«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΟΥ!!!

Αθήναι 01η Ιουλίου 2012

ΝΟ 1:  Ο κύριος «340,75» Ιωάννης Στουρνάρας

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ! 

 «Ἡ πολιτική ζωή εἶναι ὅπως τά παγόβουνα. Αὐτό πού φαίνεται εἶναι ἕνα πολλοστημόριο τοῦ πραγματικοῦ. Τό κύριο σῶμα εἶναι ὑποβρύχιο – παζάρια, συναλλαγές, ἑλιγμοί. Καί ὁ κοσμάκης, διαβάζοντας αὐτά πού οἱ ἀφεντάδες του θέλουνε νά διαβάζει, νομίζει καί πώς μπορεῖ νά κρίνει. Σάμπως νά διέθετε τά πραγματικά δεδομένα!»

Αυτά έγραφε κάποτε ο Άγγελος Τερζάκης στις Προσωπικές του σημειώσεις!!!

ΣυνΕλληνίδες, συνΈλληνες, η Ελλάδα προδόθηκε ξανά!!!

Χρόνια τώρα η χώρα πάσχει από πολιτική ανεπάρκεια και σήμερα, υπό συνθήκες πλέον κατοχής, βρίσκεται ίσως στην πιο επικίνδυνη στιγμή μετά την ίδρυσή της ως ανεξάρτητο κράτος το 1947.

Ως Έθνος βιώνουμε μιά εποχή ολομέτωπης επίθεσης και βρισκόμαστε στο στόχαστρο μιάς διεθνούς πλεκτάνης αετονύχηδων οικονομικών τρομοκρατών που με όργανα ανέντιμους, διεφθαρμένους και επίορκους μωροφιλόδοξους ελληνόφωνους ενδοτικότατους πολιτικούς και μη, ρουφώντας την οποιαδήποτε ικμάδα του Λαού μας, από μιά κατάπτυστη προαποφασισμένη συνθήκη πένθους, οδήγησαν το υπέροχο Έθνος μας στον διεθνή διασυρμό, την χλεύη, την φτώχια, την ανυποληψία, την ταπείνωση και τον επικείμενο αφανισμό του αφού έχουμε να κάνουμε με την μαζικότερη δολοφονία αθώων ανθρώπων που έγινε ποτέ στον κόσμο εν καιρώ ειρήνης!!! 

Αυτό αποκαλύπτει ότι πρόκειται για την πιό αποτρόπαια μορφή τυραννικού καθεστώτος και εμείς, ως Έλληνες το γένος και μη υποτελείς, ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ τη σαπίλα του επικίνδυνου για το Έθνος συστήματος των  γραικύλων και επειδή βλέπουμε τους ίδιους μηχανισμούς να οδηγούν την παγκόσμιο κοινότητα σε ανθρωπιστικό Αρμαγεδδώνα αναζητάμε άφθαρτους και έντιμους ηγέτες που θα σπάσουν αυτό το απόστημα του παγκόσμιου οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος που, επενδύοντας στην απόγνωση, οδηγεί την ανθρωπότητα στα κρεματόρια των διεθνών τοκογλύφων υπό το προσωπείο των αγορών, του ΔΝΤ και των λοιπών «σωτήρων».

Βέβαια εμείς, έχοντας υπ’ όψιν μας την ρήση του Θουκυδίδη: «οὗ τοῖς ἄρχειν βουλομένοις μέμφομαι, ἀλλά τοῖς ὑπακούειν ἐτοιμοτέροις οὔσιν» (Δέν κατηγορῶ αὐτούς πού θέλουν νά κυβερνοῦν ἀλλά ἐκείνους πού εἶναι ἕτοιμοι νά τούς ὑπακούσουν), δυστυχώς δεν εκπλησσόμεθα πλέον κανένας μας το ότι οι κυβερνώντες την Ελλάδα (χρόνια τώρα) παίρνουν βραβείο ενδοτισμού και προδοσίας αφού την αποσύνδεση Πολιτικής-Ηθικής, που διακήρυξε ο Μακιαβέλι υπό το δόγμα: «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» (the end justifies the means) φαίνεται ότι την έχουν κάνει αποδεκτή.

Τώρα πληροφορούμεθα και επισήμως αυτό που όλοι γνωρίζαμε και οι οδηγήσαντες αυτόν τον τόπο στην κατρακύλα απέκλειαν με διάφορες πομπώδεις δηλώσεις τους και διά της πλύσεως του εγκεφάλου, μέσω των επιστρατευμένων καθεστωτικών ΜΜΕ των κοτζαμπάσηδων  τραπεζιτών και των καναλαρχών, προκειμένου ο κόσμος να πειστεί περί των φαιδρεπίφαιδρων περιούσιων επιλογών που επέβαλε στο Έθνος μας, άλλη μία φορά, η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΚΟΛΛΑΡΩΝ.

