«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Οι “Magic Seeds” του Bill Gates δεν θα λύσουν την παγκόσμια πείνα αλλά θα “δημιουργήσουν οικολογική καταστροφή”

Οι Magic Seeds του Bill Gates δεν θα λύσουν την παγκόσμια πείνα αλλά θα δημιουργήσουν οικολογική καταστροφή

Ο Bill Gates μετονομάζει τους γενετικά τροποποιημένους σπόρους σε «μαγικούς σπόρους» και λέει ότι είναι η απάντηση στην παγκόσμια πείνα, αλλά σύμφωνα με τη Vandana Shiva, Ph.D., «μια αποτυχημένη, αδέξια ωμή χειραγώγηση των ζωντανών συστημάτων δεν δημιουργεί «μαγικούς σπόρους .’ Δημιουργεί μια οικολογική καταστροφή».

Ο Μπιλ Γκέιτς είπε ότι πιστεύει ότι η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να επενδύσει σε μηχανικές καλλιέργειες χρησιμοποιώντας αυτό που αποκαλεί τους « μαγικούς σπόρους » του για να λύσει την πείνα στον κόσμο.

Η επισιτιστική βοήθεια από μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, είπε ο Γκέιτς σε ένα δοκίμιο που συνοδεύει την  Έκθεση Goalkeepers 2022 του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates (BMGF) , που κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Αυτό που χρειάζεται, είπε, είναι «μαγικοί» σπόροι που έχουν κατασκευαστεί γενετικά για να είναι ανθεκτικοί σε ζεστά και ξηρά κλίματα ή να αναπτύσσονται τρεις εβδομάδες γρηγορότερα από τους φυσικούς σπόρους.

«Η θερμοκρασία συνεχίζει να ανεβαίνει», είπε ο Γκέιτς. «Δεν υπάρχει τρόπος, χωρίς καινοτομία, να πλησιάσουμε ακόμη και να τροφοδοτήσουμε την Αφρική . Θέλω να πω, απλά δεν λειτουργεί.”

Ωστόσο, ο André Leu , ειδικός στη βιολογική γεωργία, πρώην πρόεδρος της IFOAM Organics International και συγγραφέας του « Growning Life : Regenerating Farming and Ranching», επέκρινε τον Gates επειδή αποκάλεσε τους γενετικά τροποποιημένους σπόρους του «μαγικούς».

“Αυτό είναι προφανώς ψευδές και ένα παράδειγμα spin doctoring από εταιρείες δημοσίων σχέσεων για την αλλαγή επωνυμίας προϊόντων που θεωρούνται ευρέως ως Frankenfoods “, είπε ο Leu στο The Defender .

Σύμφωνα με τη Vandana Shiva, Ph.D., περιβαλλοντική ακτιβίστρια, συγγραφέα και ιδρυτή της Navdanya International , «Οι [φυσικοί] σπόροι ως πηγή ζωής είναι μαγικοί. Διατηρούν την έμμεση τάξη τους μέσα τους και ξεδιπλώνονται για να μεταφέρουν τα μοναδικά πρότυπα και δομές της ζωής στην ποικιλομορφία της».

Αντίθετα, ο Shiva είπε: «Οι γενετικά τροποποιημένοι σπόροι έχουν κατασκευαστεί για να έχουν τη ζωή τους μέσω διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας ».

Ο Σίβα είπε στο The Defender:

«[Οι γενετικά τροποποιημένοι σπόροι] είναι μια αποτυχημένη τεχνολογία.

«Οι καλλιέργειες ανθεκτικές στα ζιζανιοκτόνα έπρεπε να ελέγχουν τα ζιζάνια.

Έχουν δημιουργήσει σούπερ ζιζάνια. 

Οι καλλιέργειες τοξίνης Bt έπρεπε να ελέγχουν τα παράσιτα.

Δημιούργησαν σούπερ παράσιτα, αύξησαν την ανάγκη για φυτοφάρμακα , αύξησαν το χρέος των αγροτών και οδήγησαν τους αγρότες στην αυτοκτονία στην Ινδία.

«Μια αποτυχημένη, αδέξια, ωμή χειραγώγηση των ζωντανών συστημάτων δεν δημιουργεί «μαγικούς σπόρους».

«Δημιουργεί μια οικολογική καταστροφή των μονοκαλλιεργειών ΓΤΟ [γενετικά τροποποιημένων οργανισμών] εκτοπίζοντας την πλούσια ποικιλία των καλλιεργειών που χρειαζόμαστε για την υγεία των ανθρώπων και την υγεία του πλανήτη».

