«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τα πουλημένα και προδοτικά ΜΜΕ στην Ελλαδα αυτά δεν τα ξέρουν;;;;;

Η ΕΕ προσφέρει βοήθεια στην Τουρκία, βοήθεια στο εμπόριο παρά τις ανησυχίες σχετικά με τα δικαιώματα

Η Ελλάδα κατηγορεί την Τουρκία για συνοδεία μεταναστών σκαφών λαθρεμπορίου

Διαβάστε δυο θέματα καυτά για την Ελλάδα πως τα αντιμετωπίζουν οι -Ευρω(παίοι)- σε βάρος της Ελλάδος!

25 Μαρτίου 2021

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, στην κορυφή της οθόνης, μιλά με τους ηγέτες της ΕΕ, μέσω συνδέσμου τηλεδιάσκεψης, κατά τη διάρκεια συνόδου κορυφής της ΕΕ στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναζητούν τρόπους για την αύξηση του COVID- 19 εμβολιασμός σε όλη την περιοχή κατά τη διάρκεια της εικονικής τους συνάντησης την Πέμπτη εν μέσω έλλειψης δόσεων, αιχμών νέων περιπτώσεων κοροναϊού, διαμάχης με το Ηνωμένο Βασίλειο και εσωτερικών διαμάχων. (Yves Herman, Pool μέσω AP)

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (AP) – Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσέφεραν την Πέμπτη νέα κίνητρα στην Τουρκία για τη βελτίωση της συνεργασίας για τη μετανάστευση και το εμπόριο παρά τη δημοκρατική οπισθοδρόμηση στη χώρα και τις παρατεταμένες ανησυχίες σχετικά με τις ενεργειακές της φιλοδοξίες στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Επικαλούμενοι τον πρόσφατο συμβιβαστικό τόνο του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι ηγέτες είπαν, εάν συνεχιστεί η σχετική ηρεμία, «η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Τουρκία με σταδιακό, αναλογικό και αναστρέψιμο τρόπο για την ενίσχυση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς κοινό ενδιαφέρον.”

Αυτό περιλαμβάνει «εντολή για τον εκσυγχρονισμό» των τελωνειακών ρυθμίσεων, τη μελλοντική έναρξη «διαλόγων υψηλού επιπέδου» σε ζητήματα όπως η πανδημία, η κλιματική αλλαγή, η αντιτρομοκρατική και περιφερειακά ζητήματα, και η ενισχυμένη συνεργασία «στις επαφές μεταξύ ανθρώπων και κινητικότητα.

Η συμφωνία «τελωνειακής ένωσης» μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας αφαίρεσε τους δασμούς για τα περισσότερα τουρκικά προϊόντα και τα προϊόντα που εισέρχονται στο μπλοκ των 27 εθνών, αλλά δεν λειτούργησε όπως θα ήθελε η κυβέρνηση της Άγκυρας.

Οι ηγέτες διέταξαν επίσης το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να βασιστεί στη συμφωνία μεταναστών ΕΕ-Τουρκίας από το 2016 και να διερευνήσει τρόπους για να συνεχίσει να βοηθά στη χρηματοδότηση των περίπου 4 εκατομμυρίων Συρίων προσφύγων στην Τουρκία, καθώς και εκείνων στην Ιορδανία και τον Λίβανο.

Αυτή η συμφωνία μείωσε μαζικά τις αφίξεις μεταναστών στα ελληνικά νησιά, σε σύγκριση με το 2015 όταν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι προσγειώθηκαν σε ευρωπαϊκές ακτές. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΕ προσέφερε στην Άγκυρα 6 δισεκατομμύρια ευρώ (7,1 δισεκατομμύρια δολάρια) για να βοηθήσει τους Σύρους πρόσφυγες και άλλα κίνητρα για να εμποδίσει τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν την Τουρκία για να πάνε στην Ευρώπη.

Η ΕΕ πιστεύει ότι η συμφωνία έσωσε αμέτρητες ζωές, εμπόδισε τους περισσότερους ανθρώπους να προσπαθήσουν να διασχίσουν το Αιγαίο Πέλαγος σε ελληνικά νησιά όπως η Λέσβος και η Σάμος και βελτιωμένη ζωή για τους πρόσφυγες στην Τουρκία. Θέλει να χρησιμοποιήσει τη συμφωνία ως πρότυπο για παρόμοιες ρυθμίσεις με χώρες της Βόρειας Αφρικής.

