«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Διαβάστε τον δεσμευτικό όρκο των εκπροσώπων του ΟΧΙ! Έτσι πρέπει να είναι όλοι. Απαιτήστε το να δείτε γέλια πόσοι θα το αποδεχτούν!

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΔΕΣΜΕΥΣΗ

Ο παρακάτω υπογεγραμμένος ΣΕΡΕΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΡΥΜΑΧΟΣ…………………………………………… υποψήφιος βουλευτής του εκλογικού συνδυασμού ΟΧΙ……..………………………………………………………….. της εκλογής περιφέρειας Β’ ΑΘΗΝΩΝ………………..……………………..………………………………………………………. υπευθύνως δηλώνω, ενώπιον του Ελληνικού Λαού και εν γνώσει των συνεπειών του Nόμου περί ψευδούς δηλώσεως ή εξαπατήσεως εις βάρος αυτού, σε περίπτωση που στις προσεχείς εκλογές της 6/5/2012 εκλεγώ βουλευτής του Ελληνικού κοινοβουλίου, τα εξής:

 1. Παραιτούμαι της βουλευτικής μου ασυλίας και όλων των προνομίων που απορρέουν από αυτήν, εκτός της δυνατότητας να εκφέρω οποιονδήποτε λόγο και άποψη και των δυνατοτήτων η απώλεια των οποίων, θα με καθιστούσαν πολιτικώς και νομικώς ανισότιμο σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον (ἠ άλλην) συνάδελφό μου, πολίτη ή κάτοικο του κράτους.

 2. Παραιτούμαι από τις οποιεσδήποτε προστατευτικές διατάξεις και νομοθετικές ρυθμίσεις αφορούν παραγραφή ποινικών αδικημάτων. Σε οποιοδήποτε τυχόν αδίκημα περιπέσω, δεν θέλω και δεν απαιτώ να έχω καμμία ιδιαίτερη μεταχείριση σε σχέση με οποιονδήποτε  άλλον πολίτη ή κάτοικο του κράτους.

 3. Παραιτούμαι από οποιαδήποτε ειδικά προνόμια (παρομοίως με το σκεπτικό της παραγράφου 1) σε περίπτωση που ήθελε συμμετάσχω ως υπουργός ή στέλεχος καθ’ οιονδήποτε τρόπο της νεοσχηματισθείσας κυβερνήσεως.

 4. Παραιτούμαι από το ήμισυ των εκάστοτε μηνιαίων απολαβών μου (δηλ. της βουλευτικής μου αποζημιώσεως  συμπεριλαμβανομένων και οποιωνδήποτε επιδομάτων εξαιρουμένων των αποδεδειγμένως λειτουργικών και φορολογικών μου εξόδων). Δεσμεύομαι να διαθέτω το ποσό αυτό με σκοπό την διεκπεραίωση κοινωφελών έργων ανά την Ελλάδα. Οι όροι και οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν εφ’ όσον προκύψει τέτοια περίπτωση.

 5. Παραιτούμαι του δικαιώματος της τυχόν βουλευτικής μου συντάξεως σε περίπτωση που δικαιούμαι αυτήν, εκτός της περιπτώσεως που είμαι αποδεδειγμένως άπορος ή αντιμετωπίζω οικονομική δυσχέρεια τέτοια ώστε να μην διασφαλίζεται η επιβίωσή εμού και των προστατευομένων μελών της οικογενείας μου. Σε αυτήν την περίπτωση θα λαμβάνω την μισή σύνταξη και την υπόλοιπη θα διανέμω με τον τρόπο που αναφέρεται στην 4η παράγραφο.

