«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Γιατί τα δυτικά ΜΜΕ δεν βρήκαν επιχειρήματα για το τελεσίγραφο του Πούτιν

<p>Κολάζ © LIFE.  Φωτογραφία © TASS / Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP</p>

Ο Gevorg Mirzayan, αναπληρωτής καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, για το πώς αντιλήφθηκαν οι πολιτικοί και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης την ομιλία του Πούτιν στις 30 Σεπτεμβρίου και την αντίδραση της Ρωσίας μετά τους βομβαρδισμούς στο Nord Stream.

Κολάζ © LIFE. Φωτογραφία © TASS / Gavriil Grigorov, Sputnik, Κρεμλίνο Pool Photo via AP

δύο ή τρία βήματα

«Ομιλία του Μονάχου στη μέγιστη ταχύτητα».

Έτσι αποκαλούσαν ορισμένοι Ρώσοι μπλόγκερ την ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν στις 30 Σεπτεμβρίου, αφιερωμένη στην υιοθέτηση νέων περιοχών στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ωστόσο, αυτή η ομιλία ήταν μάλλον η δεύτερη πράξη της ομιλίας του στις 21 Σεπτεμβρίου, όταν μίλησε για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στα εδάφη που απελευθερώθηκαν από την ουκρανική κατοχή για την ένταξή τους στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Και οι δυτικοί πολιτικοί, ειδικοί και δημοσιογράφοι ενθουσιάστηκαν περισσότερο με την πυρηνική διάσταση αυτής της ομιλίας – αυτό που είδαν ως υπαινιγμούς για πιθανή χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία, καθώς και στρατηγικών πυρηνικών όπλων κατά της Δύσης.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, φυσικά, έδειξαν εμπιστοσύνη και ψυχραιμία.

«Οι πυρηνικοί κροταλμοί δεν είναι αυτό που περιμένουμε να ακούσουμε από τους ηγέτες μεγάλων χωρών με στρατιωτικές δυνατότητες», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν.

Ορισμένοι δημοσιογράφοι ισχυρίστηκαν ότι αυτές οι απειλές ήταν σημάδι αδυναμίας.

 «Οι πυρηνικές απειλές είναι το μόνο που έχει απομείνει τώρα στον Πούτιν», λέει ο Atlantic Μπαιτεν. 

Προφανώς, ξεχνώντας τα 25 εκατομμύρια άτομα της εφεδρείας κινητοποίησης, αυτό είναι περισσότερο από ολόκληρο τον πληθυσμό που παραμένει τώρα στην Ουκρανία, το κολοσσιαίο οικονομικό πλεονέκτημα της Μόσχας, την ικανότητα του ρωσικού στρατού να χτυπά οπουδήποτε στην Ουκρανία (συμπεριλαμβανομένων των κέντρων λήψης αποφάσεων) , καθώς και την παρουσία αυτών των τύπων όπλων στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που ο ουκρανικός στρατός δεν ονειρευόταν ποτέ.

Ωστόσο, άλλα έντυπα που επικρίνουν τα γεγονότα είναι εξαιρετικά ανησυχητικά. 

“Μετά την προσάρτηση από τη Ρωσία, ο κόσμος ήταν δύο ή τρία βήματα μακριά από τον πυρηνικό πόλεμο”, διαβεβαιώνει η Washington Post .

“Οι απειλές του κ. Πούτιν είναι απειλές για επιθετική χρήση πυρηνικών όπλων για αυτοκρατορική επέκταση.

Πρέπει να σταματήσει.

Αλλά πώς;

” ρωτάει η Wall Street Journal.

Και το ερώτημα «πώς» είναι προφανές, γιατί, σύμφωνα με τους ειδικούς, η ψυχραιμία των αμερικανικών αρχών είναι σαφώς υπερβολική.

“Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν μιλούν γύρω από ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με την απειλή της χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία.

