«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΩΣ  ΣΥΝΕΒΗ  Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΡΗΞΗ(BIG BANG);

1.2 Τρισεκατομμύρια γαλαξίες.. καθε φωτεινο σημειο ειναι ΑΠΕΙΡΑ ΣΜΗΝΗ ΓΑΛΑΞΙΩΝ

Κάθε κουκκίδα είναι και ένας γαλαξίας!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Γνωρίζω εκ των προτέρων ότι θα στενοχωρήσω τους πιστούς οι οποίοι θέλουν σώνει και καλά κάποιον Θεό δημιουργό πάντων- ορατών και αοράτων-και επομένως και του Σύμπαντος . Όμως αυτή είναι μια ανεπιβεβαίωτη δοξασία περί του δημιουργού θεού,  όπως άλλωστε ανεπιβεβαίωτη είναι και η παρούσα θεωρία την οποία παραθέτω κατωτέρω . Αμφότερες δεν διαθέτουν επιστημονική   απόδειξη (πείραμα- μέτρηση- απόδειξη) και ως τότε ούτε ψέμα  ,  ούτε αλήθεια μπορεί να θεωρηθούν , απλώς αντικείμενα προς μελέτη και περαιτέρω εξερεύνηση.

Ο Ησίοδος στην Θεογονία του γράφει   :

«Πρώτον εγεννήθη το Χάος, Έπειτα η Γη, Ύστερον τα Τάρταρα και

Τέλος ο Έρως ο παλαιός λεγόμενος και όχι ο γιός της Αφροδίτης»

Αυτές    τις τέσσαρες αρχές   αναφέρει ως αυτογέννητες , και όχι ότι εγεννήθη η μία από την άλλη.

Αυτές δεν τις δημιούργησε κάποιος Γιαχβέ , όπως θέλει η Ιουδαϊκή Θεολογία.

Το Χάος εννοεί το σκοτεινό χώρο ο  οποίος  προυπήρχε  προ της διακοσμήσεως, δηλαδή προ της δημιουργίας του κόσμου(γαλαξιών, νεφελωμάτων κ.α) .

Στο Χάος  σωμάτια και σωματίδια βρίσκονταν σε αταξία.. Τούτο  γέννησε το Έρεβος και την Νύχτα., δηλαδή το καταχθόνιον σκότος των αρχαίων Ελλήνων.

Ο Συμπαντικός  Έρως είναι εκείνος που συνεργεί στην φυσική συνένωση  των  ομοειδών μερών της ύλης και της δημιουργίας των διαφόρων σωμάτων.

Είναι δηλαδή η ελκτική και συνεκτική δύναμη που ενώνει τα αντίθετα και κρατεί τον κόσμο (σύμπαν ) ενωμένο. [Το αντίθετο του Έρωτος είναι η Έρις, η οποία χωρίζει και διαχωρίζει τα πάντα.

Ομοίως και το διώνυμο  Ζευς(εκ του ζευγνύω=ενώνω) και Δίας(εκ του διαιρώ) έχει διττή έννοια, διότι στο σύμπαν ότι  γεννιέται κάποια στιγμή θα καταστραφεί ] Δεδομένου δε ότι στο Χάος υπάρχουν υλικά σωμάτια και ενεργειακά σωματίδια είναι δυνατόν να δημιουργούνται στο διηνεκές νέα υλικά σώματα με την επενέργεια των ελκτικών δυνάμεων .

Η Έρις  Παράλληλα   υπάρχουν και  αντίθετες δυνάμεις που  συμβάλλουν στην συνεχή εντροπία και  στη διάλυση ή αποδόμηση των πάντων με την επενέργεια της Έριδος. Τέσσαρες   είναι οι αρχές που αναφέρει ο Ησίοδος ως αυτογεννήτες, ήτοι: ΧάοςΓαία, Τάρταρα και Έρως.

