«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πάπας Φραγκίσκος: Η Λατινική Αμερική εξακολουθεί να είναι «θύμα του εκμεταλλευτικού ιμπεριαλισμού»

Ο ΛΑΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΣ

Μια μικρή εισαγωγή.

Δείτε τα ερπετοειδή , μας περνούν για ηλίθιους!

Ποιος μιλά για Ιμπεριαλισμό;;;;;;;;;;;;;;

Τώρα θα μου πει κάποιος, νομίζεις ότι η πλειοψηφία των λεγόμενων (πιστών, εντός εισαγωγικών) δεν είναι ηλίθιοι;

Ίσως παλιότερα να το πίστευα, σήμερα όμως δεν μπορεί να είναι δικαιολογημένοι, διότι πλέον συμβαίνουν  φρικτά και τέρατα / και η θρησκεία είναι απλός θεατής, δηλαδή μαρτυρήθηκε ότι είναι ένα ακόμα καθεστώς καταπίεσης των λαών, απλά αυτό το καθεστώς είναι ποιο επικίνδυνο, διότι παίζει με τον εγκέφαλο του ανθρώπου.

Και κυρίως χιλιάδες χρόνια, γενιές και γενιές δεν είδαν την χάρη του λεγόμενου παντοδύναμου-πανάγαθου????  και την αγάπη του για τον άνθρωπο.

Με το βιβλίο που κρατά στα χέρια του και τον πλούτο που είναι ντυμένο, ζει μια πόλη στην Αφρική που πεθαίνει από την πείνα για ένα χρόνο.

Άρα αυτοί που αναρωτιόμαστε αν είναι ηλίθιοι, θα με πουν άπιστο λαϊκιστή/ και δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί!

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ήδη πιο αναρρωμένος από την υγεία του, ο Πάπας Φραγκίσκος έδειξε την ανησυχία του για την πολιτική, κοινωνική και ιστορική κατάσταση της χώρας του, της Λατινικής Αμερικής

1 Ιουλίου 2022

Ο Φραγκίσκος έγραψε ιστορία ως ο πρώτος Πάπας από τη Λατινική Αμερική.  EFE/FILE

Ο Πάπας Φραγκίσκος θεωρεί ότι η Λατινική Αμερική εξακολουθεί να είναι « θύμα του εκμεταλλευτικού ιμπεριαλισμού » και προτρέπεται να εργαστεί για το όνειρο της ενότητας του Σαν Μαρτίν και του Μπολιβάρ.

«Η Λατινική Αμερική εξακολουθεί να βρίσκεται σε αυτόν τον αργό δρόμο, του αγώνα, του ονείρου του Σαν Μαρτίν και του Μπολιβάρ για την ενότητα της περιοχής», είπε ο Αργεντινός ποντίφικας στη συνέντευξη που παραχώρησε στην κατοικία του στο Βατικανό.

«Πρέπει να εργαστούμε για να επιτύχουμε την ενότητα της Λατινικής Αμερικής»

Η περιοχή » ήταν πάντα θύμα και θα είναι θύμα μέχρι να απελευθερωθεί πλήρως από τον εκμεταλλευτικό ιμπεριαλισμό «, τόνισε ο Φραγκίσκος, ο οποίος δεν θέλησε να δείξει τι είναι.

«Δεν θέλω να τα αναφέρω γιατί είναι τόσο προφανή που τα βλέπουν όλοι», πρόσθεσε. Ερωτηθείς για τις πολιτικές αλλαγές που έχουν λάβει χώρα σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής, με δημοφιλή και περιεκτικά έργα που απορρίπτουν τον νεοφιλελευθερισμό, ο Αργεντινός Πάπας υπενθύμισε ότι «το όνειρο του Σαν Μαρτίν και του Μπολίβαρ είναι μια προφητεία».

» Πρέπει να εργαστούμε για να επιτύχουμε την ενότητα της Λατινικής Αμερικής.

Εκεί που κάθε λαός νιώθει τον εαυτό του με την ταυτότητά του και, ταυτόχρονα, έχει ανάγκη την ταυτότητα του άλλου.

Δεν είναι εύκολο», διαβεβαίωσε.

Ο πρώτος Λατινοαμερικανός Πάπας στην ιστορία, 85 ετών, που θα γιορτάσει τα 10 χρόνια του ποντίφικα του επόμενου έτους, έκανε ένα είδος ισορροπίας στο έργο του, μίλησε για τον πόλεμο στην Ουκρανία, την πανδημία, τους νέους και ομολόγησε ότι αισθάνεται ότι έχει άφησε «αποτύπωμα» στην εκκλησία της Λατινικής Αμερικής.

«Η Εκκλησία της Λατινικής Αμερικής έχει μια ιστορία εγγύτητας με τον πολύ μεγάλο λαό», τόνισε.

«Αν πάρουμε τις επισκοπικές διασκέψεις – την πρώτη στο Μεντεγίν, μετά την Πουέμπλα, τον Άγιο Δομίνικο και την Απαρεσίδα – ήταν πάντα σε διάλογο με τον λαό του Θεού.

Και αυτό βοήθησε πολύ. Είναι μια δημοφιλής Εκκλησία, με την πραγματική έννοια του λέξη» , εξήγησε.

Κεντρική Αμερική, με προσοχή στις επιπτώσεις ενός κυκλώνα στη Νικαράγουα

Για την υγεία του, και απαντώντας στην ερώτηση «Έχουμε Πάπα και Φραγκίσκο για λίγο;», απάντησε: «Ας το πει ο από πάνω».

https://www.informador.mx/internacional/Papa-Francisco-America-Latina-aun-es-victima-de-imperialismos-explotadores-20220701-0048.html