«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 Η Ελλάς έκανε μυστικές συμφωνίες με την Τουρκία Έλληνες, Τούρκοι και μυστική διπλωματία

Έλληνες, Τούρκοι και μυστική διπλωματία

Οι διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ολοκληρώνονται εν μέσω αμφιλεγόμενων δηλώσεων

  • 07 Οκτ 2021 09:12 Gmt+3

  • Τελευταία ενημέρωση στις: Οκτ 07 2021 04:45 Gmt+3

Ο 63ος γύρος διερευνητικών συνομιλιών χαμηλού επιπέδου που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα ολοκληρώθηκε την Τετάρτη εν μέσω αμφιλεγόμενων δηλώσεων του εκπροσώπου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Ömer Çelik.

Ως συνήθης πρακτική, το περιεχόμενο της συζήτησης μεταξύ των δύο μερών στις διερευνητικές συνομιλίες δεν αποκαλύπτεται δημοσίως σε δελτίο τύπου.

«Η Μπλε Πατρίδα είναι η κόκκινη γραμμή μας, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πατρίδας μας» δήλωσε ο Τσέλικ και πρόσθεσε ότι «θα παλέψουμε για τη Γαλάζια Πατρίδα και θα πληρώσουμε οποιοδήποτε κόστος». Κάλεσε επίσης την Ελλάδα και την Κύπρο να εγκαταλείψουν «τη μαξιμαλιστική συμπεριφορά τους στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο».

Ο Τσέλικ έθεσε ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένου του περιστατικού Nautical Geo, όπου ένα ελληνοκυπριακό ερευνητικό σκάφος που έπλεε κάτω από τη σημαία της Μάλτας απωθήθηκε από το τουρκικό ναυτικό και ζήτησε για άλλη μια φορά την αποστρατικοποίηση νησιών στο ανατολικό Αιγαίο.  Σε επιστολή που έστειλε η Άγκυρα στα Ηνωμένα Έθνη.

«Αυτό που πρέπει να καταλάβουν είναι ότι οι χώρες που αναφέρατε δεν θα είναι μαζί σας την ώρα της ανάγκης σας, αλλά η Τουρκία, ως γείτονάς σας, ήταν πάντα εκεί για εσάς την ώρα της ανάγκης σας και αν αντιμετωπίζετε προβλήματα, η Τουρκία θα να είναι ο πρώτος που θα απαντήσει », δήλωσε ο Τσέλικ ως απάντηση στην αμυντική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας.

(Μια έκδοση αυτού του άρθρου δημοσιεύτηκε αρχικά από την εφημερίδα Καθημερινή και αναπαράγεται με άδεια.)

Είτε μιλάμε για μεγάλες δυνάμεις είτε για μικρότερες χώρες, η μυστική διπλωματία θεωρήθηκε και ήταν πάντα βασική πτυχή των διεθνών σχέσεων.

Ορισμένοι έχουν καταδικαστεί για την άσκηση και άλλοι αναγκάστηκαν να παραιτηθούν λόγω αυτού, αλλά παραμένει ο κανόνας σε πολλές προσπάθειες επίλυσης δύσκολων προβλημάτων.

Οι διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ολοκληρώνονται εν μέσω αμφιλεγόμενων δηλώσεων

Συγκλίσεις θέσεων και μερικές φορές ακόμη και οριστικές συμφωνίες επιτυγχάνονται συχνά μέσω μυστικής διπλωματίας, όπως συνέβη πρόσφατα με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία προετοιμάστηκε αθόρυβα στα παρασκήνια.

Το ερώτημα δεν είναι αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε με το αποτέλεσμα ορισμένων διαπραγματεύσεων – αυτή είναι μια άλλη, πολύ σοβαρή συζήτηση – αλλά το γεγονός ότι, για να επιτύχετε αποτελέσματα στη διεθνή σκακιέρα, πρέπει να επενδύσετε σε ώρες συζητήσεων μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας .

Στην περίπτωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αυτές οι διαπραγματεύσεις απαιτούν άτομα που εμπιστεύονται ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος, γνωρίζουν τα ζητήματα και είναι σε θέση να συμβουλεύονται άμεσα και αποτελεσματικά-με τις δύο πλευρές να γνωρίζουν ότι αυτό που λέει ο άλλος αντανακλά το σκεπτικό των ηγετών τους – και οι οποίοι έχουν την εξουσία να αναλάβουν δράση.

Ακόμα κι αν έχουν περιορισμένο εύρος, αυτές οι προπαρασκευαστικές κινήσεις είναι απαραίτητες για να κάνουν το επόμενο βήμα οι ηγέτες.

Τέτοιες προσπάθειες περιλαμβάνουν μερικά ακόμη στοιχεία: Πρώτον, ότι ό, τι συμφωνηθεί θα εφαρμοστεί και δεύτερον, ότι το περιεχόμενο των συνομιλιών δεν θα διαρρεύσει.

Έτσι αποκτάται εμπιστοσύνη και λύνονται τα διπλωματικά προβλήματα.

Ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας είναι μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, οι οποίοι διατηρούν καλή προσωπική σχέση. 

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας έχει συχνά χαρακτηρίσει τον Έλληνα ομόλογό του ως φίλο, από τότε που συνεργάστηκαν στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Τέτοιες καλές σχέσεις μπορούν να είναι μόνο χρήσιμες.

Ωστόσο, ο Τσαβούσογλου δεν είναι αυτός που ζητάει πυροβολισμούς στην τουρκική εξωτερική πολιτική.

Αυτό γίνεται από το γραφείο του Τούρκου προέδρου.

Από ελληνικής πλευράς, αν και ο υπουργός Εξωτερικών είναι σεβαστός, πολύ δραστήριος και διατηρεί καλές σχέσεις με τον πρωθυπουργό, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ότι ανήκει στον στενό κύκλο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 Επιπλέον, η ηγεσία των υπουργείων Εξωτερικών σπάνια μπορεί να λειτουργήσει ως άτυπο κανάλι επικοινωνίας.

Αυτός ο ρόλος συνήθως ανήκει στους στενούς βοηθούς των ηγετών.

Το είδαμε στη δουλειά με τον διπλωματικό σύμβουλο του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σε εξέλιξη είναι τώρα μια προσπάθεια υιοθέτησης μιας παρόμοιας προσέγγισης.

Όσο πιο δύσκολο είναι το πρόβλημα ή πολύπλοκη η εξίσωση και όσο μεγαλύτερη είναι η συναισθηματική φόρτιση και από τις δύο πλευρές, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη για μυστική διπλωματία.

Ένα τέτοιο κανάλι μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας είναι σαφώς απαραίτητο.

Τρίτες χώρες με επιρροή και στους δύο ενδιαφερόμενους φορείς εμπλέκονται συχνά συμμετέχοντας σε διαμεσολαβητικές προσπάθειες, ελπίζοντας με παραγωγικό τρόπο.

Αυτό συνέβη στην περίπτωση της πρόσφατης μυστικής συνάντησης στο Βερολίνο, μεταξύ των βοηθών του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, Ελένης Σουράνη, Ιμπραήμ Καλίν και Γιαν Χέκερ αντίστοιχα.

Δεδομένης της επιδείνωσης του κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η συνάντηση προσέφερε μια ακτίνα αισιοδοξίας.

Αλλά για να πετύχει μια τέτοια προσπάθεια, οι κύριοι παίκτες πρέπει να το πιστέψουν και να μην το προσεγγίσουν με πνεύμα κυριαρχίας έναντι του άλλου ή με το βλέμμα στα κέρδη των δημοσίων σχέσεων.

Επιλέγοντας να δημοσιοποιήσει αυτές τις συνομιλίες, ο Τσαβούσογλου υπονόμευσε μια σοβαρή προσπάθεια διαμεσολάβησης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας από ένα ισχυρό τρίτο μέρος που επιβάλλει το σεβασμό και έχει σημαντική επιρροή και από τις δύο πλευρές.

Αυτό το συντακτικό δημοσιεύτηκε αρχικά στην εφημερίδα Καθημερινή και αναπαράχθηκε με άδεια

 https://ahvalnews.com/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>