Σύμφωνα με τον Γκέιτς, ανησυχεί για τον πλανήτη — τουλάχιστον πώς μπορεί να επηρεαστεί από την κλιματική αλλαγή.

Το BMGF στις 6 Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησε έναν « Άτλαντα προσαρμογής της γεωργίας » που χρησιμοποιεί προγνωστικά μοντέλα για να εκτιμήσει πώς η κλιματική αλλαγή μπορεί να επηρεάσει τις συνθήκες καλλιέργειας για τις καλλιέργειες στις αφρικανικές χώρες.

Το BMGF προωθεί επίσης τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI) που επεξεργάζεται τις αλληλουχίες γονιδιώματος των καλλιεργειών μαζί με αυτά τα περιβαλλοντικά δεδομένα για να δημιουργήσει ένα όραμα βασισμένο σε δεδομένα για το πώς θα είναι οι φάρμες στο μέλλον.

«Από αυτό το μοντέλο υπολογιστή , οι ερευνητές μπορούν να εντοπίσουν τη βέλτιστη ποικιλία φυτών για ένα συγκεκριμένο μέρος», δήλωσε στο Associated Press (AP) η Cambria Finegold, διευθύντρια ψηφιακής ανάπτυξης για την CABI , έναν διακυβερνητικό οργανισμό που αναπτύσσει μοντέλα για το BMGF. . «Ή μπορούν να κάνουν το αντίστροφο: να εντοπίσουν το βέλτιστο μέρος για την καλλιέργεια μιας συγκεκριμένης καλλιέργειας».

Ο Finegold πρόσθεσε:

«Δεν είναι μόνο «πώς θα ξεπεράσουμε αυτή την κρίση και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα;»

Είναι «πώς ΘΑ  μοιάζει το μελλοντικό κανονικό;»».

Ωστόσο, οι επικριτές επεσήμαναν ότι αυτή η εξάρτηση από την τεχνητή νοημοσύνη και τους γενετικά τροποποιημένους σπόρους θα επιδεινώσει περιβαλλοντικά ζητήματα, επειδή οι τροποποιημένοι σπόροι απαιτούν έντονη χρήση λιπασμάτων ορυκτών καυσίμων , τα οποία πρέπει να μεταφέρονται σε μεγάλες αποστάσεις, και φυτοφαρμάκων που απειλούν τη βιοποικιλότητα.

Σύμφωνα με τη Συμμαχία για την Κυριαρχία Τροφίμων στην Αφρική και την AGRA Watch , μια ομάδα που « συνεργάζεται με οργανισμούς-εταίρους στην Αφρική και τις ΗΠΑ για να υποστηρίξει βιώσιμες, αγροοικολογικές, κοινωνικά υπεύθυνες και γηγενείς εναλλακτικές λύσεις», τα βιομηχανικά γεωργικά προγράμματα του BMGF στην Αφρική, συμπεριλαμβανομένης της Συμμαχίας του για μια Πράσινη Επανάσταση στην Αφρική (AGRA), να προκαλέσουν απώλεια βιοποικιλότητας, να βλάψουν αγρότες μικρής κλίμακας και να προκαλέσουν περιβαλλοντικές βλάβες — όλα αυτά ενώ δεν καταφέρνουν να λύσουν την πείνα.

Η Rachel Bezner Kerr , καθηγήτρια παγκόσμιας ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο Cornell, είπε στο AP ότι υπάρχουν υπάρχουσες εναλλακτικές λύσεις – όπως τράπεζες σπόρων με τοπική διαχείριση, συστήματα κομποστοποίησης που προωθούν υγιές έδαφος και παρεμβάσεις μη χημικών φυτοφαρμάκων – που μπορούν να δημιουργήσουν πιο ανθεκτικά συστήματα καλλιέργειας και να μειώσουν ανάγκη για επισιτιστική βοήθεια.

Ο Kerr, επικεφαλής συγγραφέας του κεφαλαίου για τα τρόφιμα της τελευταίας έκθεσης από τη Διακυβερνητική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή , είπε ότι παρόλο που η επιτροπή δεν κάνει συστάσεις, «συνολικά, το είδος της εστίασης σε λίγες τεχνολογίες και η εξάρτηση από ορυκτά καύσιμα -οι εισροές που βασίζονται δεν συνάδουν με την προσαρμογή που βασίζεται στο οικοσύστημα» ή με το μέλλον της βιοποικιλότητας.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της BMGF, Mark Suzman, υποστήριξε ότι το λίπασμα είναι απαραίτητο .

