«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Φοροκίνητρα για αγορές με πλαστικό χρήμα ουαχα χουχα!!!

Τσακάλια μου!!! Γύπες μου!!! Δίποδες ύαινες μου!!! Αρπακτικά μου!!! Για όσους αμφιβάλουν για την νέα τάξη!!!

Λιπών έχουμε και λέμε ποιοι έχουν ακόμα λεφτά;

Και ειδικά αυτοί που τα έχουν σε μετρητά στο σπίτι τους, ήρθε η ώρα να μας τα δώσετε θέλετε δεν θέλετε!!!

Αφού εκβιαστικά έχεις να διαλέξεις να σε χαρατσώνει η εφορεία ή να πας να τα  μαρτυρήσεις και να τα κάνεις πλαστικό χρήμα!!!

Αυτή η εντολο-δοχική  δουλική προδοτική  κατοχική κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να βοηθήσει τον λαό,  αλλά να εκτελέσει επακριβώς τα προδοτικά της συμβόλαια στους νταβατζήδες της!!!

Με ένα σπάρο δυο τρυγόνια!

Βρίσκουμε ακόμα και τα δυο Ευρώ που έχεις για το ψωμί και μετά σε εκβιάζει για το αν θα σου επιτρέπει να έχεις χρήματα!!!

Εσύ όμως σαν ζόμπι και από πείσω τα παπαγαλάκια θα πεις καλά κάνει να κτυπήσει την φοροδιαφυγή!

Ειδικά στον μικρό καταναλωτή και μικρό επαγγελματία κόβουν όλοι απόδειξη, άραγε ποιος ο λόγος της κάρτας;;;

Και αν ήθελε να πατάξει αυτόν που δεν κόβει απόδειξη η δημοκρατία έχει δημοκρατικό οπλοστάσιο γιατί δεν το εφαρμόζουν;;;

Παράδειγμα όποιος συλλαμβάνετε να μην κόβει απόδειξη να έχει αυτόφωρο και κλείσιμο του μαγαζιού συν μεγαλο πρόστιμο, να δούμε ποιος δεν θα κόβει;;;

Αλλά δεν τους ενδιαφέρει καθόλου αυτό, ο σκοπός τους είναι να ελέγξουν το χρήμα, το νερό, την τροφή, τα φάρμακα, τον ορυκτό πλούτο!!! Και ήρθε το τέλος!

ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Φορομπόνους με εκπτώσεις στον ΦΠΑ και συμμετοχή σε κληρώσεις με δώρα θα κερδίζουν οι φορολογούμενοι που πληρώνουν με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα και εξαναγκάζουν με αυτόν τον τρόπο εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες να κόβουν απόδειξη. Το υπουργείο Οικονομικών, αναγνωρίζοντας ότι το ισχύον σύστημα συλλογής αποδείξεων έχει αποτύχει στη μάχη για την πάταξη της φοροδιαφυγής, ετοιμάζεται για δραστικές αλλαγές με απώτερο στόχο την εφαρμογή του αμερικανικού μοντέλου φορολόγησης.

Στο αμερικανικό σύστημα, ο φόρος εισοδήματος επιβάλλεται μόνο στο μέρος του εισοδήματος που δεν καταναλώνεται ή δεν επενδύεται. Αν υποθέσουμε ότι ένας φορολογούμενος έχει εισόδημα 40.000 ευρώ και στη διάρκεια του έτους έχει δαπανήσει 30.000, ο φόρος εισοδήματος θα επιβληθεί στη διαφορά των 10.000 ευρώ, με έναν χαμηλό συντελεστή της τάξεως του 10% ή ακόμα και χωρίς φόρο.

Οπως εξηγούν αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, σε αυτό το σενάριο – και με δεδομένο ότι όλες οι πληρωμές γίνονται μέσω πιστωτικών καρτών, επομένως καταγράφονται – το Δημόσιο εισπράττει αμέσως τον ΦΠΑ. Στα 30.000 ευρώ δαπανών αναλογεί ΦΠΑ (23%) ίσος με 6.900 ευρώ, όπως και σήμερα, με τη διαφορά ότι σήμερα το συνηθέστερο είναι ο ΦΠΑ να καταλήγει στις τσέπες επιτηδείων και όχι στα ταμεία του Δημοσίου. Σε αυτό το πλαίσιο, ο φορολογούμενος θα έχει λόγο να παίρνει απόδειξη για κάθε του συναλλαγή, ενώ δεν θα υπάρχει κανένας λόγος να κάθεται και να μετράει ευρώ προς ευρώ πόσες αποδείξεις μάζεψε. Θα γίνεται αυτόματα δεδομένου ότι όλες οι συναλλαγές θα γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο ή με πλαστικό χρήμα.

