«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΥΦΛΟΙ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝ-ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΗΜΕΡΑ;

ΘΑΝΑΤΟΣ ΒΩΝ

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen
Tel.+Fax: (+49) 2102 34513  E-Meil: chaziteo@t-online.de
02.10.2022

Διευκρινιση
Παν = Ελληναs θεοs του δασουs και των χωραφιων, υιοs του
Ερμη και μιαs Νυμφηs = ολα ‘η ολοκληροs

Παν-Ευρωπη = Ολοκληροs η Ευρωπη π.χ. aπο την Λισαβωνα εωs το
Βλαδιβοστοκ
Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Για τον πατερα τηs Παν-Ευρωπηs Ριχαρντ Νικολαοs φον Κοουντεχοβεν Καλεργι, ο οποιοs μια ολκληρη ζωη αγωνισθηκε για να αποφευχθει η διαιρεση τηs Παν-Ευτωπηs, ισχυεν:

“Τυφλοs ειναι αυτοs ο οποιοs δεν αντιλαμβανεται τουs κινδυνουs που απειλουν μια διαιρεμενη Ευρωπη.

Προδοτηs ειναι αυτοs που δεν κανει τιποτα για να αντιμετωπισει τουs κινδυνουs αυτουs.

Εγκληματιαs ειναι αυτοs που ειναι κατα μιαs ενωμενηs Ευρωπηs και ετσι αποδεικνυει οτι δεν αγαπα το εθνοs του, την οικογενεια του και εχει εγκαταλυψει και τον εαυτο του”.

Ο Ριχαρντ Νικολαοs φον Κοουντεχοβεν Καλεργι ωs γνωστον στην εποχη του εμπνευσθηκε για τουs Παν-Ευρωπαιουs την εξηs, τριων βαθμιδων ταξη:

Μια συμπατικη, αλλα απολιτικη ενωση λαων, που περιλαμβανει
ολοκληρο τον κοσμο, με οικονομικα, επιστημονικα, ιατρικα, ηθικα και τεχνικα ζητηματα, η οποια θα συνεχισει τιs επιτυχειs και απολιτικεs δραστηριοτητεs τηs προηγουμενηs ενωσηs λαων.

Μια Ατλαντικη ενωση, οργανωμενη ωs συστημα συνεργασιαs πολιτκηs, οικονομικηs και χρηματοπιστωτικηs φυσεωs μεταξυ μιαs
μεταρρυθμμιζμενηs Παν-Αμερικηs, μιαs νεοοργανωμενηs βρετανικηs Commonwealth και μιαs οργανωμενηs Παν-Ευρωπηs ωs φυλακαs τηs ειρηνηs και του δυτικου πολιτισμου.

Οι ενωμενεs πολιτειεs τηs Ευρωπηs, μια ενωση η οποια θα μεταμορφωσει την ευρωπα’ι’κη ηπειρο με τιs αποικιεs τηs, σε μια ενωση κρατων κατα το δημοκρατικο πρωτυπο τηs Ελβετιαs.

Η πολυστρωμοs αυτη κατασκευη υπερβαινει ξεκαθαρα την Μονομανια του γερμανικου εθνικου σοσιαλισμου και επισηs τουs μονοδιαστατουs
σχεδιασμουs ενοs κοσμου ομοσποδιακηs μορφηs, αλλα ομωs αυτη, καθ’ ολεs τιs ενδειξειs, υπηρξε μονο μια μεταμορφωμενη, τακτικα ενδιαμεση λυση και μια προσπαθεια να ενωσει μονο αυτα που ενωνονται, να ουδετερωνει με διαιρεση αυτα που δεν ενωνονται και να περιοριζει κατα το δυνατο σε απραξια αυτα που καταστρεφουν.

Οι ανθρωποι ζουν σημερα μεσα και μαζι με κηρυγμενουs και ακηρυκτουs πολεμουs, με κλιματικεs αλλαγεs και καταστροφεs, με τραπεζικεs τρελλεs και με μανιεs επιτυχιαs.

Τα αιτια ομωs και τα αποτελεσματα τριβηs στην αμμο, με εκβιαστικα μετρα μεσων μαζικηs παραπληροφορισηs, με ανυπαρκτη δικαιοσυνη και πολιτικη απραξια, αποσιωπουνται συστηματικα.

Η φλυαρη πολυλογια των σημερινων πολιτικων καθε κομματικηs αποχρωσηs, οτι ο ανθρωποs στεκεται στο κεντρο των επιλογων τουs, η υποκρισια των τραπεζων, οτι αντιμετωπιζουν τουs ανθρωπουs με σεβασμο και τον αγορων, οτι ο ανθρωποs αντιμετωπιζεται ωs πελατηs βασιλεαs, ειναι απλα λογια φουσκεs που δεν υποφερονται.

Ο ανθρωποs εχει ηδη υποβαθμισθει στην πραγματικοτητα σε εναν απλο καταναλωτη προ’ι’οντων.

Η καταστροφικη δυναμικοτητα αυτηs τηs με βαρεα αποτελεσματα εκβιαστικηs καταστασηs, για αρνηση και αυτοτυφλωση, καθισταται ξεκαθαρα αποκαλυπτικη με τα εξηs συνονημα: υποκριτικα, υπουλα, κακοηθηκα, διπλοπροσωπα, μοχθηρα, ψευδη, χαιρεκακα και εγκληματικα.

Υπαρχει πραγματι η κοινοτητα αξιων μεταξυ των ΗΠΑ και τηs ΕΕ που τοσο διαφημιζεται απο τουs Τρασαντλαντιστεs τηs ΕΕ;

Ναι μεν υπαρχουν μερικεs κοινεs αξιεs, αλλα η ταξη αξιων ειναι τοσο διαφορετικη ωστε να μην μπορει να διαπιστωθει μια γενικη και βαρυσημαντη αλληλουχια.

Στην Ευρωπη σε αντιθεση με τιs ΗΠΑ, ελευθερια και ισοτητα, οι χαρακτηριστικεs αξιεs ειναι η ισοτητα και ασφαλεια.

Για τιs συνεπειs ευρωπα’ι’κεs αξιεs, τα ιδεοιστορικα ιχνη εντοπιζονται στην κρατικη ουτοπια του Πλατωνα και οδηγουν δια των απολιταρχικων δομων και την διαλυση αυτων, στιs ιδεολογιεs του Μαρξισμου και Φασισμου και καταληγοουν στην σχολη τηs Φραγκφουρτηs και στο φοιτητικο ξεσηκωμα του 1968.

