«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«Κυβέρνηση για επαναδιαπραγμάτευση ή για κατάργηση του Μνημονίου;»,

Με τους  πολίτες να μην είναι επαρκώς ενημερωμένοι για τις συνέπειες της επιλογής τους του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου

1.           Όλα τα κόμματα και οι πολιτικοί παρατηρητές εμφανίζονται να συμφωνούν για τα δεδομένα και τις απαιτήσεις της πολιτικής κατάστασης, μετά τις εκλογές της 6ης Μαϊου:

α) Πρώτη αναγκαιότητα των εκλογών της 17ης Ιουνίου είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης.

β) Η κυβέρνηση αυτή θα είναι υποχρεωτικά κυβέρνηση συνεργασίας, αφού κανένα κόμμα δεν θα πετύχει αυτοδυναμία.

γ) Το κύριο ζήτημα που κρίνεται στις εκλογές αυτές είναι αν η Χώρα θα προχωρήσει στην επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου ή στην κατάργησή του, με διατήρηση του ευρώ ως εθνικού νομίσματος (αφού μόνο το ΚΚΕ υποστηρίζει την έξοδο της Χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση).

δ) Από τα κόμματα της τελευταίας Βουλής, υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου έχουν ταχθεί η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ και υπέρ της κατάργησής του ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛΛ και η ΧΑ.

ε) Κανένα κόμμα της μιας από τις δύο ως άνω ομάδας δεν θα δεχτεί να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ή ανοχής σε κυβέρνηση που θα στηρίζουν κόμματα της άλλης ομάδας (κυβέρνηση για κατάργηση ή για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, αντίστοιχα).

2.           Με αυτά τα δεδομένα, οδηγούμαστε λογικά στο συμπέρασμα ότι οι εφικτές λύσεις στο πρόβλημα σχηματισμού κυβέρνησης, αν τα κόμματα θέλουν να κυβερνηθεί η Χώρα και να μην οδηγηθεί στο ΜΕΙΖΟΝ ΚΑΚΟ, την ακυβερνησία, είναι ΔΥΟ και ΜΟΝΟ ΔΥΟ:

α) Κυβέρνηση με τη στήριξη των κομμάτων που επιδιώκουν τη διαπραγμάτευση του Μνημονίου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), που θα διαπραγματευτεί την τροποποίηση του Μνημονίου και, ανάλογα με το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, θα συνεχίσει ή όχι την διακυβέρνηση της Χώρας.

β) Κυβέρνηση με τη στήριξη των κομμάτων που επιδιώκουν την ανατροπή του Μνημονίου (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛΛ, ΧΑ), που θα ανατρέψει το Μνημόνιο και που θα παραιτηθεί μετά την επίτευξη του στόχου αυτού (για την οποία και μόνο θα έχει σχηματιστεί), δεδομένων των αγεφύρωτων διαφορών των τριών αυτών κομμάτων σε άλλα πολιτικά ζητήματα.

3.           Αντί να δεχτούν την πραγματικότητα αυτή και να παρουσιάσουν στον λαό τις δύο ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ αυτές λύσεις:

– τα μεν κόμματα είτε αοριστολογούν («θα κάνουμε κυβέρνηση»: «με αυτούς που είναι υπέρ του ευρώ», οι μεν, «με τις αντιμνημονιακές δυνάμεις», οι δε) είτε προκαλούν τη νοημοσύνη μας («θα σχηματίσουμε κυβέρνηση των αριστερών δυνάμεων», ενώ οι «άλλες αριστερές δυνάμεις» αποκλείουν ρητά και σταθερά τη συνεργασία αυτή),

– τα δε ηλεκτρονικά ΜΜΕ υποβάλουν καθημερινώς α-νόητες (ή μήπως «κακόβουλες»;) ερωτήσεις («αν ο λαός σας δώσει –στη ΝΔ– εντολή να συνεργαστείτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, τι θα πράξετε;», σαν να μην ξέρουν την αξεπέραστη διαφορά των δύο κομμάτων στο ζήτημα του Μνημονίου).

4.           Σοβαρότερο, όμως, είναι το ζήτημα της έλλειψης επαρκούς ενημέρωσης των πολιτών γύρω από το κύριο κριτήριο, με βάση το οποίο κάθε πολίτης καλείται να ψηφίσει: Τι ακριβώς σημαίνει «επαναδιαπραγμάτευση» και τι «ανατροπή» του Μνημονίου, πώς θα πραγματοποιηθούν και ποιές θα είναι –ποιοτικά, ποσοτικά και χρονικά– οι συνέπειές τους για τη Χώρα.

 

Η πρώτη ευθύνη για την έλλειψη αυτή ανήκει στα τηλεοπτικά Κανάλια (ιδιωτικά και δημόσια), το κύριο μέσο ενημέρωσης των πολιτών στην Ελλάδα σήμερα. 

