«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Μπορεί το πράσινο υδρογόνο να σώσει μια πόλη άνθρακα και να επιβραδύνει την κλιματική αλλαγή;

ΓΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΟ ΝΝΝ

ΔΕΛΤΑ, Γιούτα (AP) — Το εργοστάσιο άνθρακα κλείνει. Σε αυτή τη μικροσκοπική πόλη της Γιούτα που περιβάλλεται από βοοειδή, χωράφια μηδικής και αυτοκινητόδρομους της ερήμου με θάμνους, εκατοντάδες εργαζόμενοι θα απολυθούν τα επόμενα χρόνια – θύματα περιβαλλοντικών κανονισμών και ανταγωνισμός από φθηνότερες πηγές ενέργειας.

Ωστόσο, απέναντι από τους σωρούς άνθρακα και τον φούρνο, κάτω από σκονισμένα χωράφια, βρίσκεται σε εξέλιξη ένας άλλος μετασχηματισμός που θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο στην παροχή καθαρής ενέργειας και να αντικαταστήσει ορισμένες από αυτές τις θέσεις εργασίας.

Εδώ, στην αγροτική έρημο της Γιούτα, οι προγραμματιστές σχεδιάζουν να δημιουργήσουν σπήλαια σε αρχαίους σχηματισμούς θόλου αλατιού κάτω από το έδαφος, όπου ελπίζουν να αποθηκεύσουν καύσιμο υδρογόνου σε άνευ προηγουμένου κλίμακα.

Το εγχείρημα είναι ένα από τα πολλά έργα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον καθορισμό του ρόλου που θα διαδραματίσει το υδρογόνο παγκοσμίως στην παροχή αξιόπιστης, όλο το εικοσιτετράωρο, ενέργειας χωρίς άνθρακα στο μέλλον.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Intermountain Power Agency, John Ward, περπατά μέσα από ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας από άνθρακα την Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022, στο Delta της Γιούτα.  Οι προγραμματιστές στην αγροτική Γιούτα που θέλουν να δημιουργήσουν μεγάλα υπόγεια σπήλαια για την αποθήκευση καυσίμου υδρογόνου κέρδισαν εγγύηση δανείου 504 εκατομμυρίων δολαρίων αυτήν την άνοιξη.  Σκοπεύουν να μετατρέψουν την τοποθεσία του εργοστασίου άνθρακα 40 ετών σε καθαρά κατασκευασμένο υδρογόνο μέχρι το 2045. (AP Photo/Rick Bowmer)

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Intermountain Power Agency, John Ward, περπατά μέσα από ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας από άνθρακα την Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022, στο Delta της Γιούτα. (AP Photo/Rick Bowmer)

Σωροί άνθρακα περιμένουν να καούν έξω από το Intermountain Power Plant την Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022, στο Delta της Γιούτα.  Οι προγραμματιστές στην αγροτική Γιούτα που θέλουν να δημιουργήσουν μεγάλα υπόγεια σπήλαια για την αποθήκευση καυσίμου υδρογόνου κέρδισαν εγγύηση δανείου 504 εκατομμυρίων δολαρίων αυτήν την άνοιξη.  Σκοπεύουν να μετατρέψουν την τοποθεσία του 40χρονου εργοστασίου παραγωγής ενέργειας από άνθρακα σε καθαρά κατασκευασμένο υδρογόνο μέχρι το 2045. (AP Photo/Rick Bowmer)

Σωροί άνθρακα περιμένουν να καούν έξω από το Intermountain Power Plant την Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022, στο Delta της Γιούτα. (AP Photo/Rick Bowmer)

Μια πινακίδα που γράφει Κίνδυνος εμφανίζεται σε ένα εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής την Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022, στη Δέλτα της Γιούτα.  Οι προγραμματιστές στην αγροτική Γιούτα που θέλουν να δημιουργήσουν μεγάλα υπόγεια σπήλαια για την αποθήκευση καυσίμου υδρογόνου κέρδισαν εγγύηση δανείου 504 εκατομμυρίων δολαρίων αυτήν την άνοιξη.  Σκοπεύουν να μετατρέψουν την τοποθεσία ενός εργοστασίου παραγωγής ενέργειας από άνθρακα 40 ετών σε καθαρά κατασκευασμένο υδρογόνο μέχρι το 2045. (AP Photo/Rick Bowmer)

