«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η Ρωσία διεξάγει πόλεμο φυσικού αερίου με την Ευρώπη ή η Δύση διεξάγει έναν μακροχρόνιο πόλεμο φυσικού αερίου με τη Ρωσία;

Του Βόλφγκανγκ Εφενμπέργκερ  04 Αυγούστου 2022

Στην ανακοίνωση της ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου Gazprom ότι από την Τετάρτη 27 Ιουλίου, οι παραδόσεις μέσω του αγωγού Nord Stream 1 της Βαλτικής Θάλασσας θα μειωθούν στο 20% της χωρητικότητας, ο Ουκρανός πρόεδρος Zelenskyi δεν βλέπει μόνο μια μορφή τρόμου κατά της Δύσης.

αλλά και ανοιχτό «πόλεμο αερίων κατά της ενωμένης Ευρώπης». Αυτό θα δυσκόλευε την προετοιμασία της Ευρώπης για το χειμώνα.(1)


Στην πολιτική και τις επιχειρήσεις, τα παιχνίδια σχεδιασμού για έναν χειμώνα έκτακτης ανάγκης χωρίς επαρκή παροχή αερίου επινοούνται με ένα φαινομενικά ελαφρύ χέρι.

Η Επιτροπή της ΕΕ δεσμεύει τα κράτη μέλη σε εκτεταμένη εξοικονόμηση φυσικού αερίου.

 Η κατανάλωση θα πρέπει να μειωθεί κατά 15 τοις εκατό – εάν είναι απαραίτητο με δεσμευτικές προδιαγραφές.(2) Κατά τη διάρκειαΟι πόλεις και οι περιφέρειες επεξεργάζονται σχέδια κρίσης, ο κλάδος αναμένει περικοπές όπως πτώση της παραγωγής, μερικό κλείσιμο ή πλήρες κλείσιμο σε πρώιμο στάδιο και προετοιμάζεται εντατικά για διάφορα σενάρια.

 Δεν μπορεί να αποκλειστεί μια βαθιά ύφεση.(3)
Ως αποτέλεσμα της διακοπής του φυσικού αερίου, η υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock φοβάται ότι η Γερμανία δεν θα είναι πλέον σε θέση να παράσχει καμία απολύτως υποστήριξη στην Ουκρανία επειδή «θα είμαστε τότε απασχολημένοι με λαϊκές εξεγέρσεις .”(4) Αυτή η αξιολόγηση θα μπορούσε ακόμη και να είναι κατάλληλη.
Στις 21 Ιουλίου 2020, τέθηκε σε ισχύ το έβδομο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας – στο μέλλον, δεν επιτρέπεται η εισαγωγή χρυσού ή χρυσού κοσμήματος από τη Ρωσία στην ΕΕ.

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έγραψε στο Twitter:

«Θα συνεχίσουμε την πίεση όσο χρειαστεί»
. αντιπροσωπευτικός πόλεμος). δεν ξεκίνησε ως γραμμική συνέπεια της απόσχισης της Κριμαίας και του Ντονμπάς από την Ουκρανία.

Αυτή η αφήγηση, που καλλιεργήθηκε από τη Δύση, αφήνει έξω σημαντικά στάδια ανάπτυξης στην Ουκρανία.

Ήδη τον Απρίλιο του 1990 – Η Ουκρανία έγινε ανεξάρτητη μόνο από τη Σοβιετική Ένωση τον Αύγουστο του 1991 – εκεί οι δυτικές μη κυβερνητικές οργανώσεις ξεκίνησαν το έργο τους με στόχο να επηρεάσουν τον φιλοδυτικό της Ουκρανίας.(6) 

Όταν ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος θεωρούνταν φιλορώσος, ανακηρύχθηκε νικητής μετά τον δεύτερο γύρο των εκλογών στις 21 Νοεμβρίου 2004, ακολούθησε μια πανευρωπαϊκή διαμαρτυρία που διήρκεσε αρκετές εβδομάδες κατά των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Στις 26 Δεκεμβρίου 2004, ο δεύτερος γύρος επαναλήφθηκε και αυτή τη φορά ο δυτικός Βίκτορ Γιούσενκο βγήκε νικητής.

