«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΡΙΝΙΤΙΔΑ το σπίτι των ιόν!

Αλλεργική Ρινίτιδα σε ενήλικες | Dr Κων/νος Αναστασάκης

ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΡΙΝΙΤΙΔΑ

Αν θέλαμε να περιγράψουμε την αλλεργική

ρινίτιδα μέσα από κάποια συμπτώματα αυτά θα ήταν:

Καταρροή,

φτέρνισμα,

κνησμός και

συμφόρηση της μύτης

Πρόκειται για ένα συχνό πρόβλημα υγείας, που προκαλείται από την υπερβολική αντίδραση του οργανισμού σε ουσίες, που είναι γνωστές ως αλλεργιογόνα. Ανάλογα με τη διάρκειά της στο χρόνο χαρακτηρίζεται εποχική ή ολοετής.

Παρά το γεγονός ότι δεν αποτελεί επικίνδυνη νόσο, επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα ζωής μας. Εάν ανήκετε σ΄αυτούς που ταλαιπωρούνται από συμπτώματα αλλεργικής ρινίτιδας, σας παραθέτουμε μικρά μυστικά που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν με φυσικό τρόπο στην πρόληψη ή ακόμα και στην αντιμετώπισή της.

Κάνοντας μικρές διορθωτικές κινήσεις στην καθημερινότητά σας και επιλέγοντας υγιεινές συνήθειες μπορείτε να απαλλαγείτε από τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας και να βελτιώσετε την καθημερινότητά σας με εύκολο τρόπο.

Αλλεργική Ρινίτιδα: Εξωτερικοί παράγοντες μπορεί να την προκαλέσουν ή την να επιδεινώσουν

Αποφύγετε, τον καπνό του τσιγάρου σε διάφορους κοινόχρηστους χώρους, τον καπνό από τα τζάκια, τις αναθυμιάσεις.

Τα καυσαέρια και η μολυσμένη ατμόσφαιρα επηρεάζουν αρνητικά τα συμπτώματα της αλλεργίας.

Διατηρήστε το επίπεδο υγρασίας στο σπίτι σας σε χαμηλό επίπεδο.

Εάν είστε αλλεργικοί στη γύρη των δέντρων, των λουλουδιών ή των αγριόχορτων, είναι προτιμότερο να μη βγαίνετε κατά τις εποχές που τα επίπεδα της γύρης στην ατμόσφαιρα είναι ψηλά.

Επιλέξτε τροφές με αντιισταμινικές ιδιότητες

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, υπάρχει πληθώρα τροφίμων με αντιισταμινικές ιδιότητες κι αν ενταχθούν στο καθημερινό μας διατροφολόγιο, θα μπορέσουν να βοηθήσουν αποτελεσματικά στην πρόληψη ή την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων. Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, η οποία λειτουργεί ως φυσικό αντιισταμινικό καθώς ενισχύει το ανοσοποιητικό, αλλά και ως αποσυμφορητικό.

Tα εσπεριδοειδή , οι κόκκινες πιπεριές, το μέλι, το κρεμμύδι και το σκόρδο έχουν θετική επίδραση, θωρακίζουν τον οργανισμό και συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων.

Τα βότανα ως σύμμαχος στην αντιμετώπιση της αλλεργικής ρινίτιδας

Το χαμομήλι είναι αντιοξειδωτικό και αντιισταμινικό καθώς ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και αναστέλλει τα συμπτώματα.

Εξίσου αποτελεσματικό φυσικό γιατρικό είναι και η τσουκνίδα. Καταπολεμά τη ρινική καταρροή και βοηθά στην αποφυγή φαρμακευτικών λύσεων.

Εισάγετε στην καθημερινότητά σας τσάι από συγκεκριμένα βότανα όπως τζίντζερ, μέντα και σπόροι αμάραντου. Η δράση τους είναι τόσο ισχυρή καθώς βοηθούν στον έλεγχο των ισταμινών και ανακουφίζουν από τα συμπτώματα.

Αντιμετωπίστε τη ρινική συμφόρηση με εισπνοές!

Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε ένα διάλυμα αλατόνερου αναμειγνύοντας καθαρό νερό με αλάτι και μαγειρική σόδα. Καθαρίστε τη μύτη σας με το διάλυμα δυο φορές την ημέρα, ιδιαίτερα την περίοδο που είναι σε έξαρση οι

αλλεργίες.

Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον τρόπο καθαρισμού πριν τον ύπνο για τη διευκόλυνση της αναπνοής σας κατά τη διάρκειά του.

Χρησιμοποιείστε τον ατμό για να ανοίξετε το ρινικό κόλπο.

Βράστε νερό και εισπνεύστε τους ατμούς για την αντιμετώπιση της συμφόρησης. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να προσθέσετε στο ζεστό νερό λίγες σταγόνες από έλαιο ευκαλύπτου, που έχει αντισηπτική και καθαριστική δράση.

Ο Βελονισμός: Μία λύση για άμεση ανακούφιση και μόνιμη θεραπεία

Πρόκειται μια εναλλακτική μέθοδο θεραπείας που μπορεί να προσφέρει σε μέγιστο βαθμό ανακούφιση και μόνιμη θεραπεία της πάθησης σε ασθενείς που έχουν αλλεργίες. Με την τοποθέτηση βελονών στα κατάλληλα σημεία εκκρίνονται νευροδιαβιβαστικές ουσίες που σταματούν αυτή την αντίδραση του οργανισμού.

Όλες οι προηγούμενες συμβουλές και τρόποι αντιμετώπισης που αναφέρουμε έχουν ως μόνο σκοπό απλά να ανακουφίσουν για λίγο χρονικό διάστημα, χωρίς όμως να προσφέρουν μία μόνιμη λύση. Κάτι το οποίο ισχύει και με τα γνωστά σε όλους μας αντιισταμινικά και κορτικοστεροειδή.