Μια πινακίδα που γράφει Κίνδυνος εμφανίζεται σε ένα εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής την Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022, στη Δέλτα της Γιούτα. (AP Photo/Rick Bowmer)

Ένα τρακτέρ μεταφέρει σανό μέσα από ένα χωράφι Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022, κοντά στο Δέλτα της Γιούτα.  Σε αυτή τη μικροσκοπική πόλη της Γιούτα που περιβάλλεται από βοοειδή, χωράφια μηδικής και αυτοκινητόδρομους της ερήμου με θάμνους, εκατοντάδες εργαζόμενοι τα επόμενα χρόνια θα απολυθούν καθώς κλείνει το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας από άνθρακα - θύματα περιβαλλοντικών κανονισμών και ανταγωνισμός από φθηνότερες πηγές ενέργειας.  (AP Photo/Rick Bowmer)

Ένα τρακτέρ μεταφέρει σανό μέσα από ένα χωράφι Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022, κοντά στο Δέλτα της Γιούτα. (AP Photo/Rick Bowmer)

Αυτό που ξεχωρίζει το έργο από άλλα εγχειρήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι ότι αφορά περισσότερο την εποχιακή αποθήκευση παρά την παραγωγή ενέργειας.

Οι σπηλιές αλατιού θα λειτουργούν σαν γιγάντιες υπόγειες μπαταρίες, όπου η ενέργεια με τη μορφή αερίου υδρογόνου μπορεί να αποθηκευτεί όταν χρειαστεί.

«Ο κόσμος παρακολουθεί αυτό το έργο», δήλωσε ο Rob Webster, συνιδρυτής της Magnum Development, μιας από τις εταιρείες που πρωτοστατούν στην προσπάθεια.

 «Αυτές οι τεχνολογίες δεν έχουν κλιμακωθεί στον βαθμό που θα είναι αρκετές».

Τον Ιούνιο, το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε εγγύηση δανείου 504 εκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση του έργου «Advanced Clean Energy Storage» — ένα από τα πρώτα του δάνεια από τότε που ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναβίωσε το πρόγραμμα της εποχής Ομπάμα γνωστό για τη χορήγηση δανείων σε Tesla και Solyndra .

Η υποστήριξη προορίζεται να βοηθήσει στη μετατροπή της τοποθεσίας ενός εργοστασίου άνθρακα 40 ετών σε μια εγκατάσταση που καίει καθαρά κατασκευασμένο υδρογόνο μέχρι το 2045.

Εν μέσω πολωτικών συζητήσεων για την ενεργειακή πολιτική, η πρόταση είναι μοναδική για να κερδίσει υποστήριξη από έναν ευρύ συνασπισμό που περιλαμβάνει την κυβέρνηση Μπάιντεν , τον γερουσιαστή Μιτ Ρόμνεϊ και τους πέντε άλλους Ρεπουμπλικάνους που απαρτίζουν την αντιπροσωπεία του Κογκρέσου της Γιούτα, επίτροποι σε αγροτικές κομητείες και παρόχους ενέργειας.

Ο Μπάιντεν επρόκειτο να ανακοινώσει νέες δράσεις για την κλιματική αλλαγή την Τετάρτη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Μασαχουσέτη σε ένα πρώην εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα που μετατοπίζεται σε κόμβο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Οι υποστηρικτές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας βλέπουν το έργο της Γιούτα ως έναν πιθανό τρόπο για να διασφαλιστεί η αξιοπιστία καθώς το μεγαλύτερο μέρος του ηλεκτρικού δικτύου τροφοδοτείται από διακοπτόμενη ανανεώσιμη ενέργεια τα επόμενα χρόνια.

Οι εργαζόμενοι της Sawtooth Caverns περπατούν μπροστά από πύργους μετάδοσης σε μια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας την Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022, στη Δέλτα της Γιούτα.  Σε τρία χρόνια, τα ηλεκτροφόρα καλώδια θα αρχίσουν να χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά ενέργειας που παράγεται με υδρογόνο σε καταναλωτές στην Καλιφόρνια και αλλού.  (AP Photo/Rick Bowmer)

Οι εργαζόμενοι της Sawtooth Caverns περπατούν μπροστά από πύργους μετάδοσης σε μια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας την Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022, στη Δέλτα της Γιούτα. (AP Photo/Rick Bowmer)

Το 2025, το αρχικό καύσιμο για το εργοστάσιο θα είναι ένα μείγμα υδρογόνου και φυσικού αερίου.