 6. Δεσμεύομαι να καταθέσω ενώπιον δικηγόρου ή συμβολαιογράφου,  προ της ημερομηνίας των εκλογών,  όλα τα στοιχεία της κινητής και ακίνητης περιουσίας μου. Τα στοιχεία αυτά θα συγκριθούν με αυτά τα οποία θα υπάρχουν μετά το πέρας της ενδεχομένης βουλευτικής μου θητείας, των οποίων το «πόθεν έσχες» οφείλω να αποδείξω. Σε περίπτωση επωνύμων και τεκμηριωμένων καταγγελιών   δεν θα έχω καμμία αντίρρηση ή δισταγμό να εξεταστούν χωρίς διατυπώσεις τα περιουσιακά στοιχεία ατόμων με τα οποία διατηρώ σχέσεις, ανεξαρτήτως βαθμού συγγενείας, συνεργατών, φίλων ή εταιρειών (εντός ή εκτός της χώρας) στις οποίες αυτοί πιθανόν συμμετέχουν. Σε περίπτωση ψευδούς, κακοήθους, υποβολιμαίας συκοφαντήσεως ή καταγγελίας επιφυλάσσομαι  δια τα Νόμιμα. Τα στοιχεία του δικηγόρου ή συμβολαιογράφου συνεργάτη μου διαθέσιμα κατόπιν αιτήσεως παντός ενδιαφερομένου.

 1. Σε οποιαδήποτε περίπτωση απαιτηθεί να κάνω επισήμως πρόταση νόμου, ή να ψηφίσω κάποιο νομοσχέδιο, η πρόθεσή μου και η γνώμη μου θα εκτίθεται σε δημόσια δημοκρατική διαβούλευση. Η διαβούλευση αυτή θα πραγματοποιείται είτε διαδικτυακώς, είτε σε ανοικτή συνέκκληση πολιτών, που θα ήθελαν να βοηθήσουν με την  συμμετοχή τους και οι οποίοι θα οφείλουν να τηρούν τον απαραίτητο σεβασμό στην διαδικασία λήψεως αποφάσεων και τελικής διαμορφώσεως της προτάσεως. Κάθε πρόταση έστω και αντίθετη θα εισακούγεται και θα τίθεται στην κρίση εμού και των υπολοίπων πολιτών.  Η ακριβής διαδικασία  θα ανακοινωθεί εφ’ όσον προκύψει μία πρώτη τέτοια περίπτωση.

 2. 8.     Συμπαρίσταμαι στον αγώνα όλων των συναδέλφων μου που αγωνίζονται για τους ίδιους σκοπούς. Σε καμμία περίπτωση όμως δεν υποχρεούμαι να απολογηθώ, να δικαιολογηθώ ή να αιτιολογήσω πράξεις και λόγους τους που ενδεχομένως είτε εκ παραδρομής, είτε από οποιαδήποτε άλλη αιτία αποκλίνουν από τα πρέποντα και διακηρυχθέντα.

 3. 9.     Θα υποστηρίξω με σθένος όλες τις προεκλογικές μου δεσμεύσεις  βάσει των οποίων θέλει εκλεγώ βουλευτής και θα βοηθήσω με κάθε τρόπο την πατρίδα μου να ανακτήσει την απωλεσθείσα εθνική ισχύ της  και υπόσταση  και να αποκαταστήσει την κηλιδωμένη εικόνα της προς την ευρωπαϊκή και διεθνή κοινότητα.  Ταυτοχρόνως θα διαθέσω όλες μου τις δυνάμεις και μέσα, προκειμένου να βοηθήσω  τον Ελληνικό λαό να ξεφύγει από την παρούσα κρίση και να αναβιβάσει το βιοτικό και οικονομικό του επίπεδο.

10.Σε οποιαδήποτε περίπτωση αποδειχθεί εξ’ αιτίας της βουλευτικής μου ιδιότητας, εμπλοκή μου σε χρηματισμό, κλοπή, υπεξαίρεση ή προμήθεια εις βάρος του δημοσίου ή  αθέτηση των ανωτέρω, πέραν των λοιπών συνεπειών του νόμου, θέτω τα περιουσιακά μου στοιχεία (όπως και οποιωνδήποτε τρίτων που θα αποδειχθεί ότι είχα οικονομικές συναλλαγές δημοσίου χρήματος μαζί τους και θα αδυνατούν να αιτιολογήσουν την προέλευσή τους) σε δήμευση αυτών και τον εαυτόν  μου σε δημόσιο διασυρμό. Σε περίπτωση ψευδούς, κακοήθους, υποβολιμαίας συκοφαντήσεως ή καταγγελίας επιφυλάσσομαι  δια τα Νόμιμα.