Δεδομένες είναι, επί τους παρόντος, οι απορίες για σκιές και φαντάσματα και μάλιστα πριν από τις πρόβες της μεγάλης πρεμιέρας της κυβέρνησης. Μιάς λοβοτομημένης κυβέρνησης που την πήρε ο πρώτος άνεμος. Μιάς κυβέρνησης που δεν μπορεί να κρατήσει ψηλά τον ποδόγυρο της φθαρμένης φορεσιάς της, για να μην σέρνεται στα λασπόνερα της διαπλοκής. Μιάς κυβέρνησης που άρχισε να υφαίνει ψευδαισθήσεις στους αδειανούς αργαλειούς της ανθρωπιστικής κρίσης υπό τις υποδείξεις Νεοταξίτικων μοδιστράδικων που προσθέτουν ή αφαιρούν μπαλώματα για να μπορούν να δείξουν τα σκιάχτρα τους στην πασαρέλα. Τα ξέφτια όμως της ανεπάρκειάς της και του βρώμικου παιχνιδιού της προκαλούν την οργή μας και θα οδηγήσουν τον Λαό στην αναπόφευκτη πλέον ΕΞΕΓΕΡΣΗ.

Προσεγγίζοντας τους εθελόδουλους ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ενός Λαού διαβλέπουμε ότι επιδιώκουν να μας επιβάλουν έναν έναν τους εκλεκτούς του Νεοταξικού ιμπεριαλισμού και τους εντός των τειχών, μεταμφιεσμένους σε Έλληνες πεμπτοφαλαγγίτες του, όπου και αν αυτοί λάθρα βιώνουν και ιχνηλατώντας την εμπροσθοφυλακή των επερχομένων στρατευμάτων κατοχής καταγράφουμε την μέχρι σήμερα προσχεδιασμένη πορεία τους η οποία τελεί υπό την έγκριση, προστασία, αν όχι και την προτροπή, ενός εκ των εκκολαπτόντων την διαφθορά, «δανειστού για το κωλόσπιτο, κατά Γιαννόπουλο», Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας του οποίου ο ρόλος είναι περίεργος αν όχι ύποπτος για την συνέχιση της υπάρξεως του Ελληνικού Έθνους.

Καταγινόμενοι πρωτίστως με τον εκ των κορυφαίων συμμετεχόντων στον κυβερνητικό θίασο της Ελληνικής τραγωδίας, Υπουργό των Οικονομικών κύριο Ιωάννη Στουρνάρα ο οποίος, αφού υπήρξε ο εκ των μοιραίων καταστροφέων της Ελληνικής Οικονομίας και ο εκ των τεκτόνων του κράτους δολοφόνου, επιβραβευόμενος  για τα επιτεύγματά του  καλείται σήμερα ως ο σωτήρας πάντων. Τι ειρωνεία αλήθεια και τι εμπαιγμός για το Έθνος των Ελλήνων!!! Τί ύβρις!!!

 Και ποιός είναι ο φέρελπης νέος «Τσάρος», όχι τυχαία από την αστέρευτη πηγή στελεχών του ΠΑΣΟΚ, Υπουργός των Οικονομικών στην κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ και ο ως υπηρεσιακός υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας στην κυβέρνηση του κυρίου Παναγιώτη Πικραμμένου;  Περί τούτου λαλεί το βαρύγδουπο βιογραφικό σημείωμα του κυρίου Ιωάννου Στουρνάρα το οποίο, μεταξύ των άλλων, πέραν των όσων θα προσθέσουμε εμείς, περιλαμβάνει και τα εξής:

Εργάστηκε ως Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (1986-1989) σε θέματα Δημοσίων Επιχειρήσεων και Εισοδηματικής Πολιτικής και της Τράπεζας της Ελλάδος (1989-1994) σε θέματα Νομισματικής Πολιτικής. Την περίοδο εκείνη εκπροσωπούσε την Τράπεζα της Ελλάδος ως αναπληρωματικό μέλος στις Συνόδους των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από το 1994 έως τον Ιούλιο του 2000 ήταν Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Από τη θέση αυτή συμμετείχε στο σχεδιασμό της μακροοικονομικής και διαρθρωτικής πολιτικής (ιδιαίτερα στην εκπόνηση των Προγραμμάτων Σύγκλισης) και εκπροσωπούσε το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στη Νομισματική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τη θέση αυτή συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση. Επίσης είχε την ευθύνη για τις ετήσιες διαβουλεύσεις με τους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς, όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) [τότε που με εντολή του Σημίτη εξευτέλισαν και την δραχμή και τις ελληνικές περιουσίες οδηγώντας την Ελληνική οικονομία στα τάρταρα].

Από το 1994 έως το 1997 ήταν Αντιπρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ), ενώ ήταν μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) από το 1998 έως τον Ιούλιο του 2000.