Η συνταγματικη πραγματικοτητα και η αισθηση τηs ζωηs στιs ΗΠΑ βασιζονται στα ιδανικα, οπωs αυτα εχουν διατυπωθει στο συνταγμα και ειs την διακηρυξη τηs ανεξαρτησιαs και οπωs αυτα προεκυψαν απο τιs ιδεεs τηs αγγλικηs αναγεννησηs και δη απο την φιλοσοφια του John Locke (1632-1704).

Οι ανθρωποι τεινουν, ακολουθωνταs την ταση αυτοσυντηρησηs, προs κατοχη και ιδιοκτησια.

Τα δωρα τηs φυσηs βρισκονται στην διαθεση ολων των ανθρωπων, αλλα τιποτε δεν μπορει να χρησιμοποιηθει χωριs πρωτα να κατακτηθει.

Ο Locke χαρακτηρισε την ιδιοκτησια για πρωτη φορα ωs ανθρωπινο δικαιο.

Υπηρξε ο πρωτοs που παρουσιασε τον φιλελευθερισμον οπωs αυτοs δημιουργηθηκε στην Αγγλια και Ολλανδια με χαρακτηριστικα θρησκευτικηs ανοχηs, περισσοτερο ειρηνικα παρα φανατικα, με ατομικοτητα, και εναs συνεπηs υποστηριχτηs τηs ιδιοκτησιαs, του εμποριου και τηs βιομηχανιαs, περισσοτερο ανηκων στην μεσαια ταξη, παρα σε αυτην τηs μοναρχιαs και και των ευγενων ανθρωπων.

Ειναι λογικο οτι τα ιδανικζα αυτα να επιρρεασαν την ευρωαμερικανικη σχεση, αν και αυτη για πολυ καιρο δεν ειχε ερθει στο προσκηνιο.

Ειs την μεταπολεμικη εποχη συνοδευονταν η σχεση των ευρωπαιων προs τιs ΗΠΑ με ευγωνομοσυνη.

Ακομη και στην εποχη κρισηs μεταξυ των Ντε Γκολικων και των Ατλαντικων, η πλειονοτητα των ευρωπαιων ηταν τηs γνωμηs, οτι η συμμαχια με τιs ΗΠΑ προστατευει την Ευρωπη.

Μετα την τρομερη τρομακτικη επιθεση στο εμπορικο κεντρο τηs Νεαs Υορκηs την 11.09.2001, η συμπαθεια των Ευρωπαιων για τουs Αμερικανουs απεκτησε ενα ενδιαμεσο μεγιστο.

Για τιs ΗΠΑ η τρομακτικη αυτη επιθεση ηταν ενα μεγαλυτεριο γεγονοs απο την επιθεση τηs Ιαπωνιαs στο Pearl Harmour και εδειξε ποσο ευαισθητα εκτεθειμενεs σε κινδυνους βρισκονται αυτεs.

Πολλοι Ευρωπαιοι δεν κατανοησαν ακομη, οτι απο τοτε οι ΗΠΑ αισθανονται εκτεθειμενεs σε κινδυνο απειλων.

Μολιs τον Μαρτιο του 2003 με την έκρηξη του πολεμου κατα του Ιρακ δεχθηκαν τα αισθηματα ευγνωμοσυνηs των Ευρωπαιων τα πρωτα πληγματα.

Σημερα δυσφορουν πολλοι Ευρωπαιοι κατα των ΗΠΑ, διοτι αυτεs στεκονται πισω απο ιδανικα που δεν συμβαδιζουν με τον σοσιαλιστικο ρομαντισμο τηs Ευρωπηs.

Διοτι τα ιδανικα τουs αυτα οδηγουν στην επιτυχια τηs οικονομιαs, στην δυναμικη με πρωτεραιοτητα την ατομικοτητα και στην εμπιστοσυνη στην Αγορα και στον Ανταγωνισμο.

Η ΕΕ με την Ρωσια, δηλαδη η Παν-Ευρωπη, θα μπορουσε να γινει ενα γνησιο αντιβαρο στην αμερικανικη υπερδυναμη.

Χωριs την Ρωσια εχει ακομη να αντιμετωπισει πολλα προβληματα.

Διοτι στον πλσνητη μαs επικρατει μεταξυ των ανθρωπων, χωρισ διακοπη, ο πολεμοs.

Παντου πεθαινουν μαζεs ανθρωπων σε τρομακτικεs και στρατιωτικεs συγκρουσειs και σε εμφυλιουs πολεμουs.

Μια παγκοσμιοποιημενη εγκληματικοτητα υποθαλπει υπογειωs τα φαινομενικα νομιμα συστηματα και ταυτοχρονα διαταρασουν κρατικεs- και χρηματοπιστωτικεs κρισειs τα θεμελια των κοινωνιων και δημιουργουν πονο και δυστυχια.

Δυστυχωs παντα οταν η παγκοσμια οικονομια δεν ανακουφιζεται, οι ανθρωποι οδηγουνται σε εναν πολεμο.

Ο πατεραs τηs Παν-Ευρωπηs Ριχαρντ Νικολαοs Κοουτενχοβεν-Καλεργι πιστευε, οτι μονο μια παγκοσμια κυβερνηση δυτικου τυπου θα μπορουσε με διαρκεια να εξασφαλισει την παγκοσμια ειρηνη.

Οι κυριεs απασχολησειs τηs κυβερνησηs αυτηs, ωs ανωτερη αρχη τηs μεγαλυτερηs συνομοσπονδιαs του πλανητη μαs, θα περιοριζονταν στην εξασφαλιση τηs ειρηνηs, θετονταs φραγμον στην επικρατηση μιαs παγκοσμιαs δικτατοριαs.

Επειδη ιμωs η ενωση κρατων υπηρξε μια νεκρη γενα αναζητουσε ο Κοουτενχοβεν-Καλεργι μια διεξοδο για να εξασφαλισει μια λειτουργουσα ταξη παγκοσμιαs ειρηνηs.

Η ιδεα του υπηρξε ο κατακερματισμοs πρωτα του κοσμου σε μεγαλεs οντοτητεs τιs οποιεs μετα ειρηνικα θα ενωνεν.