Προσπαθώντας να αποφύγουν την κλιμάκωση της σύγκρουσης, χρησιμοποιούν γλώσσα που υποδηλώνει στρατηγική αβεβαιότητα”, γράφει το The Hill.

“Δεν χρειάζεται να πούμε στον Πούτιν τι ακριβώς θα κάνουμε.

Εκεί χρειάζεται η στρατηγική αβεβαιότητα”, λέει ο πρώην αναπληρωτής βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ντέιβιντ Κρέμερ.

Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση, «στρατηγική αβεβαιότητα» σημαίνει προφανώς την αναγνώριση της ανικανότητας – η Δύση δεν καταλαβαίνει πώς να αντιδράσει σε αυτήν.

“Μετά την προσάρτηση του ουκρανικού εδάφους, υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία στην Ουάσιγκτον.

Εάν η Ουκρανία καταφέρει να αξιοποιήσει την επιτυχία της και ο Πούτιν αντιμετωπίσει μια ταπεινωτική ήττα, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούν ότι θα μπορούσε γρήγορα να παραλείψει τα υπόλοιπα βήματα και να εξετάσει το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων”, γράφει καιρούς Ιαπωνίας.

Δυτικά ΜΜΕ για δημοψηφίσματα: Η Ρωσία - μπορεί να επαναλάβει, η Δύση - προετοιμάζεται για έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο

Δυτικά ΜΜΕ για δημοψηφίσματα: Η Ρωσία – μπορεί να επαναλάβει, η Δύση – προετοιμάζεται για έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο

Απλά μην σκαρφαλώνεις

Ωστόσο, άλλοι εξήγησαν ότι ο Πούτιν δεν επρόκειτο να βομβαρδίσει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

“Δεν πρόκειται για τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων για να αντιστραφεί η παλίρροια του πολέμου.

Αυτό είναι ένα μήνυμα πρώτα από όλα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και δεύτερον προς το ΝΑΤΟ, ώστε να μην συνεχίσουν τον πόλεμο στη Ρωσία και να απειλήσουν άμεσα τον Πούτιν”, Newsweek ανέφερε αξιωματούχους του Πενταγώνου .

“Ο Πούτιν δεν μπλοφάρει, αλλά συγκρατείται.

Προσπαθεί να εμποδίσει τη Δύση να παράσχει στην Ουκρανία περισσότερα όπλα υψηλής τεχνολογίας”, δήλωσε ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρωσία Μάικλ ΜακΦόλ.

Δηλαδή, στην πραγματικότητα, τίποτα δεν απειλεί την ασφάλεια της Δύσης εάν δεν απειλεί την ασφάλεια της Ρωσίας.

Ναι, ορισμένοι στην Ευρώπη εξακολουθούν να προσφέρουν μια σκληρή απάντηση. 

“Απ’ όσο γνωρίζουμε, ο Πούτιν απειλεί να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της Ουκρανίας και όχι να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ.

Αυτό σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να απαντήσει με συμβατικό τρόπο… Αλλά η απάντηση πρέπει να είναι καταστροφική.

Και πιστεύω ότι αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα που στέλνει τώρα το ΝΑΤΟ στη Ρωσία», σχολιάζει ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Zbigniew Rau.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, κάπου μεταξύ 16:00 (τέλος της ομιλίας του Πούτιν) και 19:00 (η ομιλία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ), φαινόταν σε κάποιον ότι η Συμμαχία θα απαντούσε στις ρωσικές απειλές ενώνοντας την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Zelensky, σε ένα τραπέζι στη μέση του δρόμου, κατάφερε να υπογράψει μια «αίτηση για ταχεία είσοδο», και στη συνέχεια άρχισαν να διαδίδονται στα μέσα ενημέρωσης πληροφορίες για τη μοιραία ομιλία του Stoltenberg στις 19:00.

Ωστόσο, αν γινόταν μοιραίο, τότε για τον Ζελένσκι ήταν με τη μορφή ενός κρύου ντους που χύθηκε στον γιακά του Ουκρανού ηγέτη.

