«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο μαραθώνιος της κρίσης

anguish

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΙΑ

Ο μαραθώνιος της κρίσης Με τον πόλεμο της Ουκρανίας, οι ελίτ συνεχίζουν απρόσκοπτα την «παράδοση» να σοκάρουν μαζικά τον πληθυσμό για να μπορέσουν να αναδιαμορφώσουν τον κόσμο σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους. από  Tom-Oliver Regenauer Φανταστείτε ότι είναι η κρίση του κορωνοϊού και ο ιός δεν παίζει πια!

Δεδομένου ότι η παραλλαγή Omicron είναι προφανώς ακατάλληλη για τη διατήρηση του πανικού που επιθυμούν οι ελίτ με τον επιθυμητό τρόπο, ο πόλεμος μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας έρχεται ακριβώς την κατάλληλη στιγμή για να μην δώσει ανάπαυλα στον βασανισμένο πληθυσμό σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.

Κρατείται συνεχώς σε κατάσταση σοκ για να εξαναγκαστεί η ευρεία έγκριση έκτακτων μέτρων.

Η Ελεύθερη Πολιτεία της Βαυαρίας χρησιμοποιεί ήδη την κρίση στην Ουκρανία για να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε λόγω του κορωνοϊού.

Εν τω μεταξύ, η Δυτική Συμμαχία κάνει ό,τι μπορεί για να τροφοδοτήσει τον πόλεμο, επενδύοντας τις ενέργειές της σε όπλα και όχι σε διπλωματικές προσπάθειες.

Το φλέγον ερώτημα αυτές τις μέρες είναι: Μέχρι πού θα φτάσει η σπείρα της κλιμάκωσης;

Ενώ ένας μεγάλος πυρηνικός πόλεμος θα ήταν αναμφισβήτητα πέρα ​​από την εμβέλεια ακόμη και των παγκόσμιων εγκέφαλων, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι κυριολεκτικά δεν θα σταματούσαν σε τίποτα για να προωθήσουν τα σχέδιά τους για τη μεγάλη μεταμόρφωση. — *«Μόνο μια κρίση —πραγματική ή φανταστική— επιφέρει πραγματική αλλαγή.

Όταν συμβεί αυτή η κρίση, οι ενέργειες που θα γίνουν θα εξαρτηθούν από τις ιδέες που είναι διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή»* (Milton Friedman, Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ και συγγραφέας).

Ζεστό ή κρύο?

Αυτή τη στιγμή, αυτή η ερώτηση σχετίζεται λιγότερο με ένα ποτό, τη θερμοκρασία του νερού του ντους ή έναν νέο ταξιδιωτικό προορισμό παρά με την εξέλιξη της κρίσης στην Ουκρανία, η κλιμάκωση της οποίας γυρίζει χαρούμενα.

Μετά τη λατρεία Corona, λοιπόν, ακολουθεί απρόσκοπτα η επόμενη καταστροφή, με την οποία ο πληθυσμός μπορεί να ριχτεί σε τυφλή υστερία.

Για πρώτη φορά μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, τέθηκε το ερώτημα εάν η Ευρώπη θα μπορούσε να γίνει θέατρο πολέμου για τις μεγάλες δυνάμεις.

Τελικά η σύγκρουση καταλήγει σε έναν θερμό πόλεμο μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας — ή είναι πρωτίστως μια ψεύτικη μάχη των μέσων ενημέρωσης μεταξύ των ιμπεριαλιστικών μπλοκ εξουσίας, ένας άυλος πόλεμος που δικαιολογεί τη συνεχιζόμενη κατάσταση έκτακτης ανάγκης χωρίς ποτέ να βρει ένα τέλος — ακριβώς όπως περιγράφεται από τον Τζορτζ Όργουελ στο «1984»;

Αντίστοιχες ενδείξεις μπορούν να βρεθούν και για τα δύο σενάρια. ![Bild](/media/images/30f73a6d8f52de5d1a62a63cf1f2d75c.jpg) > Bild: Alexandra Brandi @ unsplash Καθώς η όμικρον εκδοχή της κατάστασης της πανδημίας έβγαζε όλο και περισσότερο τον άνεμο από τα πανιά της, τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης και η πολιτική κάστα πάσχιζαν να κρατήσουν το επίπεδο πανικού σε υψηλά επίπεδα μεταξύ του πληθυσμού.

Η υγειονομική κρίση έχασε τη δυναμική της. Και ακόμη κι αν οι πολιτικοί στη Γερμανία εργάζονται για την εισαγωγή γενικών απαιτήσεων εμβολιασμού, ανεξάρτητα από όλα τα επιστημονικά ευρήματα και τα βήματα έναρξης από άλλες χώρες, η πεποίθηση εξαπλώθηκε σε πολλά μέρη ότι η κανονική ζωή από την εποχή πριν από τον κορωνοϊό ήταν επιτέλους εφικτή ξανά.

Σε χώρες όπως η Αγγλία, η Ελβετία ή η Δανία αυτό είναι πράγματι έτσι.

Εκτός από τις προειδοποιήσεις, τα τζάμια από πλεξιγκλάς και ένα μεταβλητό ποσοστό του πληθυσμού που εξακολουθεί να φορά μάσκες, η καθημερινή ζωή σε αυτές τις χώρες μοιάζει σχεδόν όπως παλιά. Όμως τα φαινόμενα απατούν.

Είναι η ηρεμία πριν από την καταιγίδα — ή το μάτι του τυφώνα.

Εξαρτάται από. > Οι πολλά υποσχόμενες εβδομάδες ανακούφισης μεταξύ της αναστολής ή της μείωσης των μέτρων για τον κορωνοϊό και της έκρηξης μιας στρατιωτικής σύγκρουσης στο κατώφλι της Ρωσίας ήταν πιθανώς απλώς μια ανάσα στο σκοτεινό μονοπάτι προς την Ατζέντα του 2030.

Τα κορυφαία μέσα ενημέρωσης άλλαξαν ξαφνικά το επίκεντρο του ρεπορτάζ τους. Αντί για αναφορά για έναν υποτιθέμενο δολοφόνο ιό, η σύγκρουση στην Ουκρανία ήταν το πανταχού παρόν θέμα.

Αυτό που δεν άλλαξε λίγο σε σύγκριση με την κρίση του κορωνοϊού ήταν η μονόπλευρη, προπαγανδιστική και προπαγανδιστική παρουσίαση ενός εξαιρετικά περίπλοκου ζητήματος.