Η  Ιερά  Τετρακτίς  Ο αριθμός τέσσερα είναι μυστηριακός για τους Αρχαίους προγόνους μας  διότι συνθέτει εις έν όλον τέσσερα διαφορετικά εις είδος, αλλά όμοια εις γένος, όντα, ιδέες, ιδιότητες, καταστάσεις ή γεγονότα, τα οποία αρμονικώς συντονισθέντα παραδίδουν την σφαιρικήν, φιλοσοφικήν αντίληψη του ορατού και του αοράτου κόσμου:

Τέσσερες καταστάσεις  της  ύλης  ήτοι Γη-Υδωρ-Αήρ-Πυρ(στερεά, υγρα, αέρινη, πυρακτωμένη)

Τέσσαρες κινήσεις ψυχής, ήτοι: Αισθήσεις-Συναίσθημα-Νόησις-Γνώσις,

Τέσσαρες ιδιότητες αρετής ήτοι: Σωφροσύνη-Ανδρεία-Φρόνηση-Δικαιοσύνη κ.ο.κ

Δεν είναι δε τυχαίον ότι ο Όρκος των Πυθαγορείων εγένετο στην «Ιεράν Τετρακτύν»  και είχε ως εξής :

«Ου μα τον αμετέρα γενεά παραδόντα Τετρακτύν, παγάναενάου φύσεως ριζώματ’ έχουσαν»

Επομένως, ο Όρκος είναι η βάση επι της οποίας θεμελιώνεται το οικοδόμημα του κόσμου(Σύμπαντος) και του πολιτισμού.

  Άνευ της γνώσεως των τεσσάρων στοιχείων δεν γίνεται κατανοητό το θαύμα του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος. Σπάει η νοητική άλυσος και συνθλίβεται καθώς λιθοβολείται η αλήθεια από το σκότος της αγνοίας.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορούμε ν’ αντιληφθούμε την ρήση του μεγαλυτέρου πνεύματος όλων των εποχών , του Ηράκλειτου,  ο οποίος  έλεγε : «Κόσμον τόνδε, τον αυτόν απάντων, ούτε τις θεών ούτε ανθρώπων εποίησεν, αλλ’ ήν αεί και έστιν και έσται πυρ αείζωον, απτόμενον μέτρα και αποσβεννύμενον μέτρα »(Αυτόν εδώ τον κόσμον, που είναι ο ίδιος για όλα τα όντα , δεν τον έπλασε ούτε κανένας θεός ούτε κανένας άνθρωπος,  αλλά ήταν πάντα και είναι και θα είναι φωτιά αείζωη, που με μέτρο ανάβει και με μέτρο σβήνει )

Αντιδιαστολή των όρων « Σύμπαν» και «Κόσμος»

«Σύμπαν» Εδώ  να  κάνουμε αντιδιαστολή των όρων «Σύμπαν» και «Κόσμος» του Ηρακλείτου. Αυτή  κρίνεται  σκόπιμη διότι ο Ηράκλειτος γνώριζε καλώς το «Σύμπαν» ότι ήταν αυτό που χωρούσε τα πάντα και τίποτα δεν ήταν εκτός αυτού. Τούτο κατά τους Ελληνες είναι άπειρο, αιώνιο, ατρεμές, ακίνητον , αυτοδημιούργητο και δημουργικό, ίσο με τον εαυτόν του  ένα και μοναδικό.

«Κόσμος» Αντίθετα,  είναι  το διακοσμημένο μέρος του Σύμπαντος με τους γαλαξίες, τους αστερισμούς, τα νεφελώματα, τους ήλιους , τους πλανήτες κλπ. Κόσμοι υπάρχουν πολλοί ασχέτως αν εμείς ακόμη δεν τους έχουμε δει και οι ξένοι επιστήμονες είτε από άγνοια της Ελληνικής γλώσσας είτε από άλλο άγνωστο λόγο θεωρούν ότι υπάρχουν πολλά σύμπαντα παράλληλα με το δικό μας.Για τους Κόσμους των Ελλήνων ομιλούν διότι διαφορετικά έρχονται σε αντίθεση με την τυμολογία της λέξεως «ΣΥΝ-ΠΑΝ»

Ο Ηράκλειτος προέβλεψε και άλλα Σύμπαντα γι αυτό  είπε αυτόν εδώ τον κόσμο διότι είχεν ακράδαντη πεποίθηση ότι υπάρχουν κι’ άλλοι κόσμοι (σήμερον τα αποκαλούν κακώς σύμπαντα) εκτός από τον  δικό μας, κάτι που αποδεικνύεται με τις πρόσφατες έρευνες περί παράλληλων συμπάντων .

