«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Οι Βρυξέλλες “τσαλάκωσαν” τη Μέρκελ

29.06.2012 ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Τα πρώτα, αρνητικά για τη Γερμανία μηνύματα είχαν αρχίσει να έρχονται από νωρίς το βράδυ της Πέμπτης, όταν η “squadra azzura” μετέτρεψε σε περίπατο τον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με τα “πάντσερ”, και σκόρπισε χαρά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ασχέτως του πόσο… ασχολείται κανείς με το ποδόσφαιρο, και πολύ περισσότερο ανεξαρτήτως του αν στηρίζει την εθνική ομάδα της Ιταλίας, σε αυτή τη διαρκή πάλη συναισθημάτων με τους παραδοσιακά μεγάλους του αθλήματος των μαζών.

Η συνέχεια ήταν το ίδιο ανάποδη για το έθνος που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια σε πολιτικό επίπεδο, σε μια Ευρώπη η οποία πασχίζει να ενοποιηθεί πολιτικά, καταλήγει ωστόσο… χαμένη στη μετάφραση των ιδιομορφιών των κοινωνιών της. Η αρχική ανακοίνωση της Συνόδου Κορυφής για τη συμφωνία διάθεσης 120 δισεκατομμυρίων ευρώ στις χώρες του Νότου, προκειμένου να ενισχυθεί η ανάπτυξη και να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δεν προϊδέαζε για όσα θα ακολουθούσαν.

Και αυτό που ακολούθησε ήταν το πρώτο αδιαμφισβήτητο “τσαλάκωμα” της πολιτικής ηγεμονίας της Γερμανίας και προσωπικά της Άνγκελα Μέρκελ. Χάρη στη σθεναρή στάση του Μάριο Μόντι, ο οποίος έριξε στο τραπέζι το χαρτί του ευρωπαϊκού εκβιασμού, συνεπικουρούμενος από τον Μαριάνο Ραχόι, και με την… υπόνοια συνεννόησης με τον Φρανσουά Ολάντ, η Γερμανία υποχρεώθηκε να κάνει ένα βήμα πίσω.

Και να δεχθεί την απευθείας από τον μηχανισμό στήριξης ανακεφαλαιοποίηση όσων τραπεζών αντιμετωπίζουν πρόβλημα, με τη συμμετοχή και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, χωρίς την παρέμβαση κυβερνήσεων. Χωρίς τρόικα και Μνημόνιο. Δέχτηκε ακόμη τη δυνατότητα μιας χώρας της ευρωζώνης να έχει πρόσβαση στα αποθεματικά των ταμείων διάσωσης, προκειμένου να στηρίξουν τα ομόλογά τους, επαναγοράζοντάς τα οι ίδιες στη δευτερογενή αγορά, προκειμένου να υψωθεί ένα τείχος απόκρουσης των κερδοσκοπικών πιέσεων, που εκδηλώνονται συνήθως με την αναιτιολόγητη αλλά βίαιη εκτόξευση των επιτοκίων δανεισμού.

Είναι σημαντικό να εδραιωθεί ως εξέλιξη η παραπάνω “συνεννόηση” των ευρωπαϊκών χωρών, χωρίς τη μεσολάβηση-παρέμβαση-έλεγχο από την τρόικα, μέσω ενός Μνημονίου, που αποδεικνύεται σχεδόν πάντα υπονομευτικό των προοπτικών της χώρας που αιτείται βοήθεια για το μέλλον της.

Το γυαλί λοιπόν ράγισε. Και τίποτα πλέον δεν θα είναι το ίδιο στο μέλλον για τη Γερμανία. Ακόμη κι αν το Βερολίνο πετύχει να εξασφαλίσει ως αντάλλαγμα πρόσθετη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, όλοι πλέον κατάλαβαν ότι η Γερμανία μπορεί να δεχθεί πιέσεις και να υποχωρήσει. Συνήθως δε, οι νίκες ψυχολογίας και σημειολογίας, έχουν μεγαλύτερη και διαχρονική χρηστικότητα.

http://www.statesmen.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>