«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Εύφλεκτες συνθέσεις για την παραγωγή αερολυμάτων ιδιαίτερα κατάλληλες για την τροποποίηση σύννεφων και τον έλεγχο του καιρού και τη διαδικασία αερολύματος

Ταξινομήσεις

 A01G15/00 Συσκευές ή μέθοδοι για τον επηρεασμό των καιρικών συνθηκών

Αφηρημένη

ΚΑΥΣΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΕΡΟΖΟΛΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΑ ΟΞΕΙΔΙΖΟΥΜΕΝΗ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ, ΑΛΛΟΥΜΙΝΟΑΛΜΕΙΟ, ΑΡΤΜΕΙΟ ΚΑΙ MAGNET; ΕΝΑΣ ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΠΟΥ



ΕΠΙΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ: (Α) ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΌΔΟΥΝ ΘΕΙΟ ΚΑΙ ΘΕΙΟ. ΚΑΙ (Β) ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΑ ΝΙΤΡΙΚΑ, ΧΛΩΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΧΛΩΡΙΚΕΣ ΑΛΚΑΛΙΟΜΕΤΑΛΛΕΣ ΚΑΙ ΑΜΜΩΝΙΟ.

Η ΜΟΡΙΑΚΗ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΟΞΕΙΔΩΣΙΜΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ 1,5:1 ΚΑΙ 3,5:1 ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΤΑΘΡΟ ΥΓΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΣΤΕΡΕΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΣΗ ΚΑΥΣΗΣ40 % ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΥΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΕΩΣ, ΤΗΣ ΟΞΕΙΔΩΜΕΝΗΣ ΟΥΣΙΑΣ, Ο ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΡΟΣΟΠΙΚΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΜΕΓΕΘΟΣ ΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ ΣΤΟ εύρος ΑΠΟ – 140 ΕΩΣ ΕΝΙΣΧΥΣΜΕΝΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ, ΣΗΜΕΙΩΣΗ,

+170 ΕΝΑΣ ΛΕΠΤΟΔΕΣΜΕΝΟΣ ΚΑΠΝΟΣ ΑΕΡΟΖΟΛΙΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΤΡΙΑ ΥΓΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΠΥΡΗΝΕΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗ ΥΓΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΕΞΕΛΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.

Εικόνες ( 4 )

Ταξινομήσεις
 A01G15/00 Συσκευές ή μέθοδοι για τον επηρεασμό των καιρικών συνθηκών
Δείτε 1 ακόμη ταξινομήσεις

US3630950A

Ηνωμένες Πολιτείες

Εφευρέτης
Henry M Papee
Alberto C Montefinale
Gianna L Petriconi
Tadeusz W Zawidzki
Τρέχων Ανάδοχος 
ALBERTO C MONTEFINALE 
ΓΙΑΝΝΑ Λ ΠΕΤΡΙΚΩΝΗ 
ΧΕΝΡΙ Μ ΠΑΠΕΕ

Εφαρμογές σε όλο τον κόσμο
1968  ΜΑΣ

Συμβάντα εφαρμογής US777581A
1968-11-21
Priority to US77758168A
1971-12-28
Η αίτηση εγκρίθηκε
Προβλεπόμενη λήξη
Λήξη – Διάρκεια ζωής

 Παρόμοια έγγραφα

Προτεραιότητα και Συναφείς Εφαρμογέςεξωτερικοί σύνδεσμοιUSPTOΚέντρο ευρεσιτεχνίας USPTOΑνάθεση USPTOEspacenetΠαγκόσμιος ΦάκελοςΣυζητώ

 