Από τον Ιούλιο του 2000 μέχρι τον Μάρτιο του 2004 διορίστηκε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών από τον Οκτώβριο του 2000. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η Εμπορική Τράπεζα συνήψε στρατηγική συμμαχία με τη Γαλλική Τράπεζα Credit Agricole [η οποία ροκάνισε δολίως τα αποθεματικά των ως μετόχων Ασφαλιστικών Ταμείων].

Για τα έργα και τις ημέρες του κυρίου  Ιωάννου Στουρνάρα, ενδεικτικά καταθέτουμε:

 

1) Στις 18-05-2001, με Αριθμό Πρωτοκόλλου: Κ. 3161 έλαβε εντολή από τον τότε Πρωθυπουργό κύριο Κώστα Σημίτη, τον χαρακτηρισθέντα ως «Αρχιερέα της Διαπλοκής», να ερευνήσει καταγγελία του Διευθυντού Διαχείρισης Επενδυτικών Κεφαλαίων κυρίου Στέφανου Τσίπα, σχετικά με το ότι οι επί σειρά ετών ισολογισμοί της Τραπέζης ήταν πλασματικοί και εικονικοί, εξαπατώντας έτσι Εγχώριους και Διεθνείς Επενδυτές.

Ο κύριος Ιωάννης Στουρνάρας, προς βλάβη της Εθνικής μας Οικονομίας αγνοώντας σκανδαλωδώς την προαναφερθείσα ρητή εντολή του τέως Πρωθυπουργού και παρά τα όσα ρητώς επιτάσσει ο θεσμικός εποπτικός και ελεγκτικός του ρόλος, ΟΥΔΕΝ έπραξε, κατά τα οριζόμενα από τα άρθρα 106 παράγραφο 2 και 107 παράγραφο 1 του Συντάγματος, ώστε εγχώριοι και Διεθνείς Επενδυτές [κυρίως των Η.Π.Α και του Ηνωμένου Βασιλείου] να προστατευθούν από ένα πιστωτικό ίδρυμα, όπως η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., που επί σειρά ετών και δη όταν ο ίδιος κύριος Ιωάννης Στουρνάρας ήτο Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος αυτής, υπό το κράτος μίας εκ μέρους του πρωτοφανούς εκστρατείας προπαγάνδας και παραπληροφόρησης, εμφάνιζε υψηλή, εικονική, πλασματική και απατηλή κερδοφορία, που ήταν κυρίως αποτέλεσμα κακουργηματικής παραβατικής δραστηριότητος της Τραπέζης, δηλαδή προϊόν καταλήστευσης των Συνταξιοδοτικών και των  Ασφαλιστικών Ταμείων της Ελλάδος και του Εξωτερικού και των Επενδυτών γενικώς, με αποτέλεσμα την απώλεια των  αποθεματικών αυτών, την καταστροφή των παραγωγικών μέσων και των συντελεστών παραγωγής συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπινου δυναμικού της Ελλάδος.

            Αποτέλεσμα της παντελούς αγνοήσεως των ρητών εντολών του τέως Πρωθυπουργού, εκ μέρους και του κυρίου Ιωάννου Στουρνάρα, ήταν τα όλως απαξιωτικά γραφόμενα, την 19-03-2005, υπό της Γαλλικής εφημερίδος Le Figaro ήτοι: «Αυτή ήταν η Ισχυρή Ελλάδα των πολιτικών απατεώνων του Κώστα Σημίτη, είναι αυτοί που εξαπατούσαν τον ελληνικό λαό όταν ψευδέστατα τον διαβεβαίωναν ότι η Ελλάδα είχε τον μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρώπη».

2) Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών διά της υπ’ αριθμόν: 1119/01-04-2002 αποφάσεώς του και το Εφετείο Αθηνών διά της τελεσιδίκου υπ’ αριθμόν: 5253/22-05-2003 τοιαύτης, επί Προεδρίας του κυρίου Ιωάννη Στουρνάρα στην Εμπορική Τράπεζα, επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. (Ένωσης Καταναλωτών η Ποιότητα της Ζωής), ότι διά πλήθους καταχρηστικών όρων και παράνομων χρεώσεων στις Συμβάσεις των Στεγαστικών της δανείων και των πιστωτικών καρτών επετύγχανε πλασματική κερδοφορία και καταλήστευε τους πελάτες της, όπως ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ διά της 430/04-03-2005 Αμετακλήτου Αποφάσεως του Αρείου Πάγου η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ εκ μέρους της Τραπέζης.