Ο ένοχος εντοπίστηκε αμέσως και το μηχάνημα κατήχησης άρχισε να λειτουργεί ολοταχώς.

Οι σημαίες των μαζών γύριζαν με την κατεύθυνση του ανέμου.

Απότομα και προφανώς σε μεγάλο βαθμό χωρίς προβληματισμό.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα emoji της σύριγγας και της μάσκας αντικαταστάθηκαν με σημαίες της Ουκρανίας και περιστέρια ειρήνης.

Η τρέλα έμεινε. Μόνο που η εγγενής απέχθεια των ομοκαταναλωτών, που απογοητεύονται όλο και περισσότερο από την ασήμαντη, μονότονη ύπαρξή τους, προβάλλεται τώρα προφανώς σε έναν νέο εχθρό: τον Πούτιν.

Γιατί έτσι το έχουν διακηρύξει οι βασιλικοί κραυγές.

Και οι αυτοαποκαλούμενοι πρακτικοί του μεταμοντερνισμού ακολουθούν το κάλεσμα του συστήματος — όπως ο Pied Piper του Hamelin.

Η αφήγηση των μέσων αλλάζει ταχύτητα. Συμπεριλαμβανομένου του [Sanktionstracker](https://correctiv.org/top-stories/2022/02/28/sanktionstracker-aktuelle-sanktionen-gegen-russia%e2%80%8b/), το οποίο οι βάρδες προπαγάνδας από το Correctiv ενεργοποίησαν αμέσως για να έχω.

Ξεκινούν προσκλήσεις για δωρεές για την Ουκρανία.

Στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram πέφτουν βροχή εκφράσεις αλληλεγγύης στους υποτιθέμενους ήρωες της διχοτομημένης χώρας, που αντιτίθενται γενναία στον Ρώσο δικτάτορα και την αιμοδιψή εισβολή του.

Στο μεταξύ, γνωστά περιοδικά τον συνέκριναν με τον Χίτλερ.

Μέχρι στιγμής στην πραγματικότητα ήταν ένα ταμπού στην κυρίαρχη δημοσιογραφία. Αλλά στον πόλεμο όλα επιτρέπονται. Και η αλήθεια είναι πάντα το πρώτο του θύμα.

«Το μονοπώλιο του μυαλού — που χειραγωγείται ανοίγοντας και κλείνοντας τις βρύσες για τον νευροδιαβιβαστή ντοπαμίνη — είναι μια τρομακτική έννοια»* (Μπομπ Γκάρφιλντ, Αμερικανικό Μανιφέστο).

Το Facebook επιτρέπει, σε αντίθεση με τις κατά τα άλλα αυστηρές εταιρικές κατευθυντήριες γραμμές για περιεχόμενο, που έχουν δώσει στους επικριτές των μέτρων κορωνοϊού μεγάλη χαρά τα τελευταία δύο χρόνια, προσωρινά [εκκλήσεις για βία] εναντίον-πουτίν-και-ρώσους-στρατιώτες-31693040.html ) — αν στοχεύουν στον σωστό εχθρό: τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τους Ρώσους στρατιώτες.

Αυτό σημαίνει: το καθαρό μίσος και οι άμεσες εκκλήσεις για σωματική βία είναι αποδεκτές, οι εκκλήσεις για φόνο είναι εντάξει, εφόσον στρέφονται ενάντια στην εικόνα του εχθρού που διακηρύσσεται από το κράτος και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.

Μετά τους ανεμβολίαστους και τους Ρώσους, ποιο δημογραφικό θα είναι το επόμενο που θα καταπατηθεί — και τελικά θα καταδιωχθεί από έναν υστερικά υποκινούμενο όχλο λιντσαρίσματος;

Μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες, ο Ρώσος πατριάρχης εμφανιζόταν ως σημαντικός εταίρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), το οποίο, με τις τεχνοκρατικές του στρατηγικές για την επανευθυγράμμιση της παγκόσμιας τάξης, βρίσκεται στο επίκεντρο ενός συνολικού κοινωνικοοικονομικού μετασχηματισμού από τον ιό. άρχισε η τρέλα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θεωρούνταν στενός έμπιστος του Klaus Schwab, του ιδρυτή του WEF, και αναφέρθηκε από τον ίδιο ως πρώην μέλος της εσωτερικής «προώθησης νέων ταλέντων» — γνωστό σήμερα ως [Young Global Leaders] (https: //www.younggloballeaders.org/). ή, εύστοχα, «ανυπόκριτη» λέσχη χρήσιμων ηλιθίων, τα μέλη της οποίας, μετά από πέντε χρόνια κατήχησης από μέντορες της εταιρικής ολιγαρχίας, εξαπολύονται στην ανθρωπότητα για να γίνουν μέρος της πολιτικής- σαπουνόπερα μέσων ενημέρωσης που πωλείται ως πραγματικότητα στην ψηφιοποιημένη κοινωνία, Η Μόσχα εξακολουθούσε να θεωρείται από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ως το hotspot της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης, καθώς η οικοδόμηση μιας μεταπραγματικής φεουδαρχικής κοινωνίας περιγράφεται κατ’ ευφημισμό από τον παγκοσμιοποιητικό κύκλο από το Νταβός.

Οι μηχανές αναζήτησης φτύνουν σελίδες και σελίδες φωτογραφιών στις οποίες ο Σουάμπ και ο Πούτιν συναντιούνται με εξαιρετικά καλοπροαίρετο τρόπο.

Η Ρωσία έχει επίσης υποστηρίξει ευσυνείδητα τα διεθνώς συγχρονισμένα μέτρα για τον κορωνοϊό, τουλάχιστον επίσημα. Μετά η ανατροπή.

Οι διπλωματικές αψιμαχίες μεταξύ Ρωσίας και Δύσης αυξάνονται.

Γίνονται τελεσίγραφα.

Και φαινομενικά από το πουθενά, ο αποστάτης από τη Μόσχα διατάζει τα στρατεύματά του να εισβάλουν στην Ουκρανία — σύμφωνα με την επίσημη αφήγηση, η οποία είναι πολύ κοντόφθαλμη.