Περιγραφή
Δεκ. 28, 1971 ΠΑΠΕΕ ΕΤΑΛ 3.630.950
ΚΑΥΣΤΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΕΡΟΣΟΛΩΝ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΝΕΦΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΕΡΟΣΟΛΟΓΗΣΗΣ 4 Sheets-Sheet 1 Filed Nov. ? E0770 01- ‘nvgntars Henry Puree Albzrto C- mohtcffnalc, riqhnq L- Pctvl cam fitter n ή 28 Δεκεμβρίου 1971 HM PAPEE ErAL 3.630.950
ΚΑΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΕΡΟΣΟΛΩΝ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΦΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΕΡΟΣΟΛΟΓΗΣΗΣ 4 Sheets-Sheet 2 Filed Nov.
HIE / HT PEZCEUfD6E 4F 166 / / A / M / XTl / EE lhvtntarst Htmy M- Para,
Al bcrto Mmtdimlc Glqnnq L- Petriconi;
TaJcus W. ZJWEJ J-z ‘.
28 Δεκεμβρίου 1971 ΚΑΥΣΙΜΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΕΡΟΖΟΛΩΝ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΝΕΦΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ Κατατέθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1968 HM PAPEE A 5 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΕΡΟΖΟΛΗΣΗΣ 4 Φύλλων-Φύλλων 3 LEA/6TH 4- W165 ((M5777nters/CA) LEA : Huny M- Puree, Alberto C- Montefinnlc G anna L- Petrg’coni adcusz \J-Zawiclzki Attorn tl Dec. 28, 1-971 H, M, PAPEE EI’AL 3.630.950-
ΑΦΥΣΙΜΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΕΡΟΖΟΛΩΝ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΝΕΦΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Κατατέθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1968 4 Φύλλα-Φύλλο Το LI μιμείται 0F combus hon llllll I l 2,0 r Z στο βάρος του cmxecl.
Σύκο]
όρια Καύσης ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ r 20 7. σε βάρος στο μείγμα Εικ.8.
veloclfiy 0F COrnbUSHOn σε cm/sec.
“Wt’t’tfirr. Henry M- Papa, Alberto C- Mutt-fina e; Gianna L- Peirironl T. {a Zulu 12 k Y United States Patent O 3.630.950 COMBUSTIBLE COMPOSITIONS FOR GENERAT- IN G AEROSOLLS, PARTICULLAR ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣΗΣ Henry M. Papee, Alberto C. Montefinale και Gianna L. Petriconi, όλοι από τη Via Vettore 4 (Monte Sacro), 00141, Ρώμη, Ιταλία και Tadeusz W. Zawidztany4, , Οττάβα 7, Οντάριο, Καναδάς Συνέχεια-μεταδοση της αίτησης Αρ.
Int. Cl. Alg /00; C09k 3/30; E01h 13/00 US Cl. 252-305 11 Αξιώσεις ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ Μια εύφλεκτη σύνθεση για την παραγωγή αερολυμάτων για τον έλεγχο και την αντιμετώπιση των καιρικών συνθηκών που αποτελείται από μια εύκολα οξειδώσιμη ουσία που επιλέγεται από την ομάδα που αποτελείται από αλουμίνιο, μαγνήσιο, αλκαλιμέταλλα και μέταλλα αλκαλικών γαιών. ένας οξειδωτικός παράγοντας που επιλέγεται από τις ομάδες που αποτελούνται από:
α) ενώσεις που παράγουν θείο και θείο· και (β) οργανικά και ανόργανα νιτρικά, χλωρικά και υπερχλωρικά αλκαλικά μέταλλα και αμμώνιο.
η μοριακή αναλογία της οξειδώσιμης ουσίας προς τον οξειδωτικό παράγοντα είναι μεταξύ 15:1 και 3,5:1 και ένα σταθερό υγροσκοπικό στερεό που δεν συμμετέχει άμεσα στη διαδικασία καύσης της εύφλεκτης σύνθεσης, με το εν λόγω υγροσκοπικό στερεό να υπάρχει σε ποσότητα έως 40 % του συνολικού βάρους της εύφλεκτης σύνθεσης, η οξειδώσιμη ουσία, ο οξειδωτικός παράγοντας και η υγροσκοπική ουσία με μέγεθος σωματιδίων στην περιοχή από -140 έως +270 mesh, και ένα αστάρι που ξεκινά την καύση της εν λόγω σύνθεσης, οπότε κατά την καύση, ένας λεπτώς διασκορπισμένος καπνός αερολύματος που αποτελείται από μετρίως υγροσκοπικούς πυρήνες συμπύκνωσης και ένα μη υγροσκοπικό αέριο εκλύονται ταυτόχρονα, με το εν λόγω αέριο να δρα για να διασπείρει τους εν λόγω πυρήνες.
Αυτή η εφαρμογή είναι μια συνέχεια εν μέρει των ΗΠΑ που εκκρεμούν. εφαρμογή Ser. Νο. 742.956, που κατατέθηκε στις 19 Ιουνίου 1968, τώρα εγκαταλελειμμένο.
ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΗΣ ΕΦΕΥΡΕΣΗΣ Αυτή η εφεύρεση αναφέρεται σε εύφλεκτες συνθέσεις, που αποτελούνται από ή περιλαμβάνουν: μίγματα ενός ή περισσότερων εύκολα οξειδώσιμων, κονιοποιημένων μετάλλων και ενός ή περισσότερων κονιοποιημένων οξειδωτικών παραγόντων, τα οποία μίγματα είναι ικανά να παράγουν αερολύματα που θα χρησιμοποιηθούν, ειδικότερα, για τον έλεγχο ή/και να τροποποιήσει τον καιρό, όπως να καθαρίσει ομίχλες, να τροποποιήσει τα σύννεφα, να αποτρέψει το χαλάζι.
Αυτή η εφεύρεση σχετίζεται επίσης με τη διεργασία για την αερόλυση των προϊόντων αντίδρασης των εν λόγω συνθέσεων που πραγματοποιείται με οξείδωση του εν λόγω μετάλλου/ων με τα εν λόγω οξειδωτικά μέσα. Πιο συγκεκριμένα, οι συνθέσεις της παρούσας εφεύρεσης είναι σε θέση να δώσουν, μετά την αντίδραση πυρήνες γιγάντιους συμπύκνωσης και/ή γιγάντιους πυρήνες κατάψυξης για τους σκοπούς που αναφέρθηκαν παραπάνω.
Αυτή η εφεύρεση αναφέρεται περαιτέρω σε μια διαδικασία αερολύματος διαφόρων ουσιών που περιέχονται σε μείγματα που περιλαμβάνουν ένα ή περισσότερα εύκολα οξειδώσιμα, κονιοποιημένα μέταλλα και κονιοποιημένα οξειδωτικά μέσα. εξάτμιση κατάλληλων αλάτων που ενσωματώνονται στα μείγματα.
Είναι γνωστό ότι διάφορες ανόργανες και οργανικές ουσίες έχουν χρησιμοποιηθεί ως καπνοί ή διασπορές για τον σχηματισμό πυρήνων πάγου σε υπέρ-ψυγμένα σύννεφα. Μεταξύ αυτών των γνωστών 3.630.950 ουσιών που κατοχυρώθηκαν με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στις 28 Δεκεμβρίου 1971, αναφέρονται τα ιωδίδια αργύρου και μολύβδου καθώς και το διοξείδιο του άνθρακα.
Η χρήση αιωρούμενων ή διαλυμένων, κονιοποιημένων ή εξατμισμένων υγροσκοπικών ουσιών είναι επίσης γνωστό ότι προκαλεί τη συγχώνευση των σταγόνων νερού στα σύννεφα ή στην ομίχλη. αναφέρουμε μεταξύ αυτών των γνωστών ουσιών, ως πιθανούς παράγοντες, το ενεργοποιημένο χλωριούχο νάτριο ή κάλιο, δηλαδή τα χλωριούχα νάτριο ή κάλιο που εμφανίζουν ελαττωματικό κρυσταλλικό πλέγμα, που προκαλείται από ιονίζουσες ακτινοβολίες.
Διάφορες μέθοδοι και συσκευές έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα για τη δημιουργία αερολυμάτων από τις γνωστές ουσίες. Για παράδειγμα, έχουν χρησιμοποιηθεί καυστήρες που τροφοδοτούνται με διαλύματα ιωδιούχου αργύρου σε ακετόνη, ή επίσης δοχεία που περιέχουν τις εν λόγω ουσίες λεπτώς υποδιαιρεμένες, οι οποίες στη συνέχεια διασπείρονται μέσω μιας εκρηκτικής γόμωσης πυρίτιδας. Η χρήση αεροσκαφών, ελικοπτέρων, αεροστατών και επίσης πυραύλων εφοδιασμένων με κεφαλή φορτισμένη με το προς αεροζόλ προϊόν και με γόμωση διάρρηξης κατάλληλη για την πραγματοποίηση της διασποράς είναι επίσης γνωστή για το σκοπό της μεταφοράς των προς αεροζόλ ουσιών και των συσκευών αερολύματος σε τις ζώνες της ατμόσφαιρας στις οποίες είναι επιθυμητή η αλλαγή του καιρού.
