«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πουστιές σε βάρος των μικρών, εδώ πάει… αυτό που λένε όταν μαλώνουν οι Ελέφαντες, καλά είναι να φεύγεις.

Σε αυτήν την εικόνα που παρέχεται από τον Λευκό Οίκο, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μιλάει καθώς συναντάται εικονικά μέσω μιας ασφαλούς τηλεδιάσκεψης με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν από την αίθουσα καταστάσεων στον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον, Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021. Στο άκρο αριστερά βρίσκεται Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, δεξιά, ανώτερος διευθυντής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για τη Ρωσία και την Κεντρική Ασία, Έρικ Γκριν.  (Adam Schultz/Ο Λευκός Οίκος μέσω AP)

Μπάιντεν: «Σοβαρές συνέπειες» για τον Πούτιν εάν επιτεθεί στην Ουκρανία

πριν από μία ώρα

1 από 6

Σε αυτήν την εικόνα που παρέχεται από τον Λευκό Οίκο, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μιλάει καθώς συναντάται εικονικά μέσω μιας ασφαλούς τηλεδιάσκεψης με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν από την αίθουσα καταστάσεων στον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον, Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021 Στο άκρο αριστερά βρίσκεται Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, δεξιά, ανώτερος διευθυντής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για τη Ρωσία και την Κεντρική Ασία, Έρικ Γκριν. (Adam Schultz/Ο Λευκός Οίκος μέσω AP)

ΜΟΣΧΑ (AP) — Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Τετάρτη ότι προειδοποίησε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η Μόσχα θα αντιμετωπίσει σοβαρό οικονομικό πόνο εάν επιχειρήσει να επιτεθεί στην Ουκρανία, αλλά υποσχέθηκε πιθανές συνομιλίες για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες της Ρωσίας για την επέκταση του ΝΑΤΟ.

Ο Μπάιντεν είπε ότι ήταν «πολύ ευθύς» με τον Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους την Τρίτη, προειδοποιώντας τον Ρώσο ηγέτη ότι θα πληρώσει βαρύ τίμημα εάν εισβάλει στην Ουκρανία.

«Δεν υπήρχαν κιμάς», είπε ο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο πριν αναχωρήσει για την πόλη Κάνζας. «Ήταν ευγενικό, αλλά το έκανα πολύ σαφές. Αν μάλιστα εισβάλει στην Ουκρανία, θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες, σοβαρές συνέπειες. Οικονομικές συνέπειες όπως δεν έχετε ξαναδεί. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι πήρε το μήνυμα».

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους εάν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο αμερικανικών στρατευμάτων επί τόπου να σταματήσουν τη Ρωσία, ο Μπάιντεν είπε ότι «αυτό δεν είναι στο τραπέζι», λέγοντας ότι η υποχρέωση των ΗΠΑ να προστατεύουν τους συμμάχους του ΝΑΤΟ εάν δεχτούν επίθεση δεν εκτείνεται στην Ουκρανία, η οποία δεν ανήκει στη στρατιωτική συμμαχία του Ατλαντικού.

«Η ιδέα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να χρησιμοποιήσουν μονομερώς βία για να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία δεν είναι στα χαρτιά αυτή τη στιγμή», είπε ο Μπάιντεν.

Ταυτόχρονα, είπε ότι οι ΗΠΑ, οι σύμμαχοί τους και η Ρωσία θα μπορούσαν να καθίσουν για συνομιλίες για να συζητήσουν τα παράπονα της Μόσχας για την επέκταση του ΝΑΤΟ.

«Ελπίζουμε ότι μέχρι την Παρασκευή θα είμαστε σε θέση να πούμε, να σας ανακοινώσουμε ότι έχουμε συναντήσεις σε υψηλότερο επίπεδο, όχι μόνο με εμάς, αλλά με τουλάχιστον τέσσερις από τους κύριους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία για να συζητήσουμε το μέλλον της Η ανησυχία της Ρωσίας σε σχέση με το ΝΑΤΟ ήταν μεγάλη και αν θα μπορούσαμε ή όχι να βρούμε λύσεις, καθώς σχετίζεται με τη μείωση της θερμοκρασίας κατά μήκος του ανατολικού μετώπου (στην Ουκρανία)», είπε ο Μπάιντεν.