Ωστόσο, το γεγονός ότι η Ουκρανία έχει υπονομευτεί και διεισδύσει μαζικά από τις ΗΠΑ τουλάχιστον από το 2014, συχνά παραλείπεται κομψά κατά τη διάρκεια της αναφοράς.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν [καυχήθηκε] (https://www.youtube.com/watch?v=UXA–dj2-CY) ότι είχε επιτυχία να επηρεάσει τη χώρα όταν μίλησε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων σχετικά με το θέμα αφού προηγουμένως είχε αγωνιστεί με επιτυχία για την απομάκρυνση ενός Ουκρανού εισαγγελέα που ερευνούσε τον δεύτερο γιο του, Χάντερ Μπάιντεν.

Ακόμη και το mainstream δεν μπορούσε παρά να αναφέρει τις προφανώς αμφισβητήσιμες σχέσεις μεταξύ της οικογένειας Μπάιντεν και κύκλων επιρροής στην Ουκρανία —και την Κίνα— ως ένα ακόμα μάλλον επιφανειακό [άρθρο](https://www.youtube.com/watch ?v= UXA–dj2-CY) που εμφανίζει το *BBC* με ημερομηνία 6 Απριλίου 2021.

Ωστόσο, οι εμπλοκές της διεφθαρμένης φυλής Μπάιντεν σηματοδοτούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου.

Έχω ήδη περιγράψει σε ένα [κείμενο] (https://www.rubikon.news/artikel/die-trojanische-herde) από τις 19 Φεβρουαρίου 2022 πόσο εκτεταμένη ήταν στην πραγματικότητα η επιρροή των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία για τουλάχιστον μια δεκαετία , το οποίο περιγράφει πώς διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) δραστηριοποιούνται στο κατώφλι της Ρωσίας εδώ και χρόνια για να επιφέρουν αλλαγή καθεστώτος στην Ουκρανία και να διεκδικήσουν ευρύτερα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Μεταξύ αυτών είναι το [National Endowment for Democracy](https://www.ned.org/) (NED), ένας οργανισμός συνδεδεμένος με τη CIA με σχεδόν απεριόριστα κεφάλαια και ένας διευθυντής διορισμένος ισόβια που του αρέσει να καυχιέται για το NED για να κάνει αυτό είναι δυνατό σήμερα, «Ο έξυπνος τρόπος για να κρατήσετε τους ανθρώπους παθητικούς και υπάκουους είναι να περιορίσετε αυστηρά το εύρος των αποδεκτών απόψεων, αλλά να επιτρέψετε πολύ ζωηρή συζήτηση εντός αυτού του εύρους»* (Noam Chomsky). Έχοντας πλήρη άγνοια όλων αυτών των πολύ σχετικών υποβάθρων, οι άνθρωποι τώρα αποστασιοποιούνται δημόσια από τη Ρωσία, διακόπτουν κάθε σχέση, δημοσιεύουν δηλώσεις και καταδικάζουν την εισβολή με τον πιο έντονο τρόπο. > Η αλληλεγγύη είναι και πάλι σε μεγάλη ζήτηση.

Από την ιδεολογικά έγκυο επανερμηνεία του όρου στον απόηχο της κρίσης του κορωνοϊού, ο πεφωτισμένος αναγνώστης έχει καταλάβει τι σημαίνει αυτό. υπέρ ή κατά. Πούτιν ή ΝΑΤΟ.

Μαύρο ή άσπρο. Και όποιος αμφιβάλλει, κάνει ερωτήσεις ή θέλει να δει την κατάσταση ολιστικά είναι αιρετικός, ναζιστής ή κάποιος που καταλαβαίνει τον Πούτιν.

Για μέρες, το WEF ήταν απασχολημένο με τη διαγραφή περιεχομένου από τον δικό του ιστότοπο που σχετίζεται με τον Πούτιν.

Και το δημόσιο μίσος για οτιδήποτε ρωσικό είναι ασταμάτητο. Η τυφλή αλληλεγγύη του όχλου με την Ουκρανία μετατρέπει τους λυσσασμένους, εξοργισμένους υποστηρικτές του σε αυτό ακριβώς που ισχυρίζονται ότι πολεμούν: φασίστες.

[Αλυσίδες σούπερ μάρκετ](https://www.augsburger-allgemeine.de/wirtschaft/krieg-in-der-ukraine-lidl-und-kaufland-verbannen-russian-ware-aus-regalen-id62036681.html) λίστα προϊόντων της Ρωσική καταγωγή έξω, [τράπεζες](https://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/eu-sanktionen-gegen-russian-oligarches-und-belarusian-banken-17864147.html) παγώνουν τους λογαριασμούς των Ρώσων επιχειρηματίες, επτά εμπορικές τράπεζες από την αυτοκρατορία του Πούτιν αποκλείστηκαν από το σύστημα SWIFT, [γιατροί](https://www.bild.

Λογοκρισία για καλό σκοπό — και εκκλήσεις για βία κατά του κοινού εχθρού, εγκεκριμένη από επίσημους φορείς.

Τα προφανή διπλά μέτρα και σταθμά που επιχειρούνται προσβάλλουν τη νοημοσύνη κάθε ενημερωμένου ανθρώπου.

Διότι ενώ τόσο οι ΗΠΑ όσο και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοί τους διεξάγουν συνεχώς πολέμους που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο – και την ΕΕ, εντελώς παρεμπιπτόντως, [υπερεθνική λογοκρισία](https://ec.europa.eu/info/live-work-travel -eu/coronavirus -response/fighting-disinformation/funded-projects-fight-against-disinformation_en) και [expropriation](https://www.berliner-zeitung.de/welt-nionen/macron-laesst-vermoegen-von- russen-in- france-confessions-li.214789) προσωπικών αγαθών κοινωνικά αποδεκτών — τα τρομοκρατικά καθεστώτα στη Μόσχα, Η Πιονγκγιάνγκ ή το Πεκίνο κατηγορούνται για ολοκληρωτισμό από αυτούς τους ίδιους θεσμούς.

Μια φάρσα.

