«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πώς να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα ενεργοποιώντας το λεμφικό

Πώς να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα ενεργοποιώντας το λεμφικό

Πώς να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα ενεργοποιώντας το λεμφικό

Το λεμφικό μας σύστημα συνδέεται στενά με το ανοσοποιητικό, τη συνολική ευεξία και την προστασία του οργανισμού από διάφορες ασθένειες. Πώς να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα ενεργοποιώντας το λεμφικό

Τι είναι το λεμφικό σύστημα;

Το λεμφικό σύστημα περιλαμβάνει ιστούς και όργανα που βοηθούν στην αποβολή των άχρηστων ουσιών, ενώ απομακρύνει τα καρκινικά κύτταρα και άλλα βλαβερά στοιχεία.

Το λεμφικό μας σύστημα αποτελείται από:

Λεμφικά αγγεία – Αυτά τα αγγεία βρίσκονται σε όλο το σώμα, συνήθως πιο κοντά στο δέρμα.

Λεμφαδένες – Οι λεμφαδένες φιλτράρουν κάθε εισβολέα που απειλεί την υγεία μας. Τα λευκά αιμοσφαίρια επιτίθενται και καταστρέφουν τους εισβολείς μέσα στους λεμφαδένες. Γι ‘αυτό, όταν πάσχουμε από κάποια ίωση οι λεμφαδένες μας πρήζονται.

Μπορείτε να δείτε και Πολύτιμοι λεμφαδένες – Οι φρουροί

Λεμφοκύτταρα – Είναι ένα είδος λευκών αιμοσφαιρίων και βασικό δομικό στοιχείο του λεμφικού συστήματος. Υπάρχουν δύο κύρια είδη λεμφοκυττάρων: τα Τ κύτταρα και τα Β κύτταρα.

Αμυγδαλές, αδένες, σκωληκοειδίτις και πλάκες του Peyer (που βρίσκονται στα έντερα) – λεμφικός ιστός με κύρια δραστηριότητα την προστασία από τη βακτηριακές λοιμώξεις.

Θύμος αδέναςσπλήνας και μυελός των οστών – παράγουν διάφορα λευκά αιμοσφαίρια.

Το λεμφικό σύστημα λειτουργεί με την κυκλοφορία του λεμφικού υγρού μέσα στον οργανισμό. Αυτό το υγρό οδηγεί τα κυτταρικά απόβλητα, τους εισβολείς και τις τοξίνες στο ήπαρ και τα νεφρά, όπου θα υποστούν επεξεργασία και θα αποβληθούν.

Το λεμφικό σύστημα ενισχύει τη λειτουργία κάθε συστήματος του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένου του πεπτικού, του νευρικού και του αναπνευστικού.

Ενισχύει:

Το ανοσοποιητικό σύστημα – Το λεμφικό σύστημα παράγει, αποθηκεύει και μεταφέρει λευκά αιμοσφαίρια μέσω του οργανισμού στο λεμφικό υγρό.

Ισορροπία ρευστών – Διατηρεί την ισορροπία των υγρών μεταξύ των ιστών και του αίματος. Το καρδιαγγειακό σύστημα διαρρέει υγρό και το λεμφικό σύστημα απορροφά και αναδιανέμει το περίσσευμα του υγρού αυτού.

Λιποδιαλυτική απορρόφηση βιταμινών – Το λεμφικό σύστημα ρυθμίζει την απορρόφηση και παράγει θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα.

Σημάδια λεμφικής δυσλειτουργίας.

Τα συμπτώματα της λεμφικής δυσλειτουργίας ενδεχομένως να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Ο καθιστικός τρόπος ζωής ενδεχομένως να συμβάλει στην λεμφική συμφόρηση αλλά και καταστάσεις όπως τοξικό περιβάλλον, κακή διατροφήάγχος και αφυδάτωση.

Καθιστική ζωή: Συνδέεται με 14 σοβαρές παθολογικές καταστάσεις
Αφυδάτωση: Κύρια αιτία σωρείας ασθενειών. Πως χρησιμοποιούμε το νερό θεραπευτικά

Πώς να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα ενεργοποιώντας το λεμφικό!

Το λεμφικό σύστημα είναι υπεύθυνο για την κυκλοφορία των λευκών αιμοσφαιρίων μέσω του σώματος. Όταν το λεμφικό σύστημα δε λειτουργεί σωστά, το ανοσοποιητικό σύστημα δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα λευκά αιμοσφαίρια για την προστασία από τις ασθένειες.

