«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Νέο φάρμακο για το άσθμα βοηθά τα παιδιά, αλλά η τιμή είναι υψηλή

Τα παιδιά με άσθμα που είναι δύσκολο να ελεγχθεί μπορεί να ανακουφιστούν από την προσθήκη ενός ενέσιμου φαρμάκου αντισωμάτων στην καθιερωμένη θεραπεία τους, σύμφωνα με μια κλινική δοκιμή.

Το  , που ονομάζεται dupilumab (Dupixent), είναι διαθέσιμο εδώ και αρκετά χρόνια για τη θεραπεία του επίμονου  σε ενήλικες και εφήβους.

Με βάση τα νέα ευρήματα, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ έδωσε πρόσφατα το πράσινο φως για  ηλικίας 6 έως 11 ετών.

Το φάρμακο, το οποίο χορηγείται με ένεση κάθε δύο εβδομάδες, αποδείχθηκε ότι μειώνει τις σοβαρές κρίσεις άσθματος και βελτιώνει τη λειτουργία των πνευμόνων των παιδιών σε διάστημα ενός έτους.

Δεν αντικαθιστά τα τυπικά φάρμακα εισπνοής, είπαν οι ερευνητές, και είναι μόνο για ορισμένα παιδιά.

«Αυτό προορίζεται για ασθενείς για τους οποίους η καθιερωμένη θεραπεία δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Δρ. Leonard Bacharier, καθηγητής και πρόεδρος παιδιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Vanderbilt στο Nashville, Tenn.

Το παιδικό άσθμα συχνά ανταποκρίνεται καλά στα τυπικά φάρμακα «ελεγκτών», είπε ο Bacharier.

Όμως, πρόσθεσε, «σημαντική μερίδα» παιδιών συνεχίζει να έχει κρίσεις άσθματος, να χάνει το σχολείο και ακόμη και να προσγειώνεται στο νοσοκομείο λόγω σοβαρών συμπτωμάτων.

Το Dupilumab είναι ένα από τα πολλά αποτελεσματικά -και πολύ ακριβά-  εγκριθεί τα τελευταία χρόνια για τη διαχείριση τέτοιων περιπτώσεων σοβαρού άσθματος.

Τα φάρμακα είναι αντισώματα κατασκευασμένα από εργαστήριο και στοχεύουν συγκεκριμένες ουσίες του ανοσοποιητικού συστήματος που εμπλέκονται στη δημιουργία συμπτωμάτων άσθματος.

Τα άτομα με άσθμα έχουν όλα παρόμοια συμπτώματα—όπως δύσπνοια, βήχα και σφίξιμο στο στήθος.

Αλλά η ασθένεια έχει στην πραγματικότητα πολλές μορφές, με βάση την υποκείμενη βιολογία, είπε ο Δρ Michael Wechsler, ειδικός στο άσθμα που δεν συμμετείχε στη δοκιμή.

Σε γενικό επίπεδο, είπε ο Wechsler, το άσθμα χωρίζεται σε δύο ομάδες: τύπου 2 και μη τύπου 2. Ο τύπος 2 χαρακτηρίζεται από μια συστηματική αλλεργική απόκριση που πυροδοτεί τη φλεγμονή.

Υπολογίζεται ότι τα δύο τρίτα των ατόμων με άσθμα έχουν φλεγμονή τύπου 2, σύμφωνα με τον Wechsler, ο οποίος διευθύνει το Ινστιτούτο Άσθματος της Οικογένειας Κοέν στο National Jewish Health στο Ντένβερ.

Τα παιδιά στην τρέχουσα δοκιμή είχαν φλεγμονή τύπου 2, η οποία αξιολογήθηκε με μέτρηση ορισμένων δεικτών στο αίμα τους.

«Το dupilumab είναι πολύ αποτελεσματικό στην υποομάδα των ασθενών με άσθμα με φλεγμονή τύπου 2», είπε ο Wechsler.