Στις αρχές Απριλίου 2005, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους του πρότεινε: «Θα μπορούσες να γίνεις μέλος της ΕΕ και ταυτόχρονα φίλος των ΗΠΑ».(7)

Στις 29 Αυγούστου 2005, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ουκρανία υπέγραψαν συμφωνία “σχετικά με τη συνεργασία για την πρόληψη της εξάπλωσης τεχνολογιών, παθογόνων παραγόντων και τεχνογνωσίας που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη βιολογικών όπλων.

“(8) Αυτό έγινε η Σύμβαση για την απαγόρευση την ανάπτυξη, κατασκευή και αποθήκευση βακτηριολογικών (βιολογικών) όπλων(9) της 26ης Μαρτίου 1975 (λέγεται ότι δεν υπάρχουν τέτοια εργαστήρια στις ΗΠΑ).
Ο Γιούσενκο ενθάρρυνε την κατασκευή επιβλητικών μνημείων στον Στέπαν Μπαντέρα (1909-1959).

Ο πρώην Ουκρανός εθνικιστής πολιτικός και ηγέτης της OUN (Οργάνωση Ουκρανών Εθνικιστών) είναι μια άκρως αμφιλεγόμενη και πολωτική ιστορική προσωπικότητα.

Ενώ θεωρείται συνεργάτης των Ναζί και εγκληματίας πολέμου στην Πολωνία, τη Ρωσία και το Ισραήλ, φημίζεται ως μαχητής για την ανεξαρτησία και την ελευθερία, ιδιαίτερα στη δυτική Ουκρανία, και έχει ανυψωθεί ως εθνικός ήρωας.(10)
Στις εκλογές στις αρχές του 2010, η πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο –ως εκπρόσωπος της «Πορτοκαλί Επανάστασης» που είχε βοηθήσει στην πτώση του Γιανουκόβιτς– έθεσε υποψηφιότητα εναντίον του αρχηγού της αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργού Βίκτορ Γιανουκόβιτς (2002/05 – 2006/07) και έχασε.(11)

Ο Γιανουκόβιτς ήθελε να δει την Ουκρανία ως μια αδέσμευτη χώρα που λειτουργεί ως «γέφυρα μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ».

 Αναπόφευκτα απέρριψε την ένταξη στο ΝΑΤΟ.(12)
Τον Φεβρουάριο του 2014, οι εικόνες του ενορχηστρωμένου πραξικοπήματος του Μαϊντάν, για το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες ξόδεψαν πέντε δισεκατομμύρια δολάρια, έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Στη στήριξη των ΗΠΑ από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ τότε είχε και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Σταϊνμάγερ. Ήταν αυτός που έπεισε τον έκπτωτο Πρόεδρο Γιανουκόβιτς να «παραδώσει ειρηνικά την εξουσία».

Οι ΗΠΑ είχαν «προσχεδιάσει όλα όσα σήμερα έχουν τη δυνατότητα να αποτελέσουν μήλο έριδος μέσα και γύρω από την Ουκρανία». περιέγραψε το δημοψήφισμα στην Κριμαία ως παραβίαση του διεθνούς δικαίου (13) Ο λαός της Κριμαίας είχε κάνει μόνο χρήση του δικαιώματός του στην αυτοδιάθεση, το οποίο είναι σύμφωνο με το διεθνές δίκαιο.
Σύμφωνα με την επικρατέστερη αφήγηση, ο Γιανουκόβιτς είχε κάνει τη Δύση εχθρό του όταν τελικά αρνήθηκε να υπογράψει τη Συνθήκη Σύνδεσης με την ΕΕ. Και αυτό είναι μόνο εν μέρει αλήθεια.

Η συνθήκη αυτή αποτελείται από δύο μέρη, το οικονομικό και το πολιτικό-στρατιωτικό.

Ο Γιανουκόβιτς θα πρέπει πρώτα να υπογράψει μόνο το δεύτερο μέρος (στενή συνεργασία στην εξωτερική πολιτική).