11.Διατηρώ το δικαίωμα να μην αποδεχθώ καμμία κατηγορία, συκοφαντία, εμπαιγμό, διαστρεβλωτική – αποσπασματική αναφορά των θέσεων μου ή κακόβουλη αναφορά στο όνομα μου εάν είναι ανώνυμη και εάν πρωτίστως δεν έχει πραγματοποιηθεί  δημόσια αντιπαράθεση και κατ’ αντιπαράσταση με τον κατήγορο σε όλα τα ΜΜΕ.

12.Έδοξε να υπογραφεί ως ηθικός όρκος τιμής απέναντι στην ιστορία και το μέλλον του τόπου που καλείται ΕΛΛΑΣ.

 

Ημερομηνία 29/04/2012…………………………..

Τόπος ΑΘΗΝΑΙ…………………………………….…………………………………

Υπογραφή ΕΥΡΥΜΑΧΟΣ ΣΕΡΕΤΗΣ………………………………………………………………………………………………

 ………………………………………………………………………….

ΕΚΛΟΓΕΣ 6/5/2012

 ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΩ τον συνδυασμό του ΟΧΙ

 

Ακούγεται συχνά πυκνά ότι «αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα θα ήταν παράνομες».

Αυτός είναι και ένας γενικός κανόνας. Πότε ισχύει όμως; Ισχύει για όσο καιρό τα κόμματα είναι είτε άνωθεν κατευθυνόμενα και ελεγχόμενα είτε εντελώς ακίνδυνα υπό την έννοια ότι δεν έχουν καμμία απήχηση στο κόσμο.

Τότε τι νόημα έχει να ασχολούμαστε με τις εκλογές αν αυτές δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα;

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά προσεγγίζοντας  τις βασικές παραμέτρους του  όλου σκηνικού:

 

 1. 1.    Το σύστημα του γνωστού κοινοβουλευτισμού αποδεικνύεται ότι δεν έχει και ιδιαιτέρως καλή  σχέση με την αυθεντική Δημοκρατία. Κι αυτό γιατί αρκούν κάποια στελέχη ή ακόμη και ένας ηγέτης – πρόεδρος – αρχηγός  σε ένα κόμμα, για να εκτρέψουν προς τα ΄κει που επιθυμούν είτε το κόμμα είτε την ίδια την κυβέρνηση, επιβάλλοντας την λεγόμενη κομματική πειθαρχία.

 

 1. 2.    Το αποτέλεσμα των εκλογών μπορεί εύκολα να αλλοιωθεί άρα δεν συντρέχει κανείς λόγος να ασχοληθούμε εφ’ όσον κάτι τέτοιο δεν μπορούμε να το ελέγξουμε. Η αλήθεια είναι ότι όντως κάτι τέτοιο είναι πιθανόν, αν θυμόμαστε τουλάχιστον το πώς το Πασόκ ήρθε 1ο στις εκλογές του 2000 ενώ σε όλα τα προγνωστικά και τα «έξιτ πόλς» και μέχρι  τις πρώτες ώρες αναγγελίας των αποτελεσμάτων η Ν.Δ προηγείτο και μάλιστα με αρκετή διαφορά. Επίσης να θυμηθούμε τις καταγγελίες στην βουλή για σωρεία παρανόμων ελληνοποιήσεων! * Εδώ οφείλει ο κάθε πολίτης να επιτηρεί και να καταγγέλει ό,τι στραβό δει *

 