Ιδιαίτερα οι ουσίες που χρησιμοποιούνται μέχρι τώρα, αλλά και οι γνωστές μέθοδοι και συσκευές για τη διασπορά τους για τον έλεγχο ή/και την τροποποίηση του καιρού, παρουσιάζουν μια σειρά από μειονεκτήματα.
Το ιωδιούχο άργυρο, το οποίο μέχρι σήμερα θεωρούνταν το καλύτερο τεχνητό πυρηνικό παράγοντα πάγου και είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο για το σκοπό αυτό, εκτός από το ότι είναι αρκετά ακριβό, διασπάται αμέσως στην πυρηνοποιητική του δράση υπό την επίδραση φωτός ή υγρασίας. Επιπλέον, το υψηλό κόστος του περιορίζει τη χρήση του στην πράξη σε διασπορές που έχουν πολύ μικρά σωματίδια, δηλαδή σωματίδια των οποίων τα μεγέθη είναι συγκρίσιμα με αυτά του κολλοειδούς νερού που αποτελούν τα σύννεφα. κατά συνέπεια τα εν λόγω σωματίδια δεν είναι ικανά να παρασύρουν μηχανικά το κολλοειδές νερό των νεφών.
Πολλές άλλες στερεές, υγροσκοπικές ουσίες, ικανές να συνενώνουν υδρατμούς στα σύννεφα, κ.λπ. έχουν τα μειονεκτήματα ότι το αλεσμένο προϊόν, το οποίο πρέπει να υποδιαιρεθεί λεπτά (περίπου 30 μικρά ή λιγότερο) και να στεγνώσει για να αποφευχθούν φαινόμενα επανασυσσωμάτωσης και σχηματισμού συσσωματώματος που παρουσιάζονται από τα εν λόγω υγροσκοπικά σωματίδια παρουσία χαμηλής περιεκτικότητας σε υγρασία. Ειδικότερα, απαιτούνται δυσκίνητες συσκευές για να ληφθούν χλωριούχα νάτριο ή κάλιο ή γενικά αλογονίδια αλκαλιμετάλλων εφοδιασμένα με ελαττωματικό κρυσταλλικό πλέγμα.
Επίσης οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται τώρα για την παραγωγή αερολυμάτων παρουσιάζουν διάφορα μειονεκτήματα, καθώς απαιτούν συσκευές διασποράς ή καύσης ή άλλες ογκώδεις και/ή βαριές συσκευές οι οποίες με τη σειρά τους απαιτούν ειδικό εξοπλισμό για τη μεταφορά και τη λειτουργία τους.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΦΕΥΡΕΣΗΣ Αυτή η εφεύρεση παρέχει μια λύση στις προαναφερθείσες δυσκολίες, οι οποίες συναντώνται κατά την προετοιμασία, τη διασπορά και την ενεργοποίηση των ουσιών για σκοπούς συμπύκνωσης νέφους και καθαρισμού ομίχλης. Ένα αντικείμενο της παρούσας εφεύρεσης είναι η παροχή μιας εύφλεκτης σύνθεσης αποτελούμενης από φθηνές, εύκολες στην ανεύρεση και χρήση ουσίες κατάλληλες για μετατροπή σε αερολύματα ιδιαίτερα χρήσιμα για τον έλεγχο του καιρού και/ή την τροποποίηση.
Ένα άλλο αντικείμενο της παρούσας εφεύρεσης είναι η λήψη αερολύματος που αποτελείται από πυρήνες γιγαντιαίας συμπύκνωσης και/ή κατάψυξης.
Περαιτέρω αντικείμενα της παρούσας εφεύρεσης είναι:
(α) η απόκτηση γιγάντιων, μονοδιασπαρμένων πυρήνων, δηλαδή πυρήνων ουσιαστικά ομοιόμορφου μεγέθους·
(β) η απόκτηση γιγάντιων, μονοδιασπαρμένων πυρήνων, των οποίων τα μεγέθη μπορούν να προσαρμόζονται κατά βούληση εντός ευρέων ορίων·
(γ) να παρέχει μια μέθοδο για την παρασκευή των περιγραφόμενων συνθέσεων.
(δ) να πραγματοποιήσει συνθέσεις ουσιών ικανές να εκραγούν ή να καούν με ελεγχόμενο ρυθμό επηρεάζοντας, επομένως, αντίστοιχα μια περιορισμένη ή ευρεία ζώνη της ατμόσφαιρας·
(ε) να παρέχει συσκευές κατάλληλες για να περιέχει, να διατηρεί και να καίει την εν λόγω σύνθεση·
(στ) να εφαρμόζουν τις συσκευές, που περιέχουν τη σύνθεση σύμφωνα με την εφεύρεση, σε φορείς για τη μεταφορά τους στις ζώνες της ατμόσφαιρας που έχουν καθοριστεί εκ των προτέρων.
(ζ) να χρησιμοποιούνται, όταν είναι κατάλληλο, οι εύφλεκτες συνθέσεις επίσης ως προωθητικά για τους φορείς.
Τα παραπάνω και άλλα αντικείμενα θα είναι προφανή σε έναν έμπειρο στην τέχνη από την ακόλουθη περιγραφή της παρούσας εφεύρεσης.
Η εφεύρεση, ειδικότερα, σχετίζεται με μια εύφλεκτη σύνθεση για την παραγωγή αερολυμάτων για τον έλεγχο και την τροποποίηση των καιρικών συνθηκών που αποτελείται από μια εύκολα οξειδώσιμη ουσία που επιλέγεται από την ομάδα που αποτελείται από αλουμίνιο, μαγνήσιο, αλκαλικά μέταλλα και μέταλλα αλκαλικών γαιών. ένα οξειδωτικό μέσο που επιλέγεται από τις ομάδες που αποτελούνται από (α) θείο και ενώσεις που παράγουν θείο. και (β) οργανικά και ανόργανα νιτρικά, χλωρικά και υπερχλωρικά αλκαλικά μέταλλα και αμμώνιο.
η μοριακή αναλογία της οξειδώσιμης ουσίας προς τον οξειδωτικό παράγοντα είναι μεταξύ 1,521 και 3,5:1 και ένα σταθερό υγροσκοπικό στερεό που δεν συμμετέχει άμεσα στη διαδικασία καύσης της εύφλεκτης σύνθεσης, ενώ το εν λόγω υγροσκοπικό στερεό υπάρχει σε ποσότητα έως και 40% του συνολικού βάρους της εύφλεκτης σύνθεσης, της οξειδώσιμης ουσίας, του οξειδωτικού παράγοντα και της υγροσκοπικής ουσίας που έχει μέγεθος σωματιδίων στην περιοχή από -l40 έως +270 mesh, και ένα αστάρι που εκκινεί την καύση της εν λόγω σύνθεσης όπου κατά την καύση, μια λεπτή διασκορπισμένος καπνός αερολύματος που αποτελείται από μετρίως υγροσκοπικούς πυρήνες συμπύκνωσης και ένα μη υγροσκοπικό αέριο εκλύονται ταυτόχρονα, με το εν λόγω αέριο να δρα για να διασπείρει τους εν λόγω πυρήνες.
Μεταξύ των καταλληλότερων μετάλλων για την υλοποίηση της παρούσας εφεύρεσης, μπορούμε να υποδείξουμε: ΑΙ (πρώτα απ’ όλα), Mg, αλκαλικά μέταλλα, μέταλλα αλκαλικής γαίας και άλλα εύκολα οξειδώσιμα μέταλλα.
Βρήκαμε ότι το αλουμίνιο είναι το καταλληλότερο μέταλλο αφού, εκτός από σχετικά φθηνό, μπορεί να θεωρηθεί αδρανές σε θερμοκρασία δωματίου (αυτό το χαρακτηριστικό είναι σημαντικός παράγοντας για την ασφάλεια στην παρασκευή και μεταφορά των περιγραφόμενων συνθέσεων), αποδίδει αξιοσημείωτη θερμότητα καύση που ευνοεί μια καλή συνέχεια της αντίδρασης και μια καλή διασπορά αερολύματος. Επιπλέον διατίθεται στην αγορά στην κατάλληλη καθαρότητα και μέγεθος σωματιδίων. Ωστόσο, το μαγνήσιο, καθώς και άλλα μέταλλα υψηλής αντίδρασης σε θερμοκρασία δωματίου, μπορούν να χρησιμοποιηθούν εάν υιοθετηθούν κατάλληλα μέσα, όπως για παράδειγμα αυτό της ενσωμάτωσης και επένδυσης των κόκκων της σύνθεσης με κατάλληλες αδρανείς και/ή συνδετικές ουσίες. Μια κατάλληλη λύση για την αποφυγή κινδύνων είναι η ξεχωριστή θέρμανση του mg και του οξειδωτικού στους 70 C περίπου. και κατά την ανάμειξη, επικολλούνται με μικρές ποσότητες λιωμένης παραφλίνης και στη συνέχεια συγχωνεύονται μεταξύ τους. Στην πράξη, η επικόλληση (ανάμιξη) γίνεται με την παρουσία πολυμερών τα οποία, μετά την πήξη, λαμβάνονται τμηματικά φορτία και τα συστατικά είναι πιο ασφαλή στον χειρισμό αφού τα αντιδραστικά, κονιοποιημένα μίγματα επικαλύπτονται και ακινητοποιούνται από τα στερεά πολυμερή.