Σε αντίθεση με όλες τις γνωστές, βραχυπρόθεσμες λύσεις, ο βελονισμός δίνει άμεση ανακούφιση άλλα και πλήρη ίαση και απαλλαγή από τη ρινίτιδα. Δηλαδή θεραπεύει την πάθηση! Είναι ίσως η μόνη θεραπεία χωρίς παρενέργεια και με μόνιμο αποτέλεσμα. Αυτό είναι που τον κάνει να ξεχωρίζει.

Ο βελονισμός ενεργοποιεί τα νεύρα που ρυθμίζουν την ροή του αίματος του βλεννογόνου της μύτης προκαλώντας αγγειοσπασμό και άμεση αποσυμφόρηση. Η δράση του επικεντρώνεται:

στην αποκατάσταση της ισορροπίας στο

σώμα,

στη βελτίωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος,

στη μείωση της φλεγμονής,

στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και

την προώθηση της συνολικής υγείας.

Είναι μια ανώδυνη διαδικασία που δεν έχει παρενέργειες και καταστέλλει τη λήψη φαρμάκων.

Πέτσογλου Κωνσταντινία

~~

Συμπληρώματα διατροφής και αλλεργική ρινίτιδα

H αντιμετώπιση της αλλεργικής ρινίτιδας μπορεί να γίνει με εναλλακτικές μεθόδους και με τη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής, τα οποία χορηγούνται σε περιπτώσεις ήπιας έως μέτρια σοβαρής αλλεργικής ρινίτιδας. Εναλλακτικά μπορεί να γίνει εισπνοή υδρατμών με πτητικές ουσίες όπως μέντα (μινθόλη), ή ευκάλυπτο, αιθέρια έλαια που βοηθούν στην αποσυμφόρηση και ρευστοποίηση των ρινικών εκκρίσεων.

Ουσίες που έχουν βρεθεί ότι έχουν αποδεδειγμένη δράση, βοηθούν στην ανακούφιση των αλλεργικών συμπτωμάτων, μπλοκάρουν την έκκριση της ισταμίνης και έχουν αντιφλεγμονώδη δράση είναι:

Butterbur. Μειώνει την αγγειοσύσπαση των λείων μυϊκών ινών και ανακουφίζει από τα αλλεργικά συμπτώματα.

Κουερσετίνη. Φλαβονοειδές με αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Μειώνει την έκκριση ισταμίνης και αντιμετωπίζει τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας.

Chinese skullcap. Έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιαλλεργικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Βιταμίνη C. Έχει αντιοξειδωτική δράση και μπλοκάρει την παραγωγή ισταμίνης. Μειώνει την ένταση των συμπτωμάτων

Τσουκνίδα. Βότανο με αντιφλεγμονώδεις και αντιισταμινικές ιδιότητες που βοηθά στην αντιμετώπιση της αλλεργικής ρινίτιδας.

Αστράγαλος. Πλούσιος σε αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ουσίες, όπως φλαβονοειδή και κουερσετίνη. Βοηθά στη μείωση της έντασης των συμπτωμάτων.

Λούφα. Βότανο ενάντια στη χρόνια και εποχιακή ρινίτιδα. Μειώνει τη συμπτωματολογία χωρίς να παρουσιάζει ανεπιθύμητες δράσεις.

Αποσυμφορητικά σπρέι

Βασίζονται στη φυσική αποσυμφόρηση της μύτης και περιέχουν υπέρτονα διαλύματα θαλασσινού νερού (χλωριούχο νάτριο) σε συνδυασμό με ουσίες που ουσίες με αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση. Ενυδατώνουν και θρέφουν το ρινικό βλεννογόνο και λειτουργούν και προληπτικά. Μπορούν να ληφθούν παράλληλα με φαρμακευτικές αγωγές και δεν παρουσιάζουν ανεπιθύμητες ενέργειες ή μέγιστο διάστημα λήψης τους.

Αντιαλλεργικά φάρμακα

Σκοπός είναι η ανακούφιση των συμπτωμάτων και χορηγούνται σε περιπτώσεις μέτριας έως σοβαρής αλλεργικής ρινίτιδας. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να χορηγηθούν και προληπτικά, αναλόγως της περίπτωσης. Βασικές κατηγορίες φαρμάκων αποτελούν τα:

Αντιισταμινικά. Για την άμεση αντιμετώπιση της οξείας αλλεργική ρινίτιδα. Μπορούν να χορηγηθούν και προληπτικά και στοχεύουν στη δακρύρροια, ρινόρροια και στο φτέρνισμα. Ανεπιθύμητες αντιδράσεις είναι η υπνηλία, η ζάλη, η αύξηση όρεξης κ.α.

Αποσυμφορητικά ρινικού βλεννογόνου. Διατίθενται σε διάφορες μορφές, όπως αλοιφή, σπρέι, ρινικές σταγόνες ή εκ του στόματος και χορηγούνται για σύντομο χρονικό διάστημα. Σε οξείες καταστάσεις χρησιμοποιούνται ενδορρινικά με τοπική δράση, διαφορετικά χορηγούνται αποσυμφορητικά εκ του στόματος. Η χρήση τους χρειάζεται προσοχή διότι μπορεί να οδηγήσει σε φαρμακευτική ρινίτιδα.

Κορτικοστεροειδή. Διατίθενται σε μορφή ρινικών προϊόντων τοπικής εφαρμογής ή σε σκευάσματα εκ του στόματος. Χορήγηση κορτικοστεροειδών εκ του στόματος γίνεται μόνο σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις, ενώ η τοπική εφαρμογή προτιμάται. Χρησιμοποιούνται για σύντομο χρονικό διάστημα.

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>