Εαν ειχε το εγχειρημα αυτο επιτυχια, θα ενωνονταν οι πεντε μεγαλεs οντοτητεs κατω απο μια δικη τουs στεγη.

Για αυτο επρεπε πρωτα, ωs ενδιαμεση κλιμακα, να ιδρυθουν η Παν-Ευρωπη, η Παν-Αμερικα, η ανατολικη Ασια κ.α.. Το οραμα μιαs μεγαληs Ευρωπηs, μιαs γνησιαs Παν-Ευρωπηs, απο την Λισαβωνα εωs το Βλαδιβοστοκ, υπηρξε το κληροδοτημα του παλαιου Πανευρωπα’ι’κου κινηματοs προs την νεα γενεα, εγραφε ηδη το 1964 στην ευρωπα’ι’κη αναενωση ο πατεραs τηs Παν-Ευρωπηs.

Απο την Παν-Ευρωπη θα μπορουσε να δημιουργηθει μια παγκοσμια κοινωνια.

Ειναι ομωs ετσι;

Η δημιουργια μιαs πραγματι ανεξαρτητα λειτουργουσηs Παν-Ευρωπηs, στεκονταν διαμετρικα αντιθετα στην δημιουργια του “Ενοs Κοσμου”, οχι ομωs μια φαινομενικα ανεξαρτητη και φαινομενικα λειτουργουσα Ευρωπη.

Αυτο δειχνει ξεκαθαρα και η επικαιρη κριση για την Ουκρανια, που συνεχιζει να διατηρειται απο το 2014, αλλα και η προσφατη κριση στην ανατολικοκινεζικη θαλασσα, Οι ΗΠΑ ειναι αυτεs που με την συμπραξη των εθνικιστων του Κιεβου προετοιμασαν μια “πορτοκαλι” επανασταση, η οποια οδηγησε σε προρωσικεs επαρχιεs τηs ανατολικηs και νοτιαs Ουκρανιαs, στην ενταξη αυτων στην ρωσικη επικρατεια και στην δημιουργια μιαs πολυ επικινδυνηs για την ανθρωποτητα πολιτικηs καταστασηs που μπορει να οδηγησει σε εναν ολικα καταστροφικο Τριτο Παγκοσμιο Πολεμο.

Ποιον οφελουν οι κρισειs αυτεs;

Γιατι πραγμα προκειται στην ουσια;

Προκειται μηπωs παλι για την κατοχη των παγκοσμιωs ολο και λιγωτερα γιγνομενα κοιτασματα πρωτων υλων και τον ελεγχον των διοδων μεταφοραs αυτων;

Στον πλανητη μαs ζουν σημερα περιπου 7,5 δισεκατομμυρια ανθρωποι.

Για τουλαχιστον 4 δισεκατομμυρια απ’ αυτουs η ετσι ονομασθεισα ευημερια βρισκεται περαν των οριων αποκτησηs τηs και γι’ αυτο ζουν σε ενα περιβαλλον φτωχειαs, πειναs και αδυναμιαs προs καθε τι το καλλιτερο.

Τα θυματα τηs φτωχειαs των περασμενων 20 ετων ειναι περισσοτερα απο τα θυματα των πολεμων, εμφυλιων πολεμων και κυβερνησεων τηs τρομοκρατιαs του 20 μ.Χ. αιωνα του Χιτλερ και του Σταλιν.

Απο πεινα πεθαμενα παιδια, υπο την ξηρασια κυριευμενοι τοποι, επιδημιεσ, ελεεινα γκετοs ειναι χωριs εξουσια χαρακτηριστικεs λεξειs τηs φρικηs, οι οποιεs δεν συμπεριλαμβανουν τιs τεραστιεs στρατιεs των τελειωs μη εχοντων περιουσια.

Αυτο που ονομσαζουν οι περιπου 3 δισεκατομμυρια ανθρωποι ωs “Κοσμο”, ειναι αποκλειστικα ο δικο τουs κοσμοs τηs αφθονιαs και τηs πολιτιστικηs ιστοριαs.

Η αστηριχτη και τραγικη αυτη κατασταση υπερβαινεται απο την πραγματικοτητα, οτι παγκοσμια και ετησιωs το 50 % των προ’ι’οντων διατροφηs που παραγονται, καταληγει στουs σκουπιδοτοπουs και καταστρεφεται.

Προκειται για μια τραγικη καταγραφη τηs γηινηs σημερινηs πραγματικοτηταs που καταπατει την ανθρωπινη αξιοπρεπεια, δηλαδη το δικαιωμα για ακεραιοτητα και αυτοδιαθεση, ανεξαρτητωs προελευσηs, δερματικου χρωματοs, ηλικιαs και γενοs που επικρατει οχι μονο στιs περιοχεs κρισηs αλλα και στιs λιγεs νησιδεs ευημεριαs.

Οι εδω και δεκαετιεs, στιs ανθρωπινεs κοινωνιεs επικρατουσεs χαρακτηριστικεs διατυπωσειs, του πολεμου των πολιτισμων, του ατομικου πολεμου, των πολεμων για κατοχη των αποθεματων στρατηγικων πρωτων υλων και των πολεμων των γενεων, ο πολεμοs για το κλιμα, ο σημερινοs πολεμοs δια των ηλεκτρονικων υπολογιστων (πολεμοs Cyper) αλλα και ο επικαιροs πολεμοs στην Ουκρανια και τα λεγομενα για τον πολεμο επικρατησηs του νομισματοs,
υπογραμμιζουν την εντυπωση τηs εξαπλωσηs ενοs πακοσμιου πολεμου.

Εαν εξετασθει η σημερινη κατασταση γεωγραφικα, οπωs και στο παρελθον, τα παντα γινονται για επικρσατηση στην “Ευρασια” οπου ζει περιπου το 80 % του πσαγκοσμιου πληθυσμου και οπου βρισκεται το μεγαλυτερο ποσοστο των αποθεματων στρατηγικων πρωτων υλων και ενεργειαs και οπου παραγεται το 70 % του ακαθαριστου παγκοσμιου εισοδηματοs (ΒΙΡ).

Δια τηs θεσεωs τηs στην ευρασιατικη ηπειρο και δια τηs οικονομικηs, επιστημονοτεχνικηs και στρατιωτικηs ισχυοs τηs, η Ρωσια, παιζει και ειs το μελλον θα παιξει ενα σηματικο ρολο στα γηινα γιγνομενα.