Τα μέταλλα, όπως ήδη αναφέρθηκε για το αλουμίνιο, χρησιμοποιούνται στη λεπτώς διαιρεμένη, κονιοποιημένη μορφή τους.
Οι οξειδωτικοί παράγοντες που είναι πιο κατάλληλοι για τις συνθέσεις σύμφωνα με την παρούσα εφεύρεση πρέπει κατά προτίμηση να πληρούν τις ακόλουθες απαιτήσεις: να είναι σταθεροί σε θερμοκρασία δωματίου, να είναι εύκολοι στην άλεση κατά προτίμηση χωρίς υδρογόνο, ικανοί να αντιδρούν με το μέταλλο με την ανάπτυξη αερίου (ιδιαίτερα άζωτο). που ευνοεί την αεροζόλ.
Τα οξειδωτικά μέσα επιλέγονται κατά προτίμηση από τις ακόλουθες κατηγορίες:
α) ανόργανα και οργανικά νιτρικά· Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα νιτρικά άλατα νατρίου και καλίου που έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμα.
β) θείο ή ουσίες που περιέχουν θείο. ή και στα παρακάτω:
(0) χλωρικά και υπερχλωρικά αλκαλικά μέταλλα ή αμμώνιο.
δ) χλωριωμένους υδρογονάνθρακες όπως τετραχλωράνθρακας και χλωροφόρμιο·
(ε) υπεροξείδια.
Ωστόσο, ουσίες που ανήκουν στην κατηγορία των χλωρικών και υπερχλωρικών που είναι ευαίσθητες σε κραδασμούς, απαιτούν αδρανή συνδετικά για ασφαλή χρήση, αναμιγνύονται και συσκευάζονται μαζί με αναγωγικούς παράγοντες. Αν αναμειχθεί, βρήκαμε ότι το θειούχο αλουμίνιο, το οποίο σχηματίζεται κατά την καύση συνθέσεων που περιέχουν κονιοποιημένο αλουμίνιο και θείο, είναι μια πολύ καλή ουσία που πυρηνοποιεί τον πάγο. Τα προαναφερθέντα οξειδωτικά μέσα πρέπει να λειοτριβούνται ώστε να επιτρέπεται η κανονική καύση και η πλήρης χρήση του μείγματος.
Τα πρόσθετα που εξετάζονται στην παρούσα εφεύρεση είναι στερεές, σταθερές, υγροσκοπικές ουσίες, οι οποίες δεν συμμετέχουν άμεσα στη διαδικασία καύσης της εύφλεκτης σύνθεσης και είναι κατά προτίμηση αδρανή στα προϊόντα της καύσης και έχουν παρατεταμένη δράση προς το νερό. Αυτοί, εκτός από τη χρήση τους ως πυρήνες συμπύκνωσης, έχουν επίσης σκοπό τον έλεγχο του ρυθμού καύσης, την ανάπτυξη αερίου για να ευνοήσουν την αεροζόλ, τη σταθεροποίηση της σύνθεσης και τα παρόμοια. Περαιτέρω, επιλέγονται κατά προτίμηση με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίζουν ενεργές διασπορές με αερόλυση των καύσιμων συνθέσεων κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καύσης.
Τα πρόσθετα γενικά αναμιγνύονται με τις συνθέσεις ως λεπτή σκόνη ή μπορούν να αποτελέσουν τον πυρήνα του φορτίου. Μερικά από τα πρόσθετα, όπως αναφέρεται στη συνέχεια, πρέπει να τοποθετούνται σε έναν πυρήνα και να μην έρχονται σε άμεση επαφή με τη σύνθεση.
Τα πιο αποτελεσματικά πρόσθετα στην παρούσα εφεύρεση δίνονται με τη σειρά προτίμησής τους που επιλέγονται από την ομάδα που περιλαμβάνει χλωριούχα νάτριο και κάλιο, που χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα ως αραιωτικά για τον έλεγχο του ρυθμού καύσης της σύνθεσης, με το ποσοστό βάρους του χλωρίου στο μείγμα να είναι μέχρι 40 % του συνολικού βάρους της εύφλεκτης σύνθεσης· μέταλλα νατρίου και καλίου όταν αποτελούν τον πυρήνα του φορτίου και το αζίδιο του νατρίου. Όλα τα παραπάνω αναφερόμενα πρόσθετα σχηματίζουν ενεργά αερολύματα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καύσης.
Βρήκαμε ότι οι συνθέσεις σύμφωνα με την εφεύρεση που αποτελούνται από κατάλληλα αναλογικά μίγματα λεπτώς διαμερισμένου μεταλλικού αλουμινίου, οξειδωτικών παραγόντων όπως ξηρά, λεπτά αλεσμένα νιτρικά άλατα νατρίου ή καλίου και/ή άλλες ανόργανες ουσίες, μπορούν να καούν με ρυθμούς που καθορίζονται από τη σύνθεση του μείγματος και αποδίδουν ποσοτικά υγροσκοπικά αερολύματα που διαθέτουν παρατεταμένη ικανότητα συμπύκνωσης ομίχλης σε θερμοκρασίες άνω των 0 C.
Ειδικότερα, βρήκαμε, σε ανάλυση μικροσκοπίου, ότι τα προϊόντα καύσης των συνθέσεων που περιλαμβάνουν αλουμίνιο, νιτρικά άλατα, χλωριούχα νάτριο ή κάλιο, περιέχουν αεροζόλ χλωριούχα νάτριο ή κάλιο, των οποίων τα κρυσταλλικά πλέγματα είναι αλλοιωμένα ή ελαττωματικά. Όπως έχει ήδη σημειωθεί, τα έτσι αλλοιωμένα χλωρίδια παρουσιάζουν μια αξιοσημείωτη ηλεκτρική δραστηριότητα που επιτρέπει την εφαρμογή τους στον έλεγχο του καιρού.
Από όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, προκύπτει ότι η διαδικασία αερολύματος σύμφωνα με την εφεύρεση, παρέχει μια νέα μέθοδο, αξιοσημείωτα φθηνότερη από αυτή που επιτυγχάνεται μέσω ηλεκτρικών εκκενώσεων ή άλλων μεθόδων, για την παραγωγή ενεργοποιημένου χλωριούχου νατρίου ή καλίου.
Βρήκαμε επίσης ότι εάν η αναλογία σκόνης αλουμινίου στις παραπάνω συνθέσεις είναι επαρκώς υψηλή, δηλ. για μοριακές αναλογίες αργιλίου προς νιτρικό 3,5 περίπου μη αντιδρώντα αλουμίνιο και νάτριο ή κάλιο, που προκύπτουν από τη θερμική αποσύνθεση των παρόντων αλάτων, ενσωματώνονται στα σφαιρίδια αερολύματος οξειδίου του αργιλίου που περιέχουν χλωρίδιο. Μετά την καύση του μείγματος τα άκαυστα μέταλλα αντιδρούν αργά με το νερό που περιέχεται στον αέρα έλκοντάς το και απελευθερώνοντας αέριο. αλλά, δεδομένου ότι η διαδικασία επιβραδύνεται από το οξείδιο που περιβάλλει το μέταλλο (ημιτελώς καμένο) το οποίο αντιδρά αργά με την ατμοσφαιρική υγρασία, η υγροσκοπική δραστηριότητα του προϊόντος επιβραδύνεται επίσης και η δράση του αερολύματος παρατείνεται. Σωματίδια αερολύματος παρασκευασμένα με τον προαναφερθέντα τρόπο,
Βρήκαμε επίσης ότι η εισαγωγή στην εύφλεκτη σύνθεση, που περιλαμβάνει μέταλλο αλουμινίου και χλωριούχα, ενός πυρήνα που περιέχει μια κατάλληλη ουσία που παράγει νάτριο ή κάλιο ως ελεύθερα μέταλλα με θερμική αποσύνθεση, ενισχύει πολύ τις δυνάμεις πήξης νερού-ομίχλης του αερολύματος. Στα σωματίδια οξειδίου του αργιλίου που περιέχουν χλωριούχο νάτριο αποφράσσονται σημαντικές ποσότητες μετάλλων νατρίου ή καλίου με υψηλή αντίδραση. Κατά προτίμηση ο πυρήνας αποτελείται από μη αναμεμιγμένο αλκαλιμέταλλο ή μια ουσία που παράγει ελεύθερα μέταλλα με θερμική αποσύνθεση. Μια τέτοια θερμικά αποσυνθέσιμη ουσία είναι για παράδειγμα το αζίδιο του νατρίου. Ο πυρήνας μπορεί να είναι ένας κεντρικός σωλήνας που περιέχει μια ουσία που θα διασπαρεί από τη θερμότητα που παράγεται από την αντίδραση της εύφλεκτης σύνθεσης. Για παράδειγμα, ο σωλήνας πυρήνα μπορεί να αποτελείται από ίνες γυαλιού εμποτισμένες με ρητίνη, σωλήνας πολυμερούς ή αλουμινίου που περιέχει αζίδιο νατρίου ή καλίου, το δοχείο και το περιεχόμενό του είναι ενσωματωμένα κεντρικά στην εύφλεκτη σύνθεση, με προσοχή ώστε το άλας αζιδίου να μην έρχεται σε άμεση επαφή με την εύφλεκτη σύνθεση για να αποφευχθεί η πιθανότητα έκρηξης που μπορεί να συμβεί μετά ανάμιξη και ειδικότερα κατά την αποξήρανση του φορτίου με θερμότητα. Αυτό χρησιμεύει στον εμπλουτισμό του αερολύματος σε μεταλλικό νάτριο ή κάλιο που δεν αντέδρασε.