Ο Πούτιν, από την πλευρά του, υποσχέθηκε ότι η Μόσχα θα υποβάλει τις προτάσεις της για διάλογο για την ασφάλεια με τις ΗΠΑ σε λίγες μέρες. Επανέλαβε ότι αρνείται ότι σχεδιάζει επίθεση στην Ουκρανία, αλλά είπε ότι η Μόσχα δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη στην πιθανή επέκταση του ΝΑΤΟ προς τη γείτονά της.

Ο Πούτιν, ο οποίος συμμετείχε στην κλήση της Τρίτης με τον Μπάιντεν αναζητώντας δυτικές εγγυήσεις που θα αποκλείουν την επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, αντικρούει τα δυτικά επιχειρήματα ότι η Ρωσία δεν έχει λόγο στην επέκταση της συμμαχίας υποστηρίζοντας ότι η ασφάλεια στην Ευρώπη μπορεί να είναι μόνο αμοιβαία.

«Κάθε χώρα έχει σίγουρα το δικαίωμα να επιλέξει τον πιο αποδεκτό τρόπο για να διασφαλίσει την ασφάλειά της, αλλά πρέπει να γίνει με τρόπο που να μην θίγει τα συμφέροντα και να υπονομεύει την ασφάλεια άλλων χωρών, στην προκειμένη περίπτωση της Ρωσίας», είπε ο Πούτιν. «Η ασφάλεια πρέπει να είναι παγκόσμια και να καλύπτει εξίσου όλους».

«Δεν μπορούμε να μην ανησυχούμε για την προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, γιατί αυτό θα οδηγήσει αναμφίβολα στην ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων, βάσεων και όπλων που θα μας απειλούσαν», είπε στους δημοσιογράφους μετά τις συνομιλίες στο Σότσι με τον Έλληνα πρωθυπουργό που επισκέπτεται. Υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Περιέγραψε τη δίωρη συνομιλία με τον Μπάιντεν ως «πολύ ανοιχτή, συγκεκριμένη και, θα έλεγα εποικοδομητική», προσθέτοντας ότι αυτός και ο Μπάιντεν συμφώνησαν να ζητήσουν από ειδικούς να διεξάγουν συνομιλίες για την ασφάλεια στην Ευρώπη.

«Η Ρωσία θα προετοιμάσει τα επιχειρήματά της κυριολεκτικά σε λίγες μέρες, μέσα σε μια εβδομάδα, και θα τα υποβάλουμε στην αμερικανική πλευρά για εξέταση», είπε.

«Συνεχίζουμε από την υπόθεση ότι αυτή τη φορά θα ακουστούν ανησυχίες», είπε, σημειώνοντας ότι η Δύση αγνόησε τα παράπονα της Μόσχας στο παρελθόν για την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά για να ενσωματώσει πρώην Σοβιετικούς συμμάχους στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες στη Βαλτική .

Ερωτηθείς την Τετάρτη εάν η Ρωσία επρόκειτο να επιτεθεί στην Ουκρανία, ο Πούτιν χαρακτήρισε την ερώτηση προκλητική, λέγοντας ότι «η Ρωσία ασκεί μια ειρηνική εξωτερική πολιτική, αλλά έχει το δικαίωμα να διασφαλίσει την ασφάλειά της σε μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη προοπτική».

Η συνομιλία μεταξύ αρχηγού – ο Μπάιντεν μιλώντας από την αίθουσα καταστάσεων του Λευκού Οίκου, ο Πούτιν από την κατοικία του στο Σότσι – ήταν μια από τις πιο σημαντικές της προεδρίας του Μπάιντεν και έγινε σε μια επικίνδυνη στιγμή.

Αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών διαπίστωσαν ότι η Ρωσία έχει μετακινήσει 70.000 στρατιώτες κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία και έχει προετοιμαστεί για μια πιθανή εισβολή στις αρχές του επόμενου έτους. Η Μόσχα αρνήθηκε ότι σχεδιάζει να επιτεθεί στην Ουκρανία, απορρίπτοντας τις ανησυχίες της Δύσης ως μέρος μιας εκστρατείας για τη συκοφάντηση της Ρωσίας.

