«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ – δελτίο τύπου

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ

Η πρόσφατη κυβερνητική απόφαση που αφαίρεσε από τα θέατρα τη δυνατότητα να δέχονται και ανεμβολίαστους θεατές με επίδειξη αρνητικού rapid test (μια δυνατότητα που είχε υιοθετηθεί από αρκετά θέατρα) προκάλεσε αντιδράσεις στο θεατρικό κοινό αλλά και μέσα στον χώρο του θεάτρου.

Χαρακτηριστική είναι η απόφαση του Άρη Σερβετάλη να διακόψει τη συμμετοχή του σε παράσταση αρνούμενος να διαχωρίσει το κοινό σε εμβολιασμένους και μη.

Με ανοιχτή επιστολή τους, ηθοποιοί, δημιουργοί και φίλοι του θεάτρου εκφράζουν την αντίθεσή τους στο νέο κυβερνητικό μέτρο και ζητούν την άμεση απόσυρσή του.

Ακολουθεί η ανοιχτή επιστολή και τα ονόματα όσων την υπογράφουν.

Σταματήστε το απαρτχάιντ στο θέατρο

« Ας μη χάνουμε χρόνο με περιττές συζητήσεις! Ας κάνουμε κάτι, όσο είναι ακόμη καιρός, αυτήν τη στιγμή του χρόνου, όλη η ανθρωπότητα είναι εμείς, είτε μας αρέσει είτε όχι. Ας κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε πριν είναι αργά. Ας εκπροσωπήσουμε επάξια για μια φορά το μολυσμένο είδος που μια σκληρή μοίρα μας έριξε. Τι λες; »

Σάμουελ Μπέκετ, Περιμένοντας τον Γκοντό

Αποφασίστηκε ότι όσοι δεν ταιριάζουν σε συγκεκριμένο υγειονομικό προφίλ δεν θα έχουν πια τη δυνατότητα να ακούσουν και να δουν το έργο του Μπέκετ, Περιμένοντας τον Γκοντό. Ούτε τις Ευτυχισμένες μέρες του ίδιου συγγραφέα θα μπορούν να δουν. Ο Μπέκετ ως παράσταση αποκλείστηκε από τη ζωή τους μαζί με πολλά άλλα. Ο ταπεινός, τρομοκρατημένος βίος τους δεν θα μπορεί πια ούτε καν να ανακουφιστεί από το μοίρασμα της αηδίας του συγγραφέα που τον κυνήγησαν οι μυστικές υπηρεσίες του καθεστώτος.

Το καθημερινό δελτίο συμμόρφωσης εμπλουτίστηκε, άρχισε να αποκτά, επιτέλους, τη λάμψη της αμετροέπειας. Κάτω από το προσωπείο της καθαρότητας παρουσιάστηκε το μη πρόσωπο, εκτυφλωτικό!

Απευθυνόμαστε στην κοινωνία των πολιτών, όχι από το κομμένο τηλέφωνο του Ρομπέρτο Τσούκο (ούτε Κολτές θα έχουν τη δυνατότητα να ξαναδούν οι ασυμμόρφωτοι), αλλά από τη γραμμή που μας ενώνει όλους, έναν έναν, στο σύμπαν της αναπαράστασης που δεν είναι καθόλου μικρότερο από το σύμπαν.

Ας μην ενστερνιστούμε την νέα μεταμφίεση. Εμείς οι άνθρωποι του Θεάτρου, δεν μεταμφιεζόμαστε, ούτε κρυβόμαστε πίσω από ρόλους και κοστούμια. Η καταγωγή μας είναι ιερή. Από εκεί που ερχόμαστε, η τέχνη της σκηνής παραδίδεται ως τέχνη της συνύπαρξης, αλλιώς δεν υπάρχει.

΄Οσοι πήραν αυτές τις γκροτέσκο αποφάσεις περί αποκλεισμού ανεμβολίαστων πολιτών από τα θέατρα, ας τις πάρουν πίσω, όσο είναι ακόμη καιρός. Το τέλος του παιχνιδιού είναι κοινό για όλους.

Λαμπρινή Αγγελίδου  ηθοποιόςΈλενα Αρβανίτη  ηθοποιός
Θάλεια Αργυρίου  ηθοποιός
Ντίνος Βαμβακούσης  μοντέρ
Κώστας Βάντζος  ηθοποιός, σκηνοθέτης, μεταφραστής
Σπύρος Βάρελης  ηθοποιός
Μαρίνα Βήχου  δημοσιογράφος, πολιτικός επιστήμων
Ειρήνη Βουκελάτου  ηθοποιός
Ελένη Βουτυρά  ηθοποιός
Μανώλης Γιούργος  ηθοποιός, εκπαιδευτικός
Δέσποινα Γκάτζιου  ηθοποιός, σκηνοθέτης
Μαρία Γοργία  χορογράφος, χορεύτρια
Γεράσιμος Δεστούνης  ηθοποιός, δραματοθεραπευτής, ψυχοθεραπευτής
Θανάσης Δόβρης  ηθοποιός
Άννα Ετιαρίδου  ηθοποιός, συγγραφέας
Ορφέας Ζαφειρόπουλος  ηθοποιός
Γιώργος Ζιόβας  ηθοποιός
Μιχάλης Ζωγραφίδης  ηθοποιός
Ρωξάνη Καλτάκη  ηθοποιός, γραφίστρια
Εύα Καμινάρη  ηθοποιός
Γιούλη Καμπούρη  περιβαλλοντολόγος, πρώην επιθεωρήτρια περιβάλλοντος
Δημήτρης Κουτρουβιδέας  ηθοποιός
Βασίλης Κρητικός  καλλιτεχνικός διευθυντής θεάτρου Ειλισσός
Μαρία Κυριάκη  ηθοποιός, συγγραφέας
Μαίρη Λίπκοβιτς  εκπαιδευτικός, συγγραφέας
Ηρακλής Λογοθέτης  συγγραφέας
Καλλιόπη Μανδρέκα  ηθοποιός, θεατρολόγος
Καίτη Μανωλιδάκη  ηθοποιός
Γιάννης Μαυριτσάκης  συγγραφέας
Γεωργία Μεσιήτη  δημόσιες σχέσεις, επικοινωνία
Sophie Millon  ηθοποιός
Δημήτρης Μπελαντής  δικηγόρος, συγγραφέας
Σπυρίδων Ξένος  ηθοποιός
Νίκος Παντελίδης  ηθοποιός
Δέσποινα Παπάζογλου  ηθοποιός
Σπύρος Περδίου  ηθοποιός
Σταμάτης Σαλονίκης  σύμβουλος επιχειρήσεων
Τάσος Σαρίδης  ηθοποιός
Ιωάννα Σιδηροπούλου  ηθοποιός, θεατροπαιδαγωγός
Μάριος Σογιούλ  ηθοποιός
Ζαχαρίας Σπανός  θεατροπαιδαγωγός
Γιώργος Στριφτάρης  ηθοποιός, φωτογράφος
Βίλη Σωτηροπούλου  ηθοποιός, συγγραφέας
Εύη Τζώρτζη  ηθοποιός, performer, δημιουργός
Αλέξανδρος Τσακίρης  ηθοποιός
Δέσποινα Χατζηπαυλίδου  ηθοποιός
Γιώργος Ψάλτου  ηθοποιός  εκφωνητής

https://www.eyewideopen.org/?p=2569

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>