 1. 3.     Στην πορεία του χρόνου έχει εντυπωθεί το μήνυμα σε πολύ κόσμο «να μην πολυασχολείται με την πολιτική διότι βρωμάει». Αποτέλεσμα αυτού είναι τα μεγάλα ποσοστά αποχής, ακύρων ή λευκών τα οποία όλα λειτουργούν υπέρ του 1ου κόμματος. Από την άλλη μεριά όμως, αυτό δεν στέκεται εμπόδιο για να διεκδικούν την ψήφο του Ελληνικού λαού, άτομα άσχετα με αυτόν. Π.χ. μουσουλμάνοι βουλευτές που έχουν κάθε λόγο να νιώθουν και το εκδηλώνουν εξ’ άλλου, περισσότερο Τούρκοι παρά Έλληνες. Ακόμη και Πακιστανοί υποψήφιοι βουλευτές και πολλοί άλλοι, τα ονόματα των οποίων δηλώνουν ότι κάθε άλλο παρά Ελληνικά είναι. Κάτι τέτοιο φαντάζει τουλάχιστον αντιφατικό. Δηλαδή, με ποιο σκεπτικό  όλοι οι προαναφερθέντες κόπτονται να εξασκούν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι (και με ποιο τρόπο το απέκτησαν;) στην Ελλάδα, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΑΠΕΜΠΟΛΟΥΝ!!! Και γιατί αυτοί πολιτεύονται στην Ελλάδα και όχι στις πατρίδες τους; Αν αυτό φαντάζει λογικό παρακαλείται ο αναγνώστης να μην συνεχίσει την ανάγνωση.

 

 1. 4.    Ο μεγάλος αριθμός των υπαρχόντων αλλά και νεοεμφανιζομένων κομμάτων προκαλεί σύγχυση και βεβαίως υπόνοιες για τις προθέσεις τους. Σαφώς υπάρχουν κόμματα που έχουν και έντιμες προθέσεις και έντιμους ανθρώπους που επιθυμούν το καλό του τόπου. Αυτό όμως δεν αρκεί. Ευχής έργον θα ήταν μία συσπείρωση – σύμπραξη όλων αυτών σε έναν κοινό φορέα. Το γεγονός ότι αυτό δεν επετεύχθη στον μέγιστο βαθμό,  δεν πρέπει ούτε να μας απογοητεύει ούτε να μας αποθαρρύνει. Έπεται και συνέχεια. * Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν έχει απόλυτη εμπιστοσύνη σε τίποτε και σε κανέναν. Εδώ πάλι οφείλει ο κάθε πολίτης να επιτηρεί, να καταγγέλει τεκμηριωμένα ό,τι στραβό δει, καθώς και να συμμετέχει ενεργά για μη μην ξεφύγει το κάθε πατριωτικό κίνημα από τον σκοπό του. Αυτό ισχύει και γενικώς και ειδικώς για το κίνημα του ΟΧΙ. *

ΠΡΟΣΟΧΗ! Επειδή το δίπολο «αριστερά – δεξιά» κατ’ ουσίαν κατέρρευσε, πολλοί προβάλλουν το δίπολο  «αντιμνημονιακών – μνημονιακών». Αυτό ενδέχεται να είναι άλλη μία παγίδα του συστήματος να συμπαρασύρει σε αντιμνημονιακή ψήφο,  χωρίς αυτό να σημαίνει απαραιτήτως και αντικαθεστωτική ψήφο ή υπέρ των συμφερόντων του λαού! Κατ’ ουσίαν το πρόβλημα δεν είναι το ένα ή το άλλο. Στην ουσία το πρόβλημα είναι να αναγνωριστούν και ψηφιστούν αυτοί που προτίθενται να βοηθήσουν να σωθεί η πατρίδα, και συνάμα όλοι οι Έλληνες και όχι αυτοί που καιροφυλακτούν να μας ξεπουλήσουν μια ώρα αρχύτερα… Δηλαδή, η κατάθεση της ψήφου σε οποιονδήποτε εκλογικό συνδυασμό, δεν πρέπει να αναγνωρίζει μόνον το αντιμνημονιακό κριτήριο, αλλά και το πατριωτικό.