Ηδη ο βρετανοs κλασικοs γεωπολιτικοs Χαρολντ Μακιντερ, ο οποιοs στιs αρχεs του 20ου μ.Χ. αιωνα ειχε προκαλεσει μεγαλο θορυβο με τισ θεωριεs του για την Ευρασια, προεβαλλε στιs γενικεs γραμμεs την αντιληψη, οτι σε ενα θαλασσιο πλανητη οπωs ειναι η Γη, το γεωπολιτικο κεντρο βαρουs ειναι η “μεγαλη στερεα του κοσμου”, δηλαδη η Ευρασια.

Νευρολογικη περιοχη για τον ελεγχο τηs Ευρασιαs, συμφωνα με τον ορισμο του Μακιντερ, ειναι η “Κεντρικη Γη”, δηλαδη η απεραντη πεδινη περιοχη που ξεκιναει απο την ανατολικη Ευρωπη και τελειωνει στιs σιβηρικεs ακτεs στον Ειρηνικο.

Ο ελεγχοs τηs Ευρασιαs συνεπαγεται και τον ελεγχο τηs συνολικηs χερσαιαs επιφανειαs του πλανητη μαs, τηs “Παγκοσμιαs Νησου”.

Με βαση την διαπιστωση αυτη, ο Μακιντερ διατυπωσε τον “περιφημο” ορισμο του;

“Οποιοs κυριαρχει στην Κεντρικη Γη ελεγχει την Παγκοσμια Νησο.

Οποιοs ελεγχει την Παγκοσμια Νησο ελεγχει ολοκληρο τον Κοσμο” Επροκειτο στο παρελθον και προκειται συνεπωs και στο παρων για την κυριαρχια στον κοσμο.

Για το λογο αυτο, οι χωρεs τηs δυτικηs και κεντρικηs Ευρωπηs θα συνεχιζουν να ειναι χωρεs υποτελειs και αναγκασμενεs να πληρωνουν φορουs υποτελειαs οπωs στο παρελθον.

Σε καθε χρονο και σε καθε περιοχη τηs Ευρασιαs μπορει να εκδηλωθει μια προκληση με επακολουθα στρατιωτικων συγκρουσιων και εαν κλονισθει ο τρομοs απο μια πυρηνικη καταστροφη, θα οδηγησει αυτη σε ενα παγκοσμιο πολεμο.

Μια τετοια εξελιξη δεν εχει να κανει τιποτε με το οραμα του πατερα τηs Παν-Ευρωπηs Ριχαρντ Νικολαοs Κοουτοχοβεν Καλεργι.

Ο χρηματοπιστωτικοs κοσμοs των ΗΠΑ και τηs ΕΕ καταγινεται με τιs νεεs μορφεs τηs πολεμικηs τεχνηs που ακολουθουν τιs ιδιεs στρατηγικεs οπωs στο παρελθον ακολοθουσαν οι ναζιστεs τηs Γερμανιαs.

Οι στρατηγικεs αυτεs σκοπευουν, οπωs μετα το 2007 στην Ελλαδα, δια των Μνημονιων κλοπηs των κρατικων υποδομων, του εδαφουs και των αποθεματων πρωτων υλων και επιβολην μεγιστων φορων υποτελειαs με το τεχνασμα τηs χρεωκοπιαs.

Οι προδοτεs των Βρυξελλων τηs Παν-Ευρωπηs συνεργαζομενοι με το ΔΝΤ, χρησιμοποιησαν την Ελλαδα για να δοκιμασουν την εφαρμογη τηs καταστροφηs τηs κοινωνικηs δομηs σε ολη την ΕΕ σε εποχεs κρισηs.

Οι προδοτεs αυτοι ηθελαν να γνωριζουν πωs μπορει να λαβει χωρα ενα πραξικοπημα χωριs να δημιουργηθει αντισταση.

Για τα εκληματικα σχδεδια των προδοτων αυτων εχασαν την ζωη τουs χιλιαδεs Ελληνεs λογω ανυπαρξιαs ασφαλειων υγειαs και επικρατηση τηs πειναs ‘η λογω αυτοκτονιων.

Ολα τα καθαρματα αυτα τηs ανθρωποτηταs και του ανθρωπισμου μιλουν υποκριτικα για αξιεs και οραματα που δεν εχουν.

Τα ιδια συμβαινουν και στον τραπεζικο τομεα.

Εαν π.χ. αναλυσει καποιos αντικειμενικα την ληστρικη και σκοπιμη καταρρευση των σησμικων τραπεζων τηs Ελλαδοs καταληγει σε οργιστικα συμπερασματα και αντιδρασειs, Πωs ειναι ποτε δυνατον αυτοδυναμοι παικτεs Ποκερ και συνεργατεs των προδοτων τηs Παν-Ευρωπηs, οι οποιοι συνεχιζουν να λεηλατουν ακομη και την εναπομεινουσα Ευρωπη, χρηματοδοτουμενοι απο τιs κυβερνησειs των κρατων με χρηματα των φορολογουμενων πολιτων, να σωζονται, αντι να στελλνονται στον διαβολο χωριs επιστροφη;

Οπωs κατα τα απαταιωνιστικα τρικ παιχνιδιων τσεπηs, ξαφνικα παρουσιαζονται για πληρωμη οι λογαριασμοι στουs πολιτεs.

Ακομη και στο διαδικτυο λαμβανει χωρα σημερα εναs πολεμοs Cyper, ο οποιοs με την καταστροφικη ισχυ του εμφανιζεται ωs ανικητοs.

Τα παντα στην σημερινη ΕΕ θυμιζουν το τεραs της ελληνικηs μυθολογια, την Υδρα.

Δηλαδη στο φιδι με τα πολλα κεφαλια στα οποια με την κοπη του ενοs ξαναφυτρωνουν αλλα δυο.

Ειναι σημερα και για τον καθε ασχετο κατανοητο, οτι για τουs ωs ανω λογουs τα κρατη δεν συνοψιζονται για μια παγκοσμια ταξη στον 21 μ.Χ. αιωνα αλλα αντιθετα επανερχονται στην κατασταση που βρισκονταν κατα την διαρκεια του 20 μ.Χ. αιωνα, οπωs σημερα μαs δειχνει το παραδειγμα τηs Ιταλιαs.