Αν τα Κανάλια στόχευαν στη έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για  τα κρίσιμα αυτά ζητήματα, αλλά και για τις άλλες προεκλογικές υποσχέσεις των κομμάτων:

– δεν θα συνέχιζαν τη γνωστή τους πρακτική των «πάνελ», με πέντε και πλέον, συνήθως,  νοματαίους (δημοσιογράφους, «προσκεκλημένους», «σε απ’ ευθείας σύνδεση»…), όπου το ζητούμενο δεν είναι η ενημέρωση των πολιτών αλλά ο «προσοδοφόρος» χαβαλές, με κερδισμένους τα ταμεία τους και τον θρασύτερο και πλέον φωνασκούντα «προσκεκλημένο» και χαμένους τους πολίτες, αλλά

– θα οργάνωναν, μία ή περισσότερες συζητήσεις με κάθε αρχηγό κόμματος στις οποίες θα τον καλούσαν να δώσει σαφείς και πλήρεις απαντήσεις σε ουσιώδη ερωτήματα, όπως, για παράδειγμα, αυτά της επόμενης παραγράφου.

5.            Μικρό δείγμα ερωτήσεων προς τους αρχηγούς των κομμάτων.

– Πώς θα υλοποιηθεί η υπόσχεση (ορισμένων κομμάτων) για κατάργηση του Μνημονίου χωρίς την έξοδό μας από την Ευρωζώνη, όταν όλοι οι ηγέτες των άλλων δεκάξι χωρών της, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, χωρών της Αμερικής, ακόμα και του G8, χωρίς καμιά εξαίρεση, μας διαμηνύουν μονότονα και καθημερινά, εδώ και καιρό, ότι η παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη δεν θα είναι δυνατή αν δεν τηρήσουμε τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει;

– Ποιες είναι οι πιθανότητες αποδοχής κάθε μιας από τις προτάσεις (κάθε κόμματος) από την Τρόικα, κατά την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου;

– Ποια θα είναι η αντίδραση των «αγορών» (που δεν είναι βέβαια οι «διεθνείς τοκογλύφοι» αλλά όλοι εκείνοι από τους οποίους αντλούν κεφάλαια τα κράτη, οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις σ’ όλο τον κόσμο) στην κατάργηση του Μνημονίου;

– Ποιές είναι συγκεκριμένα οι δανειακές μας συμβάσεις από τις οποίες προκύπτει το «επαχθές χρέος», τη διαγραφή του οποίου υπόσχονται ορισμένα κόμματα, πώς θα επιτευχθεί η διαγραφή αυτή και ποιες θα είναι οι συνέπειες τέτοιων ενεργειών για την αξιοπιστία της χώρας μας διεθνώς;  

– Πώς θα υλοποιηθούν οι υποσχέσεις (ορισμένων κομμάτων) για κρατικοποιήσεις, επανακρατικοποιήσεις, πάγωμα ιδιωτικοποιήσεων κ.τ.τ. επιχειρήσεων «στρατηγικού χαρακτήρα» (ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ κ.α.), όταν η συμφωνημένη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι, εδώ και χρόνια, η απελευθέρωση των αγορών στην ηλεκτρική ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες, τις μεταφορές κ.λ.π.;

– Πόσο συγκεκριμένα θα στοιχίσει καθένα από τα εξαγγελθέντα μέτρα;

– Ποιες συγκεκριμένα σπατάλες του Δημοσίου θα περικοπούν και τι θα αποφέρει η περικοπή τους;

– Ποιές ΔΕΚΟ θα ιδιωτικοποιηθούν;

– Πώς συγκεκριμένα θα υλοποιηθεί καθένα από τα άλλα μέτρα που κάθε κόμμα υπόσχεται;

6. Στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, μπορεί κάτι να διορθωθεί στα δύο ζητήματα που θίγει το σημείωμα αυτό;

Rafail Maiopoulos rmaio@otenet.gr

Μοιραστείτε το!

1 comment to «Κυβέρνηση για επαναδιαπραγμάτευση ή για κατάργηση του Μνημονίου;»,

  • ΚΣΟΥΡΕΑΣ

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ,,ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ????ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ….ΕΝΩ ΤΟ 70 Η 80 % ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΄΄΄ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ΄΄ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ,,ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ…..ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΟΡΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ,,ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ 10Ν ΣΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ 20Ν ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙΣ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΠΗΓΗ ΠΛΗΝ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ 30Ν Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ [[ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ,ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ,, Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΑΠΕΧΩΡΗΣΕ]]] ΟΤΙ ,,ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑ ΠΑΝΩ ΟΡΟΥΣ ,,,,ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ,ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΞΕΧΑΣΑΝ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ,, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΙΕΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ,,ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗ ΚΟΥΛΟΥΜΟΥΝΤΡΑ,,ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ…ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΕΙΣ 10Ν ΤΗΝ ΠΡΟΦΑΝΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΩΝ ΚΩΝ ΣΑΜΑΡΑ–ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ 20Ν ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΦΑΝΗ ΑΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ [[ΠΕΡΙ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ]] ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΑ ΤΣΑΚΑΛΙΑ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΤΩΜΕΝΑ …ΓΙΑΥΤΟ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΑ ΚΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ”ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ” ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ……ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ,,ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΝΥΦΗ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ[[ΠΟΥ ΔΕΝ]]] ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΑΠΕΧΩΡΗΣΕ ΔΗΛ.. Ο ΚΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ,,,ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ”””’Κ Σ

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>