Το Γενικό Γραφείο Ψηφιακής και Τεχνητής Νοημοσύνης του Υπουργείου Άμυνας, που ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο, είναι υπεύθυνο για την επιτάχυνση της υιοθέτησης αναδυόμενων τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη, με στόχο τη δημιουργία πλεονεκτήματος απόφασης από την αίθουσα συνεδριάσεων στο πεδίο της μάχης.

Και σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Kathleen Hicks, η εφαρμογή υπεύθυνης τεχνητής νοημοσύνης σε πολεμικές μάχες, υποστήριξη επιχειρήσεων και επιχειρηματικές πρακτικές θα είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση αυτού του πλεονεκτήματος, βελτιώνοντας παράλληλα την εθνική ασφάλεια.

Η αποστολή της RAI είναι να δημιουργήσει ισχυρά, ανθεκτικά και αξιόπιστα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, ενώ παράλληλα θα γίνει κορυφαίος υποστηρικτής στον παγκόσμιο διάλογο για την ηθική της τεχνητής νοημοσύνης.

Η ενσωμάτωση του RAI με στοχαστικό τρόπο μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Επιπλέον, η ρομποτική αυτοματοποίηση διεργασιών , η οποία χρησιμοποιεί ρομπότ λογισμικού που μιμούνται τις ανθρώπινες ενέργειες, πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο για να βοηθήσει το Υπουργείο Άμυνας να επιτύχει την αποστολή RAI του.

Για τον σκοπό αυτό, το RPA σε συνδυασμό με το RAI θα απελευθερώσει τους πολεμιστές από επαναλαμβανόμενες εργασίες, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν σε ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης, να διατηρήσουν το πλεονέκτημα του πεδίου μάχης έναντι των αντιπάλων των ΗΠΑ, να υποστηρίξουν μέτρα κυβερνοασφάλειας και να προσομοιώσουν σενάρια πραγματικού κόσμου για εκπαίδευση.

Επιπλέον, ο συνδυασμός RPA και RAI θα οικοδομήσει την εμπιστοσύνη και τη γνώση του προσωπικού του Πενταγώνου για τις μελλοντικές διαδικασίες RAI.

Πώς ο Αυτοματισμός υποστηρίζει την Υπεύθυνη AI

Ένας τρόπος για να περιγράψουμε τον τρόπο με τον οποίο το RPA υποστηρίζει το RAI είναι να δούμε το AI ως τον «εγκέφαλο» και το RPA ως τα «χέρια» για τις ικανότητες μάχης.

Ένας εγκέφαλος μπορεί να ονειρευτεί έννοιες αλλά δεν μπορεί να τις εφαρμόσει χωρίς χέρια.

 Ταυτόχρονα, τα χέρια χωρίς εγκέφαλο δεν μπορούν να επιβλέπουν τις προηγμένες διαδικασίες.

Όταν συνδυάζονται οι δύο τεχνολογίες, οι προηγμένες αμυντικές εργασίες θα είναι επιτυχείς.

Συνδυάζοντας RPA και RAI, το αμυντικό προσωπικό θα δημιουργήσει ευφυή αυτοματισμό (IA) που αυτοματοποιεί τόσο διοικητικές όσο και πολεμικές εργασίες, όπως η επεξεργασία δεδομένων προσωπικού, η πρόβλεψη μηχανικών βλαβών σε πλατφόρμες όπλων και η εκτέλεση σύνθετων αναλύσεων που υποστηρίζουν τον πολεμιστή και βελτιώνουν τις αμυντικές ικανότητες.

Επιπλέον, η ανάπτυξη αναδυόμενων τεχνολογιών, όπως το RPA και το RAI, με παλαιού τύπου συστήματα μπορεί να είναι μια πρόκληση για οποιονδήποτε κυβερνητικό οργανισμό — ειδικά για μια οντότητα τόσο μεγάλη όσο το DoD.

Οι αξιωματούχοι άμυνας που χρησιμοποιούν το RAI για τη λήψη αποφάσεων θα πρέπει να κατανοήσουν τα όριά του και να καταλάβουν τι θα κάνει για αυτούς.