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου κατέστησαν σαφές ότι ο Μπάιντεν δεν ενδιαφέρεται να θέσει σε κίνδυνο τα αμερικανικά στρατεύματα υπερασπιζόμενοι την Ουκρανία. Ωστόσο, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν σημείωσε ότι ο Μπάιντεν είπε ότι οι ΗΠΑ θα «παρέχουν επιπλέον αμυντικό υλικό στους Ουκρανούς… και θα ενισχύσουμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ στην ανατολική πλευρά με πρόσθετες δυνατότητες ως απάντηση σε μια τέτοια κλιμάκωση».

Ο Σάλιβαν είπε ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι ο Πούτιν δεν έχει λάβει ακόμη τελική απόφαση για εισβολή. Ο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος το 2014 όταν η Ρωσία προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας της Ουκρανίας και υποστήριξε μια εξέγερση στην ανατολική Ουκρανία, η οποία έχει σκοτώσει περισσότερους από 14.000 ανθρώπους και εξακολουθεί να είναι μια ενεργή σύγκρουση.

Ο σύμβουλος εξωτερικών υποθέσεων του Πούτιν, Γιούρι Ουσακόφ, είπε στους δημοσιογράφους ότι ο Πούτιν αντέκρουσε τις εκφράσεις ανησυχίας του Μπάιντεν για τη συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων κοντά στην Ουκρανία λέγοντας: «Εσείς οι Αμερικανοί ανησυχείτε για τα ρωσικά τάγματα στο ρωσικό έδαφος χιλιάδες μίλια μακριά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ ανησυχούμε πραγματικά για την ασφάλειά μας».

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy δήλωσε την Τετάρτη ότι «ήταν θετικό που ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε με τον Ρώσο πρόεδρο», προσθέτοντας ότι θα σχολιάσει λεπτομερώς την Πέμπτη, μετά τη δική του τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπάιντεν.

Χωρίς να υπάρξει άμεση πρόοδος στο ζήτημα της Ουκρανίας , οι ΗΠΑ τόνισαν την ανάγκη για διπλωματία και αποκλιμάκωση, ενώ εξέφρασαν αυστηρές απειλές στη Ρωσία για το υψηλό κόστος μιας στρατιωτικής εισβολής.

Μια κορυφαία απεσταλμένη των ΗΠΑ, η Βικτόρια Νούλαντ, είπε ότι μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα έθετε επίσης σε κίνδυνο έναν αμφιλεγόμενο αγωγό μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας, γνωστό ως Nord Stream 2. Είπε στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας την Τρίτη ότι εάν η Ρωσία εισβάλει, «προσδοκούμε ότι η ο αγωγός θα ανασταλεί».

Σε ένα άλλο θέμα, ο Πούτιν πρότεινε να αρθούν όλοι οι αμοιβαίοι περιορισμοί στις διπλωματικές αποστολές και να βοηθήσει στην εξομάλυνση άλλων πτυχών των διμερών σχέσεων, σύμφωνα με το Κρεμλίνο. Ο Σάλιβαν είπε ότι οι ηγέτες θα κατευθύνουν το προσωπικό τους να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για αυτό.

Υπήρχε τουλάχιστον ένας τομέας όπου οι δύο ηγέτες βρήκαν κοινό έδαφος. Ο Σάλιβαν είπε ότι ο Μπάιντεν και ο Πούτιν είχαν μια «καλή συζήτηση» σχετικά με τις προσπάθειες να αποτραπεί το Ιράν από το να γίνει πυρηνική δύναμη και το χαρακτήρισε τομέα όπου οι δύο χώρες θα μπορούσαν να συνεργαστούν.

___

Ο Aamer Madhani ανέφερε από την Ουάσιγκτον. Ο Daniel Kozin στη Μόσχα και ο Robert Burns, ο Zeke Miller και ο Nomaan Merchant στην Ουάσιγκτον συνέβαλαν σε αυτήν την έκθεση.

https://apnews.com/article/joe-biden-europe-middle-east-russia-ukraine-a010c200fe1d648694ed5b11aa097511

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>