Το γεγονός της ΑΠΑΤΗΛΗΣ, ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ και ΨΕΥΔΟΥΣ κερδοφορίας της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., ήτο, κατά τους ειδήμονες κ.κ. Γεώργιο Κωνσταντινόπουλο και Ιωάννη Μπαμπαδήμα Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα αντιστοίχως του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.,  προϊόν παραβατικής δραστηριότητος εις βαθμό κακουργήματος εκ μέρους των διοικούντων αυτήν, όπως τούτο αποτυπώνεται και στο έντυπο του ανωτέρω Συλλόγου, υπό τον τίτλο: «Μας αφορά όλους», ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΙ κατηγορηματικά τα κάτωθι:   «Οι τράπεζες που, με τη βοήθεια του κράτους, εκμεταλλεύτηκαν-καταλήστεψαν επί δεκαετίες τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων με εξευτελιστικούς τόκους καταθέσεων, συνεχίζουν να σας ληστεύουν με το χειρότερο τρόπο, εκμεταλλευόμενες τις οικονομικές δυσκολίες σας!!!……… Αρνούνται να εφαρμόσουν δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν συναλλασσόμενους πολίτες και εργαζόμενους……Αμφισβητούν το Σύνταγμα και τους Νόμους.»

3) Δημοσίευμα της Εφημερίδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 03-11-2002 υπό τον τίτλο Καίριο πλήγμα στην αξιοπιστία της οικονομίας και υπό τον υπότιτλο ΟΙ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ που αποκάλυψε η Eurostat περιορίζουν τις αντοχές και τρομάζουν τους ξένους επενδυτές, επί λέξει αναφέρει για τις αντεθνικές δραστηριότητες του κυρίου Στουρνάρα:  «Τότε ξεκίνησε και η επιστημονική χρήση της δημιουργικής λογιστικής, με την πολύτιμη βοήθεια του πρώην προέδρου του ΣΟΕ κ. Γ. Στουρνάρα και του….»

4) Διά του υπαριθ. 450DT/09-09-2002 ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ της η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. καταγγέλλει την υπό την προεδρία του κυρίου Ιωάννη Στουρνάρα Εμπορική Τράπεζα για ΠΛΗΘΟΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ.

5) Η έγκριτη εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 04-11-2002 με τίτλο Οι…αλχημιστές και υπότιτλο: ΕΞΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΠΑΙΞΑΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ, Επτά χρόνια σκοτεινής δημοσιονομικής πολιτικής επί λέξει αναφέρει: «Γιάννος Παπαντωνίου, Γιάννης Στουρνάρας [είχε αναλάβει την παρουσίαση των δημοσιονομι-κών στοιχείων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ρόλος στον οποίο ανταποκρίθηκε με επιτυχία, αφού τα λογιστικά τεχνάσματα δεν αποκαλύφθηκαν επί των ημερών του], Νίκος Χριστοδουλάκης, Γιάννης Κουσουλάκος, Νίκος Καραβίτης και Δημήτρης Δρίτσας…»

6) Την 26η Φεβρουαρίου 2003 στην εφημερίδα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ διαβάζουμε επί λέξει τα εξής τραγικά διά την ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.: «Στο 63,16% οι απώλειες κερδών για την ΕΜΠΟΡΙΚΗ. Πτώση κερδών, μερίσματος και ιδίων κεφαλαίων συνθέτουν τον ενοποιημένο ισολογισμό της  ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ για τη χρήση 2002.»

            Αυτή ακριβώς την απαξίωση, τον διασυρμό και την τραγική καθίζηση της χρηματιστηριακής αξίας της μετοχής της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. εκμεταλλεύτηκε άμεσα και δραστικά η Crédit Agricole S.A. αυξάνοντας το ποσοστό της στο μετοχικό κεφάλαιο της Τραπέζης σε  8,74% και την 01-11-2011 στο 100% αυτής.

7) Ο κύριος Ιωάννης Στουρνάρας, Ενώπιον της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. την         24η Απριλίου 2003 δήλωνε επί λέξει: «Όσον αφορά τα 272 δις δραχμές από την πώληση της Ιονικής Τράπεζας, παρατηρεί ότι, για μερικούς έχει δημιουργηθεί ένα θέμα. Τα στοιχεία ενεργητικού στα οποία επενδύθηκαν τα χρήματα αυτά υπάρχουν, δεν έχουν πωληθεί. Όταν οι αγορές βελτιωθούν, τα 272 θα ξαναγίνουν τόσα και παραπάνω».