Πώς λοιπόν πρέπει να ταξινομηθεί η συνολική κατάσταση;

Είναι ο Πούτιν ο επιτιθέμενος;

Ποιο μάθημα είναι πιθανό;

Και ποιος φταίει;

Είναι το ΝΑΤΟ που, σε αντίθεση με όλες τις συμφωνίες της δεκαετίας του 1980, προωθεί ασταμάτητα την επέκταση της στρατιωτικής συμμαχίας προς τα ανατολικά;

Είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, που φαίνεται να έχουν [26 biolabs](https://theworldnews.net/pk-news/china-demands-answers-from-us-about-26-biolabs-in-ukraine) στο κατώφλι τους από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, η ύπαρξη του οποίου αρχικά καταγγέλθηκε έντονα ως θεωρία συνωμοσίας μέχρι που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) [προειδοποίησε] δημόσια (https://nypost.com/2022/03/11/who-warns-ukraine-to -destroy -επικίνδυνα-παθογόνα-για-πρόληψη-διαρροών-από-βομβαρδισμένα-εργαστήρια/), η Ουκρανία πρέπει να καταστρέψει τις “ουσίες” στα εν λόγω εργαστήρια, μήπως απελευθερωθούν ή πέσουν στα χέρια των εισβολέων;

Γιατί ο Ουκρανός Πρόεδρος καλεί συνεχώς το ΝΑΤΟ να μπει στον πόλεμο κάνοντας εκστρατεία για τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων που υποστηρίζεται από τον στρατό πάνω από τη χώρα του;

Γιατί υπάρχει τόσο λίγο επίσημο βίντεο από την εμπόλεμη ζώνη, όταν σχεδόν όλες οι εκτοξεύσεις πυραύλων κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου καταγράφηκαν σε φιλμ και ένιωθε ότι κάθε αμερικανικό τανκ είχε έναν «ενσωματωμένο δημοσιογράφο»;

Πού βρίσκονται όλες οι κινούμενες εικόνες από εκατομμύρια ουκρανικά smartphone;

Γιατί τα κορυφαία μέσα ενημέρωσης χρησιμοποιούν αποδεδειγμένα ψευδείς εικόνες για ρεπορτάζ για τον πόλεμο;

Για ανθρώπους που έχουν ήδη πεθάνει στη Λιβύη, την Υεμένη ή άλλους πολέμους, για την καύση εργοστασίων στην Κίνα που έχουν χαρακτηριστεί ως στόχοι ρωσικών βομβών ή για πολυώροφα κτίρια στον αραβικό κόσμο που έχουν βομβαρδιστεί;

Γιατί δημοσιογράφοι όπως ο πρώην υπάλληλος του Fokus Boris Reitschuster ή ο πρώην αρχισυντάκτης του *BILD* Julian Reichelt, που τράβηξαν θετικά την προσοχή στο πλαίσιο της κρίσης του κορωνοϊού αμφισβητώντας κριτικά τα γεγονότα, αναφέρουν ξαφνικά εντελώς μονόπλευρα και να αγνοήσει τόσο την υφέρπουσα επέκταση του ΝΑΤΟ προς την Ανατολή όσο και την κρυφή επιρροή και τη διαφθορά της ηγεμονίας των ΗΠΑ στην Ουκρανία;

«Δημοσιογραφία σημαίνει να κάνεις κάτι που οι άλλοι δεν θέλουν να δημοσιευτεί. Όλα τα άλλα είναι PR» (Τζορτζ Όργουελ).

Γιατί η Ευρώπη δείχνει αλληλεγγύη με την [ιστορικά διεφθαρμένη κυβέρνηση](https://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/ukraine-korrupt-auch-nach-der-revolution-12817113.html) στην Ουκρανία όταν η τελευταία , όπως ο μάχιμος [Azov Battalion](https://azov.org.ua/), στο παρελθόν όχι μόνο από την *RT*, αλλά και από δυτικές εφημερίδες όπως η [Tagesspiegel ](https://www . tagesspiegel.de/gesellschaft/medien/ukraine-kampf-im-zdf-hakenkreuz-und-ss-rune-protest-von-zuschauern/10685462.html) με [ναζιστική ιδεολογία](https://www.tagesspiegel. de/ politik/irregulaere-kaempfer-in-der-ukraine-zu-den-waffen/10284478.html) και ο συμβολισμός τους; Γιατί το ΝΑΤΟ δημοσιεύει Ουκρανικά στα κανάλια του μέσα κοινωνικής δικτύωσης [φωτογραφίες](https://www.newsweek.com/nato-says-it-didnt-notice-ukraine-soldiers-apparent-nazi-symbol-tweet-1686523).

Στρατιώτες , Ποιος κυβερνά ούτως ή άλλως στην Ουκρανία;

Πώς ο ηθοποιός και κωμικός Zelenskyj έγινε ηγετική φιγούρα;

Ποιος είναι τελικά υπεύθυνος για το χάος; Έχουν συνεννοηθεί η Κίνα και η Ρωσία και αψηφούν σοβαρά τη Δύση;

 Θα δηλώσει το ΝΑΤΟ την υπόθεση της συμμαχίας όταν συμβεί το κατάλληλο καταλυτικό γεγονός; Ποιος ωφελείται;

Και πάνω απ’ όλα: πώς πιστεύετε για τις σπαθιές των μεγάλων δυνάμεων και τις αυξανόμενες συζητήσεις για τον επανεξοπλισμό, τα πυρηνικά όπλα και έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο;

Ο Χέλμουτ Σμιτ κάποτε περιέγραψε την κατανόησή του για τη βορειοατλαντική αμυντική συμμαχία ΝΑΤΟ ως εξής: «Μερικές φορές ακούει κανείς ότι πρέπει να συμμετέχουμε σε στρατιωτικές επεμβάσεις από αλληλεγγύη στη συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Το επιχείρημα ταιριάζει καλύτερα στο έπος του Nibelungen παρά στη σημερινή πραγματικότητα.

Γιατί η βορειοατλαντική συμμαχία ήταν και είναι μια αμυντική συμμαχία, όχι μια συμμαχία για τη μεταμόρφωση του κόσμου.

Εφόσον παραμένει μια αμυντική συμμαχία, είναι επιθυμητό γιατί είναι απαραίτητο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Αλλά δεν θα πρέπει να εμπλακούμε στη μετατροπή του σε όργανο αναμόρφωσης ξένων κρατών, ακόμα κι αν ορισμένοι πολιτικοί ή συγγραφείς το παρουσιάζουν αυτό ως έκφραση παγκόσμιας πολιτικής ευθύνης.

Όπου γίνεται λόγος για παγκόσμια πολιτική ευθύνη, πρέπει κανείς να εξετάσει ποια είναι τα πραγματικά κίνητρα»* (Συνταξιούχος Ομοσπονδιακός Καγκελάριος Helmut Schmidt, *Die Zeit*, 30 Οκτωβρίου 2008).