Ο Στόλτενμπεργκ κατέστησε σαφές ότι δεν θα υπάρξει «ταχεία διαδικασία» μέχρι να υπάρξει «η συγκατάθεση και των 30 χωρών-μελών της συμμαχίας».

Και αυτή η συμφωνία δεν αναμένεται.

Επιπλέον, εκτός από τους προφανείς αντιπάλους στο πρόσωπο της κυρίαρχης Ουγγαρίας και της Τουρκίας, ενάντια στην ένταξη της Ουκρανίας (που κατέχει, υπενθυμίζουμε, μέρος του εδάφους των νέων περιοχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας), ο ίδιος ο Χάρτης του ΝΑΤΟ απαγορεύει την αποδοχή χώρες με ανεπίλυτες εδαφικές διαφορές.

Ορισμένοι ειδικοί έγραψαν ότι ένα τέτοιο “κρύο ντους” ήταν το αποτέλεσμα του γεγονότος ότι ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι έκανε μια κίνηση δημοσίων σχέσεων με ένα κομμάτι χαρτί χωρίς τη συγκατάθεση της ηγεσίας του ΝΑΤΟ (καλά, ή ολόκληρης της ηγεσίας του ΝΑΤΟ).

Γιατί η Πολωνία ανακοινώνει την ανάπτυξη στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και τι προετοιμάζεται

Γιατί η Πολωνία ανακοινώνει την ανάπτυξη στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και τι προετοιμάζεται

Αυτό είναι οικολογία!

Ωστόσο, η Δύση έδωσε μια σκληρή απάντηση στη Ρωσία. 

Κυριολεκτικά λίγες μέρες αφότου ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων, ανατινάχτηκαν τρεις από τους τέσσερις σωλήνες Nord Stream, οι περισσότερες εκδοχές κατηγορούν τις Ηνωμένες Πολιτείες για αυτό το σαμποτάζ.

Σχεδόν από τη στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης στο Nord Stream, τα δυτικά ΜΜΕ την κάλυψαν κυρίως όχι μέσα από το πρίσμα της εύρεσης του ένοχου, αλλά από το πρίσμα των περιβαλλοντικών θρήνων.

«Μια διαρροή αερίου από το Nord Stream θα μπορούσε να γίνει μια νέα καταστροφή για το κλίμα», παραπονιέται το Bloomberg , υπενθυμίζοντας ότι η απελευθέρωση αυτού του αερίου θα ισοδυναμεί με το ένα τρίτο των ετήσιων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου ολόκληρης της Δανίας.

«Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, μια σημαντική ανακάλυψη φυσικού αερίου από το Nord Stream θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη έκλυση μεθανίου στην ιστορία», επαναλαμβάνει το Reuters .

Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, γιατί οποιαδήποτε ουσιαστική συζήτηση για την τρομοκρατική επίθεση στο SP-2 (και όλοι ήδη συμφωνούν ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση) δεν θα είναι υπέρ της Δύσης.

Η ρωσική πλευρά, τόσο σε προεδρικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο απλών ειδικών, διαβεβαιώνει ότι πίσω από τις επιθέσεις βρίσκονται «Αγγλοσάξονες», δηλαδή οι ΗΠΑ.

Οι Αμερικάνοι βέβαια λένε ότι δεν έχει καμία σχέση. 

“Θα είμαι ξεκάθαρος: οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνούνται κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη σε αυτό το περιστατικό (όχι “τρομοκρατική επίθεση” ή “έγκλημα”, αλλά ένα περιστατικό.

Περίπου Εκδ. ), και αρνούμαστε οποιαδήποτε πρόταση για το αντίθετο.” υποστηρίζει ο αναπληρωτής πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Ρίτσαρντ Μιλς .

Η Ρωσία χρησιμοποιεί το Συμβούλιο Ασφαλείας ως πλατφόρμα για τη διάδοση θεωριών συνωμοσίας και παραπληροφόρησης, είπε.