Βρήκαμε επίσης ότι εύφλεκτες συνθέσεις που περιέχουν για παράδειγμα λεπτώς διαιρεμένο μέταλλο αλουμινίου, κατάλληλο οξειδωτικό σε σκόνη, όπως νιτρικό νάτριο ή κάλιο και κατάλληλη ποσότητα σκόνης θείου, μπορούν να δώσουν ένα αεροζόλ χαμηλής υγροσκοπικότητας αλλά ισχυρής παγοπυρηνωτικής δράσης. Στην πραγματικότητα, οι δοκιμές μας έχουν αποδείξει ότι το θειούχο αλουμίνιο που σχηματίζεται στην αντίδραση δρα ως πολύ δραστική ουσία που σχηματίζει πάγο από υπερψυγμένο νερό. εύφλεκτες, περιέχουσες θείο συνθέσεις, όπως αυτές που περιγράφηκαν παραπάνω, έδωσαν εξαιρετικά αποτελέσματα με αυτή την έννοια.
Η παρασκευή της σύνθεσης πραγματοποιείται σε άνυδρο περιβάλλον, με ξήρανση του οξειδωτικού και του πρόσθετου και στη συνέχεια άλεση τους μέχρι μια πολύ λεπτή σκόνη περνώντας για παράδειγμα από ένα κόσκινο που περιέχει 140 και κατά προτίμηση 270 mesh. η σκόνη που λαμβάνεται με αυτόν τον τρόπο αναμιγνύεται με το κονιοποιημένο μέταλλο (το οποίο έχει παρασκευαστεί ως σωματίδια με μέση διάμετρο 20 microns), παρουσία κατάλληλου διαλύτη, για παράδειγμα ακετόνης, ο οποίος βρέχει τις κονιοποιημένες ουσίες, διαλύοντας τα ίχνη λίπους που μερικές φορές καλύπτουν το συστατικά. Η πάστα στη συνέχεια εισάγεται και ξηραίνεται σε δοχεία, που περιγράφονται στη συνέχεια, ή εξωθείται, μετά από ανάμιξη με κατάλληλα συνδετικά σε κατάλληλα σχήματα έτοιμα να φορτωθούν σε διαθετικά ή να χρησιμοποιηθούν με άλλους τρόπους όπως περιγράφεται στη συνέχεια. Τα διαθετικά περιλαμβάνουν: ένα δοχείο ικανό να περιέχει και να διατηρεί τη σύνθεση, τη σύνθεση και μία ή περισσότερες συσκευές ασταρώματος. Το δοχείο είναι γενικά κλειστό στο ένα άκρο και ανοιχτό στο άλλο. Στην περίπτωση που η σύνθεση πρέπει να καεί με ελεγχόμενο ρυθμό, το μήκος και η διάμετρος του δοχείου καθιζάνουν αντίστοιχα σύμφωνα με την επιθυμητή διάρκεια καύσης και με την ποσότητα αερολύματος που θα παραχθεί ανά μονάδα χρόνου. Στην περίπτωση που η σύνθεση περιέχει περίσσεια μετάλλου σε σχέση με το οξειδωτικό, το δοχείο δρα, καίγοντας, ως ασπίδα της ζώνης πυρκαγιάς, έναντι του ατμοσφαιρικού οξυγόνου, εμποδίζοντας έτσι την οξείδωση της περίσσειας μετάλλου. το μήκος και η διάμετρος του δοχείου καθιζάνουν αντίστοιχα ανάλογα με την επιθυμητή διάρκεια καύσης και την ποσότητα αερολύματος που θα δημιουργηθεί ανά μονάδα χρόνου. Στην περίπτωση που η σύνθεση περιέχει περίσσεια μετάλλου σε σχέση με το οξειδωτικό, το δοχείο δρα, καίγοντας, ως ασπίδα της ζώνης πυρκαγιάς, έναντι του ατμοσφαιρικού οξυγόνου, εμποδίζοντας έτσι την οξείδωση της περίσσειας μετάλλου. το μήκος και η διάμετρος του δοχείου καθιζάνουν αντίστοιχα ανάλογα με την επιθυμητή διάρκεια καύσης και την ποσότητα αερολύματος που θα δημιουργηθεί ανά μονάδα χρόνου. Στην περίπτωση που η σύνθεση περιέχει περίσσεια μετάλλου σε σχέση με το οξειδωτικό, το δοχείο δρα, καίγοντας, ως ασπίδα της ζώνης πυρκαγιάς, έναντι του ατμοσφαιρικού οξυγόνου, εμποδίζοντας έτσι την οξείδωση της περίσσειας μετάλλου.
Το δοχείο μπορεί να είναι κατασκευασμένο από κατάλληλο υλικό αδρανές σε θερμοκρασία δωματίου, αδιάβροχο και με μέγεθος κατάλληλο για τη συγκεκριμένη χρήση, για παράδειγμα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σωληνωτά τμήματα κατασκευασμένα από κατάλληλα μέταλλα ή από ίνες γυαλιού εμποτισμένες με κατάλληλες ρητίνες. Συγκεκριμένα, βρήκαμε ότι χρησιμοποιώντας δοχεία με λεπτά τοιχώματα κατασκευασμένα από αλουμίνιο ή αντιδιαβρωτικά, υψηλού ποσοστού αλουμινίου, κράμα αλουμινίου, καίγονται κατά την καύση της σύνθεσης, συνειδητοποιώντας τόσο τα πλεονεκτήματα της παραγωγής άλλων ενεργών αερολυμάτων όσο και την αποφυγή των ζημιών προκαλείται από ενδεχόμενη υποτροπή του δοχείου εάν το φορτίο καεί ψηλά. Κατάλληλο δοχείο για το σκοπό αυτό είναι ένας σωλήνας από αντιδιαβρωτικό αλουμίνιο, 3,5 cm. σε διάμετρο, 1 mm. πάχος τοιχώματος και 25 cm. σε μήκος, το κάτω μέρος του οποίου είναι συγκολλημένο κλειστό.
Παρόμοια αποτελέσματα μπορούν να ληφθούν και με τη χρήση δοχείων κατάλληλων κραμάτων μαγνησίου. Το καθαρό μαγνήσιο, εκτός εάν προστατεύεται με επικαλύψεις, δεν είναι κατάλληλο για το σκοπό αυτό, λόγω της αντιδραστικότητάς του.
Το δοχείο, αφού γεμίσει με την πάστα, θερμαίνεται σε θερμοκρασία κατάλληλη για την εξάτμιση του διαλύτη και της υγρασίας και στη συνέχεια ψύχεται. Στη συνέχεια εισάγεται η συσκευή ασταρώματος και το ανοιχτό άκρο του δοχείου κλείνει ερμητικά.
Εάν είναι επιθυμητή μια καθυστερημένη αεροζόλ, η οποία μπορεί να επιτευχθεί με ελεγχόμενο ρυθμό καύσης της σύνθεσης, η πάστα συσκευάζεται ομοιόμορφα στο δοχείο. Σε αυτή την περίπτωση, η πλήρωση του ασταρώματος μπορεί να αποτελείται από πυρίτιδα που εισήχθη παραπάνω και σε επαφή με την πάστα, όπου βυθίζεται μια ασφάλεια. η σφράγιση του δοχείου μπορεί να πραγματοποιηθεί για παράδειγμα με ένα βύσμα παραφίνης, πίσσας ή πολυμερούς από το οποίο αναδύεται μια ασφάλεια.
Εάν, αντίθετα, είναι επιθυμητή μια στιγμιαία «αεροζόλ», το φορτίο στο δοχείο μπορεί να διαμορφωθεί κατάλληλα, για παράδειγμα διαμορφώνοντάς το κατάλληλα κοίλο, συμπιέζεται και ασταρώνεται με κατάλληλη συσκευή ασταρώματος.
Τα δοχεία που είναι φορτισμένα με διασπορά συνθέσεων αλουμινίου και ασταρωμένα όπως περιγράφεται, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αμέσως ως γεννήτριες αερολυμάτων ή μπορούν να μεταφερθούν με ασφάλεια, να μεταφερθούν και/ή να αποθηκευτούν για μεγάλες χρονικές περιόδους, Χωρίς αλλοίωση.
Οι συσκευές, που παρασκευάζονται όπως περιγράφεται παραπάνω, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εξής:
(α) Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κατάλληλα σημεία του εδάφους, κατακόρυφα με την ασφάλεια, ξεκινώντας τη διασπορά με την ανάφλεξη της ασφάλειας.
(β) μπορούν να μεταφερθούν και να αναφλεγούν όπου είναι επιθυμητό στην ατμόσφαιρα, εισάγοντάς τα ως στόμια με ρύγχος πυραύλων κατασκευασμένα στο μπροστινό μέρος μικρών φθηνών πυραύλων.