Πρέπει να είναι γνωστό ότι οι εκπρόσωποι της ηγεμονίας των ΗΠΑ, ενεργώντας ως παγκόσμια αστυνομία, έχουν διαφορετική άποψη επ’ αυτού.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Αμερική διεξάγει διαρκώς πόλεμο στη Μέση Ανατολή, αρπάζοντας φυσικούς πόρους σε όλο τον κόσμο και ανταλλάσσοντας κυβερνήσεις της Νότιας Αμερικής κατά βούληση, εάν δεν τους αρέσουν οι φεουδάρχες στην Ουάσιγκτον.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ΗΠΑ διεξάγουν επίσης έρευνα για τα βιοόπλα στα ρωσικά σύνορα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες λέγεται ότι διατηρούν πάνω από 300 τέτοια ιδρύματα σε όλο τον κόσμο.

Σε αυτό το πλαίσιο, το γεγονός ότι ο στρατός των ΗΠΑ προσπαθεί ενεργά να αναπτύξει βιοόπλα που μπορούν να πολεμήσουν μεμονωμένες εθνοτικές ομάδες μέσω των ειδικών γενετικών χαρακτηριστικών τους φαίνεται ιδιαίτερα ανησυχητικό.

Αντίστοιχα ερευνητικά έργα αποτελούν εδώ και καιρό μέρος του [Portfolio](https://www.darpa.mil/our-research) του Οργανισμού Προηγμένων Ερευνητικών Έργων Defense (DARPA, Οργανισμός Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Έργων).

Σε τέτοιες συνθήκες, η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας εμφανίζεται με διαφορετικό πρίσμα απ’ ό,τι με την προϋπόθεση ότι ο Πούτιν θέλει απλώς να αυξήσει τη σφαίρα επιρροής του στην περιοχή.

Αν αυτή ήταν η πρώτη του προτεραιότητα, θα έπρεπε να δράσει πριν από δύο δεκαετίες, όταν η προκλητική επέκταση του ΝΑΤΟ προς την Ανατολή κέρδιζε δυναμική.

Η σύγκριση των [γεωπολιτικών χαρτών] (https://de.wikipedia.org/wiki/NATO-East Expansion) από το 1999 και το 2020 μιλάει από μόνη της.

Ο Πούτιν θα μπορούσε να είχε παρέμβει ήδη από τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, όταν το ΝΑΤΟ και η Ουκρανία πραγματοποίησαν κοινούς ελιγμούς (https://archive.ph/j6i4M) στα ρωσικά σύνορα, κατά τους οποίους στάθηκε η επίθεση στον ισχυρό γείτονα στο πρόγραμμα.

Τα πραγματικά κίνητρα πίσω από τις τρέχουσες ενέργειες του Πούτιν παραμένουν ασαφή.

Η άποψη της ηγεμονίας των ΗΠΑ για τον γεωπολιτικό ρόλο του ΝΑΤΟ καταδεικνύεται από την ανακοίνωση της στρατιωτικής συμμαχίας ότι θα πραγματοποιήσει τους επόμενους κοινούς ελιγμούς με την Ουκρανία αργότερα αυτό το έτος — NATO Defender Europe 2022.

Ή, για παράδειγμα, τα λόγια της [Victoria Nuland](https://www.bbc.com/news/world-europe-26079957) που διέρρευσε ένα [τηλεφώνημα](https://www.youtube.com/watch ?v =CL_GShyGv3o) από το 2013 ή το 2014 βοήθησε πρόσφατα σε αμφίβολη φήμη.

Τότε ήταν αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και στην προαναφερθείσα συνομιλία διαπραγματεύτηκε τη δομή της ουκρανικής κυβέρνησης μετά το λεγόμενο [Euromaidan] (https://en.wikipedia.org/wiki/Euromaidan), Οι προετοιμασίες για τις οποίες ήταν σε μεγάλο βαθμό ευθύνη των ΗΠΑ, οι ΜΚΟ και οι ολιγάρχες τους όπως ο [Τζορτζ Σόρος](https://www.opensocietyfoundations.org/newsroom/the-open-society-foundations-in-ukraine) χρηματοδοτήθηκαν.

«Γάμησε την ΕΕ!» Αξιοσημείωτο είναι ότι ήταν και η Βικτόρια Νούλαντ που δήλωσε δημόσια το 2013 ότι οι ΗΠΑ ξόδεψαν σχεδόν πέντε δισεκατομμύρια δολάρια για την «ενίσχυση της δημοκρατίας» στην Ουκρανία μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Ακόμη και ο *Zeit Online* ρώτησε σε ένα [άρθρο](https://www.zeit.de/politik/ausland/2015-05/ukraine-usa-maidan-finance/seite-2) από τις 17 Μαΐου 2015: > Πέντε δισεκατομμύρια για να αγοράσετε μια ολόκληρη επανάσταση;

Ο ίδιος ο Νούλαντ βρισκόταν στην τοποθεσία στο Κίεβο το 2014, [διένειμε cookies](https://en.topwar.ru/65067-viktoriya-nuland-ya-privozila-v-kiev-ne-pechene-a-sendvichi.html) στο την πόλη και συνεργάστηκε στενά με το δίκτυο των διεφθαρμένων προστατευόμενων των ΗΠΑ που κυβερνά τώρα τη χώρα.

Ήταν η Nuland που [επιβεβαίωσε] την υποτιθέμενη θεωρία συνωμοσίας ενώπιον μιας επιτροπής της Γερουσίας των ΗΠΑ στις 8 Μαρτίου 2022 (https://www.opindia.com/2022/03/usa-admits-biolabs-in-ukraine-says -biological- attack-russias-fault/), οι ΗΠΑ λειτουργούσαν εργαστήρια βιολογικών όπλων στην Ουκρανία.

Με βάση τις δραστηριότητες των ΗΠΑ στην Ουκρανία τα τελευταία είκοσι χρόνια, μπορεί να δηλωθεί με βεβαιότητα ότι η χώρα βρίσκεται επί του παρόντος υπό τον αντίχειρα της αμερικανικής στρατιωτικής ηγεμονίας και ότι η πρόκληση στη σήμανση των συνόρων της Ρωσίας είναι γεωπολιτικά επιθυμητή.

Το πώς ακριβώς πρέπει να ταξινομηθεί ο ρόλος του Βλαντιμίρ Πούτιν, δύσκολα μπορεί να εκτιμηθεί σοβαρά.

Θα μπορούσε να ενεργήσει σε συνεννόηση με τους πρώην φίλους του στο WEF και να βοηθήσει στην εφαρμογή ενός οργουελικού σεναρίου μπλοκ ίσων δυνάμεων προκαλώντας μια σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας, ΝΑΤΟ και Κίνας.

