«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Ακύρωση του Μνημονίου, κρατικοποιήσεις, διαγραφές χρεών υποσχέθηκε ο Αλ. Τσίπρας

Υπαγωγή τραπεζών σε εθνικό έλεγχο, κρατικοποιήσεις, πάγωμα ιδιωτικοποιήσεων και σταδιακή επαναφορά υπό κρατικό έλεγχο δημοσίων οργανισμών, ολική ή μερική διαγραφή χρεών σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά, κατάργηση των χαρατσιών για οικονομικά ευπαθή στρώματα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στα όσα εξήγγειλε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας κατά την παρουσίαση του οικονομικού και κυβερνητικού του προγράμματος, κεντρικός άξονας του οποίου είναι η «ακύρωση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών του νόμων» καθώς και η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους.

Φωτο: Εθνος/Χάρης Γκίκας

Φωτο: Εθνος/Χάρης Γκίκας

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για πρόγραμμα «αξιοπρέπειας και ελπίδας για τον λαό και τον τόπο» που «εγγυάται την κοινωνικά δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανση και τη πολιτικά ισότιμη συμμετοχή της χώρας στην ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ενωση».

«Καταθέτουμε», πρόσθεσε «στην κρίση στου ελληνικού λαού και όχι προς έγκριση στην τρόικα την μόνη αξιόπιστη εναλλακτική στο Μνημόνιο».

Και περιγράφοντας το δίλημμα των εκλογών τις οποίες χαρακτήρισε «δημοψήφισμα» ανέφερε:

«Με την κατάθεση του προγράμματός μας γίνεται ξεκάθαρο ότι στις 17 Ιουνίου οι πολίτες έχουν μία και μόνη πραγματική επιλογή: Ή το μνημόνιο ή το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ζητούμε την ψήφο του ελληνικού λαού για να ακυρώσουμε το Μνημόνιο. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία» συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε ακολούθως επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

«Εξαπάτησε μία φορά τον ελληνικό και τώρα ζητά την ψήφο του για να τον εξαπατήσει και δεύτερη», είπε αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά.

Ενώ στρέφοντας τα πυρά του στον Ευάγγελο Βενιζέλο είπε: «Από την άλλη πλευρά, ο φυσικός αυτουργός του Μνημονίου έχει κηρύξει πόλεμο στα δικά του νομοθετήματα. Εχει φτάσει στο σημείο να ζητάτει την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης που ο ίδιος υπέγραψε αλλά και εκβίασε την ψήφισή της».

«Αν συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε το Μνημόνιο θα πρέπει να ξεχάσουμε τις αγορές για μία δεκαετία τουλάχιστον. Κανείς από τους δανειστές μας δεν μας συστήνει τη συνέχιση του μνημονίου», υποστήριξε ο Αλ. Τσίπρας και χαρακτήρισε ψευτοδίλημμα το δίπολο «μνημόνιο ή δραχμή», λέγοντας ότι η συνέχιση της εφαρμογής του Μνημονίου θα οδηγήσει τελικά στη δραχμή.

«Δεν υπάρχει ήπιο μνημόνιο και σταδιακή απαγκίστρωση», υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε ότι η «κυβέρνηση της Αριστεράς», όπως είπε:
1. Θα καταργήσει την πράξη υπουργικού συμβουλίου με την οποία μειώθηκαν ο κατώτερος μισθός κατά 22% και τα επιδόματα ανεργίας, ασθένειας και μητρότητας και οι συλλογικές συμβάσεις. Θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα €751 και το επίδομα ανεργίας στα €461,5. Το επίδομα ανεργίας θα χορηγείται για διπλάσιο χρόνο από το σημερινό (δύο χρόνια). Θα άρει την κατάργηση της μετενέργειας και θα επαναφέρει την υποχρεωτική επεκτασιμότητα των κλαδικών συμβάσεων.

2. Θα καταργήσει τις ειδικές επιβαρύνσεις (χαράτσια) για τα μικρομεσαία εισοδήματα και πρώτα απ’ όλα για τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και όσους ζουν στα όρια της φτώχειας.

Εξειδικεύοντας τους στόχους του προγράμματός του μίλησε για:

 • Σταθεροποίηση των πρωτογενών δαπανών ως ποσοστό του ΑΕΠ, κατ’ ελάχιστο στο επίπεδο του 43% και κατά μέγιστο, στο σημερινό μέσο όρο της Ευρωζώνης, του 46%.

 • Φορολόγηση του πλούτου και των υψηλών εισοδημάτων, με στόχο την αύξηση των εσόδων από άμεσους φόρους στα μέσα ευρωπαϊκά επίπεδα

 • Δήμευση μέρους της περιουσίας για όσους συλλαμβάνονται να δηλώνουν ψευδώς τα περιουσιακά τους στοιχεία.

 • Αλλαγή των φορολογικών συντελεστών και της κλίμακας των εισοδημάτων φυσικών και νομικών προσώπων και προσαρμογή τους στο μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο.

 • Σταδιακή μείωση συντελεστών ΦΠΑ και η ελαχιστοποίησή τους στα διατιμημένα τρόφιμα (ψωμί, γάλα, κλπ).

 • Εκσυγχρονισμό και στελέχωση των εφοριών με ειδικευμένο προσωπικό και η ενίσχυση του πληροφοριακού συστήματος για έλεγχο, διασταύρωση και διαχρονική παρακολούθηση της φορολογικής βάσης.

 • Επανεξέταση από μηδενική βάση των σχέσεων ανάμεσα στο ελληνικό κράτος, τη ναυτιλία και τον εφοπλιστικό κόσμο, με στόχο τη κατάργηση των προκλητικών 58 διαφορετικών φοροαπαλλαγών.

 • Ολική ή μερική διαγραφή των δανειακών υποχρεώσεων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων. Ανάλογα με τη μείωση του εισοδήματος ή του τζίρου που έχουν υποστεί από τη σύναψη του δανείου μέχρι σήμερα.

 • Αμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και τον τουρισμό.

 • Ρύθμιση αγροτικών χρεών στις τράπεζες και διαμόρφωση χαμηλών επιτοκίων, μέσω κρατικής επιδότησης του επιτοκίου, για βραχυπρόθεσμα δάνεια που σχετίζονται ευθέως με τη συνέχιση της γεωργικής παραγωγής.

 • Εκδοση για τα επόμενα δύο χρόνια για κάθε αγρότη, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, καλλιεργητικής κάρτας με διάρκεια αντίστοιχη της καλλιεργητικής περιόδου και με οικονομικό πλαφόν βασισμένο στα στοιχεία των δηλώσεων καλλιέργειας της τελευταίας διετίας.

 • Εθνικοποίηση και υπαγωγή υπό δημόσιο κοινωνικό και διαφανή έλεγχο των τραπεζών που ανακεφαλαιοποιούνται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

 • Πάγωμα των ιδιωτικοποιήσεων των στρατηγικής σημασίας για την Εθνική οικονομία Δημόσιων Οργανισμών. Και απαναφορά σταδιακά και ανάλογα με τις δυνατότητες της οικονομίας, υπό δημόσιο έλεγχο στρατηγικές επιχειρήσεις που είτε βρίσκονται σε πορεία ιδιωτικοποίησης είτε έχουν ιδιωτικοποιηθεί (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, Μέσα Μεταφοράς κ.λπ.)

 • Πρόταση προς την Τουρκία για μορατόριουμ στις περαιτέρω αγορές μείζονων αμυντικών συστημάτων

 • Αμοιβαία αποδεκτή λύση στη διαφορά για το όνομα της Π.Γ.Δ.Μ., στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Λύση σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις.

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>