Διαλύοντας την Ευρώπη: Πώς η Δύση αποφάσισε να τιμωρήσει τον Ερντογάν για την πίστη της Ρωσίας

Διαλύοντας την Ευρώπη: Πώς η Δύση αποφάσισε να τιμωρήσει τον Ερντογάν για την πίστη της Ρωσίας

Ωστόσο, η θέση της Μόσχας βασίστηκε στην αρχή «ποιος ωφελείται».

Και έτσι ακριβώς συνέβη ότι οι εκρήξεις στο Nord Stream 2 είναι επωφελείς για τους Αμερικανούς – από την άποψη των προοπτικών για προμήθεια αερίου των ΗΠΑ στην Ευρώπη, την επιθυμία να αποδυναμωθεί η Γερμανία, να στερηθεί η Ρωσία από την εισροή χρημάτων για φυσικό αέριο (ένα Το εμπάργκο στο ρωσικό φυσικό αέριο απέτυχε να εισαχθεί) και επίσης να αποδυναμώσει την οικονομική εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ναι, οι Αμερικανοί προσπάθησαν να φτιάξουν τουλάχιστον κάποια κατασκευή σχετικά με τα οφέλη των εκρήξεων για τη Ρωσία.

Κατά τη γνώμη τους, η Μόσχα, προσπαθώντας να προσφέρει στην Ευρώπη έναν κρύο και σκοτεινό χειμώνα, έπρεπε να σταματήσει την άντληση φυσικού αερίου στην Ευρώπη – και να το σταματήσει, ώστε η Gazprom να μην υπόκειται σε τεράστια πρόστιμα για μη εκπλήρωση των συμβατικών υποχρεώσεων.

« Αυτή η πράξη δολιοφθοράς σηματοδοτεί το σημείο χωρίς επιστροφή. 

Η οικονομική ζημιά που προκλήθηκε από αυτές τις επιθέσεις θα οδηγήσει την Ευρώπη σε μια ύφεση τόσο βαθιά όσο η ύφεση του 2009, λέει ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας Άριελ Κοέν.

Αυτόν τον χειμώνα, η Ευρώπη είναι καταδικασμένη να αντιμετωπίσει τη χειρότερη ενεργειακή κρίση από το αραβικό εμπάργκο πετρελαίου το 1974 ή χειρότερη .

Ωστόσο, αυτά τα επιχειρήματα φαίνονται εξαιρετικά αδύναμα, ειδικά στο πλαίσιο της επιθυμίας της Μόσχας να ανοίξει το SP-2, καθώς και της ικανότητας να σταματήσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου στην ΕΕ χρησιμοποιώντας εντελώς νόμιμες διαδικασίες, όπως η επισκευή ενός σωλήνα ή η βλάβη των τουρμπινών που οι Ευρωπαίοι δεν μπορεί να επισκευαστεί.

Ομοίως, τα επιχειρήματα του Fox News που βασίζονται στις θέσεις «Ο Πούτιν είναι κακός», «έχει την ικανότητα να ανατινάξει το Nord Stream» και «δεν χρειαζόταν σωλήνα ούτως ή άλλως» φαίνονται αδύναμα.

Τώρα όλοι περιμένουν τα αποτελέσματα της έρευνας, καθώς και την κατανόηση του ποιος θα διενεργήσει αυτήν την έρευνα.

Προφανώς στη λίστα θα πρέπει να περιλαμβάνονται μόνο η Ρωσία (προμηθευτής φυσικού αερίου), η Γερμανία (καταναλωτής φυσικού αερίου), καθώς και η Δανία και η Σουηδία, στα νερά των οποίων σημειώθηκαν εκρήξεις.

Και, όπως πολύ σωστά σημείωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya, η άρνηση της Δύσης να συμμετάσχει στη διαδικασία έρευνας θα καταστήσει σίγουρα αμφίβολα τα μελλοντικά της συμπεράσματα.

https://life.ru/p/1528311

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>