«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο δεύτερος αμερικανικός εμφύλιος πόλεμος ήδη συμβαίνει

 «Η μία Αμερική είναι σε μεγάλο βαθμό αστική, φυλετικά και εθνοτικά ποικιλόμορφη και νέα. Το άλλο είναι σε μεγάλο βαθμό αγροτικό ή υπεραστικό, λευκό και παλαιότερο ». Φωτογραφία: Hannah Beier/Reuters

Η Αμερική θα είναι ακόμα Αμερική. Αλλά γίνεται γρήγορα δύο εκδοχές του εαυτού του. Το ανοιχτό ερώτημα είναι: πώς θα είναι οι δύο πολιτικοί μεταξύ τους;

ΤΗ επικείμενη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να ανατρέψει το Roe v Wade (ένα πρώιμο σχέδιο του οποίου διέρρευσε την περασμένη εβδομάδα) δεν απαγορεύει τις αμβλώσεις. αφήνει το θέμα στα κράτη. Ως αποτέλεσμα, θα βάλει άλλο ένα μεγάλο τούβλο στον αναπτυσσόμενο τοίχο που χωρίζει την μπλε και την κόκκινη Αμερική.

Ο δεύτερος αμερικανικός εμφύλιος πόλεμος συμβαίνει ήδη, αλλά είναι λιγότερο πόλεμος παρά ένα είδος καλοήθους χωρισμού ανάλογο με τους δυστυχισμένους παντρεμένους που δεν θέλουν να περάσουν το τραύμα ενός επίσημου διαζυγίου.

Μια Αμερική είναι σε μεγάλο βαθμό αστική, φυλετικά και εθνοτικά ποικιλόμορφη και νέα. Το άλλο είναι σε μεγάλο βαθμό αγροτικό ή υπεραστικό, λευκό και παλαιότερο.

Η διάσπαση επιταχύνεται. Οι κόκκινοι ταχυδρομικοί κώδικες γίνονται όλο και πιο κόκκινοι και οι μπλε ταχυδρομικοί κώδικες γίνονται πιο μπλε. Από τις συνολικά 3.143 κομητείες του έθνους, ο αριθμός των κομητειών που κατολισθαίνουν – όπου ένας υποψήφιος πρόεδρος κέρδισε τουλάχιστον το 80% των ψήφων – εκτινάχθηκε από 6% το 2004 σε 22% το 2020 .

Έρευνες δείχνουν ότι οι Αμερικανοί θεωρούν ότι είναι όλο και πιο σημαντικό να ζουν με ανθρώπους που μοιράζονται τις πολιτικές αξίες τους . Η εχθρότητα προς εκείνους του αντιπάλου είναι υψηλότερη από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στη ζωντανή μνήμη. Το σαράντα δύο τοις εκατό των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων πιστεύει ότι οι Αμερικανοί του άλλου κόμματος είναι «απόλυτοι κακοί».

Σχεδόν το 40% θα ήταν αναστατωμένο με την προοπτική να παντρευτεί το παιδί του κάποιον από το αντίθετο μέρος. Ακόμη και πριν από τις εκλογές του 2020, όταν ρωτήθηκε εάν η βία θα ήταν δικαιολογημένη εάν το άλλο κόμμα κέρδιζε τις εκλογές, το 18,3% των Δημοκρατικών και το 13,8% των Ρεπουμπλικανών απάντησαν θετικά.

Όλο και περισσότερο, κάθε Αμερική διέπεται από διαφορετικούς νόμους.

Οι κόκκινες πολιτείες καθιστούν σχεδόν αδύνατο να κάνετε αμβλώσεις, αλλά πιο εύκολο από ποτέ να αγοράσετε όπλα.

Καταστέλλουν επίσης ψήφους. (Στη Φλόριντα και το Τέξας, ομάδες της « εκλογικής αστυνομίας » έχουν δημιουργηθεί για να καταπολεμήσουν το σπάνιο έγκλημα της νοθείας ψηφοφόρων, ένα ακόμη αποτέλεσμα από το μεγάλο ψέμα του Τραμπ.)

