«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο φίλος μου ο Κωνσταντίνος έγραψε:

Καλημέρα!!!!!

Γνώρισα χθες βράδυ μια κοπέλα – εργαζόμενη – γρήγορη στην δουλειά της, αποτελεσματική, σοβαρή, γελαστή και απολύτως ευγενική. Κάποια στιγμή συζήτησα μαζί της, είναι αγωνίστρια, είναι καλό παιδί, αγαπάει την δουλειά της και τους ανθρώπους. Μου υπενθύμισε την ύπαρξη μιας άλλης Ελλάδας που πάει κόντρα στην τεμπελιά, τον ψευτοσυνδικαλισμό, την ευθυνοφοβία και την μουρμούρα. Μου αρέσει η Ελλάδα που δεν ζει σαν άδειο βαρέλι κάνοντας θόρυβο, αλλά σιωπώντας φωνάζει για την αξιοπρέπεια που κανείς δεν μπορεί να της κλέψει, αν η ίδια δεν το επιτρέψει παραδίνοντάς την, είτε γλείφοντας, είτε ικετεύοντας, είτε εκχωρώντας..

Οι άνθρωποι αυτοί είναι πρωτίστως οι άνθρωποι της πιάτσας. Εκεί στην πιάτσα είναι η ζωή, που ο πόνος και ο μόχθος του ανθρώπου δεν χωράει φτιασιδώματα, εξωραϊσμούς και υποκρισίες. Είναι αντιμέτωπος με τον εαυτό του και την ψυχούλα του. Και την αλήθεια του. Μόνο. Και κάποιες φορές δίχως δικούς και φίλους.

Κ.Λ.

Επειδή ακριβώς ο ΑΓΩΝΑΣ όλος έγκειται σ’ αυτό, στο να γίνουμε σωστοί άνθρωποι, ΚΑΙ επειδή όντως σωστός έχει καταφέρει να γίνει πρώτα ο άνθρωπος της πιάτσας (ο της διπλανής πόρτας), αυτή η εξέλιξη, η σπουδαία, δεν φαίνεται!!!

Κι αυτό σιγά-σιγά απλώνεται. Και θα είναι τόσο ξαφνική η αλλαγή… από το πουθενά όλοι γύρω σου άριστοι θα είναι.

(μ’ έβαλε σε σκέψεις και το συνέχισα)

Για να δεις την αλλαγή που ΉΔΗ συντελείται, λένε φταιν τα μάτια σου. Το πού εστιάζεις.

Τι φταίει και κάποιοι εστιάζουν στο σύχρηστο (που φυσικά ακόμα καλά κρατεί –προσπαθεί να μην καεί), ενώ άλλοι στο νέο (που ναι, είναι ελάχιστο και μόλις βλάστησε αλλά είναι αυτό που θα στεριώσει, αυτό που θα φέρει όλους τους καρπούς, είναι το αύριο);

Πριν αποτολμήσω να απαντήσω στο ερώτημα…

Λένε «ΓΙΝΟΥ αυτό που θες να δεις γύρω σου»…..

Αν ΕΣΥ το πράξεις θα βλέπεις μόνο τους ίδιους σου γύρω σου. Ενώνεσαι αναγκαστικά με τους σωστούς, αφού βρίσκεσαι στο ίδιο τερέν!!

Αν ΔΕΝ ΕΣΥ το πράττεις…. δες τι γίνεται….

Αυτός που ξέρει το σωστό αλλά για διαφόρους λόγους δεν το κάνει, παλεύει με τον εαυτό του.

Για να γλιτώσει την μάχη με τον εαυτό του, τον ΣΥΜΦΕΡΕΙ, να του υποδεικνύει τους κάφρους!!!! γι’ αυτό βλέπει ΜΟΝΟΝ αυτούς!!!

Τον συμφέρει με την έννοια, λέει στον εαυτό του «Ορίστε, να γιατί δεν γίνομαι εγώ σωστός, γιατί ο κόσμος δεν αξίζει μία».

Έτσι προκύπτει η διαφορετική εστίαση.

Σ.Λ.

Υ.Γ. Το σενάριο σήμερα είναι πιο βοηθητικό από ποτέ. Δεν θα σε αφήσει ήσυχο αν δεν το φτάσεις. Μέχρι χθες μπορούσες χροοοοοονια να ζεις σε λάθος κατάσταση. Χωρίς να σ’ ενοχλεί… Σήμερα, όσο κι αν σε παραμυθιάζεις, κάθε τόσο (τρεις και λίγο) θα σου φέρνει ως κατραπακιά το σωστό. Δεν θα σε αφήσει ήσυχο. Όσο δεν γίνεσαι ΕΣΥ σωστός, θα υποφέρεις…. Δεν ξεγελιέται σήμερα η συνείδηση ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!! Δεν πρόκειται να την κάνεις καλά. (Θα το φτάσεις θες δεν θες. Με το ζόρι με το στανιό!!!)

Stefania Ligerou stefanialigerou@gmail.com

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>