«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Μεγάλα λόγια και μικρές πράξεις στο Κίεβο / Η πολιτική κυρώσεων απέτυχε / Η Ευρώπη βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού

Δημιουργήθηκε από τον Munster

Του Han-Georg Munster

Δεν έλειψαν τα μεγάλα λόγια από τη γερμανική πλευρά στο Κίεβο. Κατά την επίσκεψή του στην Ουκρανία, μαζί με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς μίλησε για «ηρωικό αμυντικό αγώνα» και γερμανικές παραδόσεις όπλων «σε μεγάλη κλίμακα». Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Το φτηνό δώρο των τριών πολιτικών από τη Δύση – το καθεστώς υποψήφιας χώρας για ένταξη στην ΕΕ για την Ουκρανία – δεν αξίζει τίποτα, αυτό που η υποψήφια ένταξη στην ΕΕ Τουρκία έχει ήδη βιώσει εδώ και δύο δεκαετίες.

Και ελάχιστα μπορούμε να δούμε για τις υποσχόμενες γερμανικές παραδόσεις βαρέων όπλων.

Επτά αυτοκινούμενα οβιδοβόλα έχουν φτάσει τώρα στην Ουκρανία.

Για τον στρατιωτικό εξοπλισμό μιας χώρας που είναι 1,7 φορές μεγαλύτερη από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία, αυτό είναι σαν μια σταγόνα στον ωκεανό.

Οι παραδόσεις και οι προβλεπόμενες παραδόσεις αναφέρονται πλέον στο Διαδίκτυο (1).

Τα πραγματικά αποτελεσματικά όπλα όπως το άρμα μάχης «Leopard I», για το οποίο πιέζει η αντιπολίτευση CDU/CSU, δεν περιλαμβάνονται. Προφανώς δεν υπάρχουν πυρομαχικά για το αντιαεροπορικό άρμα «Gepard», το οποίο πρέπει πρώτα να παραχθεί.

Εν τω μεταξύ, τα προβλήματα στο εσωτερικό μέτωπο της Γερμανίας αυξάνονται: η κυβέρνηση του Βερολίνου αισθάνεται τις επιπτώσεις δύο στενών συμμάχων του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν: Υπάρχει ο «στρατηγός Χειμώνας», που ήδη προκάλεσε προβλήματα στον Ναπολέοντα και στον Χίτλερ.

Αυτό σημαίνει: Όταν έρθει ο χειμώνας στην Ευρώπη, το κόστος θέρμανσης θα εκτιναχθεί.

Ήδη οι τιμές της ενέργειας εκτοξεύονται λόγω της έλλειψης προμηθειών από τη Ρωσία.

Θα υπάρξουν μαζικές διαμαρτυρίες και σοβαρά προβλήματα για τις δυτικές κυβερνήσεις.

 Ο δεύτερος σύμμαχος δεν είναι παιδί της Ρωσίας, αλλά φαινόμενο των δυτικών κεφαλαιαγορών.

 Ας τον πούμε Χερ Ζινς. Αυτός ο κ. Ζινς θα προκαλέσει σύντομα στη Γερμανία και την Ευρώπη περισσότερα προβλήματα από όσα μπορεί να φανταστεί ο Σολτς στους εφιάλτες του.

Όποιος έχει παρακολουθήσει στενά τη γερμανική κοινή γνώμη και, κυρίως, τη δημοσιευμένη γνώμη τις τελευταίες ημέρες, αναπόφευκτα θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο ενθουσιασμός για τον πόλεμο που τροφοδοτείται από τους Πράσινους αντικαθίσταται από την πολεμική κούραση.

 Η συνειδητοποίηση αρχίζει να κερδίζει έδαφος ότι είναι εύκολο να αποφασίζει κανείς για κυρώσεις με ένα κύμα ενθουσιασμού, αλλά να παραμερίζει τις ενδείξεις πιθανών συνεπειών ως ασήμαντες.

Οι Γερμανοί έχουν πρόβλημα και με μια ανίκανη κυβέρνηση, που συμπεριφέρεται σαν γέρικα ψάρια: αρχίζει να βρωμάει από την κορυφή.

 Η Neue Zürcher Zeitung γράφει για τον Σολτς: «Τώρα έχει χάσει τον έλεγχο.

Στον πόλεμο της Ουκρανίας, εμφανίζεται ως ένας αρχάριος πολιτικός που κυνηγά τις εξελίξεις».

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την οικονομική πολιτική.

Αρχικά, οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας δεν θα μπορούσαν να είναι αρκετά αυστηρές και οι παραδόσεις όπλων που είχαν ανακοινωθεί δεν θα μπορούσαν να είναι αρκετά εκτεταμένες.

Η σκέψη ότι μια ρωσική κυβέρνηση δεν θα έμενε με σταυρωμένα τα χέρια ενώ οι γιοι της χώρας δολοφονούνταν από γερμανικά όπλα δεν συνέβη σε κανέναν στο Βερολίνο.

