«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η εποπτική αρχή του ΟΗΕ προειδοποιεί ότι οι βομβαρδισμοί της Ρωσίας θέτουν σε κίνδυνο την πυρηνική ασφάλεια της Ουκρανίας, καλεί για αυτοσυγκράτηση

Ουκρανοί στρατιωτικοί συμμετέχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις στην πόλη-φάντασμα Pripyat, κοντά στον πυρηνικό σταθμό του Τσορνόμπιλ στις 4 Φεβρουαρίου 2022.

Σαμ Μέρεντιθ

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας δήλωσε ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία σηματοδοτεί την πρώτη φορά που λαμβάνει χώρα στρατιωτική σύγκρουση ανάμεσα στις εγκαταστάσεις ενός μεγάλου και καθιερωμένου προγράμματος πυρηνικής ενέργειας.

«Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι άνευ προηγουμένου και συνεχίζω να ανησυχώ σοβαρά», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΔΟΑΕ, Ραφαέλ Μαριάνο Γκρόσι, σε μια εισαγωγική δήλωση στο Συμβούλιο των Διοικητών των 35 εθνών.

«Η ασφάλεια και η ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων και των πυρηνικών και άλλων ραδιενεργών υλικών στην Ουκρανία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τεθούν σε κίνδυνο».

Ουκρανοί στρατιωτικοί συμμετέχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις στην πόλη-φάντασμα Pripyat, κοντά στον πυρηνικό σταθμό του Τσορνόμπιλ στις 4 Φεβρουαρίου 2022.

Σεργκέι Σουπίνσκι | Afp | Getty Images

Η πυρηνική εποπτεία του ΟΗΕ προειδοποίησε την Τετάρτη ότι η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία αυξάνει τον κίνδυνο πυρηνικών ατυχημάτων, καλώντας για αυτοσυγκράτηση από όλες τις ενέργειες που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφαλή λειτουργία των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Ουκρανίας.

Έρχεται καθώς ο πόλεμος της Ρωσίας με την Ουκρανία μπαίνει στην έβδομη ημέρα του, με τις μάχες να μαίνονται σε ολόκληρη τη χώρα .

Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας δήλωσε ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία σηματοδοτεί την πρώτη φορά που λαμβάνει χώρα στρατιωτική σύγκρουση ανάμεσα στις εγκαταστάσεις ενός μεγάλου και καθιερωμένου προγράμματος πυρηνικής ενέργειας — το οποίο σε αυτή την περίπτωση περιλαμβάνει τον τόπο της χειρότερης πυρηνικής καταστροφής στον κόσμο στην πυρηνική ενέργεια του Τσορνομπίλ Φυτό το 1986.

«Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι άνευ προηγουμένου και συνεχίζω να ανησυχώ σοβαρά», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΔΟΑΕ, Ραφαέλ Μαριάνο Γκρόσι, σε μια εισαγωγική δήλωση στο Συμβούλιο των Διοικητών των 35 εθνών.

«Η ασφάλεια και η ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων και των πυρηνικών και άλλων ραδιενεργών υλικών στην Ουκρανία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τεθούν σε κίνδυνο».

Ο Γκρόσι επανέλαβε την έκκλησή του για αυτοσυγκράτηση από όλα τα μέτρα που θα μπορούσαν να διαταράξουν την ασφάλεια του πυρηνικού και άλλου ραδιενεργού υλικού, προειδοποιώντας ότι «κάθε τέτοιο περιστατικό θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες, επιδεινώνοντας τον ανθρώπινο πόνο και προκαλώντας περιβαλλοντική βλάβη».

Η πυρηνική επιτήρηση του ΟΗΕ είπε ότι οι τέσσερις πυρηνικοί σταθμοί της Ουκρανίας συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά, αλλά τόνισε ότι δεν υπάρχει «τίποτα φυσιολογικό» στις έκτακτες συνθήκες υπό τις οποίες όσοι εργάζονταν στα εργοστάσια κατάφερναν να διατηρήσουν σε λειτουργία τους αντιδραστήρες που παράγουν το ήμισυ της ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας.

Ο Γκρόσι του ΔΟΑΕ είπε ότι η υπηρεσία ενημερώθηκε από τη Ρωσία την Τρίτη ότι τα στρατεύματά της είχαν πάρει τον έλεγχο της περιοχής γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ουκρανίας στη Ζαπορίζια.

Βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της χώρας, ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια είναι ο μεγαλύτερος της Ουκρανίας και στεγάζει έξι από τους 15 επιχειρησιακούς αντιδραστήρες πυρηνικής ενέργειας.