Η ψευδής αυτή δήλωση του κυρίου Ιωάννου Στουρνάρα την 24η Απριλίου 2003, , περί των 272 δις δραχμών [ήτοι 798.239.180 ευρώ] από την πώληση της Ιονικής Τράπεζας ότι δηλαδή: «……τα χρήματα αυτά υπάρχουν, δεν έχουν πωληθεί. Όταν οι αγορές βελτιωθούν, τα 272 θα ξαναγίνουν τόσα και παραπάνω.», αντικρούεται από την εμπεριστατωμένη ομιλία του κυρίου Παναγιώτη Σαλεμή, Προέδρου του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού της  ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. κατά την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τραπέζης την 05η Ιουνίου 2006 όπου μεταξύ πολλών άλλων καταγγέλλει: «…το κόστος για το ασφαλιστικό των εργαζομένων της τράπεζας θα μπορούσε να ήταν μικρότερο, αν στα ταμεία της υπήρχαν τα χρήματα που είχε εισπράξει από την πώληση της Ιονικής, το ποσό των 270 δις δραχμών- 792.369.770 εκατ. ευρώ το οποίο, όπως είναι ομολογημένο επίσημα, χάθηκε στο Χρηματιστήριο την εποχή του μεγάλου σκανδάλου της Σοφοκλέους!»

Όθεν, η προαναφερομένη δήλωση του κυρίου Ιωάννου Στουρνάρα ότι: «…τα χρήματα αυτά υπάρχουν…» διαψευδομένη υπό της δηλώσεως του κυρίου Παναγιώτη Σαλεμή θεμελιώνει το, κατΆρθρον 386 του Ποινικού Κώδικα, αδίκημα της απάτης.
Ειρήσθω εν παρόδω ότι ο κύριος Στέφανος Τσίπας, εν ενεργεία Διευθυντικό στέλεχος και Μέτοχος της Τραπέζης, κατά την ως άνω Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τραπέζης την 24η Απριλίου 2003 ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ «προμελετημένο σχέδιο εξαφάνισης των καταθέσεων των αποταμιευτών.» ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ότι: «Θα πρέπει να επιληφθεί επιτέλους η Δικαιοσύνη και να παραιτηθεί η Διοίκηση της Τράπεζας, ζητώντας συγνώμη από τους μετόχους που τους παραπλάνησε», κατέθεσε δε την με αριθμό 7047/28-02-2003 πρόταση μομφής κατά του κυρίου Ιωάννου Στουρνάρα, καταγγέλλοντας μεταξύ πολλών άλλων και τα εξής επί λέξει: «Κύριε Πρόεδρε και Διευθύνοντα Σύμβουλε έχετε καταστρατηγήσει το άρθρο 4 του Καταστατικού της Τραπέζης…… Ερωτάσθε λοιπόν: 1) Ποίον δίκαιον, ποίας χώρας, εις ποίαν χρονική στιγμήν σας επέτρεψε να διαπράττετε πράξεις εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου, των μετόχων της Τραπέζης, των υπαλλήλων αυτής, των Ασφαλιστικών και Συνταξιοδοτικών Ταμείων και των Επενδυτών εγχωρίων τε και αλλοδαπών;» 

8) «….μπάχαλο τα κάνανε στην Εμπορική Τράπεζα. Το μόνο που κατάφερε η προηγούμενη διοίκηση [του κυρίου Ιωάννη Στουρνάρα] απ’ ό,τι φαίνεται, ήταν ν’ αλλάξει το “Εμπορική” σε “Emporiki”…» γράφει η έγκριτη εφημερίδα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ της 13ης Μαΐου 2004.

9) Όταν ο κύριος Γεώργιος Προβόπουλος, νυν Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, τον Μάρτιο του 2004 παρέλαβε από τον κύριο Ιωάννη Στουρνάρα την Εμπορική Τράπεζα ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος αυτής, η έγκριτη εφημερίδα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ της 15ης Μαΐου 2004 δημοσιεύει δηλώσεις του επί λέξει τα εξής: «…αυτή είναι η κατάντια της Τράπεζας…» και «…Εν τω μεταξύ, ας σημειωθεί ότι ο κύριος Προβόπουλος, μίλησε ουκ ολίγες φορές με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για την Emporiki Bank”. Συγκεκριμένα ανάφερε ότι η Τράπεζα βρίσκεται στον πάτο του βαρελιού, τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν την κατάντια της Τράπεζας, μίλησε για εικόνες ντροπής, ενώ τόνισε ότι η Τράπεζα δεν είχε όραμα. Κατά τα άλλα δεν κατονόμασε τον κύριο Στουρνάρα, ωστόσο τον φωτογράφησε μιλώντας για την σημερινή εικόνα της Τράπεζας…», κατά δημοσιεύματα δε της αυτής εφημερίδας της 06ης Ιουνίου 2006, ο κύριος Προβόπουλος τόνιζε: «…ότι στα παρελθόντα έτη η Emporiki είχε υποστεί σοκ και δέος από την κατάντια και την απραξία».

