«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ποιος πέτυχε στη ζωή του, ποιος νοείται επιτυχημένος;

Ο πατέρας μου ήταν για τους πολλούς επιτυχημένος. Έζησε στην κατοχή, μας έλεγε ότι όταν ήταν παιδάκι είδε ένα άλλο συνομήλικο αγόρι να τρώει αυγό και λιποθύμησε. Τον λιποθύμησε η λαχτάρα του για το αυγό!! Από τότε πείσμωσε και υποσχέθηκε στον εαυτό του ότι δεν θα ξαναπεινάσει -και δεν ξαναπείνασε. Ήρθε στην Αθήνα από τη Μυτιλήνη στα 13 του, ξυπόλυτος -όπως συνήθιζε να λέει- και μεγαλούργησε. Δούλεψε για άλλους στην αρχή, μέχρι να μάθει την τέχνη (ψυκτικός) και στα 20 του άρχισε να αναλαμβάνει δικές του δουλειές. Στην αρχή μόνο με μια βαλίτσα εργαλεία, μετά άνοιξε ένα μικρό μαγαζί, μετά άρχισε το εμπόριο (κι ενώ δεν ήξερε λέξη αγγλικά -καλά καλά δεν γνώριζε ελληνικά), ώσπου έφτασε να έχει την μεγαλύτερη εταιρεία στον Πειραιά στον τομέα του.
Από μικρή ήμουν πολύ τσαούσα, σπίρτο παιδί. Δραστήρια, με πολλά χαρίσματα, κοφτερό μυαλό, δυναμική, είχα όλα τα προσόντα για να γίνω η τέλεια εμπόρισσα -για να «μεγαλουργήσω» όσο εκείνος. Ο πατέρας μου μού είχε αδυναμία, περίμενε πολλά από εμένα. Λογάριαζε όμως δίχως τον ξενοδόχο, μιας και του βγήκα κομματάκι τρελή. Μ’ ένα δισάκι βολόδερνα όλη μου τη ζωή, όπου γης και πατρίς. Δεν είχα σκοπό στη ζωή, ποτέ και κανέναν. Εμπειριομαζωχτή με έλεγα. Ήθελα να δω πράγματα, να καταλάβω, κι αφού μάθω να φύγω να δω και τα υπόλοιπα (τα της μετά θάνατον μεριάς). Δούλευα κατά διαστήματα -δουλειά ό,τι να ‘ναι-, τόσο όσο να μου φτάνουν τα χρήματα για να με θρέφουν τις περιόδους που.. φιλοσοφούσα. (Δυο μήνες δουλειά, τρεις φιλοσοφείν και ξανά μανά, κυκλικά).
Οι δικοί μου άνθρωποι -από πάντα και μέχρι σήμερα- θεωρούν ότι πάω χαμένη. Ότι δεν εκμεταλλεύτηκα τις δυνατότητές μου. Ότι έζησα μια ζωή λιγότερη από αυτή που μου άξιζε.
Με ανάγκασαν λοιπόν να διερωτηθώ από νωρίς ποιος νοείται επιτυχημένος σ’ αυτή τη ζωή -την ζώσα. Στα μάτια τα δικά μου ό,τι θεωρούσαν επιτυχία οι πολλοί φάνταζε ξεπεσμός, οι «επιτυχημένοι» κατ’ εμέ ήταν οι πλέον «λίγοι» (μετριότητες). Επιτυχημένος για τους πολλούς ήταν ένας που έχτιζε καριέρα.. Αυτός δηλαδή που δεν είχε ζωή. Άλλος επιτυχημένος ήταν αυτός που κατείχε εξουσία. Αυτός που κατέχει εξουσία θεωρεί ότι όλοι οι άλλοι είναι κατώτεροί του (απλώνονται προς τα κάτω του περιμετρικά), άρα επιτυχημένος είναι ο ανολοκλήρωτος άνθρωπος, ο άσοφος. Άλλη επιτυχία είναι για τους πολλούς το να φτιάξεις οικογένεια. Επιτυχία είναι να ζεις ανελεύθερος δηλαδή. (Τι να πω για τα κότερα, τα σπορ αμάξια και τις βίλλες με πισίνα. Αυτές οι «επιτυχίες» είναι που αφήνουν ακόρεστο τον άνθρωπο -όλο κάτι του λείπει και πώς θα το αποκτήσει, δούλευε από το πρωί μέχρι το βράδυ φουκαρά.. Και το αγοράζει και σε λίγο δεν τον καλύπτει, και μετά καταλαβαίνει ότι ένα άλλο αγαθό του λείπει και δείχνει άθλια η ζωή του, κι αυτό δεν έχει τελειωμό. Τι σόι επιτυχία να βρω στα υλικά αποκτήματα;)
Εγώ πραγματικά δεν είχα (ούτε έχω) να επιδείξω καμία επιτυχία. Μόνο έζησα ελεύθερη, δεν υπάκουσα σε περιοριστικούς καθωσπρέπει κανόνες, ακολούθησα μόνο αυτούς της καρδιάς μου, καλύπτοντας τις ανάγκες μου μόνο τις εσωτερικές. Δεν πρόδωσα ποτέ τις αρχές, τις αξίες μου με τη δικαιολογία «τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή» (η ζωή έχει τη μορφή που εσύ της δίνεις). Προασπιζόμουν πάντοτε το δίκαιο πολεμώντας μέχρι εσχάτων το άδικο, έζησα τιμώντας τον εαυτό μου (δεν μου έχω πει ποτέ “αυτό δεν μπορείς να το κάνεις”).

Έτσι, όλη μου τη ζωή η συνείδησή μου παρέμεινε καθαρή κι η ψυχή μου πλέει στη γαλήνη και την πληρότητα.

Ποιος «επιτύχησε»;

Σ.Λ.

Stefania Ligerou stefanialigerou@gmail.com

Μοιραστείτε το!

4 comments to Ποιος πέτυχε στη ζωή του, ποιος νοείται επιτυχημένος;

  • κουρεμένος

    Διάβασα το κείμενο και λιποθύμησα από την λαχτάρα. 2 μήνες δουλειά και 3 φιλοσοφείν. Φοβερή επιτυχία! Τι άλλο μπορεί να θέλει κανείς στη ζωή του; Μήπως μπορεί να αποκαλύψει το μυστικό και σε μας τους αδαείς; Να μας δώσει έναν κατάλογο από τέτοιες δουλειές να διαλέξουμε; Σε παίρνουν σε τέτοιες δουλειές και μετά τα σαράντα;

    Όσοι έχουν οικογένεια είναι ανελεύθεροι; Κρίμα που είναι και γυναίκα και δεν έχει καταλάβει ότι άλλο πράμα η επιτυχία και άλλο η ευτυχία να μεγαλώνεις παιδιά με οικογένεια. Αν δεν γεννήσουν οι γυναίκες μωρά, ποιοι θα τα γεννήσουν;

  • Σ. ΛΥΓΕΡΟΥ

    Παιδιά γεννάμε για να διαιωνίσουμε το είδος. Η τροφή επίσης, είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ζωής. Δεν πιστεύω να αισθάνεσαι υπερήφανος επειδή τρως; (Το να κάνεις παιδί δεν είναι μεγαλεπήβολος στόχος, είναι κάτι σαν το τρέφομαι για να διατηρηθώ εν ζωή.)
    Εγώ προσωπικά και τρέφομαι και το είδος διαιώνισα (έχω γιο). Παρόλα αυτά θα αισθανθώ επιτυχημένη -ότι έφερα εις πέρας την αποστολή μου στη γη- ΜΟΝΟ αν καταφέρω πριν φύγω να ολοκληρωθώ.

    • Αγαπητή φίλη και φίλε! Η αλήθεια για μένα είναι στην μέση, δηλαδή θεωρώ αν και δεν μπορώ μετά βεβαιότητας να πω ότι είμαι σπόρος από την γη και όχι φερμένος από το διάστημα. Όπως και να έχει πρέπει να διαιωνίζουμε το είδος χωρίς ρεβανσισμό, αλλά γιατί είναι φυσική συνέπεια, εδώ να πω ότι δεν μπορείς να παραβλέψεις ότι πρέπει να αποκτήσεις την γνώση της φύσης για να έχει αξία ο απόγονός σου. Και απόγονο πρέπει να έχεις για να γνωρίσεις την μητρότητα και την αναγέννηση που είναι συμβατή με την μητέρα γη και να αποκτήσεις εμπειρία για να κάνεις καλύτερη την επομένη γενιά. Πάντως είναι επιλογή του καθενός πως θα το πράξει αρκεί να μην βλάπτει τον άλλον.

      • κουρεμένος

        Είμαι πολύ περήφανος για το καθημερινό πιάτο που μπορώ να προσφέρω σε μένα και την οικογένειά μου. Αφενός γιατί το αποκτώ με τίμια εργασία αφετέρου για τη χαρά που παίρνω όταν έρχονται φίλοι να το μοιραστούμε μαζί. Κι επειδή μάλλον δεν είμαι γεννημένος για να ανακαλύψω τη θεραπεία του καρκίνου, ούτε έχω το θάρρος να υιοθετήσω παιδιά από τη Σομαλία, περιμένω με αγωνία τη λίστα με τα επαγγέλματα που σου εξασφαλίζουν βιοπορισμό με το σύστημα 2-3-2-3-2. Κατά προτίμηση για τις ηλικίες 45-65.
        Όσο για το τι σημαίνει η απόκτηση παιδιού, καλύτερα να ρωτήσουμε τα μέλη του σωματείου «Κυβέλη».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>