Στη συνέχεια θα μεταβεί σε λειτουργία εξ ολοκλήρου με υδρογόνο έως το 2045.

Οι σκεπτικιστές ανησυχούν ότι θα μπορούσε να είναι ένα τέχνασμα για την παράταση της χρήσης ορυκτών καυσίμων για δύο δεκαετίες.

Άλλοι λένε ότι υποστηρίζουν την επένδυση σε έργα καθαρού υδρογόνου χωρίς άνθρακα, αλλά ανησυχούν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να δημιουργήσει ζήτηση για «μπλε» ή «γκρι» υδρογόνο.

Αυτά είναι τα ονόματα που δίνονται στο υδρογόνο που παράγεται με φυσικό αέριο.

«Το να πείσεις όλους να γεμίσουν αυτούς τους ίδιους σωλήνες και εγκαταστάσεις με υδρογόνο αντί (για ορυκτά καύσιμα) είναι μια εξαιρετική κίνηση για τη βιομηχανία φυσικού αερίου», δήλωσε ο Justin Mikula, ένας συνεργάτης που επικεντρώνεται στην ενεργειακή μετάβαση στο New Consensus, μια δεξαμενή σκέψης.

Σε αντίθεση με τη δέσμευση άνθρακα ή το γκρίζο υδρογόνο, το έργο θα μεταβεί στο να μην απαιτεί τελικά ορυκτά καύσιμα.

Η Chevron τον Ιούνιο αντέστρεψε τα σχέδιά της να επενδύσει στο έργο.

Ο Creighton Welch, εκπρόσωπος της εταιρείας, δήλωσε σε μια δήλωση ότι δεν πληρούσε τα πρότυπα με τα οποία ο κολοσσός του πετρελαίου και του φυσικού αερίου αξιολογεί τις επενδύσεις του σε «επιχειρήσεις με χαμηλές εκπομπές άνθρακα».

Καθώς οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας μεταβαίνουν και βασίζονται όλο και περισσότερο σε διαλείπουσα αιολική και ηλιακή ενέργεια, οι φορείς εκμετάλλευσης του δικτύου αντιμετωπίζουν νέα προβλήματα, παράγοντας υπερβολική ενέργεια το χειμώνα και την άνοιξη και λιγότερη από αυτή που χρειάζεται το καλοκαίρι.

Η ανισορροπία προσφοράς-ζήτησης έχει προκαλέσει φόβους για πιθανές διακοπές ρεύματος και έχει πυροδοτήσει τρόμο σχετικά με τον απογαλακτισμό περαιτέρω από τις πηγές ορυκτών καυσίμων.

Αυτό το έργο μετατρέπει την υπερβολική αιολική και ηλιακή ενέργεια σε μια μορφή που μπορεί να αποθηκευτεί.

Οι υποστηρικτές του καθαρού υδρογόνου ελπίζουν ότι μπορούν να δεσμεύσουν την ενέργεια κατά τις εποχές που η προσφορά ξεπερνά τη ζήτηση και να τη χρησιμοποιήσουν όταν χρειαστεί στις επόμενες εποχές.

Δείτε πώς θα λειτουργήσει: ο ηλιακός και ο άνεμος θα τροφοδοτήσουν ηλεκτρολύτες που διασπούν τα μόρια του νερού για να δημιουργήσουν υδρογόνο.

Οι ειδικοί στον τομέα της ενέργειας το αποκαλούν «πράσινο υδρογόνο» επειδή η παραγωγή του δεν εκπέμπει άνθρακα.

Αρχικά, το εργοστάσιο θα λειτουργεί με 30% υδρογόνο και 70% φυσικό αέριο. 

Σχεδιάζει να μεταβεί στο 100% υδρογόνο μέχρι το 2045.