Έχουμε δοκιμάσει επιτυχώς στον τομέα και τις δύο παραπάνω εφαρμογές. Ωστόσο, οποιοδήποτε άλλο μέσο εφαρμογής, το οποίο, υπό τις περιστάσεις, μπορεί να είναι καταλληλότερο για τη μεταφορά των συσκευών στις ζώνες της ατμόσφαιρας όπου οι συνθέσεις σύμφωνα με την παρούσα εφεύρεση πρέπει να υποστούν αεροζόλ, περιλαμβάνεται εξίσου εντός του πλαισίου της εφεύρεσης. Για παράδειγμα, οι συσκευές μπορεί να πέσουν ή να ρυμουλκηθούν πίσω από αεροπλάνα στα σύννεφα και εδώ να αναφλεγούν. Εναλλακτικά, οι συνθέσεις της εφεύρεσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να γεμίσουν κατάλληλα κελύφη για όλμους και στη συνέχεια να σταλούν και να αναφλεγούν στα σύννεφα, με πιθανώς μεγαλύτερο βαθμό ακρίβειας από αυτόν που θα μπορούσε να επιτευχθεί με τη χρήση μικρών πυροτεχνικών πυραύλων.
Μερικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά των συνθέσεων που αποτελούν αντικείμενο της παρούσας εφεύρεσης παρουσιάζονται στα συνημμένα σχέδια, τα οποία συνοψίζουν εν μέρει τις δοκιμές μας.
ΣΥΚΟ. Το Σχήμα 1 δείχνει την κλίση του ρυθμού καύσης των συνθέσεων σε γραφική παράσταση έναντι της μοριακής αναλογίας των συστατικών, για χαλαρά συσκευασμένες συνθέσεις που αποτελούνται από αλουμίνιο και νιτρικό κάλιο. Αυτές οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε κυλίνδρους αλουμινίου των 9 mm. διάμετρος.
ΣΥΚΟ. 2 δείχνει γραφικά τα αποτελέσματα δοκιμών παρόμοιων με τις προηγούμενες, που πραγματοποιήθηκαν στις ίδιες συνθέσεις μετά από πυροσυσσωμάτωση αυτών. η φαινομενική πυκνότητα των έτσι παρασκευασμένων συνθέσεων ήταν περίπου 1,1 g/cm.
ΣΥΚ. Τα σχήματα 3 και 4 δείχνουν την κλίση του ρυθμού καύσης που απεικονίζεται σε γραφική παράσταση έναντι του ποσοστού του πρόσθετου χλωριούχου καλίου που περιέχεται στα μείγματα αργιλίου, νιτρικού καλίου και χλωριούχου καλίου. Τα μίγματα του ΣΧ. 3 συσκευάστηκαν σε σωλήνες των 13,7 mm. διαμέτρου, ενώ τα μείγματα του ΣΧ. 4 δεν ήταν συσκευασμένα και περιέχονταν σε σωλήνες των 9 mm. διάμετρος. Η μοριακή αναλογία αργιλίου προς νιτρικό κάλιο ήταν 3,5:1 και στις δύο περιπτώσεις.
ΣΥΚΟ. Το σχήμα 5 δείχνει την κλίση του χρόνου καύσης σε γραφική παράσταση σε σχέση με το μήκος του σωλήνα, για χαλαρά συσκευασμένα μίγματα αλουμινίου και νιτρικού καλίου, αναλογία 3,511, που περιέχεται σε 9 mm. σωλήνες διαμέτρου.
ΣΥΚΟ. Το σχήμα 6 δείχνει, όπως παραπάνω, τη διάρκεια της καύσης για μίγματα αλουμινίου, νιτρικού καλίου και χλωριούχου καλίου σε μοριακή αναλογία Al:KNO:KCl=3,5:l:l.6 που περιέχονται σε 13,7 mm. σωλήνες διαμέτρου.
ΣΥΚΟ. Το Σχήμα 7 δείχνει την κλίση του ρυθμού καύσης σε γραφική παράσταση έναντι του ποσοστού χλωριούχου νατρίου που περιέχεται στο μίγμα, για μίγματα μαγνησίου-νιτρικού νατρίου, σε μοριακή αναλογία Mg:NaNO:8, συγχωνευμένο με ολικό βάρος παραφίνης.
ΣΥΚΟ. Το σχήμα 8 δείχνει την κλίση του ρυθμού καύσης σε γραφική παράσταση έναντι του ποσοστού θείου στο μείγμα, για μείγματα μαγνησίου και νιτρικού καλίου, όπου η μοριακή αναλογία Mg:NaNO =9 συγχωνεύεται με το 15% του συνολικού βάρους των συστατικών της παραφίνης. Οι συνθέσεις που δίνουν τον επιθυμητό ρυθμό καύσης ή, για μια δεδομένη σύνθεση, τη διάρκεια της καύσης σε συνάρτηση με το μήκος φόρτισης, μπορούν να επιλεγούν μέσω των γραφημάτων που φαίνονται στα σχήματα ή άλλων παρόμοιων. Όπως αναφέρθηκε ήδη, η διάμετρος των δοχείων που είναι συσκευασμένα με μια δεδομένη σύνθεση, καθορίζει την ποσότητα αερολύματος που παράγεται ανά μονάδα χρόνου.
ΣΥΚ. Τα 1 και 2 αποκαλύπτουν χρησιμοποιήσιμες μοριακές αναλογίες Al:KNO που κυμαίνονται από 1,521 έως 3,5: 1.
Η παρούσα εφεύρεση επεξηγείται από τα ακόλουθα παραδείγματα που δεν περιορίζουν την ίδια.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1 Μια πάστα από 120 γρ. από κονιοποιημένο μέταλλο αλουμινίου, περίπου μικρομέτρων σε μέση διάμετρο μεγέθους σωματιδίων και 100 γρ. νιτρικού νατρίου προστέθηκε με 70 γρ. χλωριούχου νατρίου, τα οποία αλέστηκαν για να περάσουν μέσα από ένα τυπικό κόσκινο ASTM 270 mesh x ίντσες συγχωνεύτηκαν μηχανικά παρουσία μικρών ποσοτήτων ακετόνης, φορτώθηκαν σε ένα σωλήνα από αντιδιαβρωτικό αλουμίνιο, 3,5 cm. σε διάμετρο, 1 mm. πάχος τοιχώματος και εκ. μακρύ, το κάτω μέρος του οποίου ήταν συγκολλημένο κλειστό.
Ακολούθησε σταδιακή αποξήρανση σε σόμπα για μια περίοδο περίπου 4 ωρών με τη θερμοκρασία να αυξάνεται από περίπου 60 στους 130 C. Στη συνέχεια το γέμισμα ψύχθηκε στο ύπαιθρο, ασταρώθηκε με πυρίτιδα και φιτίλι, και
σφραγισμένο. Αυτός ο τύπος τυπικής φόρτισης που έκαιγε για περίπου δευτερόλεπτα και διασκόρπισε περίπου 10 πυρήνες συμπύκνωσης, χρησιμοποιούνταν συχνά σε στατικά, ζεστά σύννεφα κοιλάδων στα βουνά και προκαλούσε πάντα την προσωρινή διασπορά τέτοιων νεφών σε όγκο μισού κυβικού χιλιομέτρου. αέρα, περίπου. Η δράση του αερολύματος συνίστατο στη δημιουργία σχετικά μεγάλων υγροσκοπικών σωματιδίων (γίγαντες πυρήνες) που πήξαν την ομίχλη όταν εισήχθη από πάνω της. Οπτικά φαινόμενα ουράνιου τόξου που υποδεικνύουν σχηματισμό μεγάλων, μονοδιασπαρμένων σταγονιδίων σε βάρος της ομίχλης, μπορούσαν να παρατηρηθούν κάτω από τον άμεσο ηλιακό φωτισμό της κορυφής του σύννεφου, όποτε χρησιμοποιήθηκε το αεροζόλ. Η παρατήρηση της διάχυσης του νέφους της κοιλάδας επιβεβαιώθηκε με φωτογράφιση λανθασμένης λειτουργίας.
Οι γομώσεις, όπως περιγράφονται παραπάνω, τοποθετήθηκαν ως μύτη σε μικρούς πυροτεχνικούς πυραύλους κάθετου βεληνεκούς 1000 και 3000 μέτρων αντίστοιχα. Αυτά εκτοξεύτηκαν σε συμφορημένες σωροί και η διασπορά του αερολύματος μέσα στο σύννεφο οδήγησε σε μια γρήγορη τροποποίηση του, συχνά ακολουθούμενη από τοπικές κατακρημνίσεις, όπως παρακολουθείται από τη φωτογραφία από απόσταση και σε τακτά χρονικά διαστήματα, όπως
καθώς και με την παρακολούθηση κατά τον άνεμο από την τοποθεσία. Τα παραπάνω πειράματα πραγματοποιήθηκαν την κατάλληλη εποχή του χρόνου από μια κορυφογραμμή βουνού ύψους 1500 μέτρων. Αυτό ήταν περίπου το ύψος της βάσης σύννεφων εκείνη την εποχή.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2 Μια πάστα από γρ. από κονιοποιημένο μέταλλο αλουμινίου, περίπου 20 μικρά σε μέση διάμετρο μεγέθους σωματιδίων και 50 γρ. λεπτή σκόνη θείου και 80 γρ. νιτρικού νατρίου που αλέστηκε για να περάσει μέσα από ένα τυπικό κόσκινο ASTM 270 mesh x ίντσες συγχωνεύτηκε μηχανικά παρουσία μικρών ποσοτήτων ακετόνης, φορτώθηκε σε ένα σωλήνα από αντιδιαβρωτικό κράμα αλουμινίου 3,5 cm. σε διάμετρο, 1 mm. πάχος τοιχώματος και 25 cm. μακρύς. Ακολούθησε σταδιακή αποξήρανση σε σόμπα με τη θερμοκρασία να αυξάνεται από περίπου 60 στους C., ψύξη, αστάρωμα με πυρίτιδα και τοποθέτηση με ασφάλεια, μετά την οποία ο σωλήνας σφραγίστηκε.