 Στο μεταξύ, αντιμετωπίζει κανείς σημαντική έλλειψη φυσικού αερίου.

 Μέχρι στιγμής, η Γερμανία ήταν 58 τοις εκατό εξαρτημένη από τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά 38 τοις εκατό.

Μία από τις αποτυχίες του Scholz είναι ότι άφησε τον υπουργό Πράσινων Οικονομικών Robert Habeck να κάνει ό,τι ήθελε για το θέμα του φυσικού αερίου.

Είναι αλήθεια ότι ο ρωσικός όμιλος Gazprom εγκατέλειψε πράγματι τη θυγατρική του Gazprom Germania, αλλά αντί να αρχίσει συνομιλίες με τη ρωσική κυβέρνηση για το πώς να προχωρήσει, η Gazprom Germania τέθηκε γρήγορα υπό τον έλεγχο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων και έτσι ουσιαστικά υπό τον έλεγχο της γερμανικής κυβέρνησης.

Αυτό θυμίζει στρατιωτικό νόμο, διότι σε περιόδους πολέμου είναι σύνηθες οι εταιρείες που ανήκουν σε εταιρείες από χώρες που αντιτίθενται στον πόλεμο να τίθενται υπό έλεγχο.

Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το γερμανικό τμήμα της αμερικανικής εταιρείας αυτοκινήτων Ford τέθηκε υπό γερμανική αναγκαστική διοίκηση.

Ο Scholz, το SPD και επίσης ο εταίρος του συνασπισμού FDP έχουν ξεφύγει από το γεγονός ότι ο Habeck και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων, Klaus Müller, δίνουν τη μπάλα και επιβεβαιώνουν αμοιβαία την ορθότητα των μέτρων τους, για παράδειγμα κατά της Gazprom.

Και οι δύο είναι πράσινοι, γνωρίζονται από την πολιτική της πολιτείας Schleswig-Holstein και αποτελούν μέρος ενός δικτύου που εργάζεται για τη μετατροπή της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας σε ένα πράσινο κράτος

. Στην πράξη, μοιάζει με αυτό: ο Habeck κάνει μια πρόταση και ο φίλος του Müller επιβεβαιώνει αμέσως την πρακτική σκοπιμότητα της πρότασης, ακόμα κι αν η πραγματικότητα μοιάζει πολύ διαφορετική.

Ενάντια στην κριτική, η Kerstin Andreae, Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Ενέργειας και Διαχείρισης Υδάτων, σπεύδει να βοηθήσει σε ενεργειακά ζητήματα. Είναι επίσης μέλος του δικτύου: Ο Andreae ήταν μέλος της Bundestag για το Κόμμα των Πρασίνων.

Έτσι, οι προηγούμενοι ισχυρισμοί των Habeck και Müller ότι η παροχή φυσικού αερίου στη Γερμανία είναι ασφαλής έχουν ήδη διαψευσθεί.

Ο Karl Haeusgen, Πρόεδρος της σημαντικής ένωσης μηχανολόγων μηχανικών VDMA, δηλώνει: «Προχωράμε προς μια πολύ δύσκολη κατάσταση.»

Η προπαγάνδα των αποταμιεύσεων του Habeck θυμίζει εποχές πολέμου.

Ο Χάμπεκ και άλλοι Γερμανοί πολιτικοί προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν νέες πηγές προμήθειας αερίου.

Η φωτογραφία του απωθητή του Χάμπεκ μπροστά στον Σεΐχη του Κατάρ, από τον οποίο θα ήθελε να αγοράσει πετρέλαιο και φυσικό αέριο παρά το άθλιο ιστορικό του Κατάρ στα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι ήδη θρυλική.

Οι προσπάθειες για ευρωπαϊκή προμήθεια φυσικού αερίου έφτασαν σε θλιβερό αποκορύφωμα με την επίσκεψη της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Ισραήλ.

Η Επιτροπή της ΕΕ είναι ένας από τους πιο σκληρούς επικριτές της πολιτικής εποικισμών του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη και απαιτεί την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τα κατεχόμενα αραβικά εδάφη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ – όπως η von der Leyen και η ΕΕ απαιτούν την αποχώρηση της Ρωσίας από την Κριμαία.

 Το γεγονός ότι η φον ντερ Λάιεν, η επιτροπή της οποίας προωθεί την εκτύπωση αραβικών σχολικών βιβλίων που καλούν σε πόλεμο κατά των Εβραίων, εκλιπαρεί για φυσικό αέριο στο Ισραήλ από όλα τα μέρη και από την άλλη επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία δείχνει την πλήρη απώλεια της πραγματικότητας της πολιτικής τάξης.