Η μελέτη—δημοσιεύτηκε στις 9 Δεκεμβρίου στο New England Journal of Medicine— χρηματοδοτήθηκε από τους κατασκευαστές της Dupixent, Sanofi και Regeneron Pharmaceuticals.

Περιλάμβανε 408 παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών των οποίων το άσθμα ήταν ανεξέλεγκτο παρά τη συνήθη φαρμακευτική αγωγή με εισπνευστήρα για την πρόληψη των συμπτωμάτων.

Τα παιδιά ανατέθηκαν τυχαία να προσθέσουν είτε dupilumab είτε εικονικό φάρμακο στη συνήθη θεραπεία τους.

Οι ενέσεις φαρμάκων γίνονταν κάθε δύο εβδομάδες — στην αρχή από έναν  και μετά στο σπίτι εάν οι οικογένειες αισθάνονταν άνετα με αυτό, είπε ο Bacharier.

Σε διάστημα ενός έτους, τα παιδιά που λάμβαναν το φάρμακο παρουσίασαν μείωση κατά 60% περίπου στις σοβαρές κρίσεις άσθματος, σε σύγκριση με την ομάδα του εικονικού φαρμάκου.

Περίπου το 78% δεν είχε σοβαρές κρίσεις άσθματος, σε σύγκριση με το 59% των παιδιών που έλαβαν εικονικό φάρμακο.

Το φάρμακο βελτίωσε επίσης τη συνολική πνευμονική λειτουργία των παιδιών και μείωσε την ανάγκη τους για από του στόματος στεροειδή, τα οποία μπορούν να βλάψουν την ανάπτυξη και την ανάπτυξη των οστών.

Ο Wechsler είπε ότι τα παιδιά με σοβαρό άσθμα διατρέχουν κίνδυνο μη φυσιολογικής ανάπτυξης των πνευμόνων , η οποία αργότερα στη ζωή μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες για πνευμονικές ασθένειες όπως το εμφύσημα.

Επομένως, η βελτίωση του ελέγχου του άσθματος σε παιδιά αυτής της ηλικίας είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, είπε.

Ένα μεγάλο εμπόδιο στον πραγματικό κόσμο, όμως, είναι το κόστος.

 Τα φάρμακα για μονοκλωνικά αντισώματα έχουν βαριά τιμή και το dupilumab μπορεί να φτάσει τα 45.000 $ ετησίως.

Ο Bacharier είπε ότι οι ασφαλιστές γενικά λαμβάνουν αποφάσεις κάλυψης κατά περίπτωση.

Έτσι, οι οικογένειες θα πρέπει να αξιολογήσουν το παιδί τους ενδελεχώς από έναν ειδικό για να διαπιστωθεί εάν το dupilumab, ή ένα διαφορετικό μονοκλωνικό αντίσωμα, είναι κατάλληλο.

Ένας περιορισμός της τρέχουσας μελέτης, είπε ο Wechsler, είναι ότι οι περισσότεροι ασθενείς ήταν λευκοί – χαρακτηριστικό πολλών κλινικών δοκιμών στην ιατρική.

 Ωστόσο, στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα μαύρα παιδιά έχουν ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό άσθματος, συμπεριλαμβανομένου του σοβαρού άσθματος.

Και στη δική του έρευνα, ο Wechsler ανακάλυψε ότι τα μαύρα παιδιά μπορούν να ανταποκριθούν διαφορετικά στα τυπικά φάρμακα για το άσθμα, σε σύγκριση με τα λευκά παιδιά.

Είπε ότι είναι πιθανό τα τρέχοντα ευρήματα να επεκτείνονται και στα μαύρα παιδιά – αλλά στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να γίνονται δοκιμές με περισσότερα έγχρωμα παιδιά.

Ο Bacharier συμφώνησε. «Χρειαζόμαστε πραγματικά μελέτες για αυτούς τους υποεκπροσωπούμενους πληθυσμούς για να κατανοήσουμε την κλινική αποτελεσματικότητα αυτών των θεραπειών», είπε.

https://medicalxpress.com/news/2021-12-asthma-drug-kids-price-tag.html