Επιπλεον σημερα τα οικονομικα και βιομηχανικα μεγαθηρια τα οποια αυτοχρισθηκαν σε κρατικεs οντοτητεs, ενδιαφερονται αποκλειστικα για τα δικα τουs συμφεροντα.

Στην ανακατοσουρα των κρισεων οικονομιαs απο το 2007 η ανακαλυφθησα “κακη Τραπεζα” παριστανει ενα Μνημειο τρομερηs νομισματικηs ελλειψηs ευθυνηs, Ειναι ευνοητο οτι ανακαλυπτονται και “κακα Κρατη” και σε λιγο και “κακοι Πολιτεs” δηλαδη επαναγενιεται στην ΕΕ ο Φασισμοs οπωs προσφατα μαs εδειξαν οι βουλευτικεs εκλογεs στην Ιταλια.

Οι τυφλοι, οι προδοτεs και οι εγκληματιεs τηs Παν-Ευρωπηs, οπωs τουλαχιστον φαινεται, ειναι οι πολιτικεs και οικονομικεs ελιτ των υποτελων κρατων δυτικηs- και κεντρικηs Ευρωπηs και τηs ιδιαs τηs ΕΕ μαζι με τουs τρανσατλαντιστεs αλλα και μαζι με την πολιτικη ελιτ τηs Ρωσιαs επικεφαληs του Πουτιν.

Ολοι αυτοι ειναι ανικανοι να κατανοησουν οτι εργαζονται για τα συμφεροντα των ΗΠΑ και τηs Κιναs και οτι για τιs ΗΠΑ μια ΕΕ μονη τηs και χωριs την Ρωσια, ειναι επιθυμητη διοτι με καθε επεκταση τηs προs ανατολαs και νοτιοανατολικα, αυτοματα αυξανεται και η επιρροη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Με την καταρρευση την 31.12 1991 τηs Σοβιετικηs Ενωσηs, εχασε η Ρωσια ωs κληρονομοs τηs τιs χωρεs τηs Βαλτικηs, την Λευκορωσια, την Ουκρανια, την Μολδαβια, το Κασασταν, Κιργκιζισταν, Ταντσικισταν, Τουρκμενισταν, Ουσμπεκισταν, Ασερμπα’ι’σταν, την Γεωργια και την Αρμενια.

Στην σημερινη οικονομικη και στρατιωτικη υπεροχη των ΗΠΑ, προσπαθει αυτη να επιτυχει μια μονοπολιστικη παγκοσμια ταξη πραγματων, η οποια θα βασιζεται στιs μονοπλευρεs στρατιωτικεs και εκβιαστικεs λυσειs βαρυσημαντων προβληματων τηs παγκοσμιαs πολιτικηs, παρακαμτονταs τουs κανονεs του δικαιου των λαων.

Η ταση αυτη θα γινει πραγματικοτητα, εαν η Κινα εγκατελειψει την ρωσικη κεντροασιατικη ενωση SCO (Shanghai Cooperation Organisation) και μειωσει ετσι αισθητα την περιοχη τηs ρωσικηs επιρροηs μεταβαλλονταs αυτην σε επορροη των ΗΠΑ.

Εαν ομωs η Ρωσια επιτυχει να ξανα αποκτησει την κυριαρχια τηs στην Ουκρανια, αυτοματα θα κατεχει και τα μεσα, για να γινει, μια ισχυρα, στην Ευρωπη και Ασια ξαπλωμενη χωρα, αφηνονταs την Πολωνια ,στα δυτικα τηs συνορα, να γινει και αυτη γεωπολιτικα ενα κεντρο μιαs μη ολοκληρωμενηs ενωμενηs Ευρωπηs.

Κατι τετοιο ομωs με καθε μεσο θα εμποδιστει απο τιs ΗΠΑ και δεν θα γινει ανεκτη μια κυριαρχια τηs επι τηs Ουκρανιαs.

Η Ρωσια απο την αλλη πλευρα θεωρει τιs κατεχομενεs περιοχεs τηs Ουκρανιαs ωs δικεs τηs που σημαινει, οτι αυτεs βρισκονται ηδη υπο τηs πυρηνικηs προστασιαs τηs.

Συνεπωs δεν αποκλειεται κατα τηs Ουκρανιαs η χρησιμοποιηση πυρηνικων οπλων.

Βρισκομαστε συνεπωs μια ημερα προ τηs εναρξηs του πυρηνικοθερμου τριτου παγκοσμιου πολεμου, ο οποιοs αυτη την φορα θα καταστρεψει την ΕΕ ολοκληρωτικα και τελικα.

Μια ξεκαθαρη αναλυση του γηινου παροντοs δειχνει, οτι σημερα ο μεγαλοs και ξαπλωμενοs παγκοσμια πολεμοs, τον οποιον κανειs αληθωs δεν τον θελει, σχεδιαστηκε και ηδη υλοποιειται σχεδον ανυποψιαστα μπροστα στην μυτη των ανθρωπων.

Απο μια κλικα κακοποιων πασηs προελευσηs, που πρεπει γρηγορα να απομονοθει προτου ειναι πολυ αργα.

Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114
D-40885 Ratingen
Tel.+Fax, (+49) 2102 32413
E-Mail; chaziteo@t-online.de
02.10.2022

WER SIND DIE BLINDE, VERRÄTER UND VERBRECHER PAN-EUROPAS?

Erläuterung
Pan = hellenischer Wald- und Weidegott, Sohn des Hermes und einer
Nymphe = alles oder ganz
Pan-Europa = Ganz-Europa z.B. von Lissabon bis Wladiwostok

Dr. Georg Chaziteodorou

Nach dem Vater Pan-Europas Richard Nikolaus von Coudenhove-Kalergi,
dem der Kampf gegen die Teilung-Paneuropas ein ganzes Leben beherrschte, galt

„Blind ist, wer die gefahren nicht sieht, die einem weiterhin zersplitterten Europa drohen; Verräter ist, wer nichts gegen diese Gefahren tut; Verbrecher ist, wer gegen die Vereinigung Europas arbeitet und damit beweist, dass er seine Nation nicht liebt, seine Familie nicht liebt und sich selbst aufgegeben hat.“

Richard Nikolaus von Coudenhove-Kalergi entwarf bekanntlich seinerzeit der Pan-Europäer folgende dreistufige Ordnung:

1, Einen universalen, aber unpolitischen Völkerbund, der die ganze Welt
umfasst, mit wirtschaftlichen, wissenschaftlichen, medizinischen,
moralischen und technischen Aufgaben, der die erfolgreiche
nicht politische Aktivitäten des früheren Völkerbundes fortsetzt.