 

 1. 5.    Τέλος, όλο και περισσότερος κόσμος αναρωτιέται, «τι θα ψηφίσουμε στις επερχόμενες εκλογές;». Η απάντηση λαμβανομένου υπ’ όψιν όλων των ανωτέρω είναι πολύ απλή. ΚΑΝΕΝΑ από τα υπάρχοντα και ευρέως γνωστά και προβαλλόμενα κόμματα. Ψηφίζοντας ένα από αυτά, είναι σαν να κάνει κάποιος το ίδιο πείραμα φυσικής ή χημείας σε ένα εργαστήριο και να περιμένει διαφορετικά αποτελέσματα. Ή το να βλέπει για πολλοστή φορά μία κινηματογραφική ταινία με δυσάρεστο τέλος και να προσδοκά να προκύψει ξαφνικά… «χάπυ έντ». Για οποιονδήποτε στοιχειωδώς σκεπτόμενο λοιπόν,

 

ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΤΕΡΜΑ!

 

Δηλαδή, ΚΑΝΕΝΑ κόμμα το οποίον είτε έχει συμμετάσχει σε κοινοβουλετικά σχήματα είτε αποτελείται κατά κύριον λόγο από στελέχη που έχουν συμμετάσχει και συνεχίζει να χρησιμοποιεί τα ίδια «παλαιολιθικά» επιχειρήματα με την ίδια ξύλινη γλώσσα, δεν έχει πιθανότητα να αλλάξει κάτι. Σημειώνουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο στους υποστηρικτές και στους ψηφοφόρους των κομμάτων, αλλά στην δομή τους και στις ηγεσίες τους. Για όσους αρνούνται να αποδεχτούν κάτι τέτοιο, ας ρίξουν μια ματιά όχι μόνον στις θέσεις αυτών των κομμάτων, αλλά και στην ιστορική τους διαδρομή. Επίσης να ρωτήσουν τους υποψηφίους βουλευτές τους, πόσο σίγουροι είναι βαθιά μέσα τους για αυτά που υποστηρίζουν και τι θα δεχόντουσαν ως επιπτώσεις αν το αναιρούσαν στην πορεία!

Ένα πασιφανές και οφθαλμοφανές ότι οι εκλογές αυτές έχουν πολλά ιδιαίτερα και διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τις άλλες.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ φορά είναι τόσο μεγάλη η αποδοκιμασία του κόσμου απέναντι όχι μόνον στους εκπροσώπους των δήθεν «μεγάλων» αλλά και στο σύνολο των δοκιμασμένων κομμάτων.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ φορά είναι αμφίβολη η αυτοδυναμία όχι μόνον του ενός αλλά και των δύο σε σύμπραξη.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ φορά μας δίνεται η ευκαιρία να αλλάξουμε με θεσμικό τρόπο κάτι. Μήπως ξεχάσαμε ότι πέρυσι τέτοιον καιρό εν τω μέσω ασμάτων, φασκέλων, αθυροστομιών, κατσαρολικών και λαϊκών γενικών συνελεύσεων ο κόσμος διεκδικούσε το αυτονόητον;;;

 

ΤΩΡΑ ΛΕΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ

 

Αν αναλογιστούμε λίγο τι σήμαινε το ΟΧΙ του 1940 θα διαπιστώσουμε ότι όσοι πολέμησαν, παραμέρισαν  τις όποιες διαφορές τους δηλαδή δεν πολέμησαν ούτε ως φιλομεταξικοί, ούτε ως βασιλικοί, ούτε ως πρώην φιλοβενιζελικοί, ούτε ως αριστεροί. ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ως ΕΛΛΗΝΕΣ!

Κι εδώ ακριβώς έγκειται η ιδιομορφία του ΟΧΙ.