Αυτή η απόδοση καλλιτέχνη που παρέχεται από τη Mitsubishi Power Americas δείχνει τι σχεδιάζουν να δημιουργήσουν οι Advanced Clean Energy Storage Developers χρησιμοποιώντας σπήλαια σε αδιαπέραστους σχηματισμούς αλατιού υπόγεια στο Delta της Γιούτα, όπου μπορούν να αποθηκεύσουν καύσιμο υδρογόνου και να το πουλήσουν σε παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.  Σε τρία χρόνια, τα σχέδια προβλέπουν την ανάμειξη του υδρογόνου με το φυσικό αέριο για την παροχή ενέργειας για το κοντινό Intermountain Power Plant (Advanced Clean Energy Storage I LLC/Mitsubishi Power Americas μέσω AP)

Αυτή η απόδοση καλλιτέχνη που παρέχεται από τη Mitsubishi Power Americas δείχνει τι σχεδιάζουν να δημιουργήσουν οι Advanced Clean Energy Storage Developers χρησιμοποιώντας σπήλαια σε αδιαπέραστους σχηματισμούς αλατιού υπόγεια στο Delta της Γιούτα, όπου μπορούν να αποθηκεύσουν καύσιμο υδρογόνου και να το πουλήσουν σε παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε τρία χρόνια, τα σχέδια προβλέπουν την ανάμειξη του υδρογόνου με το φυσικό αέριο για την παροχή ενέργειας για το κοντινό Intermountain Power Plant (Advanced Clean Energy Storage I LLC/Mitsubishi Power Americas μέσω AP)

Όταν οι καταναλωτές απαιτούν περισσότερη ισχύ από ό,τι μπορούν να πάρουν από ανανεώσιμες πηγές, το υδρογόνο θα διοχετεύεται με σωλήνες απέναντι στην τοποθεσία του Intermountain Power Plant και θα καίγεται για να τροφοδοτεί τους στρόβιλους, παρόμοια με τον τρόπο που χρησιμοποιείται ο άνθρακας σήμερα.

Αυτό, θεωρητικά, το καθιστά αξιόπιστο συμπλήρωμα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Πολλοί στο αγροτικό Δέλτα ελπίζουν ότι η μετατροπή της πόλης σε επίκεντρο υδρογόνου θα της επιτρέψει να αποφύγει την παρακμή που πλήττει πολλές πόλεις κοντά σε κλειστά εργοστάσια άνθρακα , συμπεριλαμβανομένου του Σταθμού Παραγωγής Ναβάχο στην Αριζόνα.

Ωστόσο, ορισμένοι ανησυχούν ότι η χρήση ενέργειας για τη μετατροπή της ενέργειας – αντί για την απευθείας αποστολή της στους καταναλωτές – είναι πιο δαπανηρή από τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ή ορυκτών καυσίμων όπως ο άνθρακας.

Αν και ο Michael Ducker, επικεφαλής υποδομής υδρογόνου της Mitsubishi Power, αναγνωρίζει ότι το πράσινο υδρογόνο είναι πιο δαπανηρό από τον άνεμο, τον ήλιο, τον άνθρακα ή το φυσικό αέριο, είπε ότι η τιμή του υδρογόνου δεν πρέπει να συγκρίνεται με άλλα καύσιμα, αλλά με τεχνολογίες αποθήκευσης όπως οι μπαταρίες ιόντων λιθίου. .

Ο Cecil Crow περπατά μέσα από έναν υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας στο Intermountain Power Plant την Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022, στη Δέλτα της Γιούτα.  Σε τρία χρόνια, τα ηλεκτροφόρα καλώδια θα αρχίσουν να χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά ενέργειας που παράγεται με υδρογόνο σε καταναλωτές στην Καλιφόρνια και αλλού.  (AP Photo/Rick Bowmer)

Ο Cecil Crow περπατά μέσα από έναν υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας στο Intermountain Power Plant την Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022, στη Δέλτα της Γιούτα. (AP Photo/Rick Bowmer)

Για την Intermountain Power Agency, τα σχέδια υδρογόνου είναι το αποκορύφωμα πολυετών συζητήσεων σχετικά με το πώς να προσαρμοστούν στις προσπάθειες του κορυφαίου πελάτη του εργοστασίου άνθρακα – το φιλελεύθερο Λος Άντζελες και το τμήμα νερού και ενέργειας του – στη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα.

Τώρα, η δυσαρέσκεια προς την Καλιφόρνια σαρώνει την κοινότητα της Γιούτα καθώς οι εργαζόμενοι ανησυχούν για τις τοπικές επιπτώσεις της ενεργειακής μετάβασης του έθνους και τι σημαίνει για τους φίλους, τις οικογένειες και την καριέρα τους.