Την ίδια πεποίθηση είχεν εξ άλλου και ο Πυθαγόρας για την δωδεκαδική συγκρότηση του ηλιακού μας  συστήματος και μόλις  πρόσφατα δικαιώθηκε με την ανακάλυψη των δύο χαμένων πλανητών . Πόσο αλήθεια θα είχε προχωρήσει η ανθρώπινη σκέψη και ειρήνη  αν είχε  επικρατήσει η σκέψη του Ηρακλείτου, αντί αυτής του θεού-δημιουργού των πάντων,  εν ονόματι του οποίου σκοτώνονται ακόμη οι λαοί;

Ο Ησίοδος για το   Χάος δεν εννοεί   μόνον  το Σκότος που κυριαρχεί στον  ενδογαλαξιακό  χώρο του σύμπαντος  , αλλά και τον  ενεργειακό   χώρο  στον οποίο   ύλη και   ενέργεια βρίσκονται εν δυνάμει και  σε αταξία(δεν έχουν πάρει μορφή)

Ορφικοί Ύμνοι: Ομιλούν για το Χάος που συμπυκνούται στο γιγάντιο αυγό . Τούτο διερράγη και από το άνω μέρος δημιουργήθηκε ο Ουρανός και από το κάτω μέρος η Γη

Οι Σύγχρονοι Φυσικοί για το Χάος O   κορυφαίος Βέλγος  φυσικός Ρωσικής καταγωγής Ilya Prigogine  είπε ότι οι ιδέες του Χάους και των Συστημάτων Αλληλοσχεδασμού αλληλοσυνδέονται . Το Χάος έχει την ικανότητα να αυτοργανώνεται και να παράγει νέες ουσίες και νέες   καταστάσεις που ο άνθρωπος  δεν είναι σε θέση  να προβλέψει. Τούτο σημαίνει ότι το Χάος δεν είναι στατικό αλλά δυναμικό και δημιουργός των πάντων. Το Σύμπαν(Κόσμος) κινείται διαρκώς προς την αποσύνθεση(«τα πάντα ρει» του Ηράκλειτου)

Οι  Δυνάμεις  του Σύμπαντος

Στο Σύμπαν όλα κινούνται με βάση τις τροχιές τους και συχνά συμβαίνουν και συγκρούσεις  ακόμη και Γαλαξιών . Το φως των αστέρων εμφανίζεται με το φάσμα συχνοτήτων που αρχίζουν από το υπεριώδες και καταλήγουν στο υπέρυθρο. Η ηλεκτρομαγνητική δυναμη είναι μια απο τις 4 δυνάμεις του σύμπαντος:

1/ Ηλεκτρομαγνητική,

2/ Βαρυτική,

3/ Ισχυρά Πυρηνική και

4/ Ασθενής Πυρηνική (ακτινοβολία)

Οι νόμοι της φυσεως είναι ατεγκτοι και δεν χαρίζονται σε κανένα ούτε είναι δυνατόν να παραβιαστούν χωρίς επιπτώσεις  Αυτό το βλέπουμε καθημερινός να συμβαίνει   σήμερον  και τούτο διότι η  επιστήμη   είναι κατατετμημένη και αδυνατεί να δει τα πράγματα ολιστικά και εν τω συνόλω τους πως αλληλοεπηρεάζονται και αλληλοσυμπληρώνονται. Οι αρχαίοι προγονοί μας  σκέπτονταν διαφορετικά και έμπαιναν στην ουσία των πραγμάτων και των φαινομένων με το πνεύμα και χωρίς όργανα  διότι είχαν το καλύτερο όργανο τον εγκεφαλο τους

Η Θεωρεία της Δημιουργίας των  Συμπάντων

Αν ρωτήσετε ποιος έφτιαξε το Σύμπαν ο άνθρωπος με την ανθρωποκεντρική και χριστιανική λογική θα σου απαντήσει ο Θεός, Για την γέννηση των πάντων βλέπει μπροστά του κάποιον δημιουργό. Αδυνατεί να κάνει την υπέρβαση και να ρίξει μια ματιά στη φύση που συνεχώς αναγεννάται , αναπτύσσεται και πεθαίνει σε μια αέναη ροή. Όμως η απάντηση περικλείεται στην ακόλουθη θεωρία η οποία συμπληρώνει την Μεγάλη Εκρηξη   Δεδομένου ότι η θεωρία Αϊνστάιν για τη Μεγάλη Εκρηξη  δεν προβλέπει τίποτα πριν από αυτή , δηλαδή πως και γιατί συνέβη η Μεγάλη Έκρηξη;

