Ελληνικής  Κοσμοθέασης (  βλέπε   <http://lofos.info/pythas/kosmo.html> http://lofos.info/pythas/kosmo.html     ) .  Δεν   θα  κατηγορούμε  τον  Χριστιανισμό .
3)  Τα  εγκαταλελειμμένα   μοναστήρια  σας    για  να  στεγάσουμε   τους  δικούς  μας   πυρήνες  πνευματικής    δημιουργίας .
4)  Εκτάσεις    απο  την  εκκλησιαστική  περιουσία  σας  για  να  δημιουργήσουμε   οικολογικά  χωριά  .  Αυτό  δεν  εμποδίζει  και  εσάς  να  προχωρήσετε  στην δημιουργία   των  δικών  σας  οικολογικών   χωριών  όπου  θα  φιλοξενήσετε  όσους   δικούς  σας   υποφέρουν  στις  πόλεις .
5)  Θα   εκθειάζετε  την  Πατρώα  Θρησκεία   ως  την  πλέον   κοντινή  προς  τον  Χριστιανισμό .

ΣΑΣ  ΔΙΝΟΥΜΕ  
1)  Την  διαβεβαίωση  οτι   δεν  θα  επιδιώξουμε   να   πάρουμε  στις  τάξεις  μας   πάνω  απο   το  2%   του  πληθυσμού .
2)   Την  συμμαχία  μας  κατά  της   neas  taksis  .
3)   Την υποστήριξή  μας   για  την  κατάληψη  του  Αρχιεπισκοπικού   ή  του  Πατριαρχικού  θρόνου   (  σε  όσους   Μητροπολίτες   συμμαχήσουν  μαζί  μας ) .

ΚΟΙΝΕΣ  ΔΡΑΣΕΙΣ  ΠΟΥ  ΩΦΕΛΟΥΝ  ΚΑΙ  ΤΟΥΣ  ΔΥΟ
1)  Θα  διακηρύττουμε   οτι  είναι  αμαρτία  να  σπαταλά  κανείς  την  ζωή  του  συγκεντρώνοντας   πολύ  ΑΚΙΝΗΤΟ  πλούτο (  σπίτια  ,  χωράφια  ,  οικόπεδα ) .
Εάν  κάποιος   έχει χωράφια  πάνω  απο  τον  μέσο  όρο  τότε  ,  αναγκαστικά ,  κάποιος  άλλος  δεν  θα  έχει  καθόλου  χωράφια  και  δεν  θα  μπορεί  να  εξασφαλίσει  αξιοπρεπώς  την  τροφή  του .  Η  φυγή  απο  την  κοινωνία  των  τραπεζιτών  προς  μία  κοινωνία  διατροφικής  αυτάρκειας    μπορεί  να  είναι  ο  κοινός  στόχος  μας .
2)  Θα  διακηρύττουμε   οτι  το  ΔΑΝΕΙΖΕΙΝ  ΜΕ  ΤΟΚΟ   είναι   μεγάλη  αμαρτία .
Εάν  κάποιος   πρόκειται  να  κάνει  κάτι  που   ΘΑ  ΩΦΕΛΗΣΕΙ   την  κοινωνία  να  χρηματοδοτηθεί  ΧΩΡΙΣ  ΤΟΚΟ ! Έτσι  χτυπάμε   τους  τραπεζίτες .
3)  Θα  επαινούμε   την  χορτοφαγική  διατροφή .
Έτσι  χτυπάμε  τα  αμαρτωλά  καρτέλ   του   κρέατος   και  του  γάλακτος  που  είναι  σύμμαχοι  και  αρωγοί  των  τραπεζιτών .
4)  Θα  ενθαρρύνουμε  την  φυγή  απο  τις  πόλεις   και  την  επιστροφή   στην  ολιγαρκή  ζωή  του  χωριού .
Έτσι  χτυπάμε   ολόκληρη  την  nea  taksi .
5)  Θα   προωθούμε  την   ιδέα  “ΚΑΘΕ  ΕΘΝΟΣ   ΣΤΑ  ΔΙΚΑ  ΤΟΥ  ΕΔΑΦΗ”  .
Έτσι  χτυπάμε  ολόκληρη  την  nea  taksi  που  προωθεί  το  ανακάτεμα   φυλών  και  εθνών .

—————————————————
Επικοινωνία    :    pitago99@gmail.com

Αρχική  σελίδα :   http://lofos.info/pythas/index.html

————————————————————————-
Προς  τον  υπάλληλο   που   ελέγχει  τις  ιστοσελίδες   και  τις  “καρφώνει”    στα  αφεντικά  :

 ΝΟΜΙΖΕΙΣ   ΟΤΙ  Η       ν e Α     e . Π Ο Χ .Η      ΕΣΕΝΑ   ( που γνωρίζεις  ΠΟΛΛΑ )  ΘΑ   ΣΕ  ΑΦΗΣΕΙ  ΝΑ  ΖΗΣΕΙΣ  ;
enimerosi@aylon.gr;

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>