Με τη συμφωνία σύνδεσης, η ΕΕ επιχειρεί να προσεγγίσει τα γειτονικά κράτη με τον εαυτό της χωρίς να τους χορηγήσει ένταξη στην ΕΕ.(14) Ο διάδοχός του, ο οποίος είναι πολύ συμπαθής στη Δύση, ο ολιγάρχης Ποροσένκο, υπέγραψε την πολιτική συμφωνία τον Μάρτιο του 2014 και στις 27 Ιουνίου 2014 το οικονομικό κομμάτι.
Οι περιφέρειες Λουγκάνσκ και Ντόνετσκ δεν αναγνώρισαν τα αποτελέσματα του πραξικοπήματος του Μαϊντάν και δήλωσαν ανεξάρτητες.

Από τότε έχουν πολεμηθεί στρατιωτικά από το νέο ουκρανικό καθεστώς.

Στην ανατολική Ουκρανία μαίνεται εμφύλιος πόλεμος μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου 2022, ο οποίος, με την επίθεση της Ρωσίας, μετατράπηκε σε πόλεμο αντιπροσώπων μεταξύ Δύσης και Ρωσίας.

Ο Ζελένσκι κατηγορεί τη Ρωσία για «ανοιχτό πόλεμο αερίου» κατά της Ευρώπης(15)
Δεδομένου ότι ο Selenskyi δεν βρίσκεται στην πολιτική σκηνή για τόσο καιρό, η τέρψη είναι η σειρά της ημέρας.

Ο πόλεμος του φυσικού αερίου κατά της Ρωσίας πηγαίνει πολύ πίσω.

Στις 8 Μαΐου 2009 στην Πράγα, η ΕΕ και οι χώρες διέλευσης συμφώνησαν για την κατασκευή αγωγού υπό τον τίτλο «Προμήθεια φυσικού αερίου χωρίς Ρωσία».

Με το όνομα του έργου Nabucco, ο αγωγός επρόκειτο να εκτείνεται από την Κασπία Θάλασσα (Αζερμπαϊτζάν) μέσω Τουρκίας και Βαλκανίων – παρακάμπτοντας τη Ρωσία – μέχρι λίγο πριν τη Βιέννη.

Εκτός από την ΕΕ, το Αζερμπαϊτζάν, η Αίγυπτος, η Γεωργία και η Τουρκία υπέγραψαν τη συμφωνία, ενώ εκπρόσωποι του Καζακστάν, του Ουζμπεκιστάν και του Τουρκμενιστάν συμμετείχαν μόνο στις συζητήσεις.

Μετά την αποχώρησή του από την πολιτική το 2007, ο πρώην ομοσπονδιακός υπουργός Εξωτερικών Τζόζεφ Φίσερ (Πράσινοι) όχι μόνο ίδρυσε το “Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων” (με κεφαλαία στον ιστότοπο: ”
Μετά την αποτυχία του έργου Nabucco τον Ιούνιο του 2013, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πήγε στο Αζερμπαϊτζάν στα μέσα Ιουλίου 2022, όπου υπέγραψε σύμβαση με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ για διπλασιασμό των προμηθειών φυσικού αερίου.

Ο Αλίεφ βρίσκεται στην εξουσία από το 2003 (ο πατέρας του κυβέρνησε πριν από αυτό) και λαμβάνει τακτικά πάνω από το 80 τοις εκατό των ψήφων.

“Το Αζερμπαϊτζάν κατατάσσεται στην 154η θέση από 180 χώρες στην κατάταξη της ελευθερίας του Τύπου των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα – η κατάταξη για τη δημοκρατία είναι εξίσου κακή”, δήλωσε η Birgit Wetzel στο Deutschlandfunk.

Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν υπάρχει σημαντική αντίθεση.