The New Safe Confinement seals off the Object Shelter, also known as the Sarcophagus, a temporary structure built in 1986 over the debris of the 4th reactor of the Chornobyl Nuclear Power Plant, Kyiv Region, norther

Το New Safe Confinement σφραγίζει το Καταφύγιο Αντικειμένων, γνωστό και ως Σαρκοφάγος, μια προσωρινή κατασκευή που κατασκευάστηκε το 1986 πάνω από τα συντρίμμια του 4ου αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού του Τσορνόμπιλ, στην περιοχή του Κιέβου, στη βόρεια Ουκρανία.

Future Publishing | Getty Images

Την περασμένη εβδομάδα, η πυρηνική υπηρεσία της Ουκρανίας ανέφερε ότι η ραδιενέργεια στον ανενεργό πυρηνικό σταθμό του Τσορνόμπιλ είχε υπερβεί τα επίπεδα ελέγχου μετά την κατάληψη της περιοχής από τα ρωσικά στρατεύματα. Αυτό πιστεύεται ότι οφείλεται στην κίνηση μεγάλου αριθμού βαρέων στρατιωτικών μηχανημάτων που αναστατώνουν το έδαφος.

Ο Γκρόσι είπε ότι η ΔΟΑΕ είχε καθορίσει ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας στο σημείο παρέμειναν αρκετά χαμηλά ώστε να μην αποτελούν κίνδυνο για το κοινό.

«Ένα πυρηνικό ατύχημα μπορεί να έχει σοβαρό αντίκτυπο πέρα ​​από τα σύνορα της χώρας στην οποία συμβαίνει και ο κόσμος βασίζεται στον ΔΟΑΕ για να τον ενημερώνει με ακριβείς και έγκαιρες πληροφορίες», είπε ο Γκρόσι.

Ως εκ τούτου, ήταν ζωτικής σημασίας, είπε ο Γκρόσι, ο ΔΟΑΕ να παραμείνει σε θέση να επικοινωνεί με τη ρυθμιστική αρχή της Ουκρανίας σχετικά με την πυρηνική ασφάλεια της χώρας.

«Αυτό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο κατά τη διάρκεια μιας ένοπλης σύγκρουσης, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο πυρηνικών ατυχημάτων και κάνει την απόκριση πιο δύσκολη».

Δυνητικά σοβαρές συνέπειες

Η υπηρεσία πυρηνικής επιτήρησης του ΟΗΕ δήλωσε ότι η Κρατική Ρυθμιστική Επιθεώρηση Πυρηνικών της Ουκρανίας ενημέρωσε την υπηρεσία την Κυριακή ότι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν την τοποθεσία μιας εγκατάστασης διάθεσης ραδιενεργών αποβλήτων στην πρωτεύουσα του Κιέβου. Δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές στο κτίριο ή σημάδια έκλυσης ραδιενέργειας, είπε ο Γκρόσι.

Αυτό ήρθε μια μέρα αφότου η ρυθμιστική αρχή της Ουκρανίας είπε ότι ένας ηλεκτρικός μετασχηματιστής σε παρόμοια εγκατάσταση διάθεσης κοντά στη βορειοανατολική πόλη Χάρκοβο είχε υποστεί ζημιά, συνέχισε ο Γκρόσι, σημειώνοντας ότι αυτό το περιστατικό συνέβη επίσης χωρίς σημάδια έκλυσης ραδιενέργειας.

«Τα δύο περιστατικά τονίζουν τον κίνδυνο ότι οι εγκαταστάσεις με ραδιενεργό υλικό μπορεί να υποστεί βλάβη κατά τη διάρκεια της ένοπλης σύγκρουσης, με δυνητικά σοβαρές συνέπειες», δήλωσε ο Grossi.

Ο ΔΟΑΕ κάλεσε όλα τα κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, να τηρήσουν το διεθνές δίκαιο και να συμμορφωθούν με το ψήφισμα του 2009 που αναφέρει ότι «οποιαδήποτε ένοπλη επίθεση και απειλή κατά πυρηνικών εγκαταστάσεων αφιερωμένων σε ειρηνικούς σκοπούς συνιστά παραβίαση των αρχών του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. , το διεθνές δίκαιο και το καταστατικό του Οργανισμού.»

Κλείνοντας την εναρκτήρια ομιλία του στο Συμβούλιο των Διοικητών του ΔΟΑΕ, ο Γκρόσι είπε: «Επιτρέψτε μου να τελειώσω λέγοντας το εξής: η καλύτερη ενέργεια για τη διασφάλιση της ασφάλειας των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Ουκρανίας και του λαού της θα ήταν να τελειώσει αυτή η ένοπλη σύγκρουση τώρα. ”

https://www.cnbc.com/2022/03/02/russia-iaea-warns-ukraine-crisis-raises-the-risk-of-nuclear-accidents.html

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>