10) Τον Ιούλιο του 2000 που ο κύριος Ιωάννης Στουρνάρας διορίστηκε, υπό της κυβερνήσεως Σημίτη, Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της Εμπορικής, η μέση χρηματιστηριακή αξία της μετοχής της ευρίσκετο στο ύψος των 39,76 ευρώ, αξία ασύμφορος για τα σχέδια της Crédit Agricole S.A. που απέβλεπε στο να αποκτήσει αυτή τον πλήρη έλεγχο της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

Τον Μάρτιο όμως του 2004 που απεχώρησε από την ως άνω θέση ο νυν «Τσάρος», παρέδωσε την χρηματιστηριακή αξία της μετοχής της στο εξευτελιστικό επίπεδο της μέσης αξίας των 15,98 ευρώ ανά μετοχή την οποία οι αντικαταστάτες του μεθοδικά οδήγησαν στην ευτελή αξία των 1,76 ευρώ υλοποιώντας έτσι την σκευωρία της εξ ολοκλήρου υπαγωγής της Τράπεζας στην αγκαλιά της Crédit Agricole S.A. αντί πινακίου φακής, τους μετόχους στην απόγνωση και τα λεηλατημένα εγχώρια Ασφαλιστικά και Συνταξιοδοτικά Ταμεία όπως: [ΙΚΑΕΤΑΜ, ΟΓΑ, Ο.Α.Ε.Ε. ΚΛΑΔΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ, ΤΑΜΕΙΟ ΝΟΜΙΚΩΝ, ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΘΗΝΩΝΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, Τ.Ε.Α.Π.Ε. ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ, ΕΤΑΑ/ΤΟΜΕΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ, ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ.α..],  ως και τα διεθνή τοιαύτα όπως: [STATE OF CONNECTICUT, CONNECTICUT RETIREMENT PLANS AND TRUST FUNDS, STATE STREET BANK AND TRUST COMPANY, TRAFALGAR CATALYST FUND, BBC PENSION TRUST LTD, FORD PENSION PLAN, GM CANADA TRUST, IBM TAX DEFERRED SAVINGS PLAN, STATE OF MINNESOTA STATE EMPLOYEES RETIREMENT, BLACKROCK INSTITUTIONAL TRUST COMPANY κ.α…] στην σημερινή κατάντια λόγω απώλειας των αποθεματικών τους ούτως ώστε σήμερα να έχουν περιέλθει σε πλήρη εξαθλίωση και αποδιάρθρωση αφού δεν δύνανται να εκπληρώσουν τις εκ του Νόμου υποχρεώσεις των, οδηγούμενα τα ίδια στην Χρεοκοπία και τους Ασφαλισμένους αυτών στην απόγνωση και στην πλήρη ένδεια αφού με την διάλυσή των απαξιώνεται η κοινωνική ασφάλιση μετατρέποντας την υγεία από κοινωνικό αγαθό σε κερδοφόρα πεδία εκμετάλλευσης όπου ουδεμία πλέον πρόσβαση έχουν τα λαϊκά στρώματα.

Ο κύριος Ιωάννης Στουρνάρας, ως Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., διά των πράξεων ή και των παραλείψεών του, ως θεσμικός παράγων, μετά των συν αυτώ δρώντων τους οποίους προοδευτικώς και θα κατονομάσουμε, συνέβαλε τα μέγιστα, με αποτέλεσμα η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., το Ελληνικό Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών και η Εθνική μας Οικονομία να απαξιωθούν δολίως, να υποβαθμισθούν τάχιστα, να οδηγηθούν εις τα πρόθυρα της χρεοκοπίας και να χαρακτηρίζεται η Ελλάδα ως το μαύρο πρόβατο της Ευρωζώνης και να θεωρείται υπαίτιος μίας Παγκόσμιας Οικονομικής Καταστροφής.

Οι ανωτέρω πράξεις διεπράχθησαν υπό του κυρίου Ιωάννου Στουρνάρα, των εκάστοτε επίορκων Διοικήσεων διαδοχικά και των λοιπών εμπλεκομένων φορέων, με συντονισμένη δράση έχοντας δημιουργήσει προς τούτο την υλικοτεχνική υποδομή, κατέχοντας ειδικές γνώσεις και προηγούμενη εμπειρία προς εκτέλεση οργανωμένου εγκληματικού σχεδίου και έτσι πέτυχαν να αισχροκερδήσουν εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, των Ασφαλιστικών και Συνταξιοδοτικών Ταμείων, των εγχωρίων και διεθνών Επενδυτών, μειώνοντας την περιουσία των με πράξεις ποινικά κολάσιμες, ήτοι κοινά οικονομικά εγκλήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, λόγω της ιδιαίτερα μεγάλης ζημίας που προκλήθηκε στους ως άνω συνιστούν δε αυτές το κατά το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα έγκλημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και κατά δε το άρθρο 232 του Ποινικού Κώδικα το αδίκημα της παρασιώπησης εγκλημάτων.