 • Δεν έχει κομματική γραμμή πειθαρχίας. Έχει καταφέρει το «ακατόρθωτο». Να συνενώσει χωρίς να απορροφήσει διαφορετικούς φορείς και πρόσωπα και να συγκεράσει διαφορετικές πολιτικές προτάσεις για ένα έναν κοινό σκοπό. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο οι ιδιαίτερες απόψεις και προτάσεις του κάθε υποψηφίου (ως γνωστόν οι Έλληνες φημιζόμαστε για την ποικιλία τους) δεν δεσμεύουν ούτε υποχρεώνουν κάποιον άλλον να απολογηθεί γι’ αυτές. Ο κάθε υπ. βουλευτής ως βουλόμενος έχει και την ευθύνη των λόγων του. Η τελική πρόταση σε οποιοδήποτε επιμέρους θέμα θα αποτυπωθεί με βάση τις εκάστοτε διαμορφούμενες συνθήκες και σε σημαντικά ζητήματα την λαϊκή ετυμηγορία μέσω δημοφηφίσματος. * Αυτό απαντά και στο ερώτημα «μας καλά πώς, ο Παπαθεμελής, με τον Καζάκη ή τον Αϋφαντή» κλπ. κλπ. *

 • Στηρίζεται σε ουσιώδη και βασικά προτάγματα και δεν υπεισέρχεται σε διχαστικές λεπτομέρειες. Αυτό που προέχει είναι να σώσουμε το «καράβι» από το βούλιαγμα και τα υπόλοιπα έπονται. Π.χ. Η αποπομπή του χρέους είναι κοινό ζητούμενο, όπως και η ανεξαρτησία της Εθνικής μας οικονομίας. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ. Το αν είναι σωστό ή λάθος όμως, να παραμείνουμε στο Ευρώ και για πόσο διάστημα, ή να πάμε αμέσως στην Δραχμή δεν είναι κάτι το οποίον επείγει, ούτε μπορούν οι υποστηρικτές της μίας ή της άλλης άποψης να το προτείνουν με μεγάλη πιθανότητα αποδοχής και απόλυτη βεβαιότητα. Στην περίπτωση αυτή, ας μεριμνήσουμε πρώτα για την εξασφάλιση της αγροτικής παραγωγής, την ενδυνάμωση της παραγωγικότητας τουλάχιστον σε επίπεδο μικρομεσαίων επιχειρήσεων και όταν υπάρξουν σαφή δεδομένα και άρτια πληροφόρηση του λαού,  μπορούμε να αποφασίσουμε ακόμη και μέσω δημοψηφίσματος.

 • Προτείνει και δρομολογεί την Σύγκλιση Λαϊκής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης με σκοπό να διαμορφωθεί και να εγκριθεί από τον Ελληνικό λαό ένα πραγματικά Δημοκρατικό Σύνταγμα προτού προλάβουν άλλοι «αναθεωρητές» να απαλείψουν ίσως και το 120ο άρθρο του.

Αν εφαρμοστούν οι σαρωτικές προγραμματισμένες αντιλαϊκές πρακτικές από την επαύριο των εκλογών δεν θα αφήσουν ανεπηρέαστο κανέναν. Καλούνται λοιπόν όλοι οι Έλληνες και Ελληνίδες να αναλογιστούν, τι καλό μπορούν να πράξουν και να επιφέρουν, εξασκώντας το μοναδικό δημοκρατικό δικαίωμα που τους δίνεται για μία και μοναδική φορά εντός μιας περιόδου 4 ετών, χρησιμοποιώντας το με μοναδικά κριτήρια την διάσωση του τόπου, το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους.

http://www.epam-hellas.gr/Deltia_typou/743  και  http://papathemelis.blogspot.com/ (Τηλ. 2103314314)

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 6/5/2012 ΨΗΦΙΖΩ τον συνδυασμό του ΟΧΙ

ΣΕΡΕΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΡΥΜΑΧΟΣ (Β’ ΑΘΗΝΩΝ)

Κωνσταντίνος Βλάχος vl_aias@yahoo.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>