Ας δούμε πώς μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το λεμφικό μας σύστημα:

Αναπηδήσεις!

Σύμφωνα με μελέτες οι αναπηδήσεις είναι πιο ευεργετικές από το τρέξιμο.

Κατά την αναπήδηση συμβαίνουν πολλά πράγματα, όπως:

  • Ενέργεια επιτάχυνσης

  • Παύση βαρύτητας

  • Επιβράδυνση σε αυξημένη δύναμη G

Όπως αναφέρθηκε η φυσική κίνηση ενεργοποιεί την κίνηση του λεμφικού υγρού.
Λεμφικό σύστημα~Γιατί η βελτίωση της ροής της λέμφου είναι σημαντική;

Περπάτημα.

Η άσκηση είναι πολύ σημαντική για έναν υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά και το λεμφικό σύστημα. Σύμφωνα με μελέτες ακόμη και μόνο 1 λεπτό βάδισης με ταχύτητα 2 χλ. μπορεί να βελτιώσει τη λεμφική ροή. (Το ίδιο ισχύει κι όταν παίζουμε με τα παιδιά μας στην παιδική χαρά)!
Μόλις μισή ώρα καθημερινό, γρήγορο περπάτημα, αλλάζει την ζωή μας

Βούρτσισμα σώματος.

Πολλά από τα λεμφικά αγγεία βρίσκονται ακριβώς κάτω από το δέρμα, οπότε το βούρτσισμα του δέρματος εκτονώνει τη φυσιολογική ροή των λεμφαδένων και βοηθά στη φυσική αποτοξίνωση.

Τρίψιμο σώματος – οδηγίες!

  • Επιλέξτε μια μαλακή βούρτσα, ή ένα μαλακό σφουγγάρι. Οι αρχάριοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα μαλακό σφουγγάρι μπάνιου.

  • Ξεκινώντας από τα κάτω άκρα, τρίβετε προς τα επάνω με μεγάλες και ομαλές κινήσεις. Προσέχουμε οι κινήσεις να είναι προς το μέρος της καρδιάς.

  • Τρίψτε προς το κέντρο του σώματος έτσι ώστε το υγρό να μη διοχετευτεί στα άκρα.

  • Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με τα άνω άκρα, ξεκινώντας από τις παλάμες και τρίβοντας από τον βραχίονα προς την καρδιά.

  • Κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις δεξιόστροφα στην κοιλιακή χώρα και τις μασχάλες.

  • Επαναλάβετε τη διαδικασία στην πλάτη.

  • Τρίψτε και το πρόσωπο (με πιο μαλακό σφουγγάρι).

  • Φροντίστε η ένταση να είναι μέτρια! Οι απαλές και ομαλές κινήσεις συχνά λειτουργούν καλύτερα. Το δέρμα δεν πρέπει να κοκκινίζει (το φυσιολογικό είναι ένα ανοιχτό ροζ).

Κρουστικά κύματα.

Η θεραπεία με κρουστικά κύματα κερδίζει δημοτικότητα και τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας είναι αντικείμενο μελέτης. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας το σώμα τοποθετείται σε μια ταλαντευόμενη πλάκα που παράγει χαμηλού επιπέδου κραδασμούς, οι οποίοι ενεργοποιούν πολλαπλά συστήματα στο σώμα, συμπεριλαμβανομένων του κυκλοφορικούνευρικού, λεμφικού και μυϊκού συστήματος.

Η θεραπεία αυτή βοηθά στην αποτοξίνωση και είναι διαθέσιμη σε ειδικούς χώρους, όπως γυμναστήρια, ενώ υπάρχουν και συσκευές για οικιακή χρήση.

Σάουνα.

Η σάουνα έχει πολλά οφέλη, όπως βελτίωση της κυκλοφορίας και αποτοξίνωση του οργανισμού. Η θερμότητα και η εφίδρωση προσφέρουν τα οφέλη της άσκησης κατά κάποιον τρόπο.

Η θερμότητα ενεργοποιεί το κυκλοφορικό σύστημα, οπότε βοηθά και την κίνηση του λεμφικού συστήματος για την απομάκρυνση των τοξινών. Η υπέρυθρη σάουνα είναι ιδανική για αυτή την περίπτωση.
Η συσσώρευση τοξινών «μπλοκάρει» τις λειτουργίες του οργανισμού. Αποτοξίνωση ΤΏΡΑ!