 «Απλώς δεν μπορείτε να επιτύχετε συνολικά κέρδη παραγωγικότητας χωρίς αυτό», είπε σε μια κλήση με δημοσιογράφους, σύμφωνα με το AP.

Ο Γκέιτς απέρριψε επίσης εναλλακτικές ιδέες.

«Αν υπάρχει κάποια μη καινοτόμος λύση, ξέρετε, όπως να τραγουδήσω το «Kumbaya», θα βάλω χρήματα πίσω από αυτό», είπε ο Γκέιτς στο AP σε συνέντευξή του. «Αλλά αν δεν έχετε αυτούς τους σπόρους, οι αριθμοί απλώς δεν λειτουργούν».

Ο Γκέιτς είπε: «Όταν οι ερευνητές στην Κένυα συνέκριναν τα οικόπεδα αυτού του νέου [γενετικά τροποποιημένου] αραβοσίτου, που ονόμασαν «DroughtTEGO®», με το παλιό, είδαν ότι οι φάρμες DroughtTEGO παρήγαγαν κατά μέσο όρο 66% περισσότερους κόκκους ανά στρέμμα».

Ο Shiva είπε ότι οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες και σπόροι δεν είναι η απάντηση.

«Για να τερματίσουμε την παγκόσμια πείνα πρέπει να σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε τα τρόφιμα ως εμπόρευμα και τους σπόρους ως εταιρική «πνευματική ιδιοκτησία»», είπε στο The Defender.

«Για να λυθεί η παγκόσμια πείνα, κάθε φάρμα πρέπει να γίνει βιοποικιλότητα και οικολογική.

Η εντατικοποίηση της βιοποικιλότητας παράγει περισσότερη διατροφή ανά στρέμμα, χωρίς εξάρτηση από εξωτερικές εισροές σπόρων και τοξικών αγροχημικών, όπως δείχνει η έκθεσή μας « Υγεία ανά στρέμμα ».

«Μπορούμε να ταΐσουμε τους ανθρώπους αναγεννώντας παράλληλα τη βιοποικιλότητα του πλανήτη», είπε ο Shiva.

Ο Leu συμφώνησε.

 «Η κλιμάκωση της αναγεννητικής βιολογικής γεωργίας που βασίζεται στην επιστήμη της αγροοικολογίας θα έλυνε εύκολα την παγκόσμια κρίση επισιτιστικής ανασφάλειας.

Είναι χαμηλού κόστους, αποδεδειγμένο και αποτελεσματικό, και η κλιμάκωση του σε παγκόσμιο επίπεδο θα ήταν μικρότερη από το κόστος ανάπτυξης μιας καλλιέργειας ΓΤΟ».

Υποστηρίζοντας ότι οι ΓΤΟ δεν έχουν θέση στην επίλυση της πείνας στον κόσμο, ο Leu είπε:

«Παρά τα περισσότερα από 40 χρόνια δημοσιογραφίας ότι οι σπόροι ΓΤΟ επρόκειτο να αυξήσουν δραματικά τις αποδόσεις, να λύσουν προβλήματα παρασίτων και ασθενειών, να μειώσουν τη χρήση φυτοφαρμάκων, ανθεκτικές στην ξηρασία καλλιέργειες, να τους επιτρέψουν να καλλιεργηθούν σε αλατούχα εδάφη και πολλούς άλλους υπερβολικούς ισχυρισμούς, δεν επιτεύχθηκε.

«Η έρευνα από ανεξάρτητους επιστήμονες – όχι από τους επιστήμονες που απασχολούνται από τις εταιρείες βιοτεχνολογίας που έχουν προφανή σύγκρουση συμφερόντων – δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν υπήρξαν αυξήσεις απόδοσης σε σχέση με τη συμβατική αναπαραγωγή.

«Τα μόνα δύο πράγματα που έχουν καταφέρει οι καλλιέργειες ΓΤΟ είναι να αυξάνουν δραματικά τη χρήση τοξικών φυτοφαρμάκων όπως το glyphosate (Roundup) στα τρόφιμα, το σώμα και το περιβάλλον μας και τα κέρδη των μεγάλων εταιρειών φυτοφαρμάκων στον τομέα της γεωργίας».

Ο Leu τόνισε την αποτελεσματικότητα της διδασκαλίας μεθόδων βιολογικής γεωργίας σε αγρότες μικρής κλίμακας για την αντιμετώπιση της πείνας.