2. Eine Atlantische Union, organisiert als System politischer,
wirtschaftlicher und finanzieller Kooperation zwischen einem
reformierten Pan-Amerika, einem reorganisierten britischen
Commonwealth und einem organisierten Pan-Europa, als Wächter des
internationalen Friedens und westlicher Zivilisation.

3. Die Vereinigten Staaten von Europa, die den europäischen Kontinent
mit seinen Kolonien in einen Bundesstaat verwandeln, errichtet nach
dem demokratischen Beispiel der Schweiz.

Diese vielschichtige Konstruktion hebt sich zwar von der Monomanie des
deutschen Nationalsozialismus und auch von den eindimensionalen
Konzepten Welt föderalistischer Prägung deutlich ab, aber sie war, nach allen Hinweise, nur eine modifizierte, taktische Zwischenlösung, und der
Versuch, nur das Vereinbare zu vereinen, das Unvereinbare durch Trennung zu neutralisieren und das Zerstörerische durch westliche Vorherrschaft einzudämmen soweit es möglich ist. Die Menschen stehen heute inmitten von Kriegen, klimatische Katastrophen, Bankenwahn und Erfolgssucht. Die Verursachung und die Folgen aber werden mit medialen, juristischen und politischen Erpressungsmitteln im Sand zerrieben Das Geschwätz der heutiger Politiker, jeder Färbung, dass der Mensch angeblich stünde im Mittelpunkt, die Heuchelei der Banken, den Menschen auf Augenhöhe zu begegnen, oder auf den Märkten, der Kunde sei König, ist schlicht unerträglich. Der Mensch ist längst zum bloßen Konsumenten degradiert worden. Das Zerstörungspotential dieses folgenschweren Zwangs zur Verleugnung und Selbstblendung wird schon durch eine Handvoll Synonyme, wie heuchlerisch, arglistig, boshaft, doppelzüngig, niederträchtig, schadenfroh, lügnerisch oder verbrecherisch deutlich gemacht.

Gibt es wirklich die Wertegemeinschaft zwischen der USA und der EU die von der deutschen Transatlantikern so beschworen wird?

Zwar gibt es eine große Zahl gemeinsame Werte aber die Werteordnung ist so verschieden, dass darin kein tiefgreifender Konsens zum Ausdruck
kommt. In Europa im Gegensatz zu Amerika, Freiheit und Gleichheit, die dominierten Werte sind Gleichheit und Sicherheit. Für die europäische Werte die ideengeschichtliche Spur beginnt bei Platons Staatsutopie und führt über absolutistischen Strukturen und deren Auflösung zu den Ideologien von Marxismus und Faschismus und endet bei der Frankfurter Schule und den 68ern. Die Verfassungswirklichkeit und das Lebensgefühl in den USA dagegen berufen ungebrochen auf den idealen, wie sie in den amerikanischen Verfassung und in der Unabhängigkeitserklärung niedergelegt wurden und wie sie aus den Ideen der englischen Aufklärung, vornehmlich aus der Philosophie von John Locke (1632-1704), hervorgegangen sind. Die Menschen streben, dem Selbsterhaltungstrieb folgend, nach Besitz und Eigentum. Die Gaben der Natur stehen zwar allen Menschen offen, aber kann nichts benutzt werden, ohne es zu besitzen. Locke bezeichnete das Eigentum erstmals ausdrücklich als Menschheitsrecht. Er war der Erste, der den Liberalismus darstellte, wie er in England und Holland entstanden war, gekennzeichnet durch religiöse Toleranz, eher freidenkerisch als fanatisch, individualistisch, ein konsequenter Verfechter des Eigentums, dem Handel und der Industrie zugewandt, mehr auf Seiten des Mittelstandes als der Monarchie und des Adels. Das diese Ideale auch auf das europäische-amerikanische Verhältnis auswirken muss, erscheint nur logisch, wenn es auch lange Zeit nicht offen in Erscheinung trat. In der Nachkriegszeit war das Verhältnis zu den USA für viele Europäer durch Dankbarkeit geprägt. Auch während des Disputs in den sechziger Jahren zwischen Gaullisten und Atlantikern war die Mehrheit der Europäer der Ansicht, dass das Bündnis mit der USA zum besten Schutz Europas ist. Nach dem schrecklichen Terrorangriff auf das World Trade Center vom 11. September 2001 in New York erreichte die Sympathie der Europäer für die Amerikaner ein Zwischenhoch. Für die USA aber war dieser Terrorangriff mehr noch als Pearl Harbour, zum Trauma der Verwundbarkeit geworden. Viele Europäer haben nicht begriffen, dass sich die USA seither bedroht fühlen. Erst im März 2003, kurz vor Ausbruch des Krieges im Irak haben die Dankbarkeitsgefühle der Europäer schaden bekommen, Heute ertragen viele Europäer die USA deshalb nicht, weil dieses Land für etwa steht, was ihnen selbst nicht gelingt und das zudem der europäischen Sozialromantik zuwiderläuft: wirtschaftlicher Erfolg, Dynamik durch Vorrang des Individualismus, wenig Staat, Vertrauen auf Markt und Konkurrenz. Die Europäische Union mit Russland d.h. Pan-Europa, konnte ein echtes Gegengewicht zu Supermacht USA werden. Ohne Russland aber hat sie noch genug eigene Probleme zu lösen. In unserem Planeten, herrscht zwischen den Menschen, ständig der Krieg. Überall sterben Menschenmassen in militärischen und terroristischen Auseinandersetzungen und in Bürgerkriege. Eine weltumspannende Kriminalität torpediert die scheinbar legale Systeme aus dem Untergrund und gleichzeitig rütteln Staats- und Finanzkrisen an den Fundamenten der Gesellschaften und verursachen Leid und Verelendung.
Leider immer wenn sich die Weltwirtschaft nicht erholt, beginnen die Menschen einen Krieg. Der Vater Pan-Europas Richard Nikolaus Codenhove-Kalergi klaubte dass nur eine Weltregierung westlicher Prägung konnte auf Dauer den Weltfrieden sichern, Die Tätigkeiten dieser Regierung. als Spitzenorganisation der großen Föderationen des Planeten, müssen sich auf die Sicherung des Friedens beschränken und die Drohung einer Weltdiktatur abwenden, Da der Völkerbund eine Totgeburt war suchte Coudenhove-Kalergi einen Weg um eine funktionsfähige Weltfriedensordnung zu schaffen. Seine Idee war, die Welt in Großräume aufzugliedern und zunächst diese Weltregionen friedlich zu vereinen. Wenn dies gelungen wäre, sollten sich die fünf Weltregionen unter einem gemeinsamen Dach zusammenschließen. Vom Weltstaat träumte nicht nur Coudenhove-Kalergi. Da aber die Politik die Kunst des Möglichen ist war es nicht möglich, alle Staaten der Welt in einem Staat zu vereinen, Deshalb mussten die Zwischenstufen Pan-Europa, Pan-Amerika, Ostasien u.a. zuerst eingefügt werden, Die Vision eines größeren Europa, eines wahren Pan-Europa – von Lissabon bis Wladiwostok– ist das Vermächtnis der alten Pan-Europa-Bewegung an die junge Generation, schrieb Coudenhoven-Kalergi 1964 in die Wiedervereinigung Europas. Aus Pan-Europa konnte schließlich eine Weltgemeinschaft entstehen. Ist es aber so? Die Errichtung eines wirklich unabhängigen, handlungsfähigen Pan-Europa stand und steht die „eine Welt“ diametral entgegen, nicht aber derjenigen eines bloß scheinbar unabhängigen und scheinbar handlungsfähigen Europa. Das zeigt deutlich die aktuelle Krise um die Ukraine die seit Anfang 2014 andauert und seit kurzem zeigt es auch die Krise im Ostchinesischen Meer. Die USA war diejenige Macht die mit Hilfe ukrainische Nationalisten in Kiew einen Putsch inszenierte und führte dazu die prorussische Regionen von Ukraine im Süden und Osten, Russland um Hilfe zu bitten und zu der heutigen Situation.