Σημειωτέον, ότι μέχρι και σήμερα 01-07-2012, ΟΥΔΕΙΣ αρμόδιος Εισαγγελικός Λειτουργός, Αρχή ή Θεσμικό Όργανο της Πολιτείας έχει παρέμβει γιά την σε βαθμό κακουργήματος καταλήστευση του ανωτέρω ποσού των 272 δις δραχμών [ήτοι 798.239.180 ευρώ] από την πώληση της Ιονικής, η απώλεια του οποίου έπληξε καίρια και κατά τρόπο σκανδαλώδη για ευνομούμενη χώρα τα συμφέροντα των εγχωρίων και διεθνών Μετόχων της Τράπεζας καθώς και για την ανωτέρω περιγραφόμενη κακουργηματική παραβατική δραστηριότητα απάντων των εμπλεκομένων ως εάν οι Νόμοι να ευρίσκονται εν ανυπαρξία αφού «ο εκ προμελέτης φόνος» των εν γένει Επενδυτών είναι μία πραγματικότητα που ούτε παραβλέπεται, ούτε παραγνωρίζεται και το χρέος της Δικαιοσύνης επί του συντελεσθέντος εγκλήματος, άπτεται του Συντάγματος, της ευνομίας και της σύννομης λειτουργίας της κοινωνίας η ολιγωρία της δε αποτελεί ΣΚΑΙΟΤΑΤΟ ΕΜΠΑΙΓΜΟ και θεσμική παρακμή αφού ο δικαστικός μηχανισμός, μόνιμος αρωγός της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής, απομακρύνθηκε από το κοινό περί δικαίου αίσθημα και τον λαϊκό έλεγχο και αλλάζοντας άρδην τη νομολογία όταν το απαιτεί η πολιτική συγκυρία κινείται στον άξονα μιας, διατυπωμένης πλέον, σύγκρουσης συμφερόντων μεταξύ των θεσμώνδομών του συστήματος και  των «ύποπτων» δικαιωμάτων των πολιτών.

Αυτή επακριβώς υπήρξε η τραγική συνεισφορά του κυρίου Ιωάννου Στουρνάρα, στον οικονομικό «κανιβαλισμό», την άγρια και αχαλίνωτη λεηλασία του κόπου και του μόχθου του Ελληνικού Λαού, την βάναυση ισοπέδωση της κοινωνίας, το πλήρες ξεπούλημα των Δημόσιων Επιχειρήσεων, θέτοντας υπό καθεστώς εκποίησης ολόκληρη την Χώρα, την ολοκληρωτική ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του κράτους και το δράμα το οποίο βιώνει γενικώς ο Ελληνισμός, ο οποίος έχει περιέλθει σε πλήρη απόγνωση και εξαθλίωση ζώντας καθημερινώς τον εφιάλτη της επισφαλούς επιβίωσής του, τον διεθνή διασυρμό της Πατρίδας μας, την κατασυκοφάντησή της και την άνευ όρων απώλεια μέρους της Εθνικής μας κυριαρχίας. Αυτός είναι ο άνδρας κύριος Ιωάννης Στουρνάρας: ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ!!!