Το αμυντικό προσωπικό πρέπει επίσης να γνωρίζει πώς να χρησιμοποιεί το RAI και πώς να εκτελεί έναν αλγόριθμο, όπως θα εκτελούσε οποιαδήποτε τεχνολογία ή συσκευή πεδίου μάχης.

Χρησιμοποιώντας μια πλατφόρμα RPA που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη σε όλη την ανάπτυξη της RAI, το Πεντάγωνο μπορεί να επιτύχει πολλούς από τους στόχους που περιγράφονται στα σχέδια εκσυγχρονισμού της πληροφορικής, όπως:

— Επιτάχυνση της συνολικής υιοθέτησης του RAI βοηθώντας στην επίλυση των προκλήσεων της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης και γρήγορη μετάβαση στην παραγωγή

— Μετριασμός των κινδύνων ασφαλείας με την εφαρμογή μοντέλων μηχανικής μάθησης (ML) σε προβλήματα με απρόβλεπτα αποτελέσματα

— Βελτίωση της ικανότητας των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης για εθνική και παγκόσμια συνεργασία, δίνοντας τη δυνατότητα στο Υπουργείο Άμυνας να λειτουργεί εσωτερικά και με τους συμμάχους των ΗΠΑ με μεγαλύτερη ευελιξία και εξαλείφοντας τα οργανωτικά σημεία συμφόρησης και τα σιλό εργασίας

— Διασφάλιση ότι οι δυνατότητες RAI ευθυγραμμίζονται με τις επιχειρησιακές και αμυντικές ανάγκες των ΗΠΑ, επιτρέποντας την αλληλεπίδραση με ανθρώπινους εργαζομένους για επικύρωση και διόρθωση

Παραδείγματα για το πώς το Υπουργείο Άμυνας μπορεί να χρησιμοποιήσει το RPA καθώς προχωρά περιλαμβάνουν:

— Ελαχιστοποίηση της ακούσιας ανθρώπινης προκατάληψης στις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένου του εντοπισμού και της αποφυγής ακούσιων συνεπειών από αμυντικά συστήματα, και της δυνατότητας απενεργοποίησης συστημάτων που εμφανίζουν ακούσια συμπεριφορά , μια βασική αρχή που περιγράφεται στις «5 Αρχές Δεοντολογίας της Τεχνητής Νοημοσύνης» του Υπουργείου Άμυνας.

— Εκσυγχρονισμός της διαδικασίας διακυβέρνησης δεδομένων με την αυτοματοποίηση της προστασίας δεδομένων και την πρόληψη της διαρροής δεδομένων

— Εξορθολογισμός της διαδικασίας επικύρωσης απαιτήσεων με τη χρήση αυτοματοποιημένης διαχείρισης κύκλου ζωής εφαρμογών

— Προώθηση μιας κοινής κατανόησης της RAI μεταξύ ξένων κυβερνήσεων με την αυτοματοποίηση και την τυποποίηση πολλών από τα βήματα που εμπλέκονται στην ανάπτυξη και ανάπτυξη της RAI

— Αύξηση του πιο κρίσιμου πλεονεκτήματος του Υπουργείου Άμυνας — των ανθρώπων — για τη μεταφόρτωση χειροκίνητων/χρονικών εργασιών σε αυτοματισμούς, απελευθερώνοντάς τους ώστε να επικεντρωθούν σε κρίσιμες δραστηριότητες αποστολής υψηλής αξίας.

Αυτοματισμός, RAI και Εθνική Ασφάλεια: Τι ακολουθεί;

Το μέλλον της εθνικής ασφάλειας θα είναι έξυπνο και αυτοματοποιημένο.

Και όπως σημείωσε το Υπουργείο Άμυνας στην Έκθεση Στρατηγικής και Διαδρομής Εφαρμογής AI, «Το RAI είναι ένα ταξίδι στην εμπιστοσύνη».

Για το σκοπό αυτό, το RAI δεν θα πρέπει να θεωρείται ως ένα τελικό παιχνίδι στο οποίο χαρακτηρίζεται «υπεύθυνος» και δεν θα πρέπει ποτέ να επανεξεταστεί.