Αλλά θα μπορούσε επίσης να είχε ρήξει σοβαρά με τη Δύση και τώρα πρωτίστως να θέλει να υπερασπιστεί την αυτονομία της Ρωσίας.

Στο πρόσφατο παρελθόν, ο Πούτιν έχει εκφράσει συχνά τη διαφωνία του με τα στρατηγικά σχέδια των τεχνοκρατών από το Νταβός και έχει θυμώσει για την κοινωνική παρακμή των παραδοσιακών αξιών – προφανώς δεν ήταν πολύ θερμός για τον Wokeness. Ίσως η Ρωσία να αισθάνεται πραγματικά ότι απειλείται από τη Δύση, τις Ηνωμένες Πολιτείες ή τη στρατιωτική συμμαχία του Βορείου Ατλαντικού που υποσχέθηκε μέχρι το 1990 υπό τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζέιμς Μπέικερ ότι το ΝΑΤΟ δεν θα κινηθεί ούτε μια ίντσα προς τα ανατολικά.

Το ίδιο ακούστηκε το 1991 από τον Γερμανό διπλωμάτη [Jürgen Chrobog](https://search.brave.com/search?q=J%C3%BCrgen+Chrobog&source=desktop), ο οποίος [διαβεβαίωσε](https://news .antiwar.com/2022/02/21/uncovered-document-reveals-soviet-union-was-was-promised-no-nato-expansion-at-end-of-cold-war/) ότι το ΝΑΤΟ δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε επεκτείνονται σε όλο τον Έλβα.

Το ίδιο ισχύει και για την Κίνα.

Όπως η Ρωσία, η ασιατική υπερδύναμη πέτυχε την τρέχουσα κυριαρχία της στο διοικητικό συμβούλιο της γεωπολιτικής Monopoly μόνο με τεράστια υποστήριξη από Αγγλοαμερικανούς οικονομικούς μεγιστάνες.

Έχω το ιστορικό υπόβαθρο για αυτό στις αρχές του 2022 σε δύο ξεχωριστά κείμενα για τη [Ρωσία](https://www.rubikon.news/artikel/die-rooten-der-hegemonie) και το [Μέσο Βασίλειο](https:/ / www.rubikon.news/artikel/der-totalitarismus-prototyp) φωτισμένο.

Από αυτή την οπτική γωνία, φαίνεται παράλογο τα ιστορικά στενά συμμαχικά μπλοκ εξουσίας —ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία— να ξεκινήσουν πραγματικά έναν θερμό πόλεμο ή ακόμη και μια πυρηνική σύγκρουση. Μέχρι σήμερα, η συνεργασία ήταν πολύ στενή, τόσο σε οικονομικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Οι εταιρείες, οι κυβερνήσεις, οι υπηρεσίες πληροφοριών — από τις οποίες οι ΗΠΑ διατηρούν πάνω από [είκοσι] ( https://de.wikipedia.org/wiki/Liste_der_Geheimdienst_der_USA) — και οι διπλωματικοί κύκλοι των υπερδυνάμεων είναι καλά δικτυωμένοι.

Ακόμα κι αν τα ΜΜΕ συχνά ζωγραφίζουν μια διαφορετική εικόνα της γεωπολιτικής κατάστασης για να δικαιολογήσουν κυρώσεις, στρατιωτικές επεμβάσεις, δασμούς ή εμπάργκο.

Εξάλλου, οι τρεις υπερδυνάμεις υπηρετούν τα ίδια είδωλα: τον κορπορατισμό και την τεχνοκρατία. Και ως μορφή κοινωνίας, δεν γνωρίζουν πολιτική ιδεολογία.

Ο μόνος στόχος αυτών των δομών εξουσίας είναι ο έλεγχος. Έχει πάρει πλέον ολοκληρωτικές διαστάσεις και κορυφώνεται στο δόγμα βιοασφάλειας που βρίσκει το δρόμο του παντού.

Έτσι, de facto υπερεθνικοί οργανισμοί όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τα Ηνωμένα Έθνη ή ο ΠΟΥ καθορίζουν ήδη την πορεία του κόσμου. Ένα παράδειγμα αυτού είναι η νέα [Συμφωνία για την Πανδημία](https://tkp.at/2022/02/21/who-will-mit-pandemievertrag-verfassungen-der-memberslaender-off/) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η οποία υπονομεύει τα εθνικά συντάγματα σε περίπτωση καταστροφής. org/wiki/Inter-Parliamentary_Union) — μια ένωση σχεδόν [όλα τα κοινοβούλια](http://archive.ipu.org/english/membshp.htm) στον κόσμο, η οποία είναι πιθανώς γνωστή μόνο σε πολύ λίγους ανθρώπους, οι οποίοι σε ο ιβουάρ πύργος της εξουσίας για το μέλλον της ανθρωπότητας και έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας με τα Ηνωμένα Έθνη από το 1996·

Επιπλέον, χιλιάδες ΜΚΟ, ιδρύματα, καταπιστεύματα, ταμεία, δεξαμενές σκέψης, λέσχες και εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που επηρεάζουν την πορεία των πραγμάτων στο παρασκήνιο.

«Δικομματικός σημαίνει συνήθως διεκπεραίωση μιας μεγαλύτερης εξαπάτησης από το συνηθισμένο» (Τζορτζ Κάρλιν, Αμερικανός κωμικός).

Έτσι, ενώ το σύγχρονο φεουδαρχικό σύστημα βρίσκεται στα πρόθυρα να εκπληρώσει τα πιο τρελά του όνειρα ακόμη και χωρίς έναν καυτό πόλεμο στην ηπειρωτική Ευρώπη, διάφορες περιστάσεις υποδηλώνουν ότι μια ανεξέλεγκτη στρατιωτική σύγκρουση θα έπαιζε τα χέρια της ιμπεριαλιστικής κάστας.

Πρώτα απ ‘όλα, το γεγονός ότι η σχεδιαζόμενη εισαγωγή ενός νέου νομισματικού συστήματος θα ήταν πολύ πιο εύκολη μετά την αναταραχή ενός πραγματικού πολέμου.

Οι δύο τελευταίες σημαντικές αλλαγές στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα κατέστησαν δυνατές μόνο από τους προηγούμενους παγκόσμιους πολέμους.

Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι η έννοια της «δημιουργικής καταστροφής» που υποστήριξε ο Klaus Schwab πρέπει να γίνει κατανοητή κυριολεκτικά – αυτό αποδεικνύεται από τις μοιραίες συνέπειες της εσκεμμένα καταστροφικής διαχείρισης της κρίσης του κορωνοϊού και τη σιωπηρή αποδοχή της από την απόφαση τάξη, η οποία δεν έχει καμία Deut νοιάζεται για τις ευαισθησίες των ανθρώπων στο κάτω μέρος της τροφικής αλυσίδας.

Έτσι, οι εμφύλιοι πόλεμοι, οι στρατιωτικές συγκρούσεις σε επιμέρους κράτη ή ακόμη και ένας παγκόσμιος πόλεμος φαίνεται να γίνονται αντιληπτοί σε ορισμένους κύκλους ως νόμιμοι μοχλοί για την αλλαγή των παγκόσμιων συνθηκών.

Η ιστορία δείχνει επίσης με θλιβερό τρόπο ότι οι πόλεμοι δεν είναι μόνο μια κερδοφόρα επιχείρηση για τις διεθνείς ελίτ, αλλά απλώς μια γεωπολιτική αναγκαιότητα εάν κάποιος θέλει να αναδιατάξει τον παγκόσμιο χάρτη σε τακτά χρονικά διαστήματα και να εδραιώσει ή να μετατοπίσει σφαίρες επιρροής των μπλοκ εξουσίας.

Το χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της κατάστασης είναι ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, η έκβαση του οποίου κατέστησε δυνατή τη μονοπολική παγκόσμια τάξη που υπήρχε από το 1945 έως το 2022. Τουλάχιστον στη θεωρία.

Το γεγονός ότι τώρα πρόκειται να αντικατασταθεί από μια [πολυπολική παγκόσμια τάξη] (https://www.weforum.org/reports/geopolitics-in-the-21st-century-competition-or-cooperation) από γάντζο ή απατεώνα υποσχέσεις σε αυτό το πλαίσιο δεν είναι απαραίτητα καλό.

Το γεγονός ότι ένα σημαντικό μέρος της κυρίαρχης ολιγαρχίας είναι αποδεδειγμένα εξοικειωμένο με τις ιδέες και τις έννοιες της [ευγονικής] (https://www.rubikon.news/artikel/die-eugenik-der – late modern), η οποία γιόρταζε μια άδοξη αναβίωση με τη μορφή της βιοηθικής από την αρχή της κρίσης του κορωνοϊού.

Και η πλειονότητα των φυσιογνωμόνων υποστηρίζει επίσης την άποψη ότι ο πλανήτης υποφέρει από τεράστιο υπερπληθυσμό.

Συμπέρασμα: Η μείωση του πληθυσμού είναι σίγουρα επιθυμητή σε πολλά περιβάλλοντα. Ακολουθώντας αυτή τη λογική, 60 έως 80 εκατομμύρια θάνατοι μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο θα ήταν θεϊκό δώρο για την ύβριση των ανήθικων νεοφεουδαρχών και των τυφλωμένων από τον φόβο εφήβων της «Τελευταία Γενιάς».

«Η πιο άδικη ειρήνη είναι ακόμα καλύτερη από τον πιο δίκαιο πόλεμο» (Marcus Tullius Cicero).

Περαιτέρω ενδείξεις ότι τουλάχιστον ένας εδαφικά περιορισμένος πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ θα μπορούσε να είναι επικείμενος είναι οι αυξανόμενες [παραδόσεις όπλων](https://www.berliner-zeitung.de/news/diskret-und- Schnell-westliche-waffenlieferen- die-ukraine-li.215439) από χώρες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και εκτεταμένες οικονομικές δεσμεύσεις των ΗΠΑ προς την κυβέρνηση Zelenskyi. Η εξέταση μιας μανιωδώς υποβληθείσας έκτακτης αίτησης από την Ουκρανία για ένταξη στην ΕΕ είναι κάτι παραπάνω από προσβολή για τη Ρωσία και το αντίθετο μιας πολιτικής αποκλιμάκωσης.

Ακόμα κι αν η αίτηση είχε αρχικά απορριφθεί.

Τουλάχιστον προς το παρόν, τα πολωνικά μαχητικά αεροσκάφη που ζητήθηκαν στην Ουκρανία δεν παραδίδονται.

Ωστόσο, το γεγονός ότι ακόμη και η Γερμανία έχει ήδη επηρεαστεί έμμεσα από τις πολεμικές προετοιμασίες στα ανατολικά φαίνεται από το πρόσφατο κλείσιμο όλων των καμερών των αυτοκινητοδρόμων που κλείνουν, πάνω από τους οποίους οι κύριοι άξονες κυκλοφορίας μπορούν να παρατηρηθούν σε εθνικό επίπεδο.

Εάν αυτά αφαιρεθούν από το δίκτυο σε γενικές γραμμές, αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι ο στρατιωτικός εξοπλισμός μεταφέρεται από ή μέσω της Γερμανίας προς την Ουκρανία.

Σε κάθε περίπτωση, το πολιτικό κεφάλαιο δημιουργείται ήδη από την κρίση στην Ουκρανία.

Στην Ελεύθερη Πολιτεία της Βαυαρίας, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε λόγω του κορωνοϊού παρατάθηκε επίσημα στις 9 Μαρτίου 2022, καθώς το [Υπουργείο Εσωτερικών](https://www.stmi.bayern.de/med/pressemitteilungen/pressearchiv /2022/64/index.php) ανακοινώθηκε.

Αιτία: η κρίση στην Ουκρανία.

Η μόνιμη κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι το μοντέλο κάτω από το οποίο θα γίνει η πολιτική στο μέλλον.

Περιφερειακά και διεθνή. Έτσι το κυρίαρχο σύστημα προσπαθεί, με έναν θλιβερά προφανή τρόπο, να διατηρήσει την όψη της δημοκρατίας ενώ γίνεται όλο και πιο ολοκληρωτικό.

Διαφορετικά η τεχνοκρατική-φασιστική πορεία δύσκολα θα μπορούσε να επιβληθεί εναντίον του πληθυσμού.

Εν πάση περιπτώσει, είναι εντυπωσιακό ότι ιδιαίτερα οι χώρες του ΝΑΤΟ καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία ή και να την εντείνουν.

Γιατί αν θέλεις ειρήνη στέλνεις διπλωμάτες. Αν θέλετε πόλεμο, παραδίδετε όπλα. Τελικά, μπορεί να υποτεθεί ότι η κρίση στην Ουκρανία θα κρατήσει απασχολημένους τους ανθρώπους στην Ευρώπη για πολύ καιρό ακόμη.

