«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 Δείτε τον απίστευτο γαλαξία Cartwheel, ο οποίος απέχει 500 εκατομμύρια έτη φωτός από εμάς.

μεγέθυνση για να δείτε τον απίστευτο γαλαξία Cartwheel, ο οποίος απέχει 500 εκατομμύρια έτη φωτό

Δείτε την απίστευτη εμβέλεια του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb στο σύμπαν (βίντεο)

Ένα νέο βίντεο που κυκλοφόρησε από τη συνεργασία του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb δείχνει μια επική μεγέθυνση μέσα από αστέρια και άλλα αντικείμενα για να προσγειωθεί σε έναν θεαματικό γαλαξία που ονομάζεται Γαλαξίας Cartwheel.

Οι έρευνες στο υπέρυθρο του Webb επιτρέπουν στους επιστήμονες να κοιτάξουν μέσα από τη σκοτεινή σκόνη στην περιοχή για να δουν την αστρογέννηση, μαζί με τα νύχια των νεογέννητων αστεριών γύρω από μια κεντρική υπερμεγέθη  μαύρη τρύπα .

 Εκπληκτική εικόνα του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb δείχνει αστέρια να σχηματίζονται σε περίεργους γαλαξίες σε σχήμα τροχού
Gallery: 
1η φωτογραφίες του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb

Η κάμερα MIRI του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb αποκαλύπτει περιοχές πλούσιες σε υδρογονάνθρακες και πυριτική σκόνη.(Πίστωση εικόνας: NASA, ESA, CSA, STScI)

“Οι παρατηρήσεις του Webb καταγράφουν το Cartwheel σε ένα πολύ μεταβατικό στάδιο”, έγραψαν αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) σε λεζάντα με το βίντεο, που δημοσιεύτηκε στο YouTube .(ανοίγει σε νέα καρτέλα)τη Δευτέρα (8 Αυγούστου).

Το Cartwheel είναι περίπου 500 εκατομμύρια έτη φωτός από τον πλανήτη μας και ονομάζεται γαλαξίας δακτυλίου, που είναι ένα σπάνιο είδος γαλαξία.

 Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο Cartwheel ήταν ένας σπειροειδής γαλαξίας , παρόμοιος με τον  Γαλαξία μας , αλλά μια συντριβή πριν από περίπου 700 εκατομμύρια ή 800 εκατομμύρια χρόνια άλλαξε το μέλλον του.

Η σύγκρουση, πιθανότατα με έναν μικρότερο γαλαξία, δημιούργησε δύο δακτυλίους.

 Ο εξωτερικός δακτύλιος απομακρύνει τη σκόνη και το αέριο στη γαλαξιακή περιοχή, γεγονός που προκαλεί το σχηματισμό άστρων.

Ο άλλος δακτύλιος περιβάλλει τον ίδιο τον γαλαξία.

«Η μορφή που θα πάρει τελικά ο Γαλαξίας Cartwheel, δεδομένων αυτών των δύο ανταγωνιστικών δυνάμεων, εξακολουθεί να είναι ένα μυστήριο», έγραψαν αξιωματούχοι της ESA.

“Ωστόσο, αυτό το στιγμιότυπο παρέχει προοπτική για το τι συνέβη στον γαλαξία στο παρελθόν και τι θα κάνει στο μέλλον.”

Ο Webb έχει ήδη φτάσει πολύ στο σύμπαν, παρόλο που το αστεροσκοπείο είναι πλήρως λειτουργικό μόνο για λίγες εβδομάδες.

Το τηλεσκόπιο των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων εκτοξεύτηκε στις 25 Δεκεμβρίου 2021 και ολοκλήρωσε την περίοδο λειτουργίας του τον περασμένο μήνα.

Οι εικόνες του μέχρι στιγμής περιλαμβάνουν μια άποψη του πιο απομακρυσμένου αστεριού που έχουμε δει μέχρι σήμερα (λέγεται Earendel, αναφορά στον “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών”), έναν στοιχειωμένο “Γαλαξία Φάντασμα” και τη βαθύτερη θέα του σύμπαντος που έχουμε δει ποτέ .

Ακολουθήστε την Elizabeth Howell στο Twitter  @howellspace(ανοίγει σε νέα καρτέλα). Ακολουθήστε μας στο Twitter  @Spacedotcom(ανοίγει σε νέα καρτέλα) ή στο  Facebook(ανοίγει σε νέα καρτέλα).

Εγγραφείτε στα Διαστημικά Φόρουμ μας για να συνεχίσετε να μιλάτε για τις πιο πρόσφατες αποστολές, τον νυχτερινό ουρανό και πολλά άλλα! 

Και αν έχετε μια συμβουλή ειδήσεων, διόρθωση ή σχόλιο, ενημερώστε μας στη διεύθυνση: community@space.com.

https://www.space.com/james-webb-space-telescope-zoom-video-cartwheel-galaxy

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>