«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΚΤ: Η ελληνική κυβέρνηση να συγκρουστεί με προνομιούχες ομάδες

Τόλμη και θάρρος χρειάζεται να επιδείξει η ελληνική κυβέρνηση, ώστε να αναχαιτίσει τα παγιωμένα συμφέροντα και τις προνομιούχες ομάδες, ανοίγοντας τα κλειστά επαγγέλματα, βελτιώνοντας το επιχειρηματικό κλίμα και μειώνοντας περαιτέρω το εργατικό κόστος, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και να επαναθέσει σε τροχιά την οικονομία της χώρας.

Τα σχετικά αναφέρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) σε ανάλυση για την ευρωπαϊκή περιφέρεια (Ελλάδα, Ισπανία, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Κύπρο) στο μηνιαίο της δελτίο, προοιωνιζόμενη πρόσθετα σκληρά μέτρα.

Προσθέτοντας περαιτέρω πιέσεις στις ήδη επιβαλλόμενες στις πέντε χώρες, η ΕΚΤ κάνει λόγο για επιπλέον μείωση στο κόστος εργασίας. Σημειωτέον ότι αυτό έχει υποστεί δραματικότατη συμπίεση στις προαναφερθείσες χώρες, χωρίς, εντούτοις, να μειωθεί η ανεργία. Ωστόσο, όπως παρατηρεί η ΕΚΤ, είναι ιδιαιτέρως αναγκαίο για την Ελλάδα και την Ισπανία εάν θέλουν να τονώσουν την ανταγωνιστικότητά τους, και προβλέπει ισχυρή πτώση σε μισθούς.

Αναγνωρίζοντας πως στις εν λόγω χώρες έχουν ξεκινήσει διαδικασίες προσαρμογής, δεν παραλείπει να τονίσει την ανάγκη επιπλέον προσπάθειας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, τη μείωση της ανεργίας και τη βιωσιμότητα των προϋπολογισμών. Με το σκεπτικό αυτό η ΕΚΤ ζητεί πολιτική κινητοποίηση για βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος με τολμηρές πρωτοβουλίες, ώστε να αναχαιτιστεί η πίεση από τα συμφέροντα και τις ομάδες των προνομιούχων, ενισχύοντας την οικονομική δραστηριότητα.

Η Ελλάδα και η Ισπανία έχουν τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας μεταξύ των νέων στην Ευρωζώνη. Στις ηλικίες κάτω των 25 ετών ποσοστό άνω του 40% είναι εκτός παραγωγικής διαδικασίας. Οι μεταρρυθμίσεις της αγοράς εργασίας, οι οποίες εγκρίθηκαν στην Ισπανία τον Φεβρουάριο, ήταν ενδεδειγμένες, αλλά καθυστερημένες. «Εάν είχαν εφαρμοστεί πριν από λίγα χρόνια, ίσως αποδεικνύονταν επωφελείς, καθώς θα απέτρεπαν τις περικοπές θέσεων εργασίας», επισημαίνει η ΕΚΤ.

Σε ορισμένα πεδία των οικονομιών των πέντε χωρών υπάρχουν υπερβολικά περιθώρια κέρδους, εξ ου και τους έχει ζητηθεί να ανοίξουν τα κλειστά τους επαγγέλματα και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Επίσης, χώρες με υψηλή ανεργία χρειάζεται να καταργήσουν την τιμαριθμική προσαρμογή των μισθών, να χαλαρώσουν την προστασία της απασχόλησης και να περικόψουν τον κατώτατο μισθό.

Αναφορικά, τέλος, με τα ισοζύγια τρεχουσών συναλλαγών, και οι πέντε χώρες βρίσκονται σε καλύτερη θέση από εκείνη του 2008, ενώ ειδικά η Ιρλανδία παρουσίασε ισοσκελισμό το 2010. Ωστόσο, το 2013 η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να έχει μεγάλο έλλειμμα, ενώ και για την Πορτογαλία και την Κύπρο το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών θα διαμορφωθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα.

http://news.kathimerini.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>