«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τα σπορ των… ελλήνων

Τζανάκης Μιχάλης
Φιλόλογος

Γράφει ο Μιχάλης Τζανάκης

Κατά ένα περίεργο τρόπο θεωρείται πως η ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων ταιριάζει με συγκεκριμένα αθλήματα (π.χ μπάσκετ ή ποδόσφαιρο), ενώ έχουμε έφεση για πολλά περισσότερα αθλήματα, με τα οποία ασχολούμαστε στην καθημερινότητα μας. Σκοπός του παρόντος κειμένου είναι να αναδείξει αυτές τις…δεξιότητες μας που αποσιωπούνται περιέργως και αδίκως.

Τι περισσότερο διαθέτει ο … Αλόνσο ή ο Σουμάχερ από δεκάδες Έλληνες οδηγούς, που επιδίδονται σε απείρως δυσκολότερους ελιγμούς και θεαματικότερες προσπεράσεις σε δρόμους σαφώς πιο δύσκολους συγκριτικά με τις πίστες της Μαλαισίας ή της Σιγκαπούρης. Είναι απορίας άξιον πως δεν έχουμε βγάλει παγκόσμιους πρωταθλητές σε φόρμουλα ή μότο-κρος, όταν συναντούμε καθημερινά «αυθεντικά ταλέντα» στους δρόμους μας.

Ένα άλλο άθλημα που ειδικεύονται οι Έλληνες –αλλά με καλύτερα αποτελέσματα  οι Κρητικοί- είναι η…σκοποβολή. Από πολύ μικρή ηλικία «προπονούνται» αρχικά σε ακίνητους στόχους-κυρίως πινακίδες σήμανσης-και με την ενηλικίωση σε κινούμενους στόχους- συνήθως ανεπιθύμητα πρόσωπα. Αν παρατηρήσετε οι πινακίδες είναι διάτρητες και καλά στοχευμένες σε σύμφωνα και φωνήεντα. Είναι κρίμα κι άδικο να μην υπάρχουν σκοπευτικοί σύλλογοι ανά χωριό, κωμόπολη και αστικά κέντρα για να ξεδίνουν οι ταλαντούχοι σκοπευτές μας.

Φοβερή ικανότητα δείχνουμε τελευταία-κατά την τελευταία τριετία ειδικά- στο μπάντζι τζάμπινγκ και την ελεύθερη πτώση. Κατά ένα περίεργο τρόπο με τα συγκεκριμένα αθλήματα ασχολούνται οι λαμβάνοντες εκκαθαριστικά σημειώματα ΕΤΑΚ, αλληλεγγύης, περαίωσης κλπ και παραδόξως επιχειρούν τα «άλματα» από ταράτσες, μπαλκόνια, χωρίς να παίρνουν προστατευτικά μέτρα, με αποτέλεσμα από υπερβάλλοντα ζήλο να έχουμε πάρα πολλές απώλειες τελευταία.

Εξαιρετικές επιδόσεις έχουν οι Έλληνες επίσης σε όλα τα αθλήματα που χρησιμοποιούν…κουπί (!!!) –κωπηλασία κανόε καγιάκ κλπ. Έχουμε μπει στο βιβλίο Γκίνες, αφού 11.000.000 άνθρωποι  τραβούν «κουπί» επί τρία συναπτά έτη, κατά τα οποία μόνο ο… «πηδαλιούχος» άλλαξε που δίνει τα παραγγέλματα και το ρυθμό. «Κωπηλατούμε» με απαράμιλλη υπομονή, που θα τη ζήλευαν και πληρώματα ρωμαϊκής γαλέρας ή αθηναϊκής τριήρους, αλλά να δούμε μέχρι πότε… Έχουμε σπάσει όλα τα «παγκόσμια» ρεκόρ στο «άθλημα».

Οι έλληνες πολιτικοί δείχνουν τρομερή έφεση στην πυγμαχία ή κατά το «ευρωπαϊκότερον» στο…μποξ. Συγκεκριμένα ασχολούνται με το «άθλημα» παριστάνοντας το … «σάκο» του μποξ, όπου «προπονούνται» οι επαγγελματίες του είδους- γερμανοί, ολλανδοί, φιλανδοί  «πρωταθλητές». Ακούγεται λίγο «μαζοχιστικό», αλλά, έχουν εθιστεί στο συγκεκριμένο ρόλο, και τον παίζουν εξαιρετικά.

Εκτός των παραπάνω, συνεχίζουμε την αθλητική μας «παράδοση» στην «άρση βαρών», στην οποία είμαστε μακράν πρώτοι παγκοσμίως και τα «ρεκόρ» θα μείνουν  μας θα μείνουν ακατάρριπτα για πάρα πολλά χρόνια. Το συγκεκριμένο άθλημα δεν είναι «προσιτό» στη χώρα μας μόνο για μερικούς «φουσκωτούς», χαπακωμένους που προπονούνται κάτω απ το «άγρυπνο» βλέμμα του Ιακώβου ή του Τζέκου, αλλά άπαντες μισθωτοί, συνταξιούχοι, εργάτες, άνεργοι κλπ προπονούνται αγόγγυστα υπό τις οδηγίες του «προπονητικού τιμ» Μαζούχ, Τόμσεν, Ράιχενμπαχ…

Άφησα τελευταίες τις πολεμικές τέχνες στις οποίες έχουμε «προοδεύσει» επίσης, μετά τις διακρίσεις του συλλόγου (ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ), που δουλεύει εντατικά στα συγκεκριμένα «αθλήματα». Ο συγκεκριμένος «σύλλογος» πέρασε το μήνυμα της αυτοάμυνας, λόγω της έλλειψης ασφάλειας των ελλήνων πολιτών. Έτσι,  περίπου το 7% των Ελλήνων ασχολείται με τα συγκεκριμένα σπορ, αφού η λαβή «καρατοκασιδιάρ», εξοντώνει προληπτικά κάθε αντίπαλο πριν προλάβει να κουνήσει…εφημερίδα (συνήθως το «ριζοσπάστη»)!!!

http://tonoikaipnevmata.wordpress.com/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>