Wem nützen diese Krisen? Um was geht es eigentlich? Geht es wieder um die Vorherrschaft der knapper werdenden globalen Ressourcen und die Kontrolle ihrer Transportwege oder um die Weltherrschaft?

Auf der Erde leben heute ca. 7,5 Milliarden Menschen. Für zumindest 4 Milliarden von ihnen ist der so genannte Wohlstand völlig außer Reichweite. Ihre Realität ist gekennzeichnet von Armut, Hunger, und Chancenlosigkeit. Die Armutsopfer der vergangenen 20 Jahren sind mehr
als die von Kriege, Bürgerkriege und Terrorregime des 20. Jahrhunderts von Hitler und Stalin. Verhungerte Kinder, ausgetrocknete Landstriche, Epidemien, Elendsgettos sind ohnmächtige Stichworte des Grauens, die noch nicht einmal das riesige Heer der vollkommen Mittellosen erfassen.
Das was die ca. 3 Milliarden Privilegierten in ihren Sinne „Welt“ nennen, stehen denen allein die Segnungen einer ganzen Zivilisationsgeschichte zu Verfügung. Dieser unhaltbare Zustand wird noch von der Tatsache übertroffen, dass weltweit jährlich rund die Hälfte der Lebensmittelproduktion vernichtet wird. Eine nüchterne Bestandsaufnahme der irdische Gegenwart, in der die Würde des Menschen ernsthaft berücksichtigt wird d.h. sein Recht auf Unversehrtheit und Selbstbestimmung ungeachtet der Herkunft, der Hautfarbe, des Alters und des Geschlechts, kommt zu einem vernichtenden Ergebnis, nicht nur in den so genannten Krisenregionen, sondern auch in den Enklaven des Wohlstands.Die seit Jahren in der Öffentlichkeit kursierenden Schlagworte des Krieges der Kulturen, des Atomkriegs, der Ressourcen- oder Generationenkriegen, der Klimakriege, des Cyperkriegs und heute des Krieges in der Ukraine und die Rede von Währungskrieg, unterstreichen den Eindruck eines ausufernden und globalen Krieges.