Απαγορεύουν τη διδασκαλία της ιστορίας του ρατσισμού της Αμερικής. Απαιτούν από τους τρανς μαθητές να χρησιμοποιούν τουαλέτες και να συμμετέχουν σε αθλητικές ομάδες που αντικατοπτρίζουν το φύλο τους κατά τη γέννηση.

Κάνουν πιο δύσκολο να διαμαρτυρηθούν. πιο δύσκολο να δικαιούστε επιδόματα ανεργίας ή άλλες μορφές δημόσιας βοήθειας· και σχεδόν αδύνατο να σχηματιστούν εργατικά σωματεία.

Και ψηφίζουν νόμους «γεννητικής» – που επιβάλλονται όχι από τις κυβερνήσεις, οι οποίες μπορούν να μηνυθούν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, αλλά με ανταμοιβές σε ιδιώτες για την υποβολή αγωγών – για ζητήματα που κυμαίνονται από την ομιλία στην τάξη έως τις αμβλώσεις έως τους εμβολιασμούς.

Τα μπλε κράτη κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αρκετοί, συμπεριλαμβανομένου του Κολοράντο και του Βερμόντ , κωδικοποιούν το δικαίωμα στην άμβλωση. Κάποιοι βοηθούν στην κάλυψη των εξόδων άμβλωσης για άτομα που δεν βρίσκονται στο κράτος.

Όταν το Αϊντάχο πρότεινε την απαγόρευση των αμβλώσεων που δίνει τη δυνατότητα στους συγγενείς να μηνύσουν οποιονδήποτε βοηθά στη διακοπή της εγκυμοσύνης μετά από έξι εβδομάδες, το κοντινό Όρεγκον ενέκρινε 15 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει στην κάλυψη των εξόδων άμβλωσης ασθενών από άλλες πολιτείες.

Το Μέριλαντ και η Ουάσιγκτον έχουν διευρύνει την πρόσβαση και τη νομική προστασία σε ασθενείς που κάνουν άμβλωση εκτός πολιτείας. Ένα πακέτο εκκρεμών λογαριασμών στην Καλιφόρνια θα διεύρυνε την πρόσβαση στις αμβλώσεις στην Καλιφόρνια και θα προστατεύει τους παρόχους αμβλώσεων από νομικές ενέργειες εκτός πολιτείας.

Αφού ο κυβερνήτης του Τέξας διέταξε τις κρατικές υπηρεσίες να ερευνήσουν τους γονείς για κακοποίηση παιδιών εάν παρέχουν ορισμένες ιατρικές θεραπείες στα τρανς παιδιά τους, νομοθέτες της Καλιφόρνια πρότειναν να γίνει η πολιτεία καταφύγιο για τρανς νέους και τις οικογένειές τους.

Μια άλλη πρόταση στην Καλιφόρνια θα εμπόδιζε την εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων εκτός πολιτείας που αφαιρούν τα παιδιά από την επιμέλεια των γονέων που τους παρέχουν υπηρεσίες υγείας που επιβεβαιώνουν το φύλο.

Η Καλιφόρνια πρόκειται επίσης να επιβάλει την απαγόρευση των όπλων φαντασμάτων και των όπλων επίθεσης με μια Καλιφόρνια έκδοση της πρόσφατης απαγόρευσης των αμβλώσεων έξι εβδομάδων από το Τέξας, με επιβραβεύσεις 10.000 δολαρίων για να ενθαρρύνει αγωγές από ιδιώτες εναντίον οποιουδήποτε που πουλά, διανέμει ή κατασκευάζει τέτοιου είδους πυροβόλα όπλα. .

Τα μπλε κράτη συντονίζουν επίσης περισσότερες από τις πολιτικές τους. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι μπλε πολιτείες ενώθηκαν σε πολιτικές που απέρριψαν οι κόκκινες πολιτείες – όπως συμφωνίες αγοράς για εξοπλισμό ατομικής προστασίας, στρατηγικές για το άνοιγμα των επιχειρήσεων καθώς υποχώρησε ο Covid, ακόμη και σε ταξίδια από άλλες πολιτείες με υψηλά επίπεδα Covid.