Όμως, ομάδες βοήθειας λένε ότι το σύμφωνο δημιούργησε υπαίθριες φυλακές όπου χιλιάδες έχουν μαραθεί σε άθλιες συνθήκες στα ελληνικά νησιά, ενώ άλλες μπλοκαρίστηκαν στην Τουρκία.

Η συμφωνία σταμάτησε πριν από ένα χρόνο καθώς ο κοροναϊός εξαπλώθηκε και αφού η Τουρκία ενθάρρυνε χιλιάδες μετανάστες να φύγουν, πυροδοτώντας συγκρούσεις στα ελληνικά σύνορα. Ωστόσο, η ΕΕ είναι απελπισμένη για τη βοήθεια της Τουρκίας για να ελέγξει τη μετανάστευση και τον Δεκέμβριο επέκτεινε δύο προγράμματα για τους Σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία αξίας σχεδόν μισού δισεκατομμυρίου ευρώ (σχεδόν 600 εκατομμύρια δολάρια) για ένα χρόνο.

Ωστόσο, εν μέσω των προσφορών, οι ηγέτες προειδοποίησαν ότι οι προκλήσεις από την Τουρκία θα ωθήσουν την ΕΕ να «χρησιμοποιήσει τα μέσα και τις επιλογές που έχει στη διάθεσή της για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της και τα συμφέροντα των κρατών μελών της, καθώς και να διατηρήσει την περιφερειακή σταθερότητα».

Οι ηγέτες της ΕΕ δήλωσαν ότι θα αξιολογήσουν ξανά την πρόοδο στους δεσμούς ΕΕ-Τουρκίας όταν συναντηθούν τον Ιούνιο.

Οι διπλωμάτες της ΕΕ δήλωσαν πριν από τη διάσκεψη κορυφής της τηλεδιάσκεψης ότι οι ηγέτες ήθελαν να εκμεταλλευτούν τη χαλάρωση των εντάσεων μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και να αποφύγουν τυχόν απειλές ή κυρώσεις που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν μια νέα ειρηνευτική προσπάθεια για τη διχοτομημένη Κύπρο.

Έφτασαν οι περίοδοι ηρεμίας στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, και συνεχίστηκαν ανησυχητικές τάσεις σχετικά με τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα στην Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο Ερντογάν τερμάτισε τη συμμετοχή του έθνους του στη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης του Συμβουλίου της Ευρώπης με στόχο την πρόληψη της βίας κατά των γυναικών. Η κίνηση ήταν ένα πλήγμα στο κίνημα για τα δικαιώματα των γυναικών της Τουρκίας, το οποίο αναφέρει ότι η ενδοοικογενειακή βία και η γυναικεία αυτοκτονία αυξάνονται.

Την περασμένη εβδομάδα, η ΕΕ επέκρινε τις τουρκικές αρχές για την απομάκρυνση ενός εξέχοντος φιλο-κουρδικού νομοθέτη από την κοινοβουλευτική του έδρα και επιδίωξη να κλείσει το πολιτικό του κόμμα.

https://apnews.com/article/turkey-europe-global-trade-summits-coronavirus-pandemic-4896fa81456d24cc73b008cede3e6bf7

Η Ελλάδα κατηγορεί την Τουρκία για συνοδεία μεταναστών σκαφών λαθρεμπορίου

Η Ελλάδα αναφέρει μια σειρά από βούρτσες με την ακτοφυλακή της Τουρκίας στο στενό τμήμα του νερού μεταξύ του νησιού της ανατολικής Ελλάδας και της τουρκικής ακτής

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα – Η Ελλάδα αναφέρει μια σειρά από βούρτσες με την ακτοφυλακή της Τουρκίας στο στενό τμήμα του νερού μεταξύ της ανατολικής ελληνικής νήσου Λέσβος και των τουρκικών ακτών, σε μια εποχή γενικά δοκιμαστικών σχέσεων μεταξύ των δύο γειτόνων και των συμμάχων του ΝΑΤΟ.