Η γενομένη ανυπολόγιστος προμελετημένη ζημία των πιστωτικών Ιδρυμάτων της Ελλάδος, η δυσφήμηση που υπέστη το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών και ο καταποντισμός της Εθνικής μας Οικονομίας με πάντα τα εξ αυτού συνακόλουθα, είναι οπωσδήποτε απότοκος της κακουργηματικής παραβατικής δραστηριότητος τουλάχιστον και της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. η οποία, εκτελώντας εντολές των μελών του ΔΣ αυτής, μέλους σήμερα του CRÉDIT AGRICOLE GROUP, ως Δούρειος Ίππος, με ιδιαίτερα τεχνάσματα, κατά παράβαση των Διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, υπονόμευσε την Εθνική μας Οικονομία οδηγώντας την και αυτή δολίως σε ανεξέλεγκτη καταστροφική καθοδική πορεία, στην πλήρη κατεδάφισή της και προς τον θανάσιμο εναγκαλισμό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υποθηκεύοντάς την στη Τρόϊκα που ως αποτέλεσμα έχει τον Εθνικό μας Διεθνή διασυρμό ως Έθνους, την καταρράκωση του κοινωνικού και παραγωγικού ιστού της Πατρίδος μας και εν κατακλείδι την υποθήκευση του μέλλοντος των επόμενων γενεών, με αποτέλεσμα την απώλεια της Εθνικής μας κυριαρχίας η οποία έχει τεθεί  υπό την κηδεμονία της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. ενώ κινδυνεύει καθημερινά να παραδοθεί σε ξένα οικονομικά συμφέροντα, αγνώστου ταυτότητος και εθνικότητος και τούτο διότι οι δολίως εξαπατηθέντες και ζημιωθέντες Αμερικανοί και Άγγλοι Μέτοχοι και της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ αντελήφθησαν το σχέδιο απάτης εις βάρος των, διαπίστωσαν την ανύπαρκτη προστασία των εκ μέρους των Θεσμικών Εποπτικών Αρχών της Ελλάδος και κυρίως αγανάκτησαν από την εις βάρος των καταστρατήγηση του άρθρου 107 παράγραφο 1 του Συντάγματος με αποτέλεσμα τόσον οι Διεθνείς Μέτοχοι της Εμπορικής, μέλους του CRÉDIT AGRICOLE GROUP, όσο και οι Διεθνείς Οίκοι αξιολόγησης όπως οι, [Moodys, Standard & Poor’s, BlackRock Solutions, Fitch Ratings], να απαξιώνουν και να υποβαθμίζουν πλήρως κάθε τί έχον σχέση με την Ελλάδα, οδηγώντας την Πατρίδα μας σε αδιέξοδα, θέτοντάς την ολόκληρη υπό καθεστώς εκποίησης, ωθώντας την προς την χρεοκοπία και την έξοδο αυτής από την Ευρωζώνη, χλευαζόμενη από τους ίδιους τους σκευωρούς που στοχεύουν στην εξαθλίωση και στην αποσταθεροποίηση της Χώρας μας, ούτως ώστε να υλοποιηθεί το μεθοδευμένο οργανωμένο σχέδιο που αποκλειστικό σκοπό έχει να καταστήσει την Πατρίδα μας βορρά των τρωκτικών ξένων συμφερόντων αποτελώντας η Ελλάδα πλέον την θρυαλλίδα της Παγκόσμιας Οικονομικής Καταστροφής που απασχολεί διεθνώς τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης ως τέτοια, με αποτέλεσμα η παγκόσμια κοινωνία να μας λοιδορεί, να μας καθυβρίζει, να μας κατακρίνει, να γινόμαστε αποδέκτες κάθε ρητορικής αθλιότητας και να δημοσιεύεται την 20-01-2010 στην εφημερίδα Wall Street Journal, «The Shame of Modern Greece» ήτοι « Η Σύγχρονη ντροπή της Ελλάδας» ούτως ώστε να δικαιωθεί, αναφορικά με τους κ.κ. Ιωάννη Στουρνάρα και τους συν αυτώ, η ρήση του Κάϊζερ της Γερμανίας Όττο Βίσμαρκ [Otto Bismarck] «Drei Professoren, Heimat verloren» ήτοι, «Καθηγηταί τρείς, εχάθη η Πατρίς».

Προς επίρρωση των ανωτέρω καταγγελλομένων περί του ανδρός ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΙ και το σχετικό με τις Ελληνικές Τράπεζες απόσπασμα της ομιλίας του τέως αμερικανοπολωνοσουηδοεβραίου μεταμφιεσμένου σε Έλληνα ΔΗΘΕΝ Πρωθυπουργού της Ελλάδος κυρίου Γεωργίου Ανδρέου Παπανδρέου την 10η Σεπτεμβρίου 2011 στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον Ελληνικό Λαό εδήλωσε επί λέξει τα εξής: «Ένα τραπεζικό σύστημα που διαχειρίστηκε κοινωνικό πλούτο, όχι πάντα με διαφανή και παραγωγικό τρόπο.»

Η ζωή είναι αγώνας και όπως διδάσκει ο νομοδιδάσκαλος Γ. Μπαλής εις το κεφάλαιο του ενοχικού του δικαίου «….εις τον δύσκολο περί επιβιώσεως αγώνα και οι αντιπρόσωποι του Θεού είναι υποχρεωμένοι να εγκαταλείψουν τα από άμβωνος κηρύγματα και να μάχονται πεζή».

Σε μία εποχή βαθιάς κοινωνικής κρίσης εμείς θα ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ  διεξάγοντας τον αγώνα μας υπέρ των δικαίων του Έθνους μας με οποιοδήποτε τίμημα και το δικό μας παράδειγμα ας είναι λαμπρό σημείο αναφοράς και ελπίδα ότι μπορεί να βρεί μιμητές. Είμαστε εδώ φυλάγοντας τις Θερμοπύλες του Έθνους περιμένοντας τους βαρβάρους και έχοντας κατά νού την πριν από κάθε μάχη της ελληνικής Επανάστασης ηχητήριο ωδή του Ανδρέα Κάλβου: «θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία» τραγουδάμε την λαϊκή ρίμα: «τη Λευτεριά ρωτήσανε ποιάς μάνας είναι γέννα και είπε πως τη  γέννησε το Ελληνικό το αίμα!» θέτοντας συγχρόνως το ερώτημα προς τους θεσμούς:    « Σε τούτον τον τόπο, υπάρχουν Εισαγγελείς; Υπάρχει Έλληνας κανείς;»

Οδυσσέας Τηλιγάδας

Ευριπίδου 57- 10554 Αθήνα

Τηλ: 210 3241961-Κιν: 6973519579

Τηλεομοιότυπο [Fax]: 210 3244163

e-mail: elas@otenet.gr

 ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>