«Η πλειονότητα των ατόμων με επισιτιστική ανασφάλεια είναι μικροκαλλιεργητές οικογενειακοί αγρότες και άλλοι που εξαρτώνται από αυτούς στις αγροτικές κοινότητες», είπε.

«Έχουμε αποδείξει πολλές φορές ότι η διδασκαλία καλών πρακτικών βιολογικής γεωργίας μπορεί να αυξήσει τις αποδόσεις τους πάνω από 100% ώστε να μπορούν να θρέψουν τις οικογένειές τους και τις τοπικές κοινότητες.

Παίρνουν επίσης εισόδημα για να πληρώσουν για υγειονομική περίθαλψη, εκπαίδευση και πολλά άλλα πράγματα που είναι σημαντικά για μια καλή ποιότητα ζωής».

Ποιος πραγματικά υποφέρει και ποιος κερδίζει από τον «φιλανθρωπικό καπιταλισμό που βασίζεται στη βιοπειρατεία»;

Η BMGF και η AGRA υπό την ηγεσία των Gates λένε ότι στοχεύουν να μεταμορφώσουν τη γεωργία στην Αφρική αυξάνοντας τα εισοδήματα και την επισιτιστική ασφάλεια για εκατομμύρια μικροκαλλιεργητές .

Στις 13 Ιουλίου, ο Γκέιτς δεσμεύτηκε να δωρίσει 20 δισεκατομμύρια δολάρια στο BMGF, ώστε να μπορεί να αυξήσει τις ετήσιες δαπάνες του για να «μετριάσει μερικά από τα δεινά που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτή τη στιγμή».

Η δωρεά ανέφερε το κονδύλι του ιδρύματος σε 70 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε το CNBC τον Ιούλιο.

Το BMGF έχει ξοδέψει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις που επικεντρώνονται στη γεωργία στην Αφρική, σύμφωνα με την Candid , μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ερευνά τη φιλανθρωπική προσφορά.

Ωστόσο, μια ανεξάρτητη αξιολόγηση των προσπαθειών της AGRA, που κυκλοφόρησε στα τέλη Φεβρουαρίου από την εταιρεία συμβούλων Mathematica, βρήκε «ανάμεικτα» αποτελέσματα σε οικονομικές αγορές χωρίς αποκλεισμούς, στις αγορές παραγωγής και στα αποτελέσματα των αγροτών, ανέφερε το The Defender .

Σύμφωνα με την Joeva Rock , Ph.D., επίκουρη καθηγήτρια αναπτυξιακών σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, η οποία έγραψε ένα βιβλίο για την επισιτιστική κυριαρχία στην Γκάνα που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη, ακτιβιστές στην Αφρική αμφισβήτησαν εάν τα κεφάλαια θα μπορούσαν να είχαν δαπανηθεί καλύτερα αλλού.

Στην Γκάνα, δοκιμές αγρού για τέσσερις ποικιλίες γενετικά τροποποιημένων σπόρων ξεκίνησαν το 2013, είπε ο Rock στο AP.

«Τι θα συνέβαινε εάν αυτοί πήγαιναν στην αύξηση των κεφαλαίων στα εθνικά ερευνητικά κέντρα της Γκάνας, στην κατασκευή δρόμων, στην κατασκευή αποθηκευτικών χώρων, στην κατασκευή σιλό ή στην κατασκευή αγορών;» είπε ο Ροκ.

Η επισιτιστική ανασφάλεια δεν προκαλείται από χαμηλές αποδόσεις, είπε ο Leu στο The Defender. «Προκαλείται από άδικα και αναποτελεσματικά συστήματα διανομής τροφίμων».

Ο Leu είπε:

«Τα συστήματα βιομηχανικής γεωργίας δεν έχουν σχεδιαστεί για να τροφοδοτούν τους φτωχούς.

Τα lockdown για την πανδημία COVID-19   και ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι παραδείγματα για το γιατί είναι το λάθος μοντέλο.

«Η καλλιέργεια τροφής χιλιάδες μίλια μακριά από εκεί που χρειάζεται αντί να καλλιεργείται τοπικά είναι το πρόβλημα.

 Οι άνθρωποι εξαρτώνται από αλυσίδες εφοδιασμού που μπορούν εύκολα να διαταραχθούν.

«Επίσης, οι άνθρωποι με επισιτιστική ανασφάλεια είναι οι πιο φτωχοί στον πλανήτη. Ακόμα κι αν το φαγητό φτάσει στη χώρα τους, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το αγοράσουν.