Οι ΗΠΑ ως η μόνη υπερδύναμη
Με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, η Ουάσιγκτον ξεκίνησε ένα νέο παιχνίδι εξουσίας παγκοσμίως.
Στις 19 Μαρτίου 1999, μόλις πέντε ημέρες πριν από τον παράνομο βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας, το Κογκρέσο των ΗΠΑ ψήφισε τον Νόμο για τη Στρατηγική του Δρόμου του Μεταξιού.(18)
Ορίζει έναν ευρύ γεωγραφικό διάδρομο, που ξεκινά από το Βελιγράδι, μέσω Άγκυρας, Τιφλίδας, Μπακού, Τεχεράνης και Η Σαμαρκάνδη στο Ουρούμκι – δηλαδή κατά μήκος του ιστορικού Δρόμου του Μεταξιού που διασχίζει την Κεντρική Ασία – ορίζει ανοιχτά ολοκληρωμένα οικονομικά και στρατηγικά συμφέροντα:
«Οι πέντε πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας (Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν, Τουρκμενιστάν, Κιργιστάν και Τατζικιστάν) επιθυμούν να σφυρηλατήσουν δεσμούς με τις ΗΠΑ.

Το Καζακστάν και το Τουρκμενιστάν διαθέτουν μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου γύρω από την Κασπία Θάλασσα.»

Η έκθεση του Κογκρέσου ζητά αμείλικτα «να σπάσει το μονοπώλιο της Ρωσίας στις οδούς μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου… και να ενθαρρύνει την κατασκευή αγωγών ανατολής-δύσης».(19)
Δηλώθηκε κατηγορηματικά στο τέλος της πρώτης εβδομάδας του πολέμου, ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ δήλωσε:
«Όντας υπό την προστασία των ΗΠΑ, αγνοήσαμε το διεθνές δίκαιο και τον καταστατικό χάρτη των Ηνωμένων Εθνών»(20) και στη συνέχεια κοιτάξαμε στο μέλλον:
«Η σκληρότητα με την οποία η Ουάσιγκτον επιβάλλει τα τρέχοντα συμφέροντά της, κυρίως εγχώρια, θα ενοχλεί ολοένα και περισσότερο πολλούς Ευρωπαίους».(21)

Στο μεταξύ θα πάει και στη φυσική ουσία.
Με την ευκαιρία της 50ης επετείου από την ίδρυση του ΝΑΤΟ το 1999, η Ουάσιγκτον συμπεριέλαβε τρεις χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ (Πολωνία, Τσεχία και Ουγγαρία) με απήχηση στα μέσα ενημέρωσης και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον παρουσίασε με σιγουριά τη νέα στρατηγική του ΝΑΤΟ ως εντολή του ΟΗΕ. απαιτείται.
Η συμμαχία εγκατέλειψε έτσι τον ιστορικό της αυτοπροσδιορισμό ενός αυστηρά αμυντικού συνασπισμού.

 Έκτοτε, το ΝΑΤΟ υπερασπίζεται επιθετικά -εκτός από τα εδαφικά σύνορα των κρατών μελών- κάθε είδους αόριστα καθορισμένα συμφέροντα ασφαλείας, τα οποία, ωστόσο, περιλαμβάνουν ρητά και «πρόσβαση σε πρώτες ύλες» – που υπερασπίζονται από την Κασπία Θάλασσα έως τον Περσικό Κόλπο.

στον Ατλαντικό. Με αυτόν τον τρόπο, το ΝΑΤΟ διεκδικεί το δικαίωμα να εξουσιοδοτήσει τον εαυτό του να πραγματοποιήσει στρατιωτικές επεμβάσεις.

Σύμφωνα με την Κλίντον, το ΝΑΤΟ που κυριαρχούν οι ΗΠΑ έπρεπε τώρα να «καθορίσει τα κριτήρια λήψης αποφάσεων για τον ΟΗΕ και όχι το αντίστροφο»(22).
Ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρίτσαρντ Λούγκαρ επεσήμανε ένα άλλο κίνητρο: «Το ΝΑΤΟ χρειάζεται καθήκοντα εκτός του παραδοσιακού του χώρου, διαφορετικά είναι περιττό: εκτός περιοχής ή εκτός επιχείρησης».(23)
Ο στρατηγός Gerd Schmückle, πρώην αναπληρωτής ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ, συνόψισε τους νέους στόχους επέμβασης του ΝΑΤΟ:
«Τελικά, τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών αποφασίζουν πού θα παρέμβουν.