Λεμφικό μασάζ.

Πολλοί εναλλακτικοί θεραπευτές συμφωνούν ότι το λεμφικό μασάζ είναι ένας καλός τρόπος θεραπείας τραυματισμών και προστασίας του σώματος από ασθένειες. Σύμφωνα με μελέτες το λεμφικό μασάζ μπορεί να είναι επωφελές για τη μείωση οιδήματος μετά από τραυματισμούς σε αθλητές. Ωστόσο, περαιτέρω έρευνες είναι απαραίτητες.

Σωστή ενυδάτωση.

Είναι σημαντικό να παραμένουμε ενυδατωμένοι, ενώ παράλληλα η λήψη αρκετού νερού βοηθά την υγεία του λεμφικού συστήματος. Το λεμφικό υγρό κρατά το μεγαλύτερο μέρος του νερού που βρίσκεται στο σώμα.

Αν είμαστε αφυδατωμένοι, το λεμφικό υγρό μπορεί να ρευστοποιηθεί, οπότε δυσκολεύεται να κυκλοφορήσει μέσα στο σώμα. Η επαρκής ποσότητα νερού είναι μια καλή πρακτική, σημαντική για την υγεία μας.
Μάθε εάν το νερό που πίνεις είναι αρκετό

Συμβουλή: Μπορείτε να δοκιμάσετε κι ένα ρόφημα ηλεκτρολύτη εάν το νερό δεν σας παρέχει επαρκή ενυδάτωση.

Ηλεκτρολύτες: Τι είναι και φυσικοί τρόποι επανατροφοδότησης, αναζωογόνησης του οργανισμού

Υδροθεραπεία.

Τα λεμφικά αγγεία, όπως και τα αιμοφόρα, συστέλλονται ως αντίδραση στο κρύο και διαστέλλονται ως αντίδραση στη θερμότητα. Η εναλλαγή θερμού και ψυχρού μπορεί να βοηθήσει την κίνηση των αγγείων. Η εναλλαγή του ζεστού και κρύου νερού στο ντους (υδροθεραπεία) είναι ένας απολαυστικός τρόπος θεραπείας.

Αιθέρια Έλαια.

Σύμφωνα με έρευνες τα αιθέρια έλαια έχουν αντιβακτηριακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν τη λειτουργία του λεμφικού συστήματος.

Μερικά από τα αιθέρια έλαια που βοηθούν στη λεμφική αποστράγγιση είναι:

  • αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών όπως γκρέιπφρουτ, λεμόνι και πορτοκάλι

  • αιθέριο έλαιο δάφνης

  • αιθέριο έλαιο ρίγανης

  • αιθέριο έλαιο από γαρίφαλο (μπαχαρικό)

  • αιθέριο έλαιο από πιπερόριζα

  • αιθέριο έλαιο μέντας

  • αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου

Λεμφοίδημα: Στηρίζουμε το λεμφικό μας σύστημα με αιθέρια έλαια

(Σημείωση: επιλέξτε ένα υψηλής ποιότητας αιθέριο έλαιο και μην χρησιμοποιείτε αιθέρια έλαια αδιάλυτα – προσέξτε τη χορήγηση σε παιδιά και ελέγξτε εάν είναι ασφαλή για χρήση σε παιδιά).

Αραιώστε 2 με 4 σταγόνες αιθέριου ελαίου σε έλαιο βάσης και κάντε μασάζ στο σώμα. Δύο οφέλη σε ένα!
Πώς ξεχωρίζουν τα γνήσια Αιθέρια έλαια από τις απομιμήσεις
ενώ χρήσιμο ως βάση θα είναι το Καστορέλαιο: Χρήση για άμεση αποτοξίνωση του λεμφικού συστήματος

Διατροφή και τρόπος ζωής.

Ο υγιεινός τρόπος ζωής δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει και υγιεινή διατροφή. Η σωστή διατροφή είναι μια από τις πιο σημαντικές αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε για τη βελτίωση της υγείας είτε μιλάμε για λεμφική αποστράγγιση είτε για το βάρος μας. Επειδή το λεμφικό σύστημα είναι υπεύθυνο για την απομάκρυνση των τοξινών, πρέπει να προσέχουμε τις ουσίες και τα συστατικά που παίρνουμε.