«Από την άλλη πλευρά, έχουμε τώρα μια επιδημία παχυσαρκίας στις πιο εύπορες χώρες και περιοχές λόγω της υπερπροσφοράς θερμίδων άδειες από διατροφή από τη βιομηχανική γεωργία».

Το 2006, το BMGF ενώθηκε με το Ίδρυμα Ροκφέλερ για να υποκινήσει μια «πράσινη επανάσταση» στην Αφρική δημιουργώντας την AGRA.

«Μακροπρόθεσμα, η εταιρική σχέση, που ονομάζεται Συμμαχία για μια Πράσινη Επανάσταση στην Αφρική (AGRA), σκοπεύει να βελτιώσει την αγροτική ανάπτυξη στην Αφρική αντιμετωπίζοντας τόσο τη γεωργία όσο και σχετικά οικονομικά ζητήματα, όπως τη γονιμότητα και την άρδευση του εδάφους, τις πρακτικές διαχείρισης των αγροτών και την πρόσβαση των αγροτών. στις αγορές και στη χρηματοδότηση», ανέφεραν οι όμιλοι.

Στην αρχή της, η AGRA κήρυξε την Αφρική ανεπαρκή σε αυτό που ανέφερε ως «βελτιωμένες εισροές», όπως λίπασμα και «προηγμένους» σπόρους, και εργάστηκε για να εφαρμόσει πολιτικές που θα έκαναν τους Αφρικανούς αγρότες να χρησιμοποιούν βιομηχανοποιημένα λιπάσματα, φυτοφάρμακα και μηχανικούς σπόρους. όλα τα κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας προϊόντα που αποφέρουν κέρδη στους κατόχους τους.

Το AGRA Watch — που ιδρύθηκε για να ανταποκρίνεται και να αμφισβητεί τις πολιτικές της AGRA — αποκαλεί τις προσπάθειες της BMGF « φιλανθρωπικό καπιταλισμό που βασίζεται στη βιοπειρατεία ».

Αν και οι BMGF και AGRA ισχυρίζονται ότι είναι «υπέρ των φτωχών» και «υπέρ του περιβάλλοντος», η ευθυγράμμισή τους με διεθνικές εταιρείες όπως η Monsanto και ομάδες εξωτερικής πολιτικής όπως η Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID), κάνει τα κίνητρά τους ύποπτα, σύμφωνα με το AGRA Watch:

«Η [BMGF] εκμεταλλεύεται τις επισιτιστικές και παγκόσμιες κλιματικές κρίσεις για να προωθήσει τη βιομηχανική γεωργία υψηλής τεχνολογίας, βασισμένη στην αγορά, και να δημιουργήσει κέρδη για τις εταιρείες, ακόμη και ενώ υποβαθμίζει το περιβάλλον και αποδυναμώνει τους αγρότες».

Μια σειρά βίντεο τριών μερών ” Rich Appetites : How Big Philanthropy Is Shaping the Future of Food in Africa” ​​εξηγεί γιατί η εξαγωγή του αμερικανικού μοντέλου αγροτικών επιχειρήσεων στην Αφρική είναι ένα “σοβαρό λάθος” και εκθέτει πώς είναι η “Big Philanthropy” – συγκεκριμένα η BMGF – καταστρέφοντας τη γεωργία και τα τρόφιμα στην Αφρική παίρνοντας τον έλεγχο από τοπικά συμφέροντα.

Από τις 20 Σεπτεμβρίου, το Forbes εκτίμησε την καθαρή περιουσία του Γκέιτς σε περίπου 104,4 δισεκατομμύρια δολάρια .

Η Suzanne Burdick, Ph.D., είναι δημοσιογράφος και ερευνήτρια για το The Defender με έδρα το Fairfield της Αϊόβα. Είναι κάτοχος Ph.D. στις Σπουδές Επικοινωνίας από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ώστιν (2021), και μεταπτυχιακό στην επικοινωνία και την ηγεσία από το Πανεπιστήμιο Gonzaga (2015).

Η υποτροφία της έχει δημοσιευθεί στο Health Communication. Έχει διδάξει σε διάφορα ακαδημαϊκά ιδρύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και μιλάει άπταιστα ισπανικά.

https://childrenshealthdefense.org/defender/bill-gates-genetically-engineered-seeds-world-hunger-ecological-disaster/?utm_source=salsa&eType=EmailBlastContent&eId=cf466a7c-6dfe-4826-82ae-b5b4051a1876

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>