Η RAI απαιτεί συνεχή επίβλεψη.

Οι αμυντικές υπηρεσίες θα πρέπει να προχωρήσουν πέρα ​​από τις παραδοσιακές χρήσεις του αυτοματισμού και της τεχνητής νοημοσύνης για να συμπεριλάβουν πτυχές εργατικού δυναμικού, πολιτισμού, οργάνωσης και διακυβέρνησης.

 Επιπλέον, το RPA με δυνατότητες RAI θα επιτρέψει στο Υπουργείο Άμυνας να αξιολογήσει όλες τις αμυντικές διαδικασίες, όπως μέτρα κυβερνοασφάλειας, χρησιμοποιώντας αυτοματισμό, τεχνητή νοημοσύνη και δεδομένα.

Καθώς το Υπουργείο Άμυνας προχωρά με τα σχέδια εκσυγχρονισμού της πληροφορικής, οι αξιωματούχοι της άμυνας θα πρέπει να ενσωματώσουν άλλη αναδυόμενη τεχνολογία, όπως η μηχανική μάθηση.

 Επί του παρόντος, το Υπουργείο Άμυνας εφαρμόζει μηχανική εκμάθηση σε πολλούς τομείς – συμπεριλαμβανομένου του βίντεο πλήρους κίνησης – που επιτρέπει στον στρατό να παρακολουθεί στόχους υψηλής αξίας σε πραγματικό χρόνο, ενώ μειώνει τις παράπλευρες ζημιές, τις εναέριες δορυφορικές εικόνες και την αναγνώριση ανθρώπινης γλώσσας.

Οι μελλοντικές χρήσεις για την αυτοματοποίηση και το RAI στην εθνική άμυνα θα περιλαμβάνουν επίσης προσαρμογές στο πλαίσιο, όπως υπολογιστές που προσαρμόζονται σε νέες καταστάσεις χωρίς να έχουν επανεκπαιδευτεί και την ικανότητά τους να ενημερώνουν τον πολεμιστή γιατί ελήφθησαν ορισμένες αποφάσεις.

Για παράδειγμα, το τμήμα μπορεί να αναπτύξει ένα πλήρως αυτόνομο ναυτικό πλοίο με δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιεί αλγόριθμους για να το βοηθήσει να κινηθεί σε καταστάσεις για τις οποίες δεν είχε εκπαιδευτεί, όπως κακές καιρικές συνθήκες ή να λειτουργεί σε αμφισβητούμενα ύδατα, σύμφωνα με τον Brian Mazanec, διευθυντή της κυβέρνησης.

Ομάδα Άμυνας και Διαχείρισης του Γραφείου Λογοδοσίας.

Και τέλος, καθώς τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης αρχίζουν να επεξεργάζονται πληροφορίες παρόμοια με τους ανθρώπους, η ηθική ανάπτυξη και χρήση αυτοματισμού και RAI σε μάχιμες και μη εφαρμογές θα είναι κρίσιμη για την εθνική ασφάλεια τώρα και στο μέλλον καθώς αυξάνονται οι παγκόσμιες απειλές.

Ο Jerrod McBride είναι περιφερειακός αντιπρόεδρος της UiPath, μιας παγκόσμιας εταιρείας που κατασκευάζει λογισμικό ρομποτικής αυτοματοποίησης διεργασιών.

Έχετε μια γνώμη;

Αυτό το άρθρο είναι ένα Op-Ed και οι απόψεις που εκφράζονται είναι αυτές του συγγραφέα.

Εάν θέλετε να απαντήσετε ή έχετε ένα δικό σας άρθρο που θα θέλατε να υποβάλετε, στείλτε email στον Ανώτερο Διευθύνοντα Συντάκτη Cary O’Reilly στο C4ISRNET.

https://www.c4isrnet.com/artificial-intelligence/2022/10/04/combining-automation-responsible-ai-critical-for-national-security/?utm_source=sailthru&utm_medium=email&utm_campaign=c4-overmatch