Όλα περιστρέφονται γύρω από την οικονομία. Πού υπάρχει πετρέλαιο, πού είναι οι μελλοντικές πετρελαιοπηγές;» (24)
Ο αναγκαστικός πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία εκτόπισε «την εξουσία του νόμου από το νόμο των ισχυρότερων».

Εξαιτίας αυτού, αυτός ο πόλεμος προκάλεσε τεράστια ζημιά στο διεθνές δίκαιο.

Τα «αεροπορικά χτυπήματα» –η λέξη πόλεμος αποφεύχθηκε όσο το δυνατόν περισσότερο τότε όπως και τώρα– εμφανίζονται σήμερα ως πρόβα τζενεράλε για τη νέα στρατηγική του ΝΑΤΟ ή ως σχέδιο για μελλοντικούς πολέμους.

Το 1999 ήταν ο υπουργός Εξωτερικών Joseph Fischer (GRÜNE) που ξεγέλασε τη Γερμανία σε αυτόν τον πόλεμο με πονηριά και προδοσία, και σήμερα είναι η διάδοχός του στο Υπουργείο Εξωτερικών, Annalena Baerbock, η οποία επίσης κάνει ό,τι μπορεί για να οδηγήσει τη Γερμανία σε πόλεμο. με τη Ρωσία: μια κλιμακούμενη πολεμική ρητορική και παραδόσεις όπλων, όπως η πρόσφατη πώληση 100 αυτοκινούμενων οβίδων 2000(25) (1,7 δισεκατομμύρια ευρώ) στην Ουκρανία.
Στη σύνοδο κορυφής της G20 στο Μπαλί στις αρχές Ιουλίου 2022, ο υπουργός Εξωτερικών βρήκε ξεκάθαρα λόγια προς την κατεύθυνση της Ρωσίας: Δεν πρέπει να επιτραπεί στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να «ρίξει τον κόσμο στο χάος» και εξέπληξε με μια άλλη ανακοίνωση: «Όποιος θα καταστρέψει Η διεθνής μας ειρηνευτική τάξη βομβαρδίστηκε, δεν μπορεί να υποθέσει ότι μιλάμε για διμερείς εμπορικές σχέσεις».(26) Στις 26 Ιουλίου, στο Deutschlandfunk, απάντησε σε δηλώσεις του Ρώσου ομολόγου της, Σεργκέι Λαβρόφ, σχετικά με τα σχέδια της Μόσχας να ανατρέψει την ουκρανική κυβέρνηση.

Οι δηλώσεις Λαβρόφ «έδειξαν για άλλη μια φορά τη βαθιά περιφρόνηση της ρωσικής ηγεσίας για τη δημοκρατική αυτοδιάθεση της Ουκρανίας»(27).

Ο υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος είναι τυφλός στην ιστορία, δεν θυμάται πλέον τι συνέβη στο Μαϊντάν τον Φεβρουάριο του 2014;

 Σε ένα πραξικόπημα που ενορχηστρώθηκε από τη «Δυτική Κοινότητα των Αξιών», η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Ουκρανίας –με την τάση να είναι αδέσμευτη– εκδιώχθηκε και αντικαταστάθηκε από μια εξαγριωμένη αντιρωσική, φιλοαμερικανική κυβέρνηση: ένα βίαιο γεγονός που έχει μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει πολλές ζωές.(28)
Και ο χορός του θανάτου φαίνεται να συνεχίζεται. 

Ένα μήνα μετά το αίτημα του Πούτιν για εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, ο Καγκελάριος Σολτς και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ πραγματοποίησαν συνέντευξη Τύπου στις 18 Ιανουαρίου 2022.

Για τον Scholz, οι διαφορές σε θέματα ασφάλειας «πρέπει να διευκρινιστούν μέσω διαλόγου που βασίζεται στην αμοιβαιότητα και στη βάση του διεθνούς δικαίου και των κοινών υποχρεώσεων και αρχών… Αυτό περιλαμβάνει ιδίως την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα των κρατών.

Φυσικά, αυτό περιλαμβάνει και το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής συμμαχίας ».

Το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση δεν αναφέρθηκε.

 Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ το πήγε στα άκρα: «Το ΝΑΤΟ είναι μια αμυντική συμμαχία, μια συμμαχία που δεν απειλεί ούτε μια χώρα, ούτε καν τη Ρωσία.

Έτσι το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο, Οι Σύμμαχοι είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν σε τέτοιες συνομιλίες και επίσης να ακούσουν τις ανησυχίες της Ρωσίας».

Και αυτό μετά από τέσσερις εβδομάδες παρατεταμένων διαπραγματεύσεων!

 Μια μέρα αργότερα, εισήχθη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ ο «Ukrainian Democracy Defense Land-Lease Act» και αργότερα ψηφίστηκε με μόνο 10 ψήφους που διαφωνούν.
Εδώ ζωντανεύουν οι μνήμες του νόμου για τη μίσθωση γης του Ιανουαρίου 1941.

Τότε, αυτός ο νόμος επέτρεπε στις ουδέτερες ΗΠΑ να παραδώσουν 50 αντιτορπιλικά στη Μεγάλη Βρετανία.

Το αποτέλεσμα είναι γνωστό.

Οι στρατηγοί των ΗΠΑ έχουν επί του παρόντος περαιτέρω οράματα, τα οποία καθορίστηκαν το 2014 στο έγγραφο μακροπρόθεσμης στρατηγικής “Win in a Complex World 2020-2040”.

Το να ξεκινήσετε το αυτοκρατορικό σχέδιο δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερο.

«Το δολάριο ακμάζει και κάνει την Ευρώπη να φαίνεται γερασμένη όσο η κατάσταση έντασης του πολέμου παραμένει. Θα περάσει πολύς χρόνος, η Ρωσία θα καταστραφεί, η Γερμανία θα αποδυναμωθεί, η ΕΕ θα κατακερματιστεί και ο πόλεμος κατά της Κίνας θα γίνει πραγματικότητα», είπε ο Hans-Rüdiger Minow στο εντυπωσιακό σχόλιό του «Strategy of Tension».(29) Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να προσθέσω.
Για τον Αμερικανό δημοσιογράφο Paul Craig Roberts, πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών επί Ρίγκαν, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν πυρηνικό Αρμαγεδδώνα, κυρίως λόγω των μέσων ενημέρωσης που ελέγχονται από τη CIA.

«Είναι απλά ένα τσιμπούρι μακριά εκτός κι αν ο Πούτιν αποφασίσει να παραδοθεί», είπε ο Ρόμπερτς.

 Για να αντιμετωπίσει κανείς τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Αμερική, πρέπει να γνωρίζει τα γεγονότα, αλλά τα γεγονότα δεν είναι πλέον πολιτικά ορθά.

Δεν ταιριάζουν στις αφηγήσεις και ως εκ τούτου απορρίπτονται ως αναληθή και παραπληροφόρηση»(30).

Ο Ρόμπερτς δήλωσε με παραίτηση ότι η χώρα του βυθίζεται στον εκφυλισμό, την άγνοια και το κακό.

Το απόγευμα της 27ης Ιουλίου, το SPIEGEL ανέφερε στο εξωτερικό ότι η Πολωνία λέγεται ότι υπέγραψε συμβόλαια πώλησης στη Νότια Κορέα για περίπου χίλια άρματα μάχης, περίπου 650 οβίδες και 48 μαχητικά αεροσκάφη.

 Τους τελευταίους μήνες, η Πολωνία, μέλος του ΝΑΤΟ, έχει ήδη παραγγείλει περισσότερα από 300 αμερικανικά άρματα μάχης, πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος από την ευρωπαϊκή κοινοπραξία MBDA και περισσότερα από 30 στρατιωτικά ελικόπτερα ιταλικής κατασκευής.(31)
Η Πολωνία φαίνεται να είναι ευχαριστημένη με τη στρατιωτική βιομηχανικό συγκρότημα προετοιμάζεται για έναν μεγάλο πόλεμο.

Ο δείκτης Dow.Jones ενισχύθηκε αμέσως κατά 438 μονάδες στις 32.198.