Τα φορτία αυτού του τυπικού τύπου τοποθετήθηκαν ως κώνοι μύτης σε μικρούς πυροτεχνικούς πυραύλους κάθετου βεληνεκούς 1000 και 3000 μέτρων αντίστοιχα. Σε κατάλληλες στιγμές και με παρατήρηση τόσο από απόσταση όσο και κατά του ανέμου από την τοποθεσία, καθώς και με τη διαθέσιμη φωτογραφία lapse, αυτοί οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν σε υπερψυγμένα σωρόνια, κατά προτίμηση σε ομάδες των 2 (1000 και 3000 μέτρα βεληνεκές), σε την ίδια εποχή και σε συνθήκες φυσικού ορογραφικού ανοδικού βυθίσματος. Ο γρήγορος παγετώνας των σωρών ακολούθησε αμέσως (περίπου 20 λεπτά) και είχε ως αποτέλεσμα, σε συχνές περιπτώσεις, βροχόπτωση στο έδαφος. Αυτά τα πειράματα έγιναν και πάλι από μια ορεινή κορυφογραμμή, 1500 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ο παγετώνας και οι αλλαγές στα σύννεφα παρατηρήθηκαν πάντα από κατάλληλη απόσταση: ο παγετώνας αρχικά εντοπίστηκε στη ζώνη διασποράς του αερολύματος, αλλά συχνά εξαπλώνεται, σε κατά τα άλλα κατάλληλες συνθήκες, με το χρόνο σε αρκετά μεγαλύτερες περιοχές του ουρανού. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες υπερψυκτών νεφών, στις οποίες επιτεύχθηκε επιτυχία, ήταν περίπου -4,0i1 C., σε συμφωνία με τις εργαστηριακές μετρήσεις. Δεν περιέχονταν ιωδιούχες ουσίες στα φορτία που χρησιμοποιήθηκαν ανά πάσα στιγμή.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 3 Τα αποτελέσματα των δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν σε συνθέσεις με βάση μεταλλικό μαγνήσιο αναφέρονται στη συνέχεια.
Οι συνθέσεις αποτελούνταν από:
Χονδροειδής εμπορική σκόνη Mg, μεγέθους σωματιδίων:
Πλέγμα/ίντσα: Ποσοστό 35 all NaNO οξειδωτικό, το οποίο αποξηράνθηκε σε ηλεκτρική κουζίνα για 24 ώρες, στους 140 C., και αλέστηκε σε +140 +270 mesh, ASTM, καθώς και αποξηραμένου πρόσθετου NaCl (ίδιου μεγέθους) ή λεπτή σκόνη θείου.
Ακολουθεί η περιγραφή ορισμένων δοκιμών αερολύματος:
(α) Μείγματα, με γραμμομοριακές αναλογίες:
Mg: NaNO = 10; 8; 4
συγχωνεύτηκαν στους 70 C περίπου με 15% του συνολικού βάρους ξηρών αντιδραστηρίων, με τηγμένη παραφιίνη και συσκευάστηκαν σφιχτά, μετά από ψύξη σε σωλήνες κατασκευασμένους από αντιδιαβρωτικό κράμα αλουμινίου, 15 mm. διάμετρος, 1 mm. πάχος τοιχώματος και 20 cm. μακρύς. Μετά την ανάφλεξη μέσω κατάλληλης ασφάλειας, αυτά τα μείγματα κάηκαν πολύ ζωηρά και με ομοιόμορφο ρυθμό περίπου 5 cm. x sec- Το αεροζόλ που συλλέχθηκε σε λιπασμένες μικροσκοπικές πλάκες, βρέθηκε ότι αποτελείται από μη συμμετρικά συσσωματώματα οξειδίου του μαγνησίου, χαμηλής υγροσκοπικότητας, καθώς και από λεπτά υποδιαιρεμένα αλκάλια. Δεν βρέθηκε φραγμένο μέταλλο στα αδρανή. Σε αντίθεση με την περίπτωση των συνθέσεων αλουμινίου, η θερμότητα της καύσης ήταν εδώ αρκετά μέτρια, επομένως το οξείδιο δεν συντήχθηκε και το δοχείο αλουμινίου παρέμεινε άθικτο.
Η έλλειψη αλληλεπίδρασης του αερολύματος με το νερό υποδηλώνει εδώ την απουσία νιτριδίου του μαγνησίου.
(β) Μείγματα, σε μοριακές αναλογίες γραμμαρίου, προστέθηκαν με χλωριούχο νάτριο και συγχωνεύτηκαν με συνολικού βάρους ξηρών αντιδραστηρίων, τηγμένης παραφίνης, στους 70 C περίπου. Αυτά τα μείγματα, όταν συσκευάζονται σφιχτά και καίγονται σε δοχεία όπως περιγράφεται παρακάτω (α), απέδωσε καπνό MgO και αλκάλι, καθώς και σωματίδια χλωριούχου νατρίου. Ως εκ τούτου, πιστεύεται ότι αυτός θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος διασποράς υγροσκοπικών αλάτων. Παρατηρήσεις, όπως περιγράφονται στο (α) έδειξαν ότι και εδώ η θερμότητα που παράγεται ήταν σχετικά χαμηλή.
ΣΥΚΟ. Το σχήμα 7 δείχνει τους ρυθμούς καύσης αυτών των ανιχνευτών, έναντι του ποσοστού του συνολικού βάρους σε NaCl, του μείγματος. Η έλλειψη αλληλεπίδρασης με το νερό υποδηλώνει και εδώ την απουσία νιτριδίου του μαγνησίου στο αεροζόλ.
(γ) Μείγματα, σε αναλογίες γραμμαρίων μοριακού βάρους Mg:NaNO =8, προστέθηκαν με σκόνη θείου και συγχωνεύθηκαν με 15% του συνολικού βάρους ξηρών αντιδραστηρίων, τηγμένης παραφίνης, στους 70 C περίπου. Αυτά, όταν συσκευάζονται σφιχτά και κάηκε (με τους ρυθμούς που φαίνονται στο Σχήμα 8) σε δοχεία όπως περιγράφονται στο (α), απέδωσε καπνό MgO και αλκάλι, που περιείχε μεγάλες ποσότητες θειούχου μαγνησίου. Η έκλυση θερμότητας ήταν πολύ υψηλότερη εδώ από ό,τι στους ανιχνευτές (α) και (β), όπως αποκαλύφθηκε από τη μικροσκοπική εξέταση αερολύματος που συλλήφθηκε σε λιπασμένες αντικειμενοφόρες πλάκες που έδειξε αρκετή ποσότητα χρησιμοποιημένων σφαιριδίων οξειδίου του μαγνησίου, τα οποία, με τη σειρά τους, περιείχαν έγχρωμο θειούχο μαγνήσιο . Το αεροζόλ που παρασκευάστηκε με αυτόν τον τρόπο πυρήνωνε πάγο στους 9 C. Επιπλέον, δεδομένου ότι το θειούχο μαγνήσιο αντιδρά αργά με την ατμοσφαιρική υγρασία, αυτός ο συνδυασμός θα μπορούσε πιθανώς να χρησιμοποιηθεί ως πηγή υγροσκοπικών πυρήνων. Οι εύφλεκτες συνθέσεις με βάση το Mg είναι αρκετά ελαφρύτερες (ανά μονάδα όγκου) αλλά θα παράγουν λιγότερη θερμότητα (ανά μονάδα όγκου) από τις αντίστοιχες αλουμινίου.
(δ) Καύση σφιχτά συσκευασμένων κεριών των τριών τύπων που περιγράφηκαν παραπάνω, αλλά παρασκευασμένα σε σωλήνες από αντιδιαβρωτικό κράμα αλουμινίου, οι οποίοι συγκολλήθηκαν κλειστά στο κάτω μέρος. διάμετρος 3,5 εκ., πάχος τοιχώματος 2 χιλιοστά και 25 εκ. μακρά, πραγματοποιήθηκε προκειμένου να επιβεβαιωθεί η δυνατότητα χρήσης μεγαλύτερων χρεώσεων στην πράξη. Τα φορτία περιείχαν περίπου 200 γρ. στερεού μίγματος το καθένα, μοριακή αναλογία Mg:NaNO =8; 15% του βάρους ξηρού-στερεού σε παραφιίνη και: χωρίς πρόσθετο, NaCl και 15% S, αντίστοιχα. Οι γομώσεις κάηκαν γρήγορα και με ρυθμούς σε συμφωνία με αυτές που μετρήθηκαν στο εργαστήριο, και πρόβαλαν καύση σπινθήρες μαγνησίου στον αέρα. Το ίδιο ευνοϊκό αποτέλεσμα καύσης επιτεύχθηκε κατά την ανάφλεξη, πυροτεχνικά, ενός παρόμοιου φορτίου που περιέχει χλωριούχο νάτριο,
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 4 Αυτό το παράδειγμα δείχνει τα αποτελέσματα των δοκιμών διασποράς που πραγματοποιήθηκαν με διάφορες χημικές ουσίες, μέσω συνθέσεων Al-NaNO.