Κάποια στιγμή, η Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϊ και το Κονέκτικατ ζήτησαν από ταξιδιώτες από πολιτείες με υψηλά ποσοστά θετικότητας – Αρκάνσας, Φλόριντα, Βόρεια και Νότια Καρολίνα, Τέξας και Γιούτα – σε καραντίνα για δύο εβδομάδες πριν εισέλθουν.

Τι θα γίνει όμως με τους φτωχούς στις κόκκινες πολιτείες, που είναι δυσανάλογα έγχρωμοι;

Τα «δικαιώματα των κρατών» ήταν πάντα ένα κάλυμμα για τον διαχωρισμό και τις σκληρές διακρίσεις. Οι φτωχοί –τόσο οι λευκοί όσο και οι έγχρωμοι– έχουν ήδη επιβαρυνθεί ιδιαίτερα από τη νομοθεσία κατά των αμβλώσεων, επειδή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψουν σε μια μπλε πολιτεία για να κάνουν άμβλωση.

Πληγώνονται επίσης από την αποτυχία των κόκκινων πολιτειών να επεκτείνουν την επιλεξιμότητα του Medicaid βάσει του νόμου για την προσιτή φροντίδα. από κόκκινο κρατικό de facto διαχωρισμό στα δημόσια σχολεία. και με μέτρα του κόκκινου κράτους για καταστολή ψήφων.

Μια απάντηση είναι οι Δημοκρατικές διοικήσεις και τα συνέδρια στην Ουάσιγκτον να δώσουν προτεραιότητα στις ανάγκες των φτωχών της κόκκινης πολιτείας και να καταβάλουν επιπλέον προσπάθειες για την προστασία των αστικών και πολιτικών δικαιωμάτων των έγχρωμων ανθρώπων στις κόκκινες πολιτείες. Η αποτυχία της Γερουσίας να συγκεντρώσει αρκετές ψήφους για την ψήφιση του νόμου περί ελευθερίας της ψήφου, πόσο μάλλον να αναβιώσει τον νόμο περί δικαιωμάτων ψήφου, υποδηλώνει πόσο δύσκολο θα είναι αυτό.

Τα μπλε κράτη έχουν έναν πιθανό ρόλο εδώ. Θα πρέπει να ξοδέψουν πρόσθετους πόρους για τις ανάγκες των κατοίκων της κόκκινης πολιτείας, όπως κάνει τώρα το Όρεγκον για άτομα εκτός Όρεγκον που αναζητούν αμβλώσεις.

Θα πρέπει να απαγορεύουν τη δαπάνη κρατικών πόρων σε οποιοδήποτε κράτος που απαγορεύει τις αμβλώσεις ή κάνει διακρίσεις με βάση τη φυλή, την εθνικότητα ή το φύλο. Η Καλιφόρνια απαγορεύει ήδη σε οποιονδήποτε συμμετέχει σε κρατική μισθοδοσία (συμπεριλαμβανομένης της δικής σας, που διδάσκει στο UC Berkeley) να λάβει αποζημίωση για ταξίδια σε πολιτείες που κάνουν διακρίσεις κατά των ατόμων LGBTQ+.

Πού θα καταλήξουν όλα αυτά; Όχι με δύο ξεχωριστά έθνη. Αυτό που περνά η Αμερική είναι ανάλογο με το Brexit – μια κοπιαστική, αμοιβαία απόφαση να ακολουθήσουμε χωριστούς δρόμους στα περισσότερα πράγματα, αλλά να παραμείνουμε συνδεδεμένοι σε μερικά μεγάλα πράγματα (όπως η εθνική άμυνα, η νομισματική πολιτική και τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα).

Η Αμερική θα είναι ακόμα Αμερική. Αλλά γίνεται γρήγορα δύο εκδοχές της Αμερικής. Το ανοιχτό ερώτημα είναι σαν αυτό που αντιμετωπίζει κάθε ζευγάρι που χωρίζει: πώς θα βρουν τρόπους να είναι ευγενικοί ο ένας προς τον άλλον;

Ο Ρόμπερτ Ράιχ, πρώην υπουργός Εργασίας των ΗΠΑ, είναι καθηγητής δημόσιας πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ

https://www.theguardian.com/commentisfree/2022/may/11/second-american-civil-war-robert-reich

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>