Ο πόλεμος και η καταστροφή γεμίζουν ξανά τα ταμεία.
Ποιοι είναι όμως οι πραγματικοί στόχοι της Πολωνίας; Το 1939 η Πολωνία επέτρεψε να γίνει εργαλείο της Μεγάλης Βρετανίας και σήμερα φαίνεται πρόθυμος συνεργός των αμερικανικών συμφερόντων.

Η κοινή δήλωση των ΗΠΑ και της Γερμανίας σχετικά με την «Υποστήριξη της Ουκρανίας, την ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια και τους κλιματικούς μας στόχους»(32) της 21ης ​​Ιουλίου 2021 υποστηρίζει επίσης ρητά την Πρωτοβουλία των Τριών Θάλασσας (Βαλτική Θάλασσα/Εύξεινος Πόντος/Αδριατική Θάλασσα) και τις προσπάθειές τους να απαιτείται ενίσχυση της συνδεσιμότητας των υποδομών και της ενεργειακής ασφάλειας στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

 Αυτό ήταν πριν από εκατό χρόνια το όραμα του Πολωνού στρατάρχη και πολιτικού Józef Piłsudski, ο οποίος στόχευε σε αυτήν την περιοχή ως πολωνική αυτοκρατορία intermarium.

Εάν τα πολωνικά όνειρα για μια πολιτική ζώνη επιρροής από τα σύνορα Oder-Neisse έως τη Μαύρη Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, της Λευκορωσίας και των Βαλτικών Κρατών πραγματοποιηθούν – συμπίπτουν με τα σχέδια για τη Νέα Παγκόσμια Τάξη ορισμένων στρατηγών των ΗΠΑ – τότε η δυτική ηπειρωτική Ευρώπη θα είναι χωρισμένη από τους εμπορικούς της εταίρους στα ανατολικά και το κινεζικό έργο του Δρόμου του Μεταξιού «Μία ζώνη, ένας δρόμος» είναι απλώς μυθοπλασία, όπως το σιδηροδρομικό έργο της Βαγδάτης το 1914. Τότε τα φώτα θα έσβηναν πραγματικά στη Γερμανία.

Παρατηρήσεις

1)https://www.tt.com/artikel/30826948/terror-russia-leads-loud-selenskyj-open-gas-war-with-europe

2). html

3) https://www.tagesschau.de/wirtschaft/unternehmen/unternehmen-gasstopp-preparation-101.html

4) https://www.sueddeutsche.de/politik/krieg-fallen-von-gas-stopp-baerbock-befuechtete-volksaufstaende-dpa.urn-newsml-dpa-com-20090101-220721-99-110583

5).

6)https://www.opensocietyfoundations.org/newsroom/the-open-society-foundations-in-ukraine

7) Süddeutsche Zeitung της 5ης Απριλίου 2005, σ. 6

8) https://www.state.gov/05-829

9) https://www.auswaertiges-amt.de/de/aussenpolitik/themen/abruestung-ruestungkontrolle/uebersicht-bcwaffen-node/-/207104

10)https://www.uni-augsburg.de/de/fakultaet/philhist/professuren/kunst-und-kulturgeschichte/europaische-etnologie-volkskunde/exkursionen/ukraine-lemberg-czernowitz/stepan-bandera-denkmal/

11) https://www.welt.de/politik/gallery6294283/Die-Wahl-in-der-Ukraine-2010.html

12) https://www.handelsblatt.com/politik/international/ukraine-janukowitsch-kuendigt-west-kurs-an/3378564.html

13)https://www.dw.com/de/steinmeier-stärkt-kiew-den-rücken/a-17514449

14)https://www.lpb-bw.de/ukraine-eu-nato

15).