  • Επιλέξτε όσο το δυνατόν περισσότερο υγιείς πρωτεΐνες (χόρτα βιολογικά, άγρια, κλπ.).

  • Αγοράστε βιολογικά προϊόντα όσο μπορείτε και πλένετε καλά τα λαχανικά και τα φρούτα για να απομακρύνετε παρασιτοκτόνα και βλαβερές ουσίες.

  • Επιλέξτε έπιπλα χαμηλής περιεκτικότητας σε VOC και χρώματα οικιακής χρήσης φιλικά προς το περιβάλλον.

  • Καταναλώστε τροφές από όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου (αλλά ειδικά το κόκκινο!) – Σύμφωνα με μία μελέτη τα παντζάρια και ο χυμός καρότου βοήθησαν ασθενείς με λεμφοκυτταρική λευχαιμία να αποκτήσουν ζωντάνια, ενώ βελτίωσε τις τιμές των ηλεκτρολυτών.

  • Επιλέξτε φυσικά οικιακά καθαριστικά (ή παρασκευάστε τα δικά σας!).

Δείτε και Η χημική επιβάρυνση του σώματος και τι μπορούμε να κάνουμε

Πάρτε βαθιές ανάσες!

Είναι καταπληκτικό πόσοι άνθρωποι δεν παίρνουν βαθιές ανάσες, αλλά δεν ξέρουν πόσο σημαντικό είναι για την υγεία. Οι βαθιές εισπνοές είναι ευεργετικές στην κίνηση του λεμφικού υγρού, ενώ βελτιώνεται και η οξυγόνωση.

Η κακή οξυγόνωση μπορεί να οδηγήσει τον οργανισμό σε πίεση, άρα απώλεια ενέργειας, αυξημένη μυϊκή ένταση και κακό κυτταρικό μεταβολισμό. Ωστόσο, η χαλάρωση (λόγω της σωστής οξυγόνωσης) βοηθά τη λεμφική ροή. Επιπλέον, η διαδικασία της αναπνοής λειτουργεί ως αντλία των λεμφαδένων.

Ασκήσεις βαθιάς αναπνοής!

  • Εισπνεύστε μέσα από τη μύτη και γεμίστε με αέρα πρώτα την κοιλιακή χώρα και στη συνέχεια το στήθος

  • Κρατήστε τους ώμους κάτω

  • Εκπνεύστε από το στόμα και αδειάστε πρώτα το στήθος, στη συνέχεια την κοιλιακή χώρα.

  • Επαναλάβετε.

Έξτρα συμβουλή: Η βαθιά αναπνοή μειώνει και το στρες!
Η σωστή αναπνοή το κλειδί για υγεία κι ευεξία

Λεμφικό Σύστημα: Ανακεφαλαίωση:

Το λεμφικό σύστημα είναι πολύ σημαντικό για την υγεία μας και το ανοσοποιητικό μας! Ας προσπαθήσουμε να ενεργοποιήσουμε το λεμφικό μας σύστημα και να διατηρήσουμε τον οργανισμό μας υγιή, γεμάτο ζωντάνια!

Κείμενο – Απόδοση, Λ.Τ.

Μπορείτε να δείτε ακόμη: Τι καταστέλλει και τι δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα

και Συνταγή Αποτοξίνωσης Λεμφικού Συστήματος & Καθαρισμού του Σώματος

Αποτοξινώστε & βελτιώστε το λεμφικό σύστημα για σώμα ισορροπημένο

Λεμφικό σύστημα: Συμβάλλει στην άμυνα του οργανισμού, την επιδιόρθωση ιστών και την απομάκρυνση τοξινών

Η σύνδεση εγκεφάλου-λεμφικού-ανοσοποιητικού συστήματος ρίχνει φως σε πλήθος νευρολογικών διαταραχών

Όραση: Βελτίωση με ενεργοποίηση λεμφικού και νευρικού συστήματος-Ασκήσεις και τροφές

Γάλιο-απαρίνη ή κολλιτσίδα ιδανικό διεγερτικό του λεμφικού συστήματος

Γεράνι: Τονώνει το κυκλοφορικό, τη λειτουργία λεμφικού και επινεφριδίων

https://www.proionta-tis-fisis.com/pos-na-enishysete-to-anosopoiitiko-sas-systima-energopoiontas-to-lemfiko/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>