Δυστυχώς, ο πόλεμος, το χάος, ο φόβος και η καταστροφή ωφελούν αυτές τις ελιτίστικες ιμπεριαλιστικές ομάδες συμφερόντων που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το [Great Reset](https://www.weforum.org/great-reset) και το [Great Narrative](https://www. weforum.org/events/the-great-narrative-2021) για να γυρίσουν τον κόσμο ανάποδα, όπως ήταν γνωστό πριν από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τις αρρωστημένες ιδέες τους.

Ο βαθμός στον οποίο αυτή η σύγκρουση θα εξελιχθεί σε ψυχρό ή θερμό πόλεμο εξαρτάται πιθανώς από Αν μείνουμε στις τρέχουσες, ανούσιες και ψευδείς πληροφορίες ρεπορτάζ από το *BILD* and Co., πρέπει δυστυχώς να υποθέσουμε ότι δεν αντιμετωπίζουμε έναν οικονομικό πόλεμο, αλλά πιθανώς μια πραγματική, στρατιωτική αντιπαράθεση.

Διαφορετικά, η μόνιμη κατάσταση έκτακτης ανάγκης δύσκολα μπορεί να διατηρηθεί.

Αυτή η αντιπαράθεση μπορεί να περιοριστεί στις χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία και στη χρήση συμβατικών τύπων όπλων – στη χειρότερη περίπτωση, ωστόσο, μπορεί επίσης να προχωρήσει σε πυρκαγιά, παγκόσμιο πόλεμο ή πυρηνικό πόλεμο.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι στο παρελθόν οι αρμόδιες ομάδες συμφερόντων δικαιολογούνταν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για την επίτευξη των απάνθρωπων στόχων τους.

Ωστόσο, η πιθανότητα ενός καταστροφικού παγκόσμιου πολέμου, που μπορώ προσωπικά να επιβεβαιώσω ότι έχει γίνει αντικείμενο πολλών συζητήσεων στην αγγλική τηλεόραση τις τελευταίες εβδομάδες, φαίνεται μάλλον χαμηλή, κυρίως για έναν λόγο: ένα τέτοιο σενάριο θα έβλαπτε σοβαρά τον ψηφιακό έλεγχο υποδομές που εγκατέστησε ο διεθνής κορπορατισμός τα τελευταία χρόνια.

Και δεδομένου ότι αυτό αποτελεί τον πυρήνα του τεχνοκρατικού μέλλοντος, το οποίο ορισμένοι κύκλοι φαντάζονται ως το ιδανικό, φαίνεται ανόητο να πετάμε τα δισεκατομμύρια που επενδύθηκαν σε αυτό και να πετάμε την αντίστοιχη ανάπτυξη κατά χρόνια βομβαρδίζοντας ολόκληρες περιοχές.

Ναι, ο Πούτιν είναι σίγουρα ένας μεγαλομανής, εγωκεντρικός και αδίστακτος άνθρωπος εξουσίας.

Αλλά αυτή η δήλωση ισχύει και για σχεδόν κάθε άλλο αρχηγό κράτους, πρόεδρο, υπουργό και μεγάλο καπιταλιστή που δεν θα σταματήσει σε τίποτα για την επιτυχία της δικής του ατζέντας.

Ναι, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου και πρέπει να καταδικαστεί με τον πιο έντονο τρόπο.

Ωστόσο, αυτό ισχύει εξίσου για την κρυφή επιρροή που ασκεί η ηγεμονία των ΗΠΑ στις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο και για την υφέρπουσα επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά, που δημιούργησε το σημερινό status quo εξαρχής.

Για να μην αναφέρουμε τους πολυάριθμους πολέμους που διεξάγει συνεχώς ο αμερικανικός στρατός εδώ και δεκαετίες για να εγγυηθεί την κυριαρχία της ηγεμονίας των ΗΠΑ και να απορροφήσει τα κοιτάσματα πρώτων υλών.

Οι στρατιωτικές συγκρούσεις εξυπηρετούσαν πάντα μια μικρή ομάδα: την άρχουσα τάξη.

Ποτέ ο πληθυσμός.

Στο παρελθόν, οι βασιλιάδες, οι πρίγκιπες και οι πάπες ήταν αυτοί που πολέμησαν για την περιφερειακή ισχύ.

Σήμερα είναι οι υπερπλούσιοι, οι τεχνολογικοί γίγαντες, οι οικονομικοί μεγιστάνες των συμβούλων πλούτου, οι εταιρείες και οι πέτρινοι γεωστρατηγοί της ηγεμονίας που θεωρούν ολόκληρο τον πλανήτη ως ένα είδος παιχνιδιού Monopoly.

Δεν είναι πάντα ξεκάθαρο ποιος παίζει με ποιον.

Όμως οι στόχοι είναι γνωστοί, τεκμηριωμένοι και οι σχετικές πληροφορίες είναι συνήθως ελεύθερα διαθέσιμες.

Η ασυνειδησία με την οποία επιδιώκονται αυτοί οι στόχοι δεν έχει όρια.

Οι δύο πρώτοι παγκόσμιοι πόλεμοι το δείχνουν αυτό.

Ο πληθυσμός εκφυλίζεται σε χορτονομή στον πόλεμο.

Στη μάχη, οι άνθρωποι γίνονται ανώνυμοι αριθμοί στο σύστημα.

Σε έναν αριθμό σε κάρτες στρατηγικής και έναν λευκό λευκό σταυρό σε ένα στρατιωτικό νεκροταφείο.

Όποιος έχει πάει ποτέ στο [Verdun](https://i.redd.it/ba3psswbkyj11.jpg) μπορεί να καταλάβει την καταθλιπτική αίσθηση του να βλέπεις ένα τέτοιο μέρος. Επομένως, κάθε πόλεμος είναι λάθος.

Γιατί τα όπλα δεν φέρνουν ειρήνη. μόνο βάσανα.

«Η μεγάλη Καρχηδόνα έκανε τρεις πολέμους.

Μετά το πρώτο ήταν ακόμα ισχυρό.

Μετά το δεύτερο ήταν ακόμα κατοικήσιμο. Μετά το τρίτο δεν υπήρχε πλέον»* (Μπέρτολντ Μπρεχτ).

https://www.rubikon.news/artikel/der-krisen-marathon

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>