Η ελληνική ακτοφυλακή είπε ότι σε έξι περιστατικά μεταξύ της Πέμπτης το βράδυ και της Παρασκευής το πρωί, τα τουρκικά περιπολικά πλοία συνοδούσαν λέμβους γεμάτες μετανάστες που προσπαθούσαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Είπε ότι σε ένα άλλο περιστατικό, ένα τουρκικό ακτοφυλακό παρενόχλησε ένα ελληνικό ακτοφυλακό.

Κανένας από τους μετανάστες λέμβους, που μετέφεραν περίπου 300 άτομα συνολικά, δεν κατάφερε να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα, και όλοι οι επιβάτες τελικά παραλήφθηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή, δήλωσε η ελληνική ακτοφυλακή.

Ο Μιταράτσι κάλεσε την Τουρκία να «σταματήσει και να σταματήσει αυτήν την αδικαιολόγητη πρόκληση».

Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από τις τουρκικές αρχές.

Η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν από καιρό ανταλλάξει κατηγορίες για μη εξουσιοδοτημένη μετανάστευση. Η τουρκική ακτοφυλακή, καθώς και πολυάριθμες οργανώσεις για τα δικαιώματα των προσφύγων και ομάδες βοήθειας, κατηγόρησαν την ελληνική ακτοφυλακή ότι πραγματοποίησε επιστροφές – παράνομη συνοπτική απέλαση – ωθώντας τους μετανάστες πίσω στην Τουρκία χωρίς να τους επιτρέψει να υποβάλουν αίτηση ασύλου στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα αρνείται κατηγορηματικά ότι πραγματοποιεί επιστροφές, κατηγορώντας την Τουρκία ότι όχι μόνο δεν κατάφερε να καταργήσει τους λαθρομετανάστες που δραστηριοποιούνται από τις ακτές της, αλλά ενθαρρύνει ενεργά τους μετανάστες που επιδιώκουν να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα.

Η ελληνική ακτοφυλακή παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με τρία από τα περιστατικά. Λέει ότι στην πρώτη, ένα τουρκικό περιπολικό πλοίο μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και παρενόχλησε ένα ελληνικό ακτοφυλακό με τη διεξαγωγή επικίνδυνων ελιγμών. Παρείχε ένα βίντεο που δείχνει ένα σαφώς σημασμένο τουρκικό ακτοφυλακό που φέρει το ελληνικό σκάφος με μεγάλη ταχύτητα από πίσω, περνώντας πολύ κοντά στο ελληνικό σκάφος και το άφησε να λικνίζεται.

Η ελληνική ακτοφυλακή δήλωσε ότι το δεύτερο περιστατικό αφορούσε ένα τουρκικό ακτοφυλακό που συνοδεύει μια λέμβος με μετανάστες προς τα ελληνικά χωρικά ύδατα που δεν ανταποκρίθηκαν σε «επαναλαμβανόμενες προσπάθειες επικοινωνίας» από ένα ελληνικό περιπολικό σκάφος. Η λέμβος μεταναστών δεν μπήκε στα ελληνικά ύδατα και οι επιβάτες τελικά παραλήφθηκαν από ένα δεύτερο τουρκικό ακτοφυλακό, αφού το πρώτο είχε αναχωρήσει, ανέφερε η δήλωση.

Στο τρίτο περιστατικό, η ελληνική ακτοφυλακή είπε ότι δύο τουρκικά πλοία πλησίασαν έναν λέσχη μεταναστών που βρίσκεται ακόμα στα τουρκικά χωρικά ύδατα και προσπάθησαν να το σπρώξουν στα ελληνικά ύδατα χωρίς επιτυχία.

Η ελληνική ακτοφυλακή δήλωσε ότι «παρακολουθεί επιτυχώς τα θαλάσσια σύνορα της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες που δημιουργεί η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα».

Βρίσκεται στη νοτιοανατολική περιφέρεια της ΕΕ και με νησιά σε κοντινή απόσταση από τις τουρκικές ακτές, η Ελλάδα βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μετανάστευσης στην Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που διαφεύγουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια στην Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή έχουν εισέλθει στην Ευρώπη μέσω των ελληνικών νησιών από την Τουρκία.

https://abcnews.go.com/International/wireStory/greece-accuses-turkey-escorting-migrant-smuggling-boats-76831215

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>