Geographisch betrachtet geht es heute, wie auch in der Vergangenheit, um Eurasien wo ca. 80 % der Weltbevölkerung lebt und der größte Teil der natürliche Ressourcen der Welt einschließlich der Energievorräte liegen und werden etwa 70 % des BIP der Welt erwirtschaftet. Durch seine einzigartige Lage auf dem eurasischen Kontinent und sein wirtschaftliches, wissenschaftlich-technisches und militärisches Potential wird Russland
weiterhin eine wichtige Rolle in den globalen Prozessen spielen. Bereits
der britische Geopolitiker Harold Mackinder behauptete, dass wer über Osteuropa herrscht, beherrscht das Herzland, das hauptsächlich aus Russland besteht und wer über dieses herrscht, beherrscht die Weltinsel, die aus Eurasien besteht und wer über die Weltinsel herrscht, beherrscht die Welt. Es ging in der Vergangenheit und geht also auch in der Gegenwart um die Beherrschung der Welt. Deshalb werden die Staaten West- und Mitteleuropas weiterhin Vasallen und Tributpflichtige bleiben, wie es in der Vergangenheit war. Jederzeit und an jeden Punkt Eurasiens kann zu einer Provokation mit anschließenden militärischen Gefechten kommen die – wenn das Gleichgewicht der strategischen Abschreckung Großmächte gestört wird – zu einem großen Krieg führen können. Das hat
nichts das geringste mit der Vision von dem Vater Pan-Europas Richard Nikolaus Coudenhove Kalergi zu tun. Die Finanzwelt der USA und der EU von heute betreibt eine neue Art der Kriegsführung, die eine vergleichbare Strategie verfolgt wie in der Vergangenheit die militärische Eroberer Nazideutschlands. Sie zielt, wie nach 2007 in Hellas, durch Memoranden, auf die Übernahme staatlicher Infrastruktur und die Aneignung von Land und Ressourcen und erhebt ungeheure Tributzahlungen und erzwingt die Abtretung unkontrollierbarer Schuldenmengen. Die Brüsseler Verräter Pan-Europas und der IWF, benutzten Hellas um zu testen, wie der Sozialabbau in der gesamte EU in Zeiten der Krise umgesetzt werden kann. Man wollte wissen wie man ein Putsch ohne viel Widerstand durchgeführt werden kann. Für diesen Verräter haben Tausende Hellenen ihr Leben, durch fehlende Krankenversicherung, Hunger oder Selbstmorde, verloren. Diejenigen die diesem stillen Putsch geplant und in vielerlei Weise gefördert haben, sind alles andere als Europäer die Werte haben. Betrachtet man auch z.B. den seinerzeit Absturz systemische Banken mit wachen und klugen Verstand, ist das Unverständnis die einzig logische Reaktion: Wie kann es sein, dass eigenmächtige Pokerspieler und Mitarbeiter der Verräter Pan-Europas, die das übrig gebliebene Europa weiter schwächen, vom Staat mit den Steuermitteln seiner Bürger gerettet werden? Wie bei einem üblen Taschenspielertrick wird die Rechnung mit einem Mal den Bürgern vorgelegt. Selbst in Internet vollzieht sich heute ein Cyperkrieg, der in seinem Zerstörungspotential unabsehbar erscheint. Alles in der heutige EU erinnert an eine Ungeheuer aus der hellenischen Mythologie, an die Hydra. Diese war ein schlangenähnliches Wesen mit neun Köpfen die bei jeweiligen Abtrennung wuchsen zwei neue nach. Es ist auch für den Laien heute zu erkennen, dass aus diesem Grund die Staaten sich nicht einer globalen Ordnung für das 21. Jahrhundert annähern, sondern, im Gegenteil, in die nationalstaatliche Interessenpolitik des 19. Jahrhunderts, wie Italien uns vor paar Tagen mit der Parlamentswahlen zeigte, zurückfallen. Hinzu kommen die große Weltkonzerne, die selbst zu eigenen, fast staatlichen Einheiten geworden sind. Der Unterschied ist nur, dass diese wirtschaftlichen Zentren keinerlei Verantwortung in der Gesellschaftsfürsorge übernehmen und somit den Eigennutz zum alleinigen Prinzip des Handels erhoben haben. Die in der Wirren der einzelnen Finanzkrisen seit 2007 hochoffiziell erfundene „Bad Bank“ ist das erschreckende Monument ultimativer Verantwortungslosigkeit. Es ist naheliegend, dass immer mehr „Bad Staaten“ identifiziert werden. Hellas markierte nur den Anfang einer offiziellen Staatsentmündigung, die im Dekor demokratischer Scheinheiligkeit Schule machte. Sollte der EU-Herrschaftswahn so weit eskalieren, dass auch „Bad People“ausgesondert werden können, steht der Wiedergeburt des Faschismus in der EU. angefangen von Italien, nichts mehr im Weg.

Die Blinde, die Verräter und Verbrecher Pan-Europas, wie es scheint, sind die politische und finanzielle Führungen der Vasallen Staaten West- und Mitteleuropas und der EU selbst, einschließlich alle transatlantische Verbindungen und Mitglieder und nicht vergessen auch Russlands Präsidenten Wladimir Putin selbst und seine Leute. Alle diese sind unfähig zu begreifen dass sie für die USA und China arbeiten und dass für die USA die europäische Einigung ohne Russland vor allem deshalb von größter Bedeutung ist, weil sich mit jeder Osterweiterung der EU automatisch auch die Einfluss- und Machtsphäre der USA und der NATO nach Osten erweitert. Mit der Auflösung der Sowjetunion am 31.12.1991 verlor Russland als deren völkerrechtlicher Erbe alle andren Sowjetrepubliken d.h. die baltischen Staaten Estland, Lettland, Litauen, Weißrussland, Ukraine, Moldawien, Kasachstan, Kirgistan, Tadschikistan, Turkmenistan, Usbekistan, Georgien, Armenien und Aserbaidschan. Bei
der derzeitiger wirtschaftlicher und militärischer Dominanz der USA, streben diese eine monopolare Weltordnung die auf einseitige militärische und gewaltsame Lösungen von Schlüsselprobleme der Weltpolitik unter Umgehung aller Normen des Völkerrechts erreicht werden kann. Dieses streben kann erreicht werden, wenn man China aus dem russisch-zentralasiatisch-chinesischen Bündnis SCO (Shanghai Cooperation Organisation) herauslöscht und den russischen Einflussbereich zurück verdrängt und in einen amerikanischen umwandelt. Wenn aber Russland gelingen sollte die Herrschaft über die Ukraine wieder zu erlangen, würde sie automatisch auch die Mittel erlangen, ein mächtiges, Europa und Asien umspannendes Reich zu werden und Polen zu einem geopolitischen Angelpunkt an der Westgrenze eines unvollständig vereinten Europa aufsteigen lassen. Das wollen die USA mit allen Mitteln verhindern und eine Vorherrschaft in der Ukraine Russlands nicht so einfach hinnehmen.
Russland seinerseits betrachtet schon die annektierten Gebiete von Ukraine
als ihres Territorium und damit stellt es diese unter den eigenen nuklearen Schutzschirm. Eine nukleare Reaktion Russlands gegen Ukraine ist also nicht auszuschließen,

Wir befinden uns also am Vorabend eines sehr heißen Dritten Weltkrieges der Europa wieder und dieses Mal total zerstören wird. Eine nüchterne Bestandsaufnahme der irdische Gegenwart jedoch zeigt, dass heute der großer und ausufernde globale Krieg, den niemand wahrhaben will und zynisch unvorstellbare Elend verursacht, fast unscheinbar vor unsere Augen bereits stattfindet und sein zerstörerisches Werk vollbringt.

Dr. Georg Chaziteodorou

Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή η απόσπασμα. Η μη τήρηση των ανωτέρω επισύρει τις κυρώσεις του Νόμου 2121/1993, άρθρο 66. Άδεια μπορεί να δοθεί ΓΡΑΠΤΩΣ μόνο από την ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ.

Εάν θέλετε να αναφέρετε αυτήν την ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στο ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ ή να αναπαράγετε το περιεχόμενό της, επικοινωνήστε με τον ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ή τον Συγγραφέα μέσω των σχολίων, για εξουσιοδότηση (τα σχόλια αυτά δεν θα είναι ορατά από το κοινό ).

Σεβαστείτε τη δουλειά των άλλων.

http://arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>