Έως 300 γρ. φορτίων εύφλεκτης σύνθεσης, που αποτελούνταν από λεπτόκοκκο μέταλλο Al και από ξηρό NaNO (-l40 +270 mesh/ίντσα) μοριακής αναλογίας αναμίχθηκαν μηχανικά παρουσία μικρών ποσοτήτων ακετόνης και συμπιέστηκαν σε σωλήνες κατασκευασμένους από αντιδιαβρωτικό κράμα αλουμινίου, οι οποίοι σωλήνες συγκολλήθηκαν κλειστοί στο ένα άκρο και ήταν 3,5 cm. εσωτ. διάμετρος, 2 mm. πάχος τοιχώματος και εκ. μακρύς. Στη συνέχεια διανοίχτηκε μια κεντρική τρύπα μέσα από την πάστα και ένας πυρήνας από σωλήνα αντιδιαβρωτικού Al, 20 cm. μήκος, 1,2 cm. εσωτ. διάμετρος, 1 mm. πάχος τοιχώματος, ο σωλήνας του οποίου συγκολλήθηκε κλειστός στο κάτω μέρος και συσκευάστηκε σφιχτά με μια ξηρή ουσία προς διασπορά, όπως αυτές που αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα και σφραγίστηκε στην κορυφή με παραφλίνη, πιέστηκε στο κεντρικό κενό της πάστας πλήρωσης, η οποία Η πάστα είχε προηγουμένως αποξηρανθεί σταδιακά σε ηλεκτρική κουζίνα, μέχρι το C. επιτεύχθηκε. Η διάρκεια της αποξήρανσης ήταν 5 ώρες, ξεκινώντας από 70 C., οι γομώσεις διατηρήθηκαν στους 140 C. για 2 ώρες. Οι γομώσεις που παρασκευάστηκαν με αυτόν τον τρόπο γεμίστηκαν στη συνέχεια με πυρίτιδα και λιώθηκαν και σφραγίστηκαν. Τα φορτία που παρασκευάστηκαν έτσι κάηκαν ή εξερράγησαν με βία, αναπτύσσοντας πολύ υψηλές θερμοκρασίες, οπότε όλα τα μεταλλικά μέρη και οι πυρήνες υπέστησαν, λόγω αντίδρασης με το οξειδωτικό, πλήρη καύση ή εξάτμιση, με επακόλουθη διασπορά και μετατροπή σε καπνό αερολύματος.
Ο παρακάτω πίνακας απεικονίζει τη δοκιμή που πραγματοποιήθηκε. η μέθοδος που χρησιμοποιείται ή άλλες μέθοδοι που προέρχονται από αυτήν και όλες που περιλαμβάνονται στο πεδίο της εφεύρεσης είναι εφαρμόσιμες στη διασπορά διαφόρων άλλων ουσιών ως αεροζόλ.
Η παρούσα εφεύρεση διαθέτει έναν αριθμό σημαντικών πλεονεκτημάτων, στο ότι παρέχουν μια λύση στις δυσκολίες που συναντώνται κατά την παρασκευή, τη διασπορά και την ενεργοποίηση ουσιών που κατακρημνίζουν σύννεφα και καθαρίζουν την ομίχλη. Η χρήση αερολυμάτων που παράγονται με καύση ή έκρηξη κατάλληλων εύφλεκτων συνθέσεων, επιτρέπει τη διασπορά μεγάλων ποσοτήτων ενεργού καπνού αποτελεσματικά και με χαμηλό κόστος, και εξαλείφει τη χρήση ογκώδους και συχνά ακριβού εξοπλισμού διασποράς. Η ποικιλία των προσθέτων και των πιθανών συστατικών των χρεώσεων, ανοίγει μεγάλα πεδία εφαρμογής. Η ευκολία αποθήκευσης των παρασκευασμένων μονάδων και η δυνατότητα χρήσης διαφόρων μεγεθών τυπικών φορτίων αυξάνει την ευελιξία της μεθόδου. Οι χρεώσεις είναι ανθεκτικές σε κραδασμούς και μπορούν να μεταφερθούν με ασφάλεια, όπως υποδεικνύεται από μια δοκιμή 3000 μιλίων στο αυτοκίνητο,
Αυτό που διεκδικούμε είναι:
1. Εύφλεκτη σύνθεση που αποτελείται από μια εύκολα οξειδώσιμη ουσία που επιλέγεται από την ομάδα που αποτελείται από αλουμίνιο, μαγνήσιο, μέταλλα αλκαλίων και μέταλλα αλκαλικών γαιών. ένας οξειδωτικός παράγοντας που επιλέγεται από τις ομάδες που αποτελούνται από:
(α) θείο και ενώσεις που παράγουν θείο. και (β) οργανικά και ανόργανα νιτρικά, χλωρικά και υπερχλωρικά αλκαλικά μέταλλα και αμμώνιο.
η μοριακή αναλογία της οξειδώσιμης ουσίας προς τον οξειδωτικό παράγοντα είναι μεταξύ 1,5:1 και 3,5:1 και ένα σταθερό υγροσκοπικό στερεό προς διασπορά το οποίο δεν συμμετέχει άμεσα στη διαδικασία καύσης της εύφλεκτης σύνθεσης, καθώς το εν λόγω υγροσκοπικό στερεό υπάρχει σε ανέρχονται σε έως και 40% του συνολικού βάρους της εύφλεκτης σύνθεσης, της οξειδώσιμης ουσίας, του οξειδωτικού παράγοντα και του σταθερού υγροσκοπικού στερεού με μέγεθος σωματιδίων στην περιοχή από 140 έως +270 mesh, και μια τηγμένη ένωση που καίγεται ξεκινώντας την καύση της εν λόγω σύνθεσης, όπου κατά τη διάρκεια της καύσης, ένας λεπτώς διασκορπισμένος καπνός αερολύματος που αποτελείται ουσιαστικά από μέτρια υγροσκοπικούς γιγάντιους πυρήνες συμπύκνωσης και ένα μη υγροσκοπικό αέριο εκλύονται ταυτόχρονα.δημιουργώντας έτσι καπνό αερολύματος και ένα μη υγροσκοπικό αέριο που ελέγχουν και τροποποιούν τις καιρικές συνθήκες.
2. Εύφλεκτες συνθέσεις σύμφωνα με την αξίωση 1, στις οποίες η οξειδώσιμη ουσία είναι αλουμίνιο και ο οξειδωτικός παράγοντας επιλέγεται από την ομάδα που αποτελείται από ανόργανα και οργανικά νιτρικά που είναι σταθερά σε θερμοκρασία δωματίου.
3. Μια εύφλεκτη σύνθεση σύμφωνα με την αξίωση 1 στην οποία το εν λόγω σταθερό υγροσκοπικό στερεό επιλέγεται από την ομάδα που αποτελείται από αλογονίδια μετάλλων.
4. Εύφλεκτες συνθέσεις σύμφωνα με την αξίωση 3 στις οποίες η οξειδώσιμη ουσία είναι αλουμίνιο, ο οξειδωτικός παράγοντας επιλέγεται από την ομάδα που αποτελείται από νιτρικά άλατα νατρίου και καλίου, το σταθερό υγροσκοπικό στερεό επιλέγεται από την ομάδα που αποτελείται από χλωριούχο νάτριο και κάλιο, και όπου το ποσοστό κατά βάρος του χλωριδίου στο μίγμα είναι σε ποσότητα έως και 40% του συνολικού βάρους της εύφλεκτης σύνθεσης.
5. Εύφλεκτη σύνθεση σύμφωνα με την αξίωση 1 στην οποία ο οξειδωτικός παράγοντας, η οξειδώσιμη ουσία και το υγροσκοπικό στερεό συγχωνεύονται παρουσία ενός συνδετικού που επιλέγεται από την ομάδα που αποτελείται από οργανικά και ανόργανα συνδετικά, με το προκύπτον αμάλγαμα να περικλείεται μέσα σε ένα δοχείο, σχηματίζοντας έτσι ένα εύφλεκτο κερί.
6. Μια εύφλεκτη σύνθεση σύμφωνα με την αξίωση 5 στην οποία το κερί έχει έναν κεντρικό πυρήνα που περιλαμβάνει μια ουσία που περιέχει μέταλλο ικανή να δώσει ελεύθερο μέταλλο με θερμική αποσύνθεση.
7. Εύφλεκτες συνθέσεις σύμφωνα με την αξίωση 1 στις οποίες η οξειδώσιμη ουσία είναι μέταλλο αλουμίνιο και ο οξειδωτικός παράγοντας επιλέγεται από την ομάδα που αποτελείται από 8. 7. Εύφλεκτη σύνθεση σύμφωνα με την αξίωση 6 στην οποία το μέταλλο της ουσίας που περιέχει μέταλλο επιλέγεται από την ομάδα που αποτελείται μετάλλου νατρίου και μετάλλου καλίου.
9. Μια εύφλεκτη σύνθεση σύμφωνα με την αξίωση 6 στην οποία ο πυρήνας έχει ένα εξωτερικό περίβλημα που σχηματίζεται από ένα πολυμερές.
10. Μια εύφλεκτη σύνθεση σύμφωνα με την αξίωση 6 στην οποία ο πυρήνας έχει ένα εξωτερικό περίβλημα από αλουμίνιο.
11. Μια εύφλεκτη σύνθεση σύμφωνα με την αξίωση 6 στην οποία ο πυρήνας έχει ένα εξωτερικό περίβλημα που σχηματίζεται από ίνες γυαλιού εμποτισμένες με ρητίνη.
Παραπομπές Παραπομπές ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΕΙΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ 2,232,728 2/1941 Pleasants 2523l9 X 2,409,201 10/ 1946 Finkelstein et al. 252305 Χ 2.614.083 10/1952 Bailar, Jr. et al. 252305 Χ 2.633.455 3/1953 Finkelstein et al. 252305 X 3.044.911 7/1962 Fritzlen 14943 X 3.120.459 2/1964 Coates κ.ά. 149-43 Χ 3.257.801 6/1966 Martinez et al. 14943 X RICHARD D. LOVERING, Primary Examiner US. Cl. XR
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>