Ποιο είναι το σχέδιο. Το σχέδιο που ετοιμάζεται να θέσει το υπουργείο Οικονομικών σε σταδιακή εφαρμογή έχει τρία σκέλη:

1 Ηλεκτρονική διασύνδεση όλων των ταμειακών μηχανών με το υπουργείο Οικονομικών. Παρά το γεγονός ότι έχει εξαγγελθεί πολλές φορές, αυτήν τη φορά το σύστημα είναι σχεδόν έτοιμο και εκτιμάται ότι από το φθινόπωρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Ετσι το υπουργείο Οικονομικών θα βλέπει σε πραγματικό χρόνο κάθε κίνηση των ταμειακών μηχανών. Από μόνο του το μέτρο δεν διασφαλίζει ότι θα κόβονται αποδείξεις.

2Φοροκίνητρα για χρήση πλαστικού χρήματος. Ο φορολογούμενος ο οποίος θα κάνει τις συναλλαγές του με πλαστικό χρήμα, είτε χρεωστική είτε πιστωτική κάρτα, θα έχει μεγάλο μπόνους. Στο τραπέζι έχουν τεθεί διάφορες προτάσεις οι οποίες είχαν εξεταστεί στο παρελθόν, αλλά χάθηκαν στην αδράνεια των μεταρρυθμίσεων που έμειναν στα χαρτιά.

Σύμφωνα με αυτές τις προτάσεις, όσοι χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα, άρα βοηθούν στην αποτύπωση κάθε συναλλαγής, θα κερδίζουν μείωση ΦΠΑ από το 23% στο 20% και από το 13% στο 10% αλλά παράλληλα με τον κωδικό της απόδειξης θα μετέχουν σε κληρώσεις που θα διενεργεί σε τακτά χρονικά διαστήματα, π.χ. κάθε μήνα το υπουργείο Οικονομικών ή κάθε εξάμηνο, με δώρα τα οποία θα μπορούσαν να είναι αυτοκίνητα, ταξίδια ή και μετρητά.

Οπως λένε αρμόδια στελέχη, για έναν καταναλωτή το ενδεχόμενο να κερδίσει 100.000 ευρώ ή ένα αυτοκίνητο είναι σημαντικό δέλεαρ για τον προϋπολογισμό, από την άλλη η δαπάνη είναι ανεπαίσθητη μπροστά στο όφελος που θα προκύψει.

3Στο παιχνίδι μπαίνουν και οι τράπεζες. Δεδομένου ότι στην περίπτωση πληρωμών με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, τα χρήματα αποδίδονται από τις τράπεζες στις επιχειρήσεις με τις οποίες έγινε η συναλλαγή, η ίδια η τράπεζα θα παρακρατά τον ΦΠΑ και θα τον αποδίδει στο Δημόσιο. Στη συνέχεια θα αποδίδει το ποσό της συναλλαγής, πλην ΦΠΑ, στις επιχειρήσεις. Με τον τρόπο αυτό κόβεται κάθε δυνατότητα στις επιχειρήσεις να εισπράττουν τον ΦΠΑ και να μην τον αποδίδουν στο Δημόσιο.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι, σε σύντομο χρονικό διάστημα όλες οι συναλλαγές να γίνονται με πλαστικό χρήμα ή με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής ώστε να καταγράφονται και να στηθεί έτσι ένα ισχυρό μπλόκο στην είσπραξη του ΦΠΑ.

Απέτυχε το σύστημα. Το ισχύον σύστημα συλλογής αποδείξεων κρίνεται αποτυχημένο. Οταν ίσχυε το μπόνους της επιστροφής φόρου για όσους μάζευαν περισσότερες αποδείξεις, το υπουργείο Οικονομικών είδε τις επιστροφές φόρου να εκτοξεύονται στα ύψη. Οταν κόπηκε το μπόνους, άρχισαν οι ανταλλαγές αποδείξεων και οι αποδείξεις – μαϊμού για να αποφευχθεί ο επιπλέον φόρος. Δεδομένου ότι οι αποδείξεις φυλάσσονται στο σπίτι για περίπτωση τυχόν ελέγχου, ακόμα και στο υπουργείο Οικονομικών αναγνωρίζουν ότι οι περισσότεροι φορολογούμενοι έχουν φουσκώσει στις δηλώσεις τους το ύψος των αποδείξεων που έχουν συλλέξει στα όρια του απαιτητού ώστε να αποφύγουν τον έξτρα φόρο. Αλλωστε, όπως ομολογούν οι ίδιες πηγές, ποιος θα πάει να τους ελέγξει έτσι όπως είναι οι μηχανισμοί και ποιος θα κάτσει να βρει άκρη με σακούλες αποδείξεων;

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>