Θεωρία των Αιτίων της Μεγάλης Εκρηξης

 

Αυτή  ακολουθεί  τα εξής τέσσερα  στάδια:

Πρώτον. Εις ένα σημείον πεδίου  του   χαοτικού  χώρου   όταν  οι διακυμάνσεις  της γεωμετρίας του υποστούν  ασυνήθιστες και   βίαιες  δυναμικές αλλαγές από κάποια ακτινοβολία  τότε  μπαίνει σε φάση δημιουργίας(ταλάντωσης θα λέγαμε) .  Οι  έντονοι αυτοί  κυματισμοί  προκαλούν  την μαζική εμφάνιση « εν δυνάμει σωματιδίων»  έτοιμων  να  συνενωθούν με  σωμάτια  σε ένα πρώιμο στάδιο δημιουργίας της ύλης . Σε εκείνο το σημείον το δυναμικόν   φθάνει στο υψηλότατον σημείον.  Τουτο συμβαίνει στα δημιουργικά επίπεδα(10 στην 12ην , 10 στην 13ην δύναμιν GeV μια τρομακτικά υψηλή θερμοκρασία)     Τότε  ακολουθεί μια μαζική μεταμόρφωση των  εν δυνάμει σωματιδίων σε πραγματικά σωματίδια  και έτσι ολοκληρώνεται το πρώτο στάδιο που είναι η γέννηση  ενός  νέου Σύμπαντος.

Δεύτερον  . Εντός απειροελάχιστου κλάματος του χρόνου δημιουργείται   «σούπα» πλάσματος αποτελούμενη από ηλεκτρόνια , κουάρκ, φωτόνια  και νετρίνα.  Εντός του πρώτου δευτερολέπτου εμφανίζονται έντονες βαρυτικές δυνάμεις , οι οποίες προκύπτουν συγχρόνως με την εμφάνιση της ύλης και οδηγούν στο τρίτο στάδιον

Τρίτον  . Κατ’ αυτό παρατηρείται η συμπύκνωση του νέφους σε μια πύρινη μάζα(το αείζωον πυρ του Ηράκλειτου) η οποία στο κέντρο της έχει ένα στερεό πυρήνα. σωματιδίων και ακτινοβολίας και μια τρομακτική θερμοκρασία(10 στην 20ην  έως10   στην 26ην  δύναμιν Κelvin)  Τότε οι θερμικές δυνάμεις υπερτερούν των βαρυτικών και το νέο σύμπαν (κόσμος) εισέρχεται στο τέταρτον στάδιον

Τέταρτον.  Κατ’ αυτό έχουμε την τεραστία έκρηξη , την γνωστή ως BIG BANG. Το δημιουργηθέν Σύμπαν θα συνεχίσει να επεκτείνεται  αν και με μια συνεχώς μειουμένη ταχύτητα επι   περίοδο 17,5 δισεκατομμύρια χρόνια-τούτο τουλάχιστον ισχύει για το δικό μας Σύμπαν(κόσμο)- έως ότου καταλήξει  σε πλήρη στάση. Η  θερμοκρασία του θα έχει ελαττωθεί και τελικά θα φθάσει στο απόλυτο μηδέν. Τότε η βαρύτης θα καταστεί κυρίαρχη  άνευ αντιπάλου δυνάμεως και θ’ αρχίσει η φάση της συρρικνώσεως του, η οποία θα είναι ακριβώς αντίστροφη . Το τέλος του Σύμπαντος θα είναι  και πάλι συρρίκνωση σε μια απειροελάχιστη μάζα για να επακολουθήσει και πάλι  μια νέα Μεγάλη Εκρηξη κ.ο.κ .  Συνεχής Ροή ή Ζωή και Θάνατος αλληλένδετα  φαίνεται ότι είναι ο αδυσώπητος Κύκλος  και ο Νόμος και ο Λόγος της Δημιουργίας

Αμφικτύων

30/ 12/ 2021

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης>

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

http://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή» «σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>