16) https://www.welt.de/politik/article4000115/Auch-Joschka-Fischer- wird -jetzt-Pipeline-Lobbyist.html

17) Η ΕΕ και ο αυταρχικός

www.deutschlandfunkkultur.de/aserbaidschan-gas-eu-100.html

18) Νόμος Στρατηγικής του Δρόμου του Μεταξιού του 1999 (HR 1152 -106ο Συνέδριο) Τίτλος επισήμων:
Τροποποίηση του νόμου περί ξένης βοήθειας του 1961 με στόχο τη βοήθεια για την υποστήριξη της οικονομικής και
πολιτικής ανεξαρτησίας των χωρών του Νότιου Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας.
Im Mai 2006 modifiziert:
Silk Road Strategy Act of 2006 (S. 2749— 109th Congress) Offizieller Τίτλος:
Νομοσχέδιο για την ενημέρωση του νόμου περί στρατηγικής του δρόμου του μεταξιού του 1999 για τροποποίηση της στόχευσης της βοήθειας προκειμένου να υποστηριχθεί η οικονομική και πολιτική ανεξαρτησία των χωρών της Κεντρικής Ασίας και του Νοτίου Καυκάσου σε αναγνώριση των πολιτικών και οικονομικών αλλαγών σε αυτές τις περιοχές από τη θέσπιση της αρχικής νομοθεσίας.

19) https://www.govinfo.gov/content/pkg/CRPT-106srpt45/html/CRPT-106srpt45.htm , βλέπε επίσης Wolfgang Effenberger: The American Century – Part 2 Return of Geo-Imperialism? Με πρόλογο του Willy Wimmer. Norderstedt 2011. Σ. 55-106

20) Ο πρώην ομοσπονδιακός καγκελάριος Helmut SCHMIDT στο Frankfurter Rundschau από 3./4. Απρίλιος 1999

21) Ο πρώην ομοσπονδιακός καγκελάριος Helmut SCHMIDT στο ZEIT v. 22/4/99

22) Μυστικό έγγραφο της κυβέρνησης των ΗΠΑ από το 1993 με τίτλο «With the UN Herever Possible, Without When Necessary» Monitor, WDR, 22/4/1999

23) Καθρέφτης Αρ. 17/04/26/99, σελ. 170

24)Η εβδομάδα της 4/1/1999

25) https://www.handelsblatt.com/politik/deutschland/ukraine-krieg-bericht-bundesregierung-gehlt-verkauf-von-100-panzerhaubitzen/28554032.html

26).

27) https://www.deutschlandfunk.de/baerbock-russia-will-ukraine-vollstaendig-subject-102.html

28) https://moderndiplomacy.eu/2018/06/04/how-and-why-the-us-government-perpetrated-the-2014-coup-in-ukraine/

29) https://www.german-foreign-policy.com/news/detail/8990

30)https://www.paulcraigroberts.org/2022/07/21/it-is-only-a-nano-second-to-armageddon/

31).

32) https://www.auswaertiges-amt.de/de/newsroom/gemeinsame-erklaerung-usa-und-deutschland/2472074

Ο Wolfgang Effenberger, γεννημένος το 1946, πρώην αξιωματικός της Bundeswehr, είναι αφοσιωμένος συγγραφέας για την ειρήνη από το πρώτο του βιβλίο “Pax americana” (2004). Τον Απρίλιο του 2022 δημοσίευσε το «Η υποτιμημένη δύναμη: Από τη γεωπολιτική στη βιοπολιτική – οι πλουτοκράτες μεταμορφώνουν τον κόσμο». Άλλα βιβλία του για το θέμα:

“Return of the Gamblers” (2014, συν-συγγραφέας Willy Wimmer), η τριλογία “Europe’s Fate 14/18” (2018/19) και “Black Book EU & NATO” (2020).

Εικόνες: κατάθεση φωτογραφιών

Η γνώμη του συγγραφέα/του υπεύθυνου επικοινωνίας μπορεί να διαφέρει από αυτή των συντακτών. Άρθρο 5 παράγραφοι 1 και 3 του Βασικού Νόμου (1) «Καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει και να διαδίδει ελεύθερα τη γνώμη του με λόγο, γραφή και εικόνες και να λαμβάνει πληροφορίες από γενικά προσβάσιμες πηγές χωρίς εμπόδια. Η ελευθερία του Τύπου και η ελευθερία του ρεπορτάζ μέσω του ραδιοφώνου και του κινηματογράφου είναι εγγυημένα. Δεν γίνεται λογοκρισία».

https://www.world-economy.eu/nachrichten/detail/fuehrt-russland-einen-gaskrieg-mit-europa-oder-der-westen-einen-langjaehrigen-gaskrieg-mit-russland/

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>