«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το πρωί το είπα με λίγα λόγια και μετά από ώρες βγήκα αληθινός, δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα, διότι έχουν τρομοκρατιμενο και μαντρωμένο τον άνθρωπο.

«Άκυρο» από ΝΑΤΟ σε Κίεβο: Υποστήριξη, αλλά όχι στρατεύματα στην Ουκρανια

Την ανάγκη να ξεκαθαρίσει πως η Συμμαχία δεν θα στείλει μάχιμα στρατεύματα σε περίπτωση ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία αισθάνθηκε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, παρότι το Κίεβο δεν έχει καταθέσει επίσημο αίτημα για κάτι τέτοιο.

Σε αντίθετη γραμμή οι ΗΠΑ, τι θα κάνουν Βρετανία και Γαλλία.

Το ΝΑΤΟ δεν έχει σχέδια να αναπτύξει μάχιμα στρατεύματα στην Ουκρανία, χώρα η οποία δεν είναι μέλος της Συμμαχίας, σε περίπτωση ρωσικής εισβολής, δήλωσε σήμερα ο γ.γ. Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ερωτηθείς από την τηλεόραση του BBC αν αποκλείει το ενδεχόμενο να σταλούν νατοϊκά στρατεύματα στην Ουκρανία, αν η Ρωσία εισβάλει, ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε: «Δεν έχουμε σχέδια να αναπτύξουμε μάχιμα στρατεύματα στην Ουκρανία … επικεντρώνουμε στο να παράσχουμε υποστήριξη».

«Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να είσαι μέλος του ΝΑΤΟ και το να είσαι ένας ισχυρός και μεγάλης αξίας εταίρος όπως η Ουκρανία. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό», πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας.

Οι δηλώσεις του γ.γ. της Συμμαχίας προκαλούν αίσθηση, καθώς το Κίεβο δεν έχει υποβάλει κάποιο επίσημο αίτημα προς το ΝΑΤΟ για συνδρομή με μάχιμα στρατεύματα, ενώ έρχονται σε αντίθεση με τις αμερικανικές και βρετανικές κινήσεις, αλλά και τις γαλλικές πρωτοβουλίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η Ουάσιγκτον θα μετακινήσει «σύντομα» Αμερικανούς στρατιώτες στην ανατολική Ευρώπη. Όπως έχει γίνει γνωστό, οι ΗΠΑ έχουν ήδη θέσει σε επιφυλακή 8.500 στρατιώτες για να ενισχύσουν τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Αντίστοιχα, ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος θα έχει συνομιλία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν τις επόμενες ημέρες και θα επισκεφθεί την Ουκρανία, ανακοίνωσε ότι η Βρετανία θα μπορούσε να αναπτύξει χερσαία στρατεύματα, αλλά και αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις για να βοηθήσει τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ που συνορεύουν με τη Ρωσία. Οι δηλώσεις αυτές αφορούν τις χώρες της Βαλτικής, όμως στοχεύουν να στείλει και μήνυμα προς το Κρεμλίνο για να παραμείνει στην πορεία του διαλόγου και να μην προχωρήσει σε εισβολή στην Ουκρανία. Η υπουργός Εξωτερικών, Λιζ Τρας, πάντως, ξεκαθάρισε πως είναι απίθανο να σταλούν βρετανικά στρατεύματα για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Χθες, ακόμη, έγινε γνωστό ότι η Γαλλία σκοπεύει να στείλει «πολλές εκατοντάδες» στρατιώτες στη Ρουμανία, στο πλαίσιο ενδεχόμενης ανάπτυξης δυνάμεων του ΝΑΤΟ. Η υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, είπε επίσης ότι σύντομα τα μέλη του ΝΑΤΟ θα συζητήσουν την αποστολή μιας δύναμης στη Ρουμανία και «προετοιμαζόμαστε ώστε να είμαστε έτοιμοι τη στιγμή που θα μας ζητηθεί» να αναπτυχθούν οι στρατιώτες «σε συνεργασία με τους άλλους εταίρους των ευρωπαϊκών χωρών».

Επίσης, ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν γνωστοποίησε από την πλευρά του, μέσω του Twitter, ότι θα βρίσκεται στην Ουκρανία στις 7 και 8 Φεβρουαρίου μαζί με τη Γερμανίδα ομόλογό του, την Αναλένα Μπέρμποκ.

Πολεμικές ετοιμασίες από Κίεβο και Μόσχα

Την ίδια ώρα, Ουκρανοί πολίτες συγκεντρώνονται σε σημεία στα περίχωρα του Κιέβου προκειμένου να εκπαιδευτούν ως έφεδροι του στρατού της χώρας, ώστε να είναι έτοιμοι εάν κληθούν από τις αρμόδιες αρχές στην περίπτωση που ξεσπάσει πόλεμος με τη γειτονική Ρωσία.

Οι εν λόγω έφεδροι μπορεί να μην έχουν το πλεονέκτημα απέναντι στον καλύτερα εξοπλισμένο επαγγελματικό ρωσικό στρατό, ωστόσο θα μπορούσαν να επιφορτιστούν με την προστασία πολιτικών τοποθεσιών στο Κίεβο εν μέσω οποιασδήποτε σύγκρουσης.

Ωστόσο σε ετοιμότητα βρίσκεται και ο ρωσικός στρατός που είναι στα σύνορα με την Ουκρανία. Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters –που επικαλείται τρεις Aμερικανούς αξιωματούχους– η συσσώρευση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, λαμβάνει πλέον νέες διαστάσεις, καθώς περιλαμβάνει φιάλες αίματος και ιατρικό εξοπλισμό για τη φροντίδα τραυματιών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ΗΠΑ και ΝΑΤΟ αγνόησαν τις θεμελιώδεις ανησυχίες της Μόσχας που αφορούν σε θέματα ασφάλειας (δηλαδή το «πάγωμα» της ενταξιακής προοπτικής της Ουκρανίας στη Συμμαχία), ωστόσο δήλωσε ότι επιθυμεί τη συνέχιση του διαλόγου με τη Δύση, στο πλαίσιο του λεγόμενου «σχήματος της Νορμανδίας». Την ίδια στιγμή η Μόσχα έχει επανειλημμένως αρνηθεί ότι σχεδιάζει εισβολή σε ουκρανικό έδαφος, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι η στήριξη του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία συνιστά αυξανόμενη απειλή εναντίον της.

Την ίδια ώρα, η Ρωσία προχωρά σε ναυτικές ασκήσεις (στις 3-8 Φεβρουαρίου) στα ανοικτά των ακτών της Ιρλανδίας, με το Δουβλίνο να εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός αυτό.

https://www.efsyn.gr/kosmos/eyropi/329894_akyro-apo-nato-se-kiebo-ypostirixi-alla-ohi-strateymata-stin-oykrania

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>