Οι αναφορές των τελευταίων ημερών κατέστησαν σαφές πώς μοιάζει στην πραγματικότητα η πραγματικότητα: η Γερμανία έχει ένα ενεργειακό πρόβλημα τόσο μεγάλο που ακόμη και σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα πρόκειται να επανεκκινηθούν – μια σαφής παραβίαση όλων των πράσινων αρχών και της ενεργειακής μετάβασης.

Αλλά η προμήθεια όπλων στην Ουκρανία ήταν επίσης παραβίαση των αρχών του πράσινου και του κόκκινου.

Η εθνικοποίηση της Gazprom Germania είναι η μία πλευρά, και γι’ αυτό, ο Habeck άφησε τους καλοπροαίρετους δημοσιογράφους να τον πανηγυρίσουν ως άνθρωπο της δράσης.

Η άλλη πλευρά συζητείται τώρα στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της γερμανικής Bundestag.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να παράσχει περίπου δέκα δισεκατομμύρια ευρώ μέσω της κρατικής τράπεζας KfW, ώστε η Gazprom Germania να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της στο ευρωπαϊκό εμπόριο φυσικού αερίου. Συγκεκριμένα, η κρατική εταιρεία πρέπει να αγοράζει φυσικό αέριο σε υψηλές τιμές αγοράς προκειμένου να εκπληρώσει τις συμβατικές υποχρεώσεις προς Γερμανούς και ξένους πελάτες που προηγουμένως θα προμηθεύονταν φθηνό ρωσικό αέριο.

Σε επιστολή προς την επιτροπή προϋπολογισμού, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παραδέχεται ότι η Gazprom Germania θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αφερεγγυότητα χωρίς δάνειο άμεσης στήριξης.

 «Ως αποτέλεσμα, αυτό πιθανότατα θα οδηγήσει σε αφερεγγυότητα πολυάριθμων δημοτικών επιχειρήσεων κοινής ωφελείας και απώλειες παραγωγής σε βιομηχανικούς πελάτες», γράφει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, χρειάζονται άλλα 15 δισ. ευρώ για την προμήθεια φυσικού αερίου στην παγκόσμια αγορά.

 Εδώ αναδεικνύονται τα περιγράμματα της επόμενης οικονομικής κρίσης.

Οι διορατικοί οικονομολόγοι της Deutsche Industriebank (IKB) είχαν ήδη προειδοποιήσει στις αρχές Ιουνίου: «Ένα μποϊκοτάζ του ρωσικού φυσικού αερίου ή μετάλλου θα βοηθήσει ελάχιστα την Ουκρανία, αλλά θα επιβαρύνει την ικανότητα της γερμανικής βιομηχανίας και της ευρωπαϊκής οικονομίας. γενικά να διατηρήσουν τη δημιουργία αξίας τους, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα έως μεσοπρόθεσμα για να διατηρήσουν.

Αυτό δεν μπορεί να είναι προς το συμφέρον ούτε της Γερμανίας ούτε της Ουκρανίας.»

Ο γνωστός Γερμανός δημοσιογράφος Gabor Steingart το έθεσε πιο δραστικά: «Κάθε δευτερόλεπτο πυροβολισμό από τη Δύση χτυπά το γόνατό της.

Γινόμαστε μάρτυρες μιας εσκεμμένης οικονομικής, ενεργειακής και επισιτιστικής κρίσης ως απάντηση στον επιθετικό πόλεμο του Πούτιν».

Επιπλέον, ως πεμπτουσία, θα υπάρξει μια οικονομική κρίση τεράστιων διαστάσεων.

 Πριν από μερικά χρόνια, η Deutsche Bank προειδοποίησε ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν πολύ άβολα στην Ευρώπη εάν τα επιτόκια αυξηθούν στην Ιταλία και ο πληθωρισμός στη Γερμανία.

Αυτό το σημείο έχει πλέον φτάσει. Τα επιτόκια αυξάνονται με ταχύτητα που κόβει την ανάσα και η αναχρηματοδότηση χωρών του ευρώ όπως η Ιταλία και η Γαλλία βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση αντιμετωπίζει τη χειρότερη κρίση άγχους στην ιστορία της, επειδή οι χώρες του ευρώ είναι πιο χρεωμένες από ποτέ.

Αντίθετα, η ελληνική κρίση ήταν μια μικρή προκαταρκτική αψιμαχία.

 ” Αυτή είναι ξεκάθαρα η επιστροφή της κρίσης του ευρώ”, λέει ο Clemens Fuest , για παράδειγμα, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ifo του Μονάχου.

Επομένως, σε λίγους μήνες, η κρίση στην Ουκρανία θα είναι μόνο ένα δευτερεύον θέατρο πολέμου για τους Γερμανούς πολιτικούς.

Η ίδια η Ευρώπη βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.

(1) https://www.bundesregierung.de/breg-de/themen/krieg-in-der-ukraine/lieferungen-ukraine-2054514

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>