«Η Καλιφόρνια μπορεί μερικές φορές να είναι ένα συριγμό και μια φράση εδώ γύρω», είπε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκολας Κίλπακ, ένας από τους λίγους Δημοκρατικούς της Δέλτα.

«Αυτό που νομίζω ότι όλοι αναγνωρίζουμε είναι ότι πρέπει να κάνουμε αυτό που θέλει ο πελάτης.

 Όλοι, ανεξάρτητα από την πολιτική τους άποψη, αναγνωρίζουν ότι η Καλιφόρνια δεν θέλει άνθρακα.

Είτε θέλουμε να τους το πουλήσουμε είτε όχι, δεν πρόκειται να το αγοράσουν».

Το εργοστάσιο άνθρακα κατασκευάστηκε στον απόηχο της ενεργειακής κρίσης της δεκαετίας του 1970 κυρίως για να παρέχει ενέργεια στις αναπτυσσόμενες πόλεις της Νότιας Καλιφόρνια, οι οποίες αγοράζουν το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας από άνθρακα μέχρι σήμερα.

Αλλά οι μάχες για τις εκπομπές άνθρακα και το μέλλον του άνθρακα έχουν φέρει τα κράτη μεταξύ τους και έχουν προκαλέσει μηνύσεις .

Οι νόμοι στην Καλιφόρνια για τη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα έχουν βυθίσει τη ζήτηση για άνθρακα και απειλούν να αφήσουν το εργοστάσιο χωρίς πελάτες.

Trevor Johnson speaks during an interview Wednesday, June 22, 2022, in Delta, Utah. Developers in rural Utah who want to create big underground caverns to store hydrogen fuel won a $504 million loan guarantee this spring. "People are fine with the concept and the idea of it being built," Johnson, one of the GOP primary winners said. (AP Photo/Rick Bowmer)

Ο Τρέβορ Τζόνσον μιλάει κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης την Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022, στη Δέλτα της Γιούτα. (AP Photo/Rick Bowmer)

Delta City Council member Nicholas Killpack poses for a photo on Wednesday, June 22, 2022, in Delta, Utah. Killpack is optimistic about plans to make his town a hydrogen power hub, but says many worry about jobs at the closing coal plant. (AP Photo/Rick Bowmer)

Το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου της Δέλτα, Nicholas Killpack, ποζάρει για μια φωτογραφία την Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022, στη Δέλτα της Γιούτα. (AP Photo/Rick Bowmer)

Στην κομητεία Millard, μια περιοχή με ρεπουμπλικανούς, όπου το 38% των τοπικών φόρων ακίνητης περιουσίας προέρχεται από το Intermountain Power Plant, δύο εργαζόμενοι στο εργοστάσιο άνθρακα απέλυσαν τους κατεστημένους επιτρόπους της κομητείας στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών τον περασμένο μήνα.

Οι αγώνες είδαν πινακίδες εκστρατείας να επικολλώνται σε όλη την πόλη και να αισθάνονται αγωνία για τα σχέδια πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και πώς μπορούν να μεταμορφώσουν την αγορά εργασίας και τον χαρακτήρα της αγροτικής κοινότητας.

«Οι άνθρωποι είναι εντάξει με την ιδέα και την ιδέα της κατασκευής του», είπε ο Trevor Johnson, ένας από τους νικητές του πρώτου GOP, κοιτάζοντας από το πάρκινγκ του εργοστασίου άνθρακα προς το σημείο που θα βρίσκεται η εγκατάσταση υδρογόνου.

 «Απλώς η ενέργεια από άνθρακα είναι φθηνή και προσφέρει πολλές καλές θέσεις εργασίας. Εκεί είναι το κλείσιμο».

Ακολουθήστε την κλιματική κάλυψη του AP στη διεύθυνση https://apnews.com/hub/climate-and-environment

Η κλιματική και περιβαλλοντική κάλυψη του Associated Press λαμβάνει υποστήριξη από πολλά ιδιωτικά ιδρύματα.

Δείτε περισσότερα για την πρωτοβουλία του AP για το κλίμα εδώ.

Το AP είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για όλο το περιεχόμενο.

https://apnews.com/article/2022-midterm-elections-science-technology-hydrogen-fuel-climate-and-environment-73ee387993a5d252083e3c000e6f3276

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>