«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Οι εκβιασμοί είναι στο σχέδιο της πουλημένης βουλής για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του λαού και να εισπράττουν οι προδότες τα οφέλη της προδοσίας!!!

Hedge funds: Πιέσεις για να αποπληρωθούν στο ακέραιο τα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν
Οι κερδοσκόποι συνεχίζουν τις πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα
10 Μαρτίου 2012

Παρά την επιτυχή έκβαση του PSI, οι τιμές των νέων υπό έκδοση ομολόγων στην «γκρίζα» αγορά, αποκαλύπτουν ότι εξακολουθεί να υπάρχει έντονη ανησυχία, με αρκετούς να πιστεύουν ότι θα καταστεί αναγκαία νέα αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους.
Αποφασισμένα να αναγκάσουν την Ελλάδα να αποπληρώσει στο ακέραιο τα ελληνικά ομόλογα, που έχουν στην κατοχή τους, εμφανίζονται ορισμένα αντισταθμιστικά ταμεία (hedge funds), σε μια εξέλιξη, που κλιμακώνει την αντιπαράθεση των ελληνικών αρχών με τους κερδοσκόπους των αγορών.
Το “όπλο” στα χέρια των hedge funds δεν είναι άλλο από ένα νομικό “παραθυράκι”, βάσει του οποίου, όπως υποστηρίζουν, μπορούν να αποδείξουν ότι η Αθήνα έχει ήδη κηρύξει στάση πληρωμών.
Όπως ανέφερε τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές, ένα συγκεκριμένο ομόλογο, που έχει εκδοθεί από τον ΟΣΕ με την εγγύηση του δημοσίου, περιλαμβάνει ρήτρα, η οποία επιτρέπει στους ομολογιούχους να ισχυρίζονται πως η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει εάν προσπαθεί να αλλάξει τους όρους. Διατείνονται λοιπόν οι κερδοσκόποι πως από τη στιγμή λοιπόν που η Αθήνα μέσω του PSI ζητά από τους ομολογιούχους να ανταλλάξουν το ομόλογο νέα πολύ χαμηλότερης αξίας, κηρύσσει στάση πληρωμών επ’ αυτού.
Τα funds προσπαθούν τώρα να αγοράσουν όσα περισσότερα από τα συγκεκριμένα ομόλογα του ΟΣΕ μπορούν, προκειμένου να υποχρεώσουν την Ελλάδα να αποπληρώσει στο ακέραιο την αξία τους, που κυμαίνεται κοντά στα 400 εκατ. ευρώ. Εάν η χώρα μας αρνηθεί να το κάνει, αυτό μπορεί να προκαλέσει την ενεργοποίηση παρόμοιων προβλέψεων σε άλλα ομόλογα του ΟΣΕ και να βρεθεί αντιμέτωπη με ένα “λογαριασμό” ύψους 3 δισ. ευρώ και τους επενδυτές να απαιτούν την άμεση αποπληρωμή του.
Σύμφωνα με το Reuters, η Αθήνα έχει ήδη προειδοποιήσει ότι δεν έχει λεφτά για να πληρώσει αυτούς που θα διακρατήσουν τα ομόλογα, αλλά πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις του PSI ανησυχούν τώρα ότι ίσως χρειαστεί να αποπληρώσουν κάποια μικρότερα ομόλογα στο ακέραιο, προκειμένου να απαλλαγούν το πρόβλημα. Υπάρχουν δε φόβοι ότι τα hedge funds θα αρχίσουν τις σχετικές διαδικασίες άμεσα.
Την ίδια ώρα, παρά την επιτυχή έκβαση του PSI, οι τιμές των νέων υπό έκδοση ομολόγων στην “γκρίζα” αγορά (over the counter market) αποκαλύπτουν ότι εξακολουθεί να υπάρχει έντονη ανησυχία για το μέλλον της Ελλάδας, με αρκετούς να πιστεύουν ότι θα καταστεί αναγκαία και νέα αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους.
Τουλάχιστον τρεις ξένες τράπεζες κάνουν ήδη πράξεις στα νέα ομόλογα και οι τιμές που δίνουν για αυτά κυμαίνονται σε επίπεδα κοντά στο 20% με 25% της ονομαστικής τους αξίας, γεγονός που, όπως επισημαίνουν οικονομικοί αναλυτές, αντανακλά την πεποίθηση πως το ελληνικό χρέος παραμένει μη βιώσιμο.
Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, η Commerzbank δίνει για ομόλογο, που λήγει το Φεβρουάριο του 2023, τιμή ζήτησης (bid) 24,5 λεπτά ανά ευρώ και τιμή προσφοράς (offer) 26,75 λεπτά ανά ευρώ. Η BNP Paribas την ίδια ώρα δίνει για ομόλογο, που λήγει το 2042, τιμή ζήτησης 19 λεπτά ανά ευρώ και τιμή προσφοράς 22 λεπτά ανά ευρώ.
Βάσει, εν τω μεταξύ, της διαπραγμάτευσης των νέων ομολόγων στην “γκρίζα αγορά”, οικονομικοί αναλυτές υπολογίζουν ότι οι απώλειες των ομολογιούχων σε όρους καθαρής παρούσας αξίας (NPV) θα ανέλθουν σε 78% και όχι σε περίπου 75%, όπως διαπραγματεύθηκαν οι ελληνικές αρχές με τους ιδιώτες πιστωτές. Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι οι παραπάνω υπολογισμοί δεν λαμβάνουν υπόψη τη λεγόμενη «ρήτρα ΑΕΠ», που θα ενεργοποιηθεί σε περίπτωση υψηλότερης ανάπτυξης της Ελλάδας από ό,τι προβλέπεται στο πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής και ήταν ένα από τα «γλυκαντικά» στη συμφωνία του PSI.
Συγκρατημένες οι αγορές
* Με ανάμεικτα συναισθήματα υποδέχθηκαν οι αγορές την έκβαση του ελληνικού PSI. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 0,5%, ενώ μετριοπαθή άνοδο παρουσίαζαν οι δείκτες στη Wall Street, γεγονός, όμως, που αποδίδετο περισσότερο στα θετικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.
Με ανάμεικτα συναισθήματα υποδέχθηκαν οι αγορές την έκβαση του ελληνικού PSI. Από τη μία επικράτησε ανακούφιση για το υψηλό ποσοστό εθελοντικής συμμετοχής και από την άλλη προβληματισμός για την απόφαση να ενεργοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης και κυρίως έντονος σκεπτικισμός σχετικά με το μέλλον της Ελλάδας.
Αναλυτές και επενδυτές σχολίαζαν χαρακτηριστικά ότι το «κούρεμα» δεν επιλύει τα βαθιά διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, ούτε εγγυάται την επιτυχία του δεύτερου προγράμματος στήριξης. Αρκετοί εξ αυτών διέβλεπαν την ανάγκη για περαιτέρω αναδιάρθρωση του χρέους.
Στις αγορές μετοχών με τους επενδυτές να «ζυγίζουν» τα νέα δεδομένα, οι δείκτες εξασφάλισαν συγκρατημένα κέρδη. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 0,5%, ενώ μετριοπαθή άνοδο παρουσίαζαν οι δείκτες στη Wall Street- γεγονός, όμως, το οποίο αποδίδετο περισσότερο στα θετικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.
Η επιτυχημένη έκβαση του PSI προσέφερε κάποια ανακούφιση στα ιταλικά και στα ισπανικά κρατικά ομόλογα, τα οποία κινήθηκαν αρχικά ανοδικά, όμως οι δυσοίωνες προοπτικές ανάπτυξης στην Ευρωζώνη και οι ανησυχίες ότι η Πορτογαλία μπορεί να επιβάλει και αυτή «κούρεμα» στους ιδιώτες πιστωτές αντέστρεψαν το θετικό κλίμα προς το τέλος της συνεδρίασης.
Την ίδια στιγμή, τα νέα ελληνικά ομόλογα με λήξη το 2023 που θα δοθούν στους ιδιώτες πιστωτές στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής είχαν στην γκρίζα αγορά απόδοση πάνω από 15% -επίπεδο υψηλότερο από την αντίστοιχη του πορτογαλικού- γεγονός το οποίο αποτυπώνει τον κίνδυνο στάσης πληρωμών που εξακολουθεί να υφίσταται.
«Μπανανία»
Την πιθανότητα να προσφύγει κατά της Ελλάδας, λόγω της απόφασης να ενεργοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης εξετάζει η γερμανική ένωση μικροεπενδυτών, SdK.
«Το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης να υποχρεώσει κατόχους ελληνικών ομολόγων να συμμετάσχουν παραβιάζει τις θεμελιώδεις αρχές του Δικαίου», ανέφερε ο διευθυντής της SdK, Ντάνιελ Μπάουερ. Εκανε επίσης λόγο για “ολέθρια ένδειξη για όλους τους επενδυτές, που θα καταστήσει την Ευρώπη Δημοκρατία της Μπανανίας”.

Αρχική Σελίδα

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>