«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Γίνεται πολιτική (στην Ελλάδα) χωρίς διαπλοκή ;

Δεκαπέντε φορολογούμενοι Έλληνες πολίτες οφείλουν στο Δημόσιο συνολικά 3,2 δισ. Ευρώ!! (εδώ) . O τελευταίος των 15 οφείλει πάλω από 100 εκατομμύρια € ενώ ο πρώτος περίπου 1 δις! .
Προφανώς τέτοιες οφειλές δεν συσσωρεύονται σε ένα – δυο χρόνια. Αποτελούν το προϊόν πολυετούς συστηματικής φοροδιαφυγής.
Και ο απλός πολίτης αναρωτιέται.
«Μα καλά, οι αρμόδιοι για την πάταξη της φοροδιαφυγής τι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια; Και πώς είναι δυνατόν να φτάσει ένας ……..
φορολογούμενος να χρωστάει τέτοια τεράστια ποσά αν δεν τον καλύπτουν ισχυρά πρόσωπα;»
Ο εντοπισμός κάποιων «αρμοδίων» με δυσθεώρητα ποσά καταθέσεων και τεράστιες περιουσίες αποτελεί μέρος της απάντησης.
Ένα άλλο μέρος της απάντησης δίνεται από το ότι κάποιοι που κοσμούν τη λίστα και θα έπρεπε να βρίσκονται (τουλάχιστον) στη φυλακή κυκλοφορούν ελεύθεροι προς δόξαν της ελληνικής δικαιοσύνης.
Αν τώρα ρίξουμε και μια ματιά (εδώ) τα πράγματα διαλευκαίνονται πλήρως. Το γερμανικό περιοδικό Stern δεν κρύβει λόγια. Αναφέρει την περίπτωση εφοπλιστή που δυο μέρες μετά την ειδοποίηση που πήρε από τις φορολογικές αρχές να τακτοποιήσει την οφειλή του, εκείνος μετέφερε στην Ελβετία 600 εκατομμύρια €. Και το Stern καταλήγει:
«Ήταν ένα είδος προειδοποίησης του δισεκατομμυριούχου ότι θα ήταν καλύτερα να τον αφήσουν στην ησυχία του, παρά να μεταφέρει το σύνολο των επιχειρήσεών του στο εξωτερικό».
Και τώρα προκύπτει το επόμενο ερώτημα.
Το πολιτικό μας σύστημα στελεχώνεται από ηλίθιους ή από αγύρτες;
Ήμουν έτοιμος να δεχθώ την πρώτη εκδοχή μέχρι που διάβασα την άποψη του διευθυντή του ΙΟΒΕ που ασφαλώς γνωρίζει τα πράγματα πολύ καλλίτερα από τον συντάκτη αυτής της ανάρτησης.
Ο κ. Στουρνάρας λοιπόν λέει:
«Είμαστε μια φτωχή χώρα των πλούσιων ανθρώπων. Και αυτοί οι πλούσιοι δεν πληρώνουν φόρους, επειδή λείπει η πολιτική βούληση. Εδώ συνεχίζει να κυριαρχεί το πελατειακό σύστημα.
Τα συμφέροντα της πολιτικής και της οικονομίας είναι στενά συνυφασμένα, και οι πολιτικοί δεν είναι πρόθυμοι να αλλάξουν αυτό το καθεστώς». (εδώ).
Εδώ ακριβώς είναι το «κουμπί» της υπόθεσης.
Τα συνυφασμένα συμφέροντα πολιτικής και οικονομίας, δηλαδή με κάπως ευρύτερη ερμηνεία, τα γνωστά διαπλεκόμενα ή σε πιο λαϊκή και κατανοητή γλώσσα το νταβατζιλίκι.
Ένα νταβατζιλίκι που άρχισε στα μέσα του 20ου αιώνα με τα γνωστά «θαλασσοδάνεια» και γνώρισε στιγμές δόξας με τα «δωράκια» των 500 εκατομμυρίων.
Όλα αυτά βέβαια με την ανοχή αν όχι και με τις ευλογίες των πολιτικών αγυρτών.
Και το άκρο άωτο της αγυρτείας!
Αντί οι πολιτικοί καραγκιόζηδες να βγάλουν το σκασμό και να εξαφανιστούν από το προσκήνιο έχουν το θράσος να καταγγέλλουν. Αντί να υποκρίνονται ότι προσπαθούν να απαλλάξουν την πολιτική από τη διαπλοκή, θα έπρεπε να έχουν την στοιχειώδη εντιμότητα να θέσουν δημοσίως τα παρακάτω ερωτήματα:
1. Υπάρχει ή δεν υπάρχει διαπλοκή και διαφθορά στις μεγάλες εταιρείες δημοσίων έργων;
2. Υπάρχει ή δεν υπάρχει διαπλοκή και διαφθορά στα ΜΜΕ;
3. Υπάρχει ή δεν υπάρχει διαπλοκή και διαφθορά στις εταιρείες προμήθειας του δημοσίου;
4. Υπάρχει ή δεν υπάρχει διαπλοκή και διαφθορά στο ποδόσφαιρο;
5. Υπάρχει ή δεν υπάρχει διαπλοκή και διαφθορά στο Χρηματιστήριο;
6. Υπάρχει ή δεν υπάρχει διαπλοκή και διαφθορά στα Πανεπιστήμια;
7. Υπάρχει ή δεν υπάρχει διαπλοκή και διαφθορά στη δικαιοσύνη;
8. Υπάρχει ή δεν υπάρχει διαπλοκή και διαφθορά στο σύστημα υγείας;
9. Υπάρχει ή δεν υπάρχει διαπλοκή και διαφθορά στις πολεοδομίες;
κλπ, κλπ, κλπ. . .
Και αφού απαντήσουν με όση ειλικρίνεια τους έχει μείνει, μπορούν στο τέλος να θέσουν και το παρακάτω «υπαρξιακό» ερώτημα.
Μπορεί στην Ελλάδα – όπως την έχουμε καταντήσει – να υπάρξει πολιτική χωρίς διαπλοκή;
Ο καθένας μπορεί να δώσει την απάντησή του, αφού βέβαια λάβει υπόψη του και την καθόλου τιμητική θέση που κατέχουμε στον πίνακα διαφθοράς που καταρτίζει κάθε χρόνο η Διεθνής διαφάνεια. (εδώ) Δυστυχώς η διαφθορά και η διαπλοκή είναι μέρος της καθημερινότητας πλέον στην Ελλάδα. Και έχουν αδρανοποιηθεί τόσο τα ανακλαστικά μας ώστε αντί να μας εξοργίζει η κατάσταση, προσπαθούμε να βρούμε κάποιο «βύσμα» ώστε να επωφεληθούμε κι εμείς από το φαγοπότι που έχει ως κύριο πιάτο τις σάρκες της Ελλάδας.
Το άλλοθί μας;
«Έτσι κάνουν όλοι ρε φίλε . . .»
Βρισκόμαστε σε τέτοιο σημείο ηθικής παρακμής που δεν αντιλαμβανόμαστε ότι όποιος θέλει να διαφοροποιηθεί από τον «χύδην όχλο» πρέπει πρώτα απ’ όλα να αποποιηθεί την χυδαία συμπεριφορά.
Γι αυτό και δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλήθηκαν τόσοι πολλοί τόσο πολύ, όταν ο ΓΑΠ είπε «κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα».
Ήταν αλήθεια αλλά ήταν η μισή από μια μεγάλη αλήθεια.
Η άλλη μισή θα έπρεπε να αναφέρεται στις ευθύνες του πολιτικού συστήματος που καθόρισε τις τύχες της χώρας τα τελευταία 60 χρόνια.
Ενός συστήματος που διέφθειρε συνειδήσεις, διέβρωσε αξίες και εκμηδένισε το ήθος που είχε κάποτε η ελληνική κοινωνία (ή έστω μέρος αυτής).
* * * * * * * * * * * * *
Ευθύλογος
vacon28@gmail